GCGP-3
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odg: GCGP-3
Mislim da bi lahko malo več napisal pa kako sliko dal ker neve vsak teh novih oznak na pamet.
Gre za cisterno za gašenje požarov v naravnem GCGP-3
Vozilo iz PGD Komen
Gre za cisterno za gašenje požarov v naravnem GCGP-3
Vozilo iz PGD KomenVijolčno sveti se nebo !
-
Gost
To je vozilo od pgd Komen, nadgradnja Metis:
http://www.pgdkomen.si/vozilaOprema/GCGP_3.html
http://www.pgdkomen.si/vozilaOprema/GCGP_3.html
DaRafter napisal/-a:6x6?
Re: GCGP-3
Žal pa ni v Sloveniji vozila MB Zetros (ali se pa motim, verjetno se ne), ki je po mojem kot nalašč za to oznako po tipizaciji 
-
fjus
Ma meni se zdi da zetrosova kabina ima predolg gobec in potem nastane problem z celotno dolžino vozila
Njihova uporabnost je zelo odvisna od terena, ki ga PGD pokriva. Ne poznam kašne gozdne terene imate po drugih delih države, poznam pa kašne so razamere gozdnatih terenov na Gorenjskem (dosti tudi delam v gozdu na območju Jelovice). Za takšne gozdne ceste, kot so pri nas je dobro vsako vozilo. Tudi s tovorjakom z dvokolesnim pogonom bi šlo. Ko pa je enkrat treba na gozdne vlake, ki so v osnovi namenjene trakrojem, pa je to vozilo preveliko. Za naš teren bi po mojem mnenju bolj prišla v poštev manša GCGP, ki bi lahko vozila tudi po vlakah, za tiste ki ne grejo na vlake pa je dovolj GVC s 4x4 pogonom.
To je bilo zgolj mišlenje za takšen teren kot je v naši okolici. V drugem delu pa so mogoče razmere drugačne.
To je bilo zgolj mišlenje za takšen teren kot je v naši okolici. V drugem delu pa so mogoče razmere drugačne.
-
fjus
Kateremu proizvalajcu bi vi svetovali naj se da izdelovati nadgradnjo ? In koliko vode svetujete naj bo na gcgp-3 ?
Re: GCGP-3
Več kot 9.000 litrov mora bit, da lahko tako vozilo imenuječ GCGP-3. (od 4.000 do 9.000 je GCGP - 2, do 4.000 je GCGP - 1)
Svetoval bi tistega, ki se je takšnega posega že kdaj lotil. Dotično vozilo GCGP-3 ima marsikatero potezo v nadgradnji identično klasični avtocisterni.fjus napisal/-a:Kateremu proizvalajcu bi vi svetovali naj se da izdelovati nadgradnjo ?
V Sloveniji: Mettis, GVP, EURO GV; ti imajo največ izkušenj, tudi z vozili te oznake.
Nova gorica?fjus napisal/-a:Kaj menite na tole vozilo ki sem ga zasledil na spletu ?
Kamion zgleda super
Sploh ta rdeče-bela barva

Lp, Luka
Kjer je problem, je tudi rešitev.
Kjer je problem, je tudi rešitev.