Dezinfekcija cisterne

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
KUMBY
GE: PGD Ponikva
Kraj: Ponikva
Kontakt:

Dezinfekcija cisterne

Odgovor Napisal/-a KUMBY »

Zanima me, kako naj dezintificiramo gasilsko cisterno, ki jo uporabljamo za prevoz pitne vode. Obstaja kakšna firma, ki se ukvarja z temi stvarmi, ali lahko kar sami nalijemo notri klor v pravi količini in zaženemo črpalko na cirkulacijo in se bo zadeva prečistila. Kakšne izkušnje imate drugi z tem?
BorisGoličnik
Kraj: Šoštanj

Odg: Dezinfekcija cisterne

Odgovor Napisal/-a BorisGoličnik »

Pozdravljen!

Nam je dezinfekcijo opravilo Komunalno podjetje, katero naredi tudi analizo po dezinfekciji in izda potrdilo.

Lp! B.
gasoldi
GE: STIČNA

Odgovor Napisal/-a gasoldi »

Zanima me ali to pomeni, da ima komunalno podjetje laboratorij za analizo brisov, ki so vzeti znotarj cisterne.
Postopek je običjno takle, ki ga opravi ZZV ali podobna pooblaščena organizacija:
- Rezervoar je potrebno po izdelavi primerno razkužiti, z primernimi klorovimi preparati za dezinfekcijo rezervoarjev. Najbolj uporabljen klorov preparat na Slovenskem tržišču je IZOSAN – G.
- Po sami dezinfekciji rezervoarja, se pokliče na Zavod za zdravstveno varstvo, kateri na terenu vzamejo BRISE NA SNAŽNOST. Potrebno je vzeti pet brisov, na različnih mestih rezervoarja.
- Po laboratorijski kontroli brisov, izdajo ustrezno potrdilo, ki govori o tem, da je rezervoar, oziroma vozilo pripravljeno za prevoz pitne vode
BorisGoličnik
Kraj: Šoštanj

Odgovor Napisal/-a BorisGoličnik »

Točno tako...lp
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Mislim pa da mora imeti tudi proizvajalec cisterne (nadgradnje) neki ustrezni certifikat.
Če me spomin ne vara :?: #-o
Stati inu obstati. /Trubar/
kmhslo

Re: Dezinfekcija cisterne

Odgovor Napisal/-a kmhslo »

Kake so pa sankcije če tega ne delaš oz izpolnjuješ ?
Uporabniški avatar
KUMBY
GE: PGD Ponikva
Kraj: Ponikva
Kontakt:

Re: Dezinfekcija cisterne

Odgovor Napisal/-a KUMBY »

Hvala za odgovor, sem se že pozanima pri našem ZZV v Celju in sem že dobil informacijo tudi o ceni. Postopek stane 315€ z ddv in potem dobiš tudi potrdilo, da je vozilo ustrezno. Dezinfekcijo izvedejo z posebnim dezinfekcijskim sredstvom, ki ga dodajo polni cisteri, po preteku 12 ur pa se vozilo spere in napolni z svežo vodo , nato odvzamejo vzorec vode za laboratorijsko analizo, s katerim dokazujemo uspešnost opravljene dezionfekcije.
Gost

Odg: Re: Dezinfekcija cisterne

Odgovor Napisal/-a Gost »

kmhslo napisal/-a:Kake so pa sankcije če tega ne delaš oz izpolnjuješ ?
Pomoje če komu dostaviš vodo in zaradi tega zboli te lahko toži to je najmanj kar se lahko zgodi pomoje
Odgovori