zaščitna obleka
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
-
g.flek
zaščitna obleka
Zanima me kakšne izkušnje imate tisti, ki uporabljate obleke proizvajalcev Texport in Deva z oblekami Texport Fire twin in Deva tiger?
Zanima ne zaradi nakupa, torej vse kar se tiče same uporabnosti,obstojnosti,nošnje....
Zanima ne zaradi nakupa, torej vse kar se tiče same uporabnosti,obstojnosti,nošnje....
Re: zaščitna obleka
Malo si bom sposodil tvojo temo.
Zanima me, če kdo ve kaj pomeni oznaka zraven standarda za zaščitno obleko.
npr. EN 469:2005, xf2, xr2, y2, z2
Oznaki xf in xr mi nista jasni. Prosim za obrazložitev
Zanima me, če kdo ve kaj pomeni oznaka zraven standarda za zaščitno obleko.
npr. EN 469:2005, xf2, xr2, y2, z2
Oznaki xf in xr mi nista jasni. Prosim za obrazložitev
Odg: zaščitna obleka
S Texportom ne boste falili.
Če so dobre skoraj za vse poklicne enote v SLO, bodo tudi za vas

Če so dobre skoraj za vse poklicne enote v SLO, bodo tudi za vas
Js mam v službi Texport, pa sm zelo zadovoljen z njo! Ne zamenjam je za nobeno!!!
Prav v tem tednu smo v GZ imeli predstavitvi obeh proizvajalcev, odločili smo se za Devo (cena, spremembe na obleki so možne v fazi proizvodnje, 20 pranj brez impregnacije, impregnacija v sušilnem stroju, višja paroprepustnost itd., kroj).
V vsakem slučaju pa priporočam, da kontaktirate zastopnike za oba proizvajalca, z veseljem vam naredijo kvalitetno predstavitev oblek, ker kupovat obleke preko forumov je naivno
LP
V vsakem slučaju pa priporočam, da kontaktirate zastopnike za oba proizvajalca, z veseljem vam naredijo kvalitetno predstavitev oblek, ker kupovat obleke preko forumov je naivno
LP
Tudi jaz uporabljam obleko Texport Fire twin - nomex. Odlično krojena obleka, ne veže v nobenem položaju, veliko žepov in vponk, kvalitetno podložene ojačitve v predelu kolen, ramen in komolca. Možen je tudi nakup z vgrajenim gasilskim pasom v jakni. Skratka obleka je SUPER le cena je malce visoka, vendar je vredno, rajši kupite kakšno obleko manj na račun kvalitete.
Flek postavil si vprašanje v smislu kaj je boljše renault, ferarri ali mercedes.
Pač vedeti moraš tip, karakteristike in ceno. Zna bit tudi renault boljši od mecedesa, ki ni prestal lososovega testa.
Pri oblekah moraš primerjati enakovredne materiale enakih tež in nato lahko šele govorimo o znamkah.
So pa proizvajalci v zadnjem času začeli upoštevati naša mnenja in nam ne prodajajo več dolgih ohlapnih plaščev iz nomexa.
Darko
Pač vedeti moraš tip, karakteristike in ceno. Zna bit tudi renault boljši od mecedesa, ki ni prestal lososovega testa.
Pri oblekah moraš primerjati enakovredne materiale enakih tež in nato lahko šele govorimo o znamkah.
So pa proizvajalci v zadnjem času začeli upoštevati naša mnenja in nam ne prodajajo več dolgih ohlapnih plaščev iz nomexa.
Darko
darko napisal/-a:...ni prestal lososovega testa
Lp, BAČO
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Fantje, hvala za pomoč, bomo kar texport nabavli. 
Zanima me kakšna je tale zaščitna obleka Rosenbauer FIRE MAX-II? Če jo kdo uporablja?
Stati inu obstati. /Trubar/
Kakšne pa so cene določenih oblek?
Odg: Re: zaščitna obleka
Enkrat je na tem F že Tratnik lepo napisal, da cena nikakor ne sme biti poglavitni kriterij.sever napisal/-a:Kakšne pa so cene določenih oblek?
To lahko povem tudi iz lastne izkušnje.
-
boba
Hm, to je sicer lepo slišati ko se zmogljivost in kakovost postavlja v ospredje, le žal samo v besedi
. Pri veliki večini nakupov je pa "nizka" cena odločilna. Žal.
Franci pri nas smo v letošnjem letu eno kupili in smo do sedaj z njo zadovoljni. Lahko pa prideš naokol pa si jo pogledaš 
-
tweety1986
Pozdravljeni!
V društvu uporabljamo Deva obleke. Na eni se nam je raztrgala zadrga.Zanima me, kam bi lahko dali zamenjati zadrgo? Ali lahko sami zamenjamo zadrgo?
Hvala za odgovore!
Lp
V društvu uporabljamo Deva obleke. Na eni se nam je raztrgala zadrga.Zanima me, kam bi lahko dali zamenjati zadrgo? Ali lahko sami zamenjamo zadrgo?
Hvala za odgovore!
Lp