NOVO VOZILO V ZG
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
NOVO VOZILO V ZG
V Zagrebu so ob razumevanju mestnih oblasti gasilci dobili novo vozilo-avtobus za prevoze.
Izgled je na sliki.
Darko
Izgled je na sliki.
Darko
Odg: NOVO VOZILO V ZG
Ja sem pozabil napisati da je avtobus lahko hitro preurejen v poveljniško vozilo. Tako je tudi koncepiran.
Mislim da se bo to izkazalo kot modra odločitev.
Darko
Mislim da se bo to izkazalo kot modra odločitev.
Darko
- man 14.284
- Kraj: Zgornja Bistrica
Tole se mi zdi nekako tako kot slovensko vladno letalo(dnar čez okno)
Takšne zadeve si lahko privoščimo ko vsaj približno porihtamo vse najnujnejše to pa mislim da na hrvaškem še zdaleč niso tako kot mi ne
Takšne zadeve si lahko privoščimo ko vsaj približno porihtamo vse najnujnejše to pa mislim da na hrvaškem še zdaleč niso tako kot mi ne
Se strinjam ..
Pride sploh taki avtobus po malo večjem hribu v snegu ?
Pomoje bi morali razmišljati bolj modularno..
lp
Pride sploh taki avtobus po malo večjem hribu v snegu ?
Pomoje bi morali razmišljati bolj modularno..
lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
Res neuporabna zadeva, mislim, da je Zagreb vseeno premalo mesto za tak bus. Ampak hrvati se pač morajo ven metat 
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Fantje, važno da so "veleumi" pod strehco v klimatiziranem busu, enote pa za svoje ljudi niti zaščitnih sredstev ne dobijo v zadostni količini, da potem v kratkih hlačah pa v slamnikih gasijo.
Žalostno je kaj se kupuje.
Za obleke ni denarja, veleumi majo pa nov bus.
Žalostno je kaj se kupuje.
Za obleke ni denarja, veleumi majo pa nov bus.
gasilci smo ljudje katerim največ poneni človeško življenje zato nas velika večina tudi ostaja
LP ognjeni
LP ognjeni
Na Hrvaškem spada gasilstvo pod ministrstvo za notranje zadeve-policija in zgleda da so imajo preveč denarja pa ne vedo kako bi ga porabili. Sicer pa so oblasti v Zagrebu verjetno slepe za potrebe zunaj glavnega mesta.
Mogoče je res malo prese.....nja glede na razmere v tehniki pri sosedih, ampak tisti drugi del, ko Darko pravi, da se ga da prurediti v poveljniško vozilo, ni tako slaba varianta. Zakaj? Ker če odmislimo vse turistične variante, bi potemtekam moral voziti s seboj tudi določeno opremo, oz. se jo da modularno hitro vgraditi. Verjetno bi prišli tako vodstvo požara(intervencije) mnogo bližje dogodka in nebi spremljali akcijo nekje v oddaljeni vasi ali mestu, kjer ni niti vizualne povezave z dogodkom , pa še vso opremo je potrebno tja dostaviti, to pa ponavadi traja in skoraj vedno se kaj pozabi. Po mojem je to zadnja stopnja v opremljanju gasilcev s tehniko, ker če ni najprej osnove v moštvu in tehniki, ti tudi vrhunsko poveljniško vozilo ne more služiti 100 %.