PV-2

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
mlakerk
GE: Laško
Kraj: Laško

Odg: PV-2

Odgovor Napisal/-a mlakerk »

Zelo pohvalno nareto...Zanima me ali ima to vozilo samo ta komandni prostor,kjer so računalniki ali ima še kakšne ostale prostore(mini kuhinja,WC,...)
http://www.pgd-lasko.si/

GZ Laško --> PGD Laško--> GE Laško
TRADICIJA - POGUM -PONOS
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

PV 2 mora imeti po DIN poleg kabine še dva prostora. Enega za operaterje in drugega za poveljstvo. Naš ima 6 delovnih mest za poveljstvo.

Darko
darko

POLEG JE ŠOTOR, wc-JA PA V AVTU NI. TUDI AVTOMATA ZA KAVICO NI.

DARKO
@ndrey
Kraj: GZ Postojna

Odgovor Napisal/-a @ndrey »

Potrebuje pa vozilo še kakšno dodelavo, ki bo izboljšala operativno uporabnost vozila. O nekaterih se je strinjala večina tistih, ki so bili prisotni na usposabljanju štaba. Predlogi so dobrodošli.
Menim, da je opreme v njem dovolj za delo, manjkajo pa nekatere malenkosti, ki dajo piko na i. Poseben del so komunikacije in aplikacije. Da ne govorimo o tem, da bo moral biti jasno dorečen sistem dela v tem vozilu. Zamislite si samo, koliko dokumentov v treh dneh zgenerira 6 ljudi :? (Kam se shranjujejo, pod kakšnim imenom? Komu so dostopni?)

Ampak bo... sam čas je potreben, nekaj volje, pa še nekaj financ...
Lets work the problem people, lets not make things worse by guessin'
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Meni definitivno tisti napis autocommerce ne gre ....je preveč vpadljiv.....vozilu, ki ga financira država tudi neprimeren...kot bi na Patrie čez cel bok pisalo.....
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
mase123

Odgovor Napisal/-a mase123 »

darko napisal/-a:PV 2 mora imeti po DIN poleg kabine še dva prostora. Enega za operaterje in drugega za poveljstvo. Naš ima 6 delovnih mest za poveljstvo.

Darko
V javnem razpisu za nabavo je jasno pisalo enako govori tudi tipizacija da mora imeti vozilo poleg prostora za posadko še dva prostora, ki sta me seboj ločena, kaj zdaj ni tako, če sem te prav razumel
dragom

Odgovor Napisal/-a dragom »

šotor
šotor
vhod v PV2
vhod v PV2
še izdelovalci vozila
še izdelovalci vozila
prostor C
prostor C
vozilo ima prostore ABC in D

lp
Priponke
prostor B
prostor B
@ndrey
Kraj: GZ Postojna

Odgovor Napisal/-a @ndrey »

mase123 napisal/-a: V javnem razpisu za nabavo je jasno pisalo enako govori tudi tipizacija da mora imeti vozilo poleg prostora za posadko še dva prostora, ki sta me seboj ločena, kaj zdaj ni tako, če sem te prav razumel
Je tako. Vhod v vozilo je sicer eden, ki vodi direktno v prostor C, kjer je 6 del. mest. Desno od tega vhoda pa so vrata v dispečerski del (prostor B), kjer sta dve delovni mesti. Na zadnjem delu vozila je še vhod v prostor D, kjer je TK oprema in IT del (razen radijskih postaj, ki so v dispečerskem delu). Prostora B in C sta torej ločena s konkretnimi vrati.
Lets work the problem people, lets not make things worse by guessin'
darko

Tudi napisa drug teden ne bo več, pa še par drobnih stvari bo urejenih.
Sploh pa je predviden preizkus delovanja vseh sistemov, ko bodo urejena naročniška telefonska razmerja itd.
Darko
Uporabniški avatar
Pero0
Kraj: Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero0 »

Danes sem se peljal mimo Škofljice in se mi zdi, da sem videl to vozilo udeleženo v prometni nesreči. Ker pa ne želim širiti nekih govoric, ker nisem siguren ali je bilo to vozilo ali ne, me zanima če kdo kaj več ve o tem?

lp
Lep pozdrav iz Postojne.
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

No tale Poveljniški mercedes je en pravi komandni center in upam da ga bodo ljudje ki ga bodo upravljali znali pravilno izkoristiti :D
darko

Vozilo bo naslednji teden temeljito preizkušeno in v kolikor bo uspešno prestalo preizkušnjo dano v uporabo.

Darko
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Morda da sem spregledal ampak me zanima kdo je avto delal in ali je res da v avto zateka voda?
Lobadar

Odgovor Napisal/-a Lobadar »

pes napisal/-a:Morda da sem spregledal ampak me zanima kdo je avto delal in ali je res da v avto zateka voda?
Nadgraditelj iz celjskega konca :wink:
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

ah, dajte no. Saj je objavljena slika. Nadgraditelj je GNV - gasilske nadgradnje vozil iz Celja
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Odgovori