Iveco kamioni - delovanje v praksi
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Jdrozg to, da TAM vleče MAN- sem doživel osebno in sem bil te hudičevo jezen na MAN-a! Res, da je dobra firma in tudi tovornjaki so dobri majo pa napake in okvare tako kot vsi ostali! Mogoče so si ustvarili boljše ime in to je to! Glede tehnologije so vsi novi tovornjaki poznanih tovarniški imen na istem nivoju! vsekakor pa nič ni 100% tudi MAN in Mercedes ne čeprav sta mi firmi in nihovi tovornjaki všeč imajo dolgoletno tradicijo in slovijo kot dobri je pa na cestah tudi veliko IVECO-v! 
Tehnika nam lajša življenje!
Kot povsod je tudi pri tovornjakih tako, da se najdejo primerki posameznih znamk, ki jih pestijo določene težave v delovanju.
Kar se v tem primeru dogaja z Ivecom se nekje drugje dogaja z Manom ali pa Mercedesom ali Renaultom...
Za uporabnike je po mojem mnenju pomembneje, da proizvajalec preko svoje servisne mreže tovrstne težave hitro in učinkovito odpravi. Tukaj pa je smiselno razpravljti kako učinkoviti so serviserji posameznih znamk.
Pa še ena v korist Iveca: prijatelj v svojem prevozniškem podjetju z osmimi tovornjaki zadnjih dvanajst let prisega izključno na "Italijane"
Mirno noč ter lep in varen dan
Tadej
Kar se v tem primeru dogaja z Ivecom se nekje drugje dogaja z Manom ali pa Mercedesom ali Renaultom...
Za uporabnike je po mojem mnenju pomembneje, da proizvajalec preko svoje servisne mreže tovrstne težave hitro in učinkovito odpravi. Tukaj pa je smiselno razpravljti kako učinkoviti so serviserji posameznih znamk.
Pa še ena v korist Iveca: prijatelj v svojem prevozniškem podjetju z osmimi tovornjaki zadnjih dvanajst let prisega izključno na "Italijane"
Mirno noč ter lep in varen dan
Tadej
Enaka izkušnja: bratranec ima na firmi 17 Ivecotov - vsi 7 in pol tonci, okrog 160-190 konjev. Je rekel, da ne menja za nič na svetu - je pa res, da je v 15 letih enega zaradi okvar vrnil uvozniku po treh mesecih, enega pa po pol leta.tadej.z napisal/-a:Pa še ena v korist Iveca: prijatelj v svojem prevozniškem podjetju z osmimi tovornjaki zadnjih dvanajst let prisega izključno na "Italijane"
No, da se jest mau napisem glede THE F***ING IVEKOTA.
Vozm stralisa "SRALIS" (vzdevek vozila) star 2leti in 2 meseca, 280000km. Vozilo je zelo udobno, lepo se pelje, uglavnem nimam pripomb, sicer bi lahko kaksno malenkost spremenili tako kot pri vseh vozilih. AMPAK ELEKTRONIKA JE PA PODN OD PODNA.
Crknu mi je elektronski gas, elektronska zavesa, body computer (posledicno sem se vozu brez brisalcev), klima, hupa dela pa ne dela, pnevmatski sedez zajebava, bremze so tulile (pa so tolk casa gruntal zakaj tulijo, da so nehale), motorna zavora je slaba, servo volan je slab (z polhno tonazo na mestu ne obrnes volana), modul za krmiljenje kabine je crknu.... pa sigrm sm kej pozabu. Tudi ostali vozniki se na veliko pritozujejo.
Pa jim nebi zameru za napake, ce bi bil vsaj servis tak kot je treba. Je treba avto peljat 2x, 3x na servis, da pogruntajo kaj je narobe potem pa se prezervnega dela nimajo.
Clovek bi reku, da se naredi, da kaj crkne. Toda brisalci in elektronski gas me spet zajebavata, tko da se ze veselim obiska na servisu.
Glede gasilska trakkerja pa sploh nam nc pisov ker sem cist razocaran. 1 leto star IVECO bol skriplje in cvili kot pa 24 let star TAM170.
L.P.
Vozm stralisa "SRALIS" (vzdevek vozila) star 2leti in 2 meseca, 280000km. Vozilo je zelo udobno, lepo se pelje, uglavnem nimam pripomb, sicer bi lahko kaksno malenkost spremenili tako kot pri vseh vozilih. AMPAK ELEKTRONIKA JE PA PODN OD PODNA.
Crknu mi je elektronski gas, elektronska zavesa, body computer (posledicno sem se vozu brez brisalcev), klima, hupa dela pa ne dela, pnevmatski sedez zajebava, bremze so tulile (pa so tolk casa gruntal zakaj tulijo, da so nehale), motorna zavora je slaba, servo volan je slab (z polhno tonazo na mestu ne obrnes volana), modul za krmiljenje kabine je crknu.... pa sigrm sm kej pozabu. Tudi ostali vozniki se na veliko pritozujejo.
Pa jim nebi zameru za napake, ce bi bil vsaj servis tak kot je treba. Je treba avto peljat 2x, 3x na servis, da pogruntajo kaj je narobe potem pa se prezervnega dela nimajo.
Clovek bi reku, da se naredi, da kaj crkne. Toda brisalci in elektronski gas me spet zajebavata, tko da se ze veselim obiska na servisu.
Glede gasilska trakkerja pa sploh nam nc pisov ker sem cist razocaran. 1 leto star IVECO bol skriplje in cvili kot pa 24 let star TAM170.
L.P.
Tukaj lahko preberete kaj o naših vozilih menijo sosedje med vozili se je znašel tud nesrečni IVECO! 
http://www.wax.at/modules/Forums/index. ... =2220&st=0
http://www.wax.at/modules/Forums/index. ... =2220&st=0
Tehnika nam lajša življenje!
-
Uporabnik001
- S.A.M.
- GE: PGD Zagorje - mesto
- Kraj: Zagorje ob Savi
- Kontakt:
Tovorna vozila...IVECO
Kot voznik vlačilca sem sam imel to "čast" oz.izkušnjo,da sem preiskusil kar nekaj kamionov različnih proizvajalcev.
Osebno sem bil še najbolje zadovoljen z Scanio in MANom
Seveda imajo vsi kamioni dobre kot slabe strani,glede IVECOv sem pa vozil eurotech 440 KM in je imel slabo stran v elektroniki,ker je na skoraj vsakem ovinku začelo piskati,ali pa je kaj odpovedalo,pa še poraba je bila okoli 40l/100km
Ne vem,vsake oči imajo svojega malarja,tako da meni osebno se IVECO ne dopade
Osebno sem bil še najbolje zadovoljen z Scanio in MANom
Seveda imajo vsi kamioni dobre kot slabe strani,glede IVECOv sem pa vozil eurotech 440 KM in je imel slabo stran v elektroniki,ker je na skoraj vsakem ovinku začelo piskati,ali pa je kaj odpovedalo,pa še poraba je bila okoli 40l/100km
Ne vem,vsake oči imajo svojega malarja,tako da meni osebno se IVECO ne dopade
Jack je spregovoril.
Ja imaš res smolo, da imaš SRALISA kot ga sam imenuješ na šihtu, potem pa še eno podobno zadevo pri gasilcih. Sam res podirate rekorde z vašim tovornjakom. A imate kakšne bonitete na servisih glede na to, da ste redna stranka? Pa še to...ali ni servis tudi GG Bled za Iveco? No sej vem spet dajem na ogenj..ampak nekje sem to zasledil pa se ne spomnim kje.

Zanimivo, zanimivo...le zakaj jih ni potem pod pooblaščenimi servisi??? Govorimo o 14 in več tonskih vozilih, da ne bo pomote. Dobro pri našem GVV1 je padel motor dol pa so ga pričvrstili nazaj in meni nič tebi nič...NIMAŠ KEJ NAREDIT SE DOGAJA.Andrej napisal/-a:Servis za Iveco je tudi na Jesenicah-Integral, ki servisira tudi za vojsko.
Andrej
Andrej naj ti vrnem repliko...Na servisu, ki ga ti omenjaš so sami povedali, da se to pri teh modelih dogaja in da nimajo kaj narediti. Klinc pa potem to!!! Za nadgraditelja se strinjam in upam, da veš da ga nismo zbrali gasilci. In še to...z nadgradnjo smo izjemno nezadovoljni. In samo eno podvprašanje...Kaj ima nadgradnja s tem, da se ti mašina odvijači in se pogubijo vsi vijaki? Vozilo ima redne servisne intervale in je staro nekaj več kot 4 leta. In ima ŽE 10.000km in je ŠELE odletel motor. 
-
comendatore
- Kraj: jesenice