Nalepke na vozilu po tipizaciji

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

MATTEJ je razložil zadevo glede barvanja tako, da se je bolje ne more 8)

K tej podražitvi barvanja v fluoroscentni barvi pa bi dodal le to, da zadevo podraži tudi dodatna površina barvanja.
Kajti, če barvamo v tej barvi moramo dodatno barvati tudi kabine pri GVC-jih katere v praksi v osnovno barvo RAL 3000 dobavi že sam proizvajalec podvozja, manjša vozila katera so izpeljana iz furgonov, kombijev in terencev pa moramo dodatno prebarvati v celoti :!:

Tako, da ko seštejemo razlago nanosa barve matteja + mojo glede povečanja lakiranih površin = se cena precej dvigne :cry:
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
gasilec77
GE: ljutomer
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

prostovoljni gasilec

Do sedaj še nisem opazil, da bi bilo zaj zbledelo, saj sta še avtomobila relativno nova (letnika 2001,2002), tako, da sta še na obema barva tako kot je bila :) . Glede nalepk, za moje osebno mnenje je to kar je, dovolj, drugo bi bilo res kičasto. :D

lp

dušan
Vedno pričakuj nepričakovano!

Uporabniški avatar
pbb

Odgovor Napisal/-a pbb »

SAKI napisal/-a:
Tako, da ko seštejemo razlago nanosa barve matteja + mojo glede povečanja lakiranih površin = se cena precej dvigne :cry:
Vendar žal se tudi v naši prelepi in pametni Sloveniji najdejo takšni, ki jim zunanjost ( žal ) pomeni več :evil: , kakor notranjost ( oprema )!!
:idea:
če te je strah, delaj tisto česar te je strah !
Uporabniški avatar
Indijanec
Kraj: Petišovci

Odgovor Napisal/-a Indijanec »

pbb napisal/-a:
SAKI napisal/-a:
Vendar žal se tudi v naši prelepi in pametni Sloveniji najdejo takšni, ki jim zunanjost ( žal ) pomeni več :evil: , kakor notranjost ( oprema )!!

:idea: :idea: Odvisno od proizvajalca nadgradje!!!!!!!!!!!!!!!
Turnšek ima že v ponudbi napisano, da se vozilo opremi tudi z nalepkami in odsevnimi folijami na straneh, kot je vidno na vozilu PGD Petišovci. :lol:
Ne razumem, zakaj bi potem bilo vozilo precej dražje???
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

:oops: Res je GRS Kranj :oops:

Sem se pozanimal za belo :arrow: to je signalizacijsko bela (čista bela), če ni svetla podlaga zelo težko pokriva-več rok :wink:
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Uporabniški avatar
tom-tom

Odgovor Napisal/-a tom-tom »

Da bomo konstruktivno uspešni. Leta 2002 sem na podlagi policijskega vozila iz VB (verjetno sem gledal nanizanko :idea: ) izdelal barvno skico gasilskega vozila-dizajn (skica v prilogi).

Do danes še nisem našel prostovoljca, da bi malo gasilsko vozilo polepli z velikoformatnimi samolepilnimi folijami.

Tako, da če kdo želi ali pa ima možnost lahko pošlje ZS in zadevo naredimo še v materialu 1:1 :lol:
Priponke
GV-NALEPKE-DIZAJN EU.JPG
tom-tom ® je pridn fant sam kej k delat neče, je enkrt reku en zidar
Uporabniški avatar
SAKI
Kontakt:

Indijanec napisal/-a:
pbb napisal/-a:
SAKI napisal/-a:

:idea: :idea: Odvisno od proizvajalca nadgradje!!!!!!!!!!!!!!!
Turnšek ima že v ponudbi napisano, da se vozilo opremi tudi z nalepkami in odsevnimi folijami na straneh, kot je vidno na vozilu PGD Petišovci. :lol:
Ne razumem, zakaj bi potem bilo vozilo precej dražje???
Indijanec napačno si prebral mojo objavo :(

V tej objavi je govor o barvi na vozilu in ne o nalepkah :!:

Glede nalepk pa imajo, vsaj kolikor jih jaz poznam VSI proizvajalci gasilskih nadgradenj v osnovi opisane in v ceno vštete nalepke na vozilih katere so OBVEZNE po tipizaciji GZS :arrow: v nasprotnem primeru vozilo ne more pozitivno opraviti pregleda tehnične komisije GZS ter drugostopenjske homologacije katera sta stvar proizvajalca nadgradnje :!:
Razlika je lahko samo v materialu nalepk, ali so navadne bele ali pa svetlobno odbojne ter v kakovosti :!:

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Vidim, da ste se kar razpisali na to temo in na moje vprašanje. Odgovorov malo morje, bom nekaj izluščil iz vsega tega 8).
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
SAKI
Kontakt:

Franci napisal/-a:Vidim, da ste se kar razpisali na to temo in na moje vprašanje. Odgovorov malo morje, bom nekaj izluščil iz vsega tega 8).
To je tudi bistvo zakaj ta forum obstaja :!:
Jaz sem v tem času od kar obstaja forum izvedel dosti novih stvari in veseli me, da se ponavljajo isto misleči 8)
Skupaj spreminjamo na bolje :wink:

Lp

Borut Satler
darjan_

Odg: Nalepke na vozilu po tipizaciji

Odgovor Napisal/-a darjan_ »

Ima mogče kdo vektorsko sliko gasilske čelade z vencem?
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odg: Nalepke na vozilu po tipizaciji

Odgovor Napisal/-a Franci »

Imam nekaj, sem se sam igral. :wink:
Priponke
gasilski grb.rar
gasilski grb
(466.12 KiB) Prenešeno 357 krat
Stati inu obstati. /Trubar/