Potopne črpalke
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Mi smo ta problem poskusili rešit z fino mrežico , ki smo jo dodali na obstoječo varovalno mrežo . Vse je bilo v redu , samo ko se je mrežica zabasala z svinjarijo je bilo konec črpanja . Nato pa očistit mrežico pa nazaj gor . Je res da je malo zamudno , ampak še vedno bolje kot skurit črpalko . Dobro se je obnesel tudi sistem z navadno košaro iz šibja - postavili smo črpalko v njo in vse skupaj v vodo pa je šlo kar dobro . Je pa vsaka rešitev boljša in predvsem cenejša kot uničena črpalka .
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Vsekakor je ta rešitev ena boljši, uporabljamo jo tudi pri nas, čeprav kakšen občan mogoče čudno pogleda, ampak mu je kmalu vse jasno.Tona napisal/-a: Dobro se je obnesel tudi sistem z navadno košaro iz šibja - postavili smo črpalko v njo in vse skupaj v vodo pa je šlo kar dobro .
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Vsaka rešitev je boljša kot kakšen strojelom.
Mi včasih na naše potopne črpalke nataknemo kar zaščitno mrežo za klasični sesalni A koš. Stvar se obnese predvsem v situaciji, kjer je v vodi dosti listja in podobne nesnage. Površina na katero se to nabira je tako večja in je obvezno čiščenje lahko v nekoliko večjih presledkih, pa še direktno na črpalko ne pride.
Mi včasih na naše potopne črpalke nataknemo kar zaščitno mrežo za klasični sesalni A koš. Stvar se obnese predvsem v situaciji, kjer je v vodi dosti listja in podobne nesnage. Površina na katero se to nabira je tako večja in je obvezno čiščenje lahko v nekoliko večjih presledkih, pa še direktno na črpalko ne pride.
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Ta zadeva je:kl23 napisal/-a:Mi seveda, če imamo možnost priti zraven z MB uporabimo tole sesalno košaro. Posesa ti praktično vodo iz tal, je pa problem če je v prostoru veliko umazanije, potem jo je potrebno čistiti.
- kotna sesalna košara
- proizvajalec AWG
- priključek "B"75mm
- za pretok 400 l/min
- dimenzije 220x130x175mm
- teža 3,0kg
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!
Lp
Borut Satler
Lp
Borut Satler
Vrsho napisal/-a:Enako zadevo pa proizvajajo tudi v Pohorje Mirna.![]()
http://www.pohorje-mirna.si/kotsesko.htm
Proizvodnja in prodaja
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!
Lp
Borut Satler
Lp
Borut Satler
- gobi
- Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
- Kontakt:
darko napisal/-a:V glavnem vsi govorite o električnih potopnih črpalkah. Za gasilce so vsekakor zelo zanimive hidravlične potopne črpalke, ki jih na severu (ne slovenije ampak evrope) s pridom uporabljajo. Na njih priklopijo tudi cevi premera 150 mm in dobavljajo vodo tudi do 3 km daleč. Obstojajo tudi take črpalke, ki plavajo na površini in jih lahko spustite v vodo iz mostov in drugih objektov. Na vozilih potrebujemo zamo izvode in hitre spojke ali pa imamo hidravlični agregat. Nekaj črpalk manjših pretokov je v uporabi tudi v slo.
Nekdo je dal na sliko sesalni koš (ni črpalka).
Darko
Jaz sem pomislil nanjegobi napisal/-a:Še eno manjšo elektro ali pa hidravljično črpalko![]()
Tako ima GRS Kranj v Unimogu![]()
Ne dobim pa nobene slike
No pa saj si jih predstavil tudi v Gasilce