Gasilska zaščitna obleka

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
hec

Odg: Gasilska zaščitna obleka

Odgovor Napisal/-a hec »

Teli hrbti, so stvar naročila in ne letnice proizvoda. Dobiš kar naročiš, možnih variant je nešteto, dela se po željah kupca.
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Primoz »

hec napisal/-a:Teli hrbti, so stvar naročila in ne letnice proizvoda. Dobiš kar naročiš, možnih variant je nešteto, dela se po željah kupca.
sicer bi se moral proizvajalec držat nvodil GZS, če želiš na obleki imet znak - oz. če želiš kandidirat za sredstva sofinaciranja gasilske opreme...
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Primoz napisal/-a:
hec napisal/-a:Teli hrbti, so stvar naročila in ne letnice proizvoda. Dobiš kar naročiš, možnih variant je nešteto, dela se po željah kupca.
sicer bi se moral proizvajalec držat nvodil GZS, če želiš na obleki imet znak - oz. če želiš kandidirat za sredstva sofinaciranja gasilske opreme...
Ne želim znaka GZS, želim pa zaščitno sredstvo po moji meri! Ampak to je že druga zgodba.
Uporabniški avatar
Primoz

hec napisal/-a:Ne želim znaka GZS, želim pa zaščitno sredstvo po moji meri! Ampak to je že druga zgodba.
te popolnoma razumem. Kaj ima veze znak GZS z 'realno' kakovostjo obleke? Pomebnen je EN standard...torej obleka ki nima znaka GZS in ima ustrezen EN standard je enako ustrezna, a ne?

Pač če hočeš kandidirat za sredstva iz naslova sofinaciranja se moraš 'uklonit' in kupit obleko z gasilskim znakom. Računica je sila preprosta :)
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Primoz napisal/-a:
hec napisal/-a:Ne želim znaka GZS, želim pa zaščitno sredstvo po moji meri! Ampak to je že druga zgodba.
te popolnoma razumem. Kaj ima veze znak GZS z 'realno' kakovostjo obleke? Pomebnen je EN standard...torej obleka ki nima znaka GZS in ima ustrezen EN standard je enako ustrezna, a ne?

Pač če hočeš kandidirat za sredstva iz naslova sofinaciranja se moraš 'uklonit' in kupit obleko z gasilskim znakom. Računica je sila preprosta :)
[-X [-X [-X
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

-hotboy- napisal/-a:zanima me mnenje glede te obleke kroj je videti vredu zanima me če jo kdo uporablja in kako se obnese?

http://www.gasilska-oprema.si/images/texport-nomex.jpg
No tudi jaz sem imel pred dnevi čast probatri model omenjene obleke.

Lahko rečem, da glede na kroj in tehnično dovršenost se lahko vse tiste z znakom GZS skrijejo. Obleka je zelo funkcinalna, meni osebno je bila všeč kratka jakna, tako je človek dosti bolj okreten. Velikokrat se pošalim, da jaz v obleki po tipizaciji izgledam kot bi nosil kiklico :D :D

Dovolj zgovoren podatek je tudi ta, da ta model uporablja večina poklicnih enot v SLO (Lj. Mb. Ce,..), le v PBI različici. Obleka ustreza vsem EN standardom, tudi kot je povedano v ostalih objavah, kakšne barve je hrbet je stvar naročila.
Če vam znak GZS ne pomeni prav dosti, potem priporočam. Druga plat pa je njena cena, če koga zaniama lahko na ZS.
Je pa tudi res da v primeru nakupa omenjenega modela potem ne morate z nakupom kandidirati na razpisu.

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Uporabniški avatar
-hotboy-

Odgovor Napisal/-a -hotboy- »

gapi napisal/-a:
-hotboy- napisal/-a:zanima me mnenje glede te obleke kroj je videti vredu zanima me če jo kdo uporablja in kako se obnese?

Lahko rečem, da glede na kroj in tehnično dovršenost se lahko vse tiste z znakom GZS skrijejo. Obleka je zelo funkcinalna, meni osebno je bila všeč kratka jakna, tako je človek dosti bolj okreten. Velikokrat se pošalim, da jaz v obleki po tipizaciji izgledam kot bi nosil kiklico :D :D

Dovolj zgovoren podatek je tudi ta, da ta model uporablja večina poklicnih enot v SLO (Lj. Mb. Ce,..), le v PBI različici. Obleka ustreza vsem EN standardom, tudi kot je povedano v ostalih objavah, kakšne barve je hrbet je stvar naročila.
Če vam znak GZS ne pomeni prav dosti, potem priporočam. Druga plat pa je njena cena, če koga zaniama lahko na ZS.
Je pa tudi res da v primeru nakupa omenjenega modela potem ne morate z nakupom kandidirati na razpisu.

Zanima me če obleka ni tipizirana iz strani GZS ti res zavarovalnica ne izplača odškodnine v primeru nesreče????????
Uporabniški avatar
Primoz

-hotboy- napisal/-a:
gapi napisal/-a:

Zanima me če obleka ni tipizirana iz strani GZS ti res zavarovalnica ne izplača odškodnine v primeru nesreče????????
zavarovalnice si ob izplacilu izmisljujejo vse mogoce da ne dajo dnarja, zato bi to bilo cisto mogoce
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Primoz napisal/-a:zavarovalnice si ob izplacilu izmisljujejo vse mogoce da ne dajo dnarja, zato bi to bilo cisto mogoce
A be be....zavarovalnica pri izplačilu gleda svoje tako imenovane Pogoje za določeno vrsto zavarovanja....ko skleneš zavarovanje, je potrebno pogledati njihove Pogoje in potem ni problema, kako in kaj. Saj živimo v EU in ne v Culukafriji. In v zavarovalnici gledajo evropske standarde in ne standarde neke tehnične komisije pri GZS-ju, sestavljene iz ... recimo temu strokovnjakov za materiale. Pa da bi imeli v svojih zavarovalniških pogojih tipizirano in netipizirano obleko po GZS merilih, dajte no. Saj vsi vemo, da je tole z znakom GZS na obleki samo pogrutavščina nekega preteklega časa...Drago bi rekel "pleh bande" in z realnostjo in kvaliteto nimajo nič skupnega. Ker če ima obleka Bas, ki smo jo dobili iz sredstev gasilske znamke, ta znak, potem pa ....

Enkrat je eden napisal na forum...BAJE zavarovalnica ne da denarja, če....pa so skoraj vsi to pograbili kot suho zlato in besede BAJE ni več.
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
Primoz

Ico napisal/-a: In v zavarovalnici gledajo evropske standarde
pa se ne nanašam na plačila škod v gasilstvu ampak tako nasploh; preveč poznam delovanje kakšne zavarovalnice in so pri izplačilu zelo škrti - tudi svoje pogoje si znajo kakšenkrat po svoje razlagat :roll:

no ja, morda pa so to evropski standardi.
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Primoz napisal/-a:no ja, morda pa so to evropski standardi.
Kaj je bistvo kapitalistične ekonomije....ja dobiček. Mi pričakujemo veliko, zavarovalnica da najmanj, kolikor lahko. Da pa ne bova zašla iz teme, bi navedel en primer: Gasilskemu zavodu Trbovlje je pred nekaj leti Triglav kupil obleke PBI.

In na mnogih krajih Slovenije zavarovalnice pomagajo gasilcem in jim sofinancirajo vozila in opremo. Res je, da je tega vse manj...ampak še vedno je.
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
trevor
Kraj: Gradišče pri Lukovici

Odgovor Napisal/-a trevor »

Se bo pa zadeva začela obračati na bolje, kar se zavarovalnic tiče. V ZDA večino gasilerije financirajo zavarovalnice...sori za off topic.
dj.vladimir

Odgovor Napisal/-a dj.vladimir »

BAS Lovrenc - PBI Matrix
Priponke
DSCF8590.JPG
Uporabniški avatar
Scottusa
GE: PGD Brezovica pri Bo

Odgovor Napisal/-a Scottusa »

Kakšni pa so drugi materiali na tej obleki? Membrana, podloga?
Uporabniški avatar
stjepko
GE: Prevalje
Kraj: Prevalje

Odgovor Napisal/-a stjepko »

Kakšna je pa cena za to obleko ? (BAS Lovrenc PBI Matrix)
"Those who stand for nothing, fall for anything!"

NA POMOČ !!
Odgovori