LED svetlobni bloki

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Jack
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a Jack »

LED je zakon!!!!

Na tejle strani si poglejte video posnetke razlicnih LED blokov in LED bliskavic.

http://12.152.68.2/video/

L.P.
blisk

LED bloki

Odgovor Napisal/-a blisk »

cheeby napisal/-a:
BAČO napisal/-a:
cheeby napisal/-a:Mi smo ravno včeraj kupili svetlobni blok in se moram pohvalti, da bomo imeli takšen blok prvi v sloveniji ( sestavljen je iz samih led diod in visok cca 4cm )
Verjetno ste se odločili za tega, boš kasneje povedal, kako je z vidljivostjo ( svetilnostjo ) pri tem svetlobnem bloku.

LP BAČO :wink:
točnih podatkov sicer nimam, mislim pa da je model traffic max ki je tudi na linku :wink:

cena samega bloka je baje okoli 500.000sit :shock:
Fantje, ne pretiravat s cenami. FEDERAL led blok z ojačevalnikom in 100W zvočnikom ne presega cene 250.000 + ddv. Pa vsi vemo kaj pomeni FEDERAL... Kdorkoli vam ponuja LED blok za 500.000 SIT mora imeti ta blok najmanj zlat zvočnik in zlate nosilce...
Drugače pa je vidljivost približno eneka kot pri rotacijah in stroboskopih. To pa zato ker niti ne sme biti boljša zaradi homologacije, kajti razpon jakosti svetlobe je pri homologaciji natančno določen-tako zgornja kot spodnja meja...Zato vsakdo, ki vam obljublja nevem kako močnejšo svetilnost pri LED blokih zopet kotali bučke...
Velika prednost je predvsem pri porabi energije, ki je pri LED blokih res zelo majhna...

LP,

Boštjan
Rok911

Odgovor Napisal/-a Rok911 »

Primer LED opreme na motorju: http://www.fedsig.com/multimedia/videos/
Uporabniški avatar
cheeby
Kraj: Lj Ježica - GBL

Re: LED bloki

Odgovor Napisal/-a cheeby »

blisk napisal/-a:
cheeby napisal/-a:
BAČO napisal/-a: Verjetno ste se odločili za tega, boš kasneje povedal, kako je z vidljivostjo ( svetilnostjo ) pri tem svetlobnem bloku.

LP BAČO :wink:
točnih podatkov sicer nimam, mislim pa da je model traffic max ki je tudi na linku :wink:

cena samega bloka je baje okoli 500.000sit :shock:

Fantje, ne pretiravat s cenami. FEDERAL led blok z ojačevalnikom in 100W zvočnikom ne presega cene 250.000 + ddv. Pa vsi vemo kaj pomeni FEDERAL... Kdorkoli vam ponuja LED blok za 500.000 SIT mora imeti ta blok najmanj zlat zvočnik in zlate nosilce...
Drugače pa je vidljivost približno eneka kot pri rotacijah in stroboskopih. To pa zato ker niti ne sme biti boljša zaradi homologacije, kajti razpon jakosti svetlobe je pri homologaciji natančno določen-tako zgornja kot spodnja meja...Zato vsakdo, ki vam obljublja nevem kako močnejšo svetilnost pri LED blokih zopet kotali bučke...
Velika prednost je predvsem pri porabi energije, ki je pri LED blokih res zelo majhna...

LP,

Boštjan
jst sm sam napisu da je redna cena tazga bloka takšna nism pa reku da smo mi dal tok zanga, celotna svetlobna signalizacija + kontrole v avtu in zvočnik in to kar paše zravn je blo okol 400.000 sit če se ne motm

:wink:

btw: tale motor k je na linku iz prejšnga posta zgleda k novoletna jelka ponoč :lol:
Skupaj spreminjajmo svet na bolje!
blisk

LED luči

cheeby napisal/-a:mi smo ravno včeraj kupili svetlobni blok ter celotno signalizacijsko opremo in se morm pohvalt da bomo mel tak blok prvi v sloveniji (sestavljen je iz samih led diod in visok cca 4cm)
trenutno je avto v predelavi (gvm) tko da k bo končan prilepim slikce

Lp 8)
Cheeby, tisti, ki ti je rekel, da boste mel prvi LED blok v sloveniji vam je spet zakotalil bučo ne bučko...
Sam vem za dva: slovenska policija na Fiat Pandi že od leta 2005 in poklicna v Kranju.
No pa tudi 400.000 SIT ste močno preplačali za celotno signalizacijsko opremo čeprav gre za LED...

Boštjan
Rok911

Fiat Panda policijska? :shock: Če ma kdo kakšno sliko te Pande, naj jo prosim prilepi. Me res zanima kako izgleda.
Rok911

Boštjan, a imate kaj informacij glede opreme slovenske policije- ali imajo namen kaj kupovati LED svetlobne bloke?
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

Rok911 napisal/-a:Fiat Panda policijska? :shock: Če ma kdo kakšno sliko te Pande, naj jo prosim prilepi. Me res zanima kako izgleda.
Mislim, da ima tale panda na strehi federalov signalni blok. Podobnega (serija 7000/8000) imamo tudi mi na našem GVM-1.
Priponke
25148Photo0021-med.jpg
Cogito, ergo sum.

Slika
zajtam

Odgovor Napisal/-a zajtam »

Pozdravljeni. Jest sicer ne vem ,kako bi se lahko blok od Federal primerjal z blokom od WHEELEN saj je to tko kot bi postavil v primerjavo Golfa in Avdija. Zanima pa me tudi ali je tisti blok za 250.000 sit original ali je to slaba kitajska roba. Naj povem ,da sem nekje zasledil da se v Sloveniji prodaja kitajska roba ki je prelimana z deklaracijami Federal ali slo proizvajalca. Rad pa bi tudi vedel ali še kateri drugi proizvajalec nudi 5 let GARANCIJE na celoten blok. Mislim pa ,da so se fantje iz PGD Ježica narobe izrazili saj so po vsej verjetnosti mislili na celotno svetlobno in zvočno signalizacijo vgrajeno v vozilo.

Pa en lep pozdrav
Andro
Andro Gros
Rok911

A ta Federalov blok na Pandi je LED ali je stroboskop?
blisk

LED luči

zajtam napisal/-a:Pozdravljeni. Jest sicer ne vem ,kako bi se lahko blok od Federal primerjal z blokom od WHEELEN saj je to tko kot bi postavil v primerjavo Golfa in Avdija. Zanima pa me tudi ali je tisti blok za 250.000 sit original ali je to slaba kitajska roba. Naj povem ,da sem nekje zasledil da se v Sloveniji prodaja kitajska roba ki je prelimana z deklaracijami Federal ali slo proizvajalca. Rad pa bi tudi vedel ali še kateri drugi proizvajalec nudi 5 let GARANCIJE na celoten blok. Mislim pa ,da so se fantje iz PGD Ježica narobe izrazili saj so po vsej verjetnosti mislili na celotno svetlobno in zvočno signalizacijo vgrajeno v vozilo.

Pa en lep pozdrav
Andro
Spoštovani Zajtam

To foro s kitajsko robo ti je najbrž v jezi prodal nek trgovec angleških luči, ki je pravkar zgubil posel za slovensko policijo in to 420 vozil.
Sedaj bosta skupaj imela veliko časa(vsaj on), da bosta odkrila še kakšno zaroto.
Če boš ti kupil opremo pri nas ti zagotavljam 10 let garancije...
Glede primerjave Wheelena in Federala-bi ti prišel k nam v službo,kajti takih strokovnjakov nam v sloveniji res manjka...Bi lahko lepil nalepke na kitajsko robo :D
Pa tudi celotna oprema LED blok, sirena, LED luči za spredaj in zadaj-vse LED 3. generacije za 400.000-smešno, oziroma kraja...

Rok911, tista Panda je v slovenski policiji na preizkusu in ima blok Federal 9000. Drugače pa mislim,da nimajo namena kupovati LED bloke.Ravno sedaj smo začeli opremljati 190 Opel Aster in 10 Renault Meganov belo modrih z rotacijskimi svetlobnimi bloki 3 DIM slov. izdelave SBR-B.
Hkrati so prejšnji teden v Proavto KP začeli opremljati 230 Škod Octavij in Felicij in nekaj Golfov za kriminalistično policijo prav tako v celoti z opremo 3 DIM.

LP,

Boštjan
Zadnjič spremenil blisk, dne 16. September 2006, 20:35, skupaj popravljeno 1 krat.
blisk

Rok911 napisal/-a:A ta Federalov blok na Pandi je LED ali je stroboskop?
LED
Rok911

Boštjan, hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
cheeby
Kraj: Lj Ježica - GBL

Odgovor Napisal/-a cheeby »

da ne bo pomote:
1. Pejte si pogledat Federal bloke po 3 letih uporabe (so vsi zarjaveli) kar pomeni da je to RESNIČNO kitajska roba in je za takšne stvari res nesmiselno metati stran denar.(preverjen podatek)

2. Wheelen ima 5 let garancije na svetlobno signalizacijo (tudi če slučajno zarjavi samo šrauf, s čimer je pritrjen blok gor, ga bojo zamenjal če je v garanciji, garancija je uglavnem na celotno signalizacijo)

3. nevem zakaj zastopnik za Federal tako nasprotuje nakupu Wheelen bloka saj se je par let nazaj sam potegoval za zastopništvo in je takrat trdil da so to najboljši bloki, in je temu primerna tudi cena zdaj so pa kar naenkrat to bloki ki so dragi in nič vredni

4. ko sem govoril o ceni okoli 400.000 sit sem mislil komplet signalizacijo se pravi 4x led diode (2 spredaj v maski 2 zadaj), svetlobni blok, naprava za uravnavanje utripavnja celotne signalizacije, zvočnik ter naprava za urejanje samega ozvočenja

če je še kakšna težava nej se pove, bomo razčistili :wink:

pa brez zamere, Lp :wink:
Skupaj spreminjajmo svet na bolje!
Uporabniški avatar
Jani
Kraj: Kranjska Gora
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jani »

Hja, sam sem to Pando videl na eni prometki v čisti temi, ko je bila pozimi na testiranju v Kr.Gori in zelo močno dvomim, da je ta blok Federalov. Lahko oblika, za drobovje pa ne vem nooo... Če bi zraven postavil našega pokojnega Tamiča z rotacijskimi lučmi Rudi Čajevec, se tistega ubogega bloka na Pandi sploh ne bi videlo. Sicer do danes nisem vedel da gre za Federal, sem pa sedaj toliko bolj razočaran.
Sploh zato, ker sem bil spomladi na Floridi in sem videl policaje z Wheelen LED bloki. Ampak tisto pa res trga gate na dva kilometra v soncu. Ne pa tole - bljak... Pa tudi zato, ker imamo dva avtomobila opremljena s Federalom, pa PA 300 je tud zakon, ampak tole zdej?!?!

No ja, mal dnarja, mal bliska... :mrgreen:

lp J.
Odgovori