Iveco kamioni - delovanje v praksi
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Iveco ni tako slab,kot nekateri pravijo.Nam odlično služi,čeprav ni več rosno mlad in ima na števcu zabeleženo že za več 13-kratno pot po ekvatorju!Je pa 24/50.Ker sem vsak delovni dan v njem,lahko povem naslednje:
-glede moči in pospeškov se z njim težko kosajo druge znamke z motorji enake moči
-vzdrževanje ni drago
-zelo okreten
-je pa res,da je v kabini preveč plastike,ki rada škripa
TAM za gasilce res ni slab,samo ga je povozu čas,ravno tako FAP.
Kar pa se okvar na cesti tiče,lahko povem, da me je v moji več kot 20-letni karieri na cesti pustil MAN in MB,toda oba z več kot 600.000 km.
Še to.Če se gre za nov avto,je popolnoma vseeno,kaj kupiš,le razlike v ceni so ponavadi take,da lahko pri cenejši šasiji prišparaš za VTČ,ali kaj podobnega.Da ne bi kdo mislil,da komu solim pamet-moje razmišljanje pač.Lep dan.
-glede moči in pospeškov se z njim težko kosajo druge znamke z motorji enake moči
-vzdrževanje ni drago
-zelo okreten
-je pa res,da je v kabini preveč plastike,ki rada škripa
TAM za gasilce res ni slab,samo ga je povozu čas,ravno tako FAP.
Kar pa se okvar na cesti tiče,lahko povem, da me je v moji več kot 20-letni karieri na cesti pustil MAN in MB,toda oba z več kot 600.000 km.
Še to.Če se gre za nov avto,je popolnoma vseeno,kaj kupiš,le razlike v ceni so ponavadi take,da lahko pri cenejši šasiji prišparaš za VTČ,ali kaj podobnega.Da ne bi kdo mislil,da komu solim pamet-moje razmišljanje pač.Lep dan.
- Uroš Lenarčič
- Kraj: PGD Slape-Polje
Jaz se s to trditvijo ne bi strinjal. Res, da so TAMi in FAPi že stari, ampak mislim, da jih čas še ni povozil. Res, da na pogled niso ne vem kako impresivni in jih ima širša javnost za "stare gare", ampak njihov čas za odpis še ni prišel. Vsaj tako je moje mnenje.bušman napisal/-a:TAM za gasilce res ni slab,samo ga je povozu čas,ravno tako FAP.
Cogito, ergo sum.

Ja,stroškov z TAM in FAP res ni ne vem kakšnih.A bodimo realni-kolk kilometrov ali obratovalnih ur pa naredijo vozila pri gasilcih?Da o udobnosti,zavorah(kombiniranih),hitrosti,trdih volanih,neokretnosti,nikakršni ventilaciji na sprednje steklo(rosenje ob dežju in ko vlaga izhlapeva iz oblek
VIDLJIVOST
),tresočih kabinah in vzvratnih ogledalih in nemogočem pogovoru v kamionu(ukv,tel.) raje ne bi zgubljal besed.Še kaj bi se našlo,a bodi dovolj.Nočem žalit nikogar,še posebej ne štajerskih inženirjev ,kateri so se trudili napraviti kamione,a jim vrla jugovojska tega ni dovolila in zato so nastali ti (zame) nestvori.Moje mnenje.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Kolega mi očita, zakaj sem objavil slike Ivecota v okvari, češ sedaj se nam bodo prostovoljci delali le norca.
Nič nimam proti dobavitelju vozil in nič proti izdelovalcu nadgradnje. Proti sem le temu , da nekdo drug odloča o tehniki , ki jo poklicni potrebujemo.
Vem , tudi Man ali mercedes bi lahko crknil , ampak sedaj je kaj je in uporabljati bomo morali tudi vozila ki so nam jih kupili.

Nič nimam proti dobavitelju vozil in nič proti izdelovalcu nadgradnje. Proti sem le temu , da nekdo drug odloča o tehniki , ki jo poklicni potrebujemo.
Vem , tudi Man ali mercedes bi lahko crknil , ampak sedaj je kaj je in uporabljati bomo morali tudi vozila ki so nam jih kupili.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Oskar napisal/-a:Daj to sliko ko TAM vleče Mana gor nalepi, jo bom posvetil mojima prijateljema J in J Drozg.
Ja Oki ampak MAN je pa še vedno zakon
Nič na suho!
http://www.gasilcidvorjane.com
http://www.gasilcidvorjane.com
Jah tko je: Pred malco se dela za en kurc, ker so vsi lačni in čakajo na malvo, po malci morajo malo počit da se lepo malca uleže , pol gre pa že prot konc šihtaMitja napisal/-a:Pri italjanih je tko.....vedet moraš al je narejen pred malco ali po njej![]()
![]()
oz.. še slabše ....pred praziki ali po njih....
![]()
Glede praznikov:
Pred prazniki je tko da vsi komaj čakajo in se nobenmu več ne da delat, po praznikih pa so še vsi na glavo in spet ni nkamr podobno
Najbolš je še takrt k ni nč in to da je narjen takoj zutrj k pridejo na šiht (pa še to ne k grejo tapru na kofe
Tko da je pol vse odvisn kašni delovci so in kašne vole pridejo na šiht
Lp