gubina napisal/-a:poklicni so prvi, prostovoljci pa imamo dobro mero časa da varno in dovolj hitro pridemo v gas. dom in se odpravimo na intervencijo
Tale je pa dobra.
Kar se pa raznoraznih lučk v vozilu tiče; kolega je imel ob vožnji na intervencijo ''rdečo bliskavico'' in jo je moral nemudoma odstraniti ter brez nje nadaljevati vožnjo v gas. dom. Tokrat le z opozorilom...
gubina napisal/-a:Poklicni so prvi, prostovoljci pa imamo dobro mero časa, da varno in dovolj hitro pridemo v gas. dom in se odpravimo na intervencijo.vsi pa tudi nimate desetine kilometrov do gasilske garaže!
Nevem v kateri državi ti živiš da imate v vsaki občini poklicne gasilce.
Kot drugo, me zanima kaj bi na tvoj "dobro mero časa" odgovoril nekdo ki je ukleščen v vozilu recimo na drugi strani občine....
Pa še to. Vsak se bo peljal isto max hitro da pride čimvarneje v gasilski dom z lučmi/znaki ali pa brez. Razlika je samo v vidnosti = boljši varnosti za vse udeležence na cesti.
M-Coki moreš pa vse povedat, moje mnenje je da oražne utripajoče luči nebi nikomur škodile, uporablja pa jih lahko vsaki ku... še na traktorju jo maš. Pač moje razmišljanje. Privilegija naj nebi imel nobenega samo opozoriš na sebe če te pa vstavijo te pač vstavijo poveš kaka je situacija in če je upravičena potem dobro če pa gre za zlorabo pa naj bo kazen po zakoniku in seveda trajna odstranitev luči iz vozila, seveda bi za to zadevo morali imeti v društvu evidenco kdo vse uporablja to zadevo tako, da bi bila zadeva ''pod nadzorom''.
gubina napisal/-a:poklicni so prvi, prostovoljci pa imamo dobro mero časa, da varno in dovolj hitro pridemo v gas. dom in se odpravimo na intervencijo
(če se motim me popravite).
to velja za društva, ki se lahko šlepate na račun poklicnih
mi imamo prvo poklicno enoto 45 km stran
tako je....nimamo vsi poklicne...mi smo ravno tisti, na katere pa vse ostale enote računajo da bomo prvi....minute in sekunde lahko pomenijo življenje...
Sem pa seveda zagovornik tega, da se je treba varno pripeljat v GD...boljše minuto kasneje, kot pa da se kaj zgodi že na poti v GD.
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
gubina napisal/-a:Poklicni so prvi, prostovoljci pa imamo dobro mero časa, da varno in dovolj hitro pridemo v gas. dom in se odpravimo na intervencijo.vsi pa tudi nimate desetine kilometrov do gasilske garaže!
Nevem v kateri državi ti živiš da imate v vsaki občini poklicne gasilce.
Kot drugo, me zanima kaj bi na tvoj "dobro mero časa" odgovoril nekdo ki je ukleščen v vozilu recimo na drugi strani občine....
Pa še to. Vsak se bo peljal isto max hitro da pride čimvarneje v gasilski dom z lučmi/znaki ali pa brez. Razlika je samo v vidnosti = boljši varnosti za vse udeležence na cesti.
no umiri žogico!govorimo na splošno!če pa že hočete imet v uporabi opozorilna svetlobna telesa v primeru klica na intervencijo se pa dogovorite, da pač območja, kjer poklicne enote niso možnost ali ne pridejo na kraj v doglednem času, pač gasilci osrednjih enot in enot višjih kategorij uporabljajo svetlobna telesa.mogoče vam odobrijo še uporabo zvočnih znakov.ni potrebe po zlivanju žolča na forumu.
gubina napisal/-a:če pa že hočete imet v uporabi opozorilna svetlobna telesa v primeru klica na intervencijo se pa dogovorite, da pač območja, kjer poklicne enote niso možnost ali ne pridejo na kraj v doglednem času, pač gasilci osrednjih enot in enot višjih kategorij uporabljajo svetlobna telesa.mogoče vam odobrijo še uporabo zvočnih znakov.ni potrebe po zlivanju žolča na forumu.
A kr dogovorit se da to ? Ravno v tem je ''finta'', da ni zakonske podlago za uporabo kakršnihkoli svetlobnih/zvočnih znakov (ko se pelješ na intervencijo)... In ob srečanju z ''modrimi'' (lahko) imaš nevšečnosti!
M-Coki napisal/-a:
A kr dogovorit se da to ? Ravno v tem je ''finta'', da ni zakonske podlago za uporabo kakršnihkoli svetlobnih/zvočnih znakov (ko se pelješ na intervencijo)... In ob srečanju z ''modrimi'' (lahko) imaš nevšečnosti!
Hm, pri nas bi pa verjetno še šlo, ker, ko grejo gasilci, gre večinoma tudi policija, drugih "modrih" pa ni
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Mislim, da je kazen za uporabo modre luči v civilnem vozilu okoli 400€.. mi je reku poveljnik k se je s policistom pogovarju.. Sedaj pa le pogumno.. kdor ima preveč v denarnici, lahko poskusi srečo.. js sm bl suh
Pero napisal/-a:Me res zanima kdo se vozi po omejitvah na intervencijo. Tistih 400€ takoj nabereš tudi z prehitro vožno.
No da vas vidim 50 čez prazno naselje ...
mundat napisal/-a:Gasilci bi morali imeti pravico uporabljati vsaj modre luči ( magnetke, da ko se pelješ v PGD zaradi intervencije ), smo tudi sami bolj varni in lahko nam tudi zmanjša čas izvoza. To da pa se pogovarjamo da lahko pride do zlorabe - to vedno lahko pride. Pol nebi smeli imeti niti modrih luči na intervencijskih avtih ( pa ne policija in rešilci ), ker se vedno zgodi oziroma obstaja možnost zlorabe. Ampak taki je svet. Zato pa je treba uvesti takšne sankcije, ki bi nas ABSOLUTNO POPOLNOMA odvrnile od zlorabe modrih luči.
p.s. sam osebno mam modro led magnetko v avtu za na streho dat
Pol pa jo enkrat uporabi. Veš kak pravijo "muda od labuda"
če pa še zdaj ni blo prilike
te ko pa je bla, pa je nisem mel v avti, ker sem priša iz tujine. Tujim policajom pa se meni ne da razlagati zakaj mam plavo luč zadi na pod zicom
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Zakaj se sploh te luči lahko legalno kupijo v trgovinah naprimer baumaxu, obiu, e-leclercu ??? v trgovini nikjer ne piše kdo jih sme in kdo jih nesme kupiti
ali pa naprime preko interneta http://www.doop.si/index.php?option=com ... &Itemid=44
mislim da nas večina hoče varno priti čimprej v gasilski dom in zato bi radi imeli neko svetlobno če že ne zvočno signalizacijo pa magari je to oranžna rotacijska luč
mali_tona napisal/-a: mislim da nas večina hoče varno priti čimprej v gasilski dom
No torej, kje je problem. Pelješ se po predpisih in prideš kolikorseda hitro in varno do gasilskega društva.
Pa ni potrebe po rotacijskih signalnih lučeh kakršnekoli barve.
Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni. (Dante)
Jaz sem za to da bi imeli nekakšne opozorilne (zvočne in/ali svetlobne) znake na avtomobilu.
Ampak, potem bi vsi meli tiste lučke na avtomobilih in bi si večina gasilcev mislila da lahko vozijo sedaj kot "zmešani" ampak ljudje v prometu še velik rdeč kamijon, glasen in z nešteto svetlobnimi signali spregledajo kako pa nebi potem recimo nekega dam primer zelenega avtomobila. Tu bi se zapletlo ko bi začeli "tresketi"...