ZAŠČITNI ŠKORNJI
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
- Jure Čokl
- Piranja
- GE: Lukovica
- Kraj: Trnjava
- Kontakt:
Micka, se popolnoma strinjam - za zaščito operativca cena nima pomena. Zato se tudi meni ne zdijo predragi. Vendar pa dobro veš, na podlagi česa se odgovorni za nabavo ponavadi odločijo za nakup. Pri nas v enoti mogoče ni tako, poznam pa vsaj deset primerov, kjer je cena edino merilo. Žal.
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
Peter bila je serija vložkov, ki so se mečkali, tudi jaz sem nabasal na en tak par. Sedaj je zadeva močno močno izboljšana in s tem niti slučajno ni problemov. Za tisti par vložkov, ki so bili drugačni in so se mečkali pa sem lepo poklical na firmo Dolenc in so mi v dveh dneh poslali zadevo brezplačno. Prav tako so kolegu brezplačno zamenjali zadrgo ko je le ta zaradi premočnega uporabnika popustila po principu pametnejši odneha.
Ne se spraševat kakšno zaščito vam bo nudil določen tip opreme, ampak vzamite v zakup razmerje med ceno in kvaliteto. Ne vem, ampak močno močno dvomim, da so Rosenbauer in Haix škornji toliko boljši kot so dražji. Vsi omenjeni modeli pa zagotovo zagotavljajo zadostno zaščito za tisto delo ki ga opravljamo!
LP!
Gregor
Ne se spraševat kakšno zaščito vam bo nudil določen tip opreme, ampak vzamite v zakup razmerje med ceno in kvaliteto. Ne vem, ampak močno močno dvomim, da so Rosenbauer in Haix škornji toliko boljši kot so dražji. Vsi omenjeni modeli pa zagotovo zagotavljajo zadostno zaščito za tisto delo ki ga opravljamo!
LP!
Gregor
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Saj, drugi so pa nabasali serijo škart zadrg, dokler jih niso izboljšali. Mogoče pa lahko pričakujemo še kakšno presenečenje. Verjetno bi bilo pa preveč pričakovati, da bi Jado sam poslal zamenjavo za slabo serijo.Gregor K. napisal/-a:Peter bila je serija vložkov, ki so se mečkali, tudi jaz sem nabasal na en tak par.
Tako kot Juretu, so tudi meni najbolj ustrezali Rosenbauerjevi škornji, vendar razen par prehojenih metrov, drugih izkušenj z njimi nimam. Tako lahko pišem samo o izkušnjah z Jadom.
Sicer pa Gregor, kako pravijo, zarečenega kruha se največ poje. Katero znamko rokavic imaš?
- Gregor K.
- moderator

- Kontakt:
V enoti imamo PAN 8 od Grada in pa nekaj parov Rosenbauer Patron.
Sam imam pa iste od Grada, podoben model od Bristola in pa Rosenbauer Safe Grip.
Če bi se moral odločiti za ene, bi se za Gradove.
Zakaj sprašuješ?
Sam imam pa iste od Grada, podoben model od Bristola in pa Rosenbauer Safe Grip.
Če bi se moral odločiti za ene, bi se za Gradove.
Zakaj sprašuješ?
- Gregor K.
- moderator

- Kontakt:
Peter rokavice teh dveh proizvajalcev nisem kupil ampak sem jih dobil. Če bi kupoval, bi zagotovo kupil Grad-ove, tudi če bi imel (pre)več denarja.
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
- Denis
- Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
- Kontakt:
No ta nova serija dolenca florian 003 kot smo jih dobili 2 para mi sta še dodatno zaščitena na prtisih z plastjo in pa tudi ima vložek trdi ki se ti nikoli ne bo mečkal tudi meni se je pa sem dobil zdejle nove trde, se pozna tudi pri hitrosti obuvanja prej sem mogu ahtat da ga ne bom imel pri prstih. Ne bi blo pa slabo če bi dolenc mal prkopiru od rosenbauer in še dal eno grobo plast pri gležnju.
Ta hudi PGD VRBJE.
zaščitni škornji
Živjo.
Po naših izkušnjah so čevlji tornado 100% boljši od drugih ravno zaradi dobrega oprijema nage in dobre zunanje zaščite kot je bilo že prej omenjeno. Sploh pa poklicni gasilci, ki so bili na šolanju pravijo da tisti ,ki
so imeli čevlje od (dolenca) florijan so jih popolnoma uničili, dosti boljši so bili haiks (minimalna obraba) kot novi pa so ostali tornado. Zato je nakup tornada mogoče res na žačetku dražji a na koncu vseeno cenejši ker enostavno zdržijo več od ostalih.
LP.
Po naših izkušnjah so čevlji tornado 100% boljši od drugih ravno zaradi dobrega oprijema nage in dobre zunanje zaščite kot je bilo že prej omenjeno. Sploh pa poklicni gasilci, ki so bili na šolanju pravijo da tisti ,ki
so imeli čevlje od (dolenca) florijan so jih popolnoma uničili, dosti boljši so bili haiks (minimalna obraba) kot novi pa so ostali tornado. Zato je nakup tornada mogoče res na žačetku dražji a na koncu vseeno cenejši ker enostavno zdržijo več od ostalih.
LP.
I POSLE TITA TITO
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Če misliš Dolenca je razlika v barvi šivov. Eni so navadni črni eni pa flurescentno zelene barve.Jack napisal/-a:A kdo ve, kasna je razlika med JADO-tovima modeloma 003 in 003y??
L.P.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!