Delovna obleka
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Re: Delovna obleka
Nekaj na temo sprememb je na zapisniku komisije za tehniko
http://www.gasilec.net/uploads/datoteke ... koncni.pdf
zadeva je v spreminjanju.
Imela pa je danes komisija za tehniko sestanek, tako da se je verjetno kaj na to temo obravnavalo.
Počakajmo zapisnik.
http://www.gasilec.net/uploads/datoteke ... koncni.pdf
zadeva je v spreminjanju.
Imela pa je danes komisija za tehniko sestanek, tako da se je verjetno kaj na to temo obravnavalo.
Počakajmo zapisnik.
Odg: Delovna obleka
star zapisnik, tukaj je že bil objavljen.
Primoz napisal/-a:star zapisnik, tukaj je že bil objavljen.
Moja objava se je nanašala na vprašanje "Orko"-ta, in v zapisniku je bila zadnja uradna informacija kaj se dogaja na tem področju. Če imaš novejši zapisnik in verodostojne dokumente jih objavi. Je pa bil vmes tudi čas da uporabniku kdo odgovori, pa naj znakec stane kolikor hoče. Ljudje pač hodijo na forum tudi po informacije ki jih ne najdejo, ne vedo ali pa so nekje nekaj slišali pa te stvari preverjajo.
Sicer pa je po koledarju GZS-ja bila včeraj seja komisije za tehniko, ki bo verjetno dala najnovejši zapisnik.
Kakšna pa je cena znakca?mali_tona napisal/-a:Znakec je najdražji na tej srajci
Prepričan sem da, ko bo celoten projekt potrjen na poveljstvu GZS, bomo vsi pravočasno obveščeni. Do takrat pa nebi bilo prav in tudi ne modro, da se sproža insinuacije in ugibanja, ker bi lahko to kdo narobe razumel.
-
Radovljica27
- GE: Radovljica
- Kontakt:
Med 50-70 evrov.Fireman napisal/-a:Kakšna pa je cena znakca?mali_tona napisal/-a:Znakec je najdražji na tej srajci
Meni je šivilja rekla, da take obleke nebi dala iz rok. Meni bi jo naredila za okoli 70 evrov. Najdražje je blago.
Šivi so slabi, zadrge so slabe, odsevni trakci so mali, nima prepogibnega kolena in komolca, nič ni ojačano na kritičnih mestih (npr žepi niso močni ker marsikaj daš v njih tudi žeblje recimo, komolci in kolena), ni zračnikov, ni kakšnega traku za kaj obesit npr karabin od ključev, ni prostora za svetilko, kapa je samo ene velikosti...
Če je delovna naj bo delovna. V vsaki trgovini dobim boljšo delovno za 50€
Skratka v 20 letih so naredili samo višjo ceno in nove žepe in odsevne trakove.
cena znaka med 50-70 €? To ne drži. Znak stane 'proporcionalno' na izdelek, se pravi nek fiksen %. Srajca ima eno ceno, kapa drugo, delovna obleka tretjo itd...
Ne moreš rečt, da je nova delovna obleka enako dobra (Slaba) kot stara, le žepi in odsevniki so novi. Predvsem materjal je boljši (pri A izvedbi) in lepše se nosi. Res žeblji ne gredo v žep. Ma tudi ne vem, kaj bi z njimi počel v žepu (?).
Ne moreš rečt, da je nova delovna obleka enako dobra (Slaba) kot stara, le žepi in odsevniki so novi. Predvsem materjal je boljši (pri A izvedbi) in lepše se nosi. Res žeblji ne gredo v žep. Ma tudi ne vem, kaj bi z njimi počel v žepu (?).
ej ej dragi gasilci
zakaj se že uporablja delovna obleka, se kdo vpraša, je sploh kdo pomislil na to dejstvo
za tekmovanja, za sojenje, za dajanje izjav medijem, za predavanja in poslušanje predavanj, za sestankovanje in to je nekako vse, mogoče sem še kakšno zadevo pozabil, za te dejavnosti ni potrebno ne vemo kakšne, odlične obleke, lahko bi bila še slabše kvalitete, samo da se nekako nosi, da je vizualno nekako da se jo lahko pogleda
je pa res, rit bi bilo pa potrebno ojačati zaradi pretiranega sedenja, nekaterim pa kolena od klečeplazenja, to sta najbolj obrabljivi površini delovne obleke
za intervenije pa nikoli ne bo, ji preprečuje EN469, da bi to postala in tudi za ostale intervencijska opravila ni, tisti ki vam to obljublja vas malo
, še celo GZS je napisal, na intervencijo lahko sodelujejo samo usposobljeni in pravino opremljen gasilci (zaščitne obleke)
nikoli in nikoli pa vsem izgled obleke ne bo všeč, tudi meni ni, pa kaj, se bomo zaradi tega sekirali, na trepalnice metali, vsake oči imajo svojega malarja. V našem drušvu jih 100% ne bomo kupovali, zame je to metanje denarja preč, če nam jih kupi gzs ali gz ali ..., se bomo pa vprašali če oni nimajo preveč denarja, moje mišlenje nakup delovne obleke je nepotrebna poraba denarja, razen če kakšna enota ne tekmuje resno
in se je med tem branje že kdo vprašal zakaj jo že potrebujemo, delovno obleko pač?????
P.S.
in če kje opazite katero osebo z izrabljeno površino na riti ali kolenih, malo se spomnite zakaj

zakaj se že uporablja delovna obleka, se kdo vpraša, je sploh kdo pomislil na to dejstvo
za tekmovanja, za sojenje, za dajanje izjav medijem, za predavanja in poslušanje predavanj, za sestankovanje in to je nekako vse, mogoče sem še kakšno zadevo pozabil, za te dejavnosti ni potrebno ne vemo kakšne, odlične obleke, lahko bi bila še slabše kvalitete, samo da se nekako nosi, da je vizualno nekako da se jo lahko pogleda
je pa res, rit bi bilo pa potrebno ojačati zaradi pretiranega sedenja, nekaterim pa kolena od klečeplazenja, to sta najbolj obrabljivi površini delovne obleke
za intervenije pa nikoli ne bo, ji preprečuje EN469, da bi to postala in tudi za ostale intervencijska opravila ni, tisti ki vam to obljublja vas malo
nikoli in nikoli pa vsem izgled obleke ne bo všeč, tudi meni ni, pa kaj, se bomo zaradi tega sekirali, na trepalnice metali, vsake oči imajo svojega malarja. V našem drušvu jih 100% ne bomo kupovali, zame je to metanje denarja preč, če nam jih kupi gzs ali gz ali ..., se bomo pa vprašali če oni nimajo preveč denarja, moje mišlenje nakup delovne obleke je nepotrebna poraba denarja, razen če kakšna enota ne tekmuje resno
in se je med tem branje že kdo vprašal zakaj jo že potrebujemo, delovno obleko pač?????
P.S.
in če kje opazite katero osebo z izrabljeno površino na riti ali kolenih, malo se spomnite zakaj
Zakaj se GZS (še preden je naročila te klovnske delovne obleke v katerih smo kot božična jelka), ni obrnila na poklicne enote v Sloveniji (GBL, JZGRS itd.) za mnenje in povpraševanje, kakšne tipe delovnih oblek uporabljajo oni. Zaščitna oblačila firme UF PRO, se meni zdijo idealna .. + ta oblačila bi morali imeti izključno in samo operativni gasilci! Ostale člane PGD in razne tekmovalne enote opremljati s takimi oblekami je metanje denarja skozi okno. Ampak tukaj ima spet prste vmes GZS, ki zahteva, da imajo tekmovalci na tekmovanjih delovne obleke ...poden od podna

Jaz mislim, da tukaj tisci nek drug razlog. Nekdo je nekomu priskrbel posel, in s tem poskrbel da smo se vedno tam kjer smo. Delavna obleka, mora biti udobna, izdelana iz kvalitetnih materialov in tudi na osebi lepo izgledati.
Mayamaya napisal/-a:Zakaj se GZS (še preden je naročila te klovnske delovne obleke v katerih smo kot božična jelka), ni obrnila na poklicne enote v Sloveniji (GBL, JZGRS itd.) za mnenje in povpraševanje, kakšne tipe delovnih oblek uporabljajo oni. Zaščitna oblačila firme UF PRO, se meni zdijo idealna .. + ta oblačila bi morali imeti izključno in samo operativni gasilci! Ostale člane PGD in razne tekmovalne enote opremljati s takimi oblekami je metanje denarja skozi okno. Ampak tukaj ima spet prste vmes GZS, ki zahteva, da imajo tekmovalci na tekmovanjih delovne obleke ...poden od podna![]()
Vidim, da je v tej temi prisotnih veliko več tistih, ki imajo kritike čez delovno obleko. Ob branju le teh sem tudi sam pomislil, da mora pa res bi obleka lahko imela za svojo ceno(se strinjam, sploh tip A kar nanese) še kakšno uporabno funkcijo več. Ampak mislim, da je resnica nekje vmes. Tudi tisti, ki jo nosi, bi lahko presodil, da jo morda lahko kdaj uporabi ne samo za guljenje riti in komolcev, kot je bilo napisano. Ja, tudi na intervenciji!
In to, da se svetiš kot novoletna jelka, ni popolnoma nič narobe, ima korist. Tako kot pri zaščitnih oblekah, ki se v primerjavi z delovno svetijo, da se dan naredi.
Sam sem jo letos uporabil že dvakrat pri iskanju pogrešane osebe, pa mi nobeden ne more reči, da to ni intervencija. Ravno tako sem dobil poziv, kot za druge nesreče. In na primeru nedavne iskalne akcije vam moram povedati, da je za te namene idealna. Ko sem že nameraval v gasilski dom, sem pomislil, da morda pa mi v pričakovanju nočnega pohoda po gozdu ni ravno treba obleči težke in robustne zaščitne obleke - in že sem bil v delovni obleki, ki jo imam doma, počakal sem pred hišo in GV-1 me je po predhodnem dogovoru pobral sproti na poti na zbirno mesto. Iskali smo ponoči, torej je dobro, da se svetimo ne samo zato, ker je december
, temperatura je bila okoli ničle, zato sem spel hlače in jakno v ledvenem delu, podlogo oz. "mačka" pa sem tako ali tako že po prvih hladnejših letošnih jesenskih dneh spel v jakno in jo obesil nazaj v omaro(spomladi pa jo bom seveda snel). Ni me zeblo - sploh po dveh minutah preiskovanja dalje. Pri iskanju sem dobil v uporabo radijsko postajo in čeprav predtem nisem verjel, da zanka nad desnim žepom res lahko funkcionira z obešeno težko postajo, sem se sedaj lahko prepričal, da je zelo uporabna, postaja se nosi perfektno. In mimogrede: nazadnje, ko smo imeli vajo na primeru požara, me je na moji zaščitni obleki motil ravno nepraktičen žep za postajo. Res je, da je obleka starejšega datuma z manj žepi, zankami, itd...
Aktivirani smo bili iz treh društev. Bilo nas je cca. 30 če ne več in ker se poznamo med seboj, lahko trdim, da od teh jih 20 sigurno ima že novo delovno obleko pri sebi doma. Zanimivo - bil sem edini v njej! Resnično se poraja vprašanje, zakaj delovna obleka ni poimenovana raje kar tekmovalna obleka in zakaj nobeden ne pomisli, da bi jo oblekel še za kaj drugega namesto še dražjih zaščitnih oblek, ki jih je bolj škoda uničevati v trnju in grmičevju poleg tega, da si v njih za nameček še manj spreten za hojo ter se v njej hitreje utrudiš na dolgi rok. Morda je tudi izvoz hitrejši, če se ni potrebno dvakrat oblačiti?
In res me zanima, koliko vseh vas/nas tistih, ki imamo to obleko, pred prvo uporabo sname "mačka" in ga skupaj s kapo za vedno vrže v omaro. Sam sem nakup nove del. obleke(pred tem sem imel staro ponošeno, ki ni bila moja) v društvu opravičil s tem, da jo nosim veliko in za več potreb. In bi lahko rekel, da 3/4 vložka se je v slabih 10 mesecih že povrnilo(še najmanj za tekmovanja!), uporabil pa sem že vse njene funkcionalnosti, ki pridejo zelo prav - s kapo vred. Tudi poškodoval sem jo že malenkost vmes(trnje).
Da povzamem: gasilec mora znati izkoristiti svojo opremo. Zgornji roman nakazuje smeli razmislek za vsakega nosilca delovne obleke.
Sam sem jo letos uporabil že dvakrat pri iskanju pogrešane osebe, pa mi nobeden ne more reči, da to ni intervencija. Ravno tako sem dobil poziv, kot za druge nesreče. In na primeru nedavne iskalne akcije vam moram povedati, da je za te namene idealna. Ko sem že nameraval v gasilski dom, sem pomislil, da morda pa mi v pričakovanju nočnega pohoda po gozdu ni ravno treba obleči težke in robustne zaščitne obleke - in že sem bil v delovni obleki, ki jo imam doma, počakal sem pred hišo in GV-1 me je po predhodnem dogovoru pobral sproti na poti na zbirno mesto. Iskali smo ponoči, torej je dobro, da se svetimo ne samo zato, ker je december
Aktivirani smo bili iz treh društev. Bilo nas je cca. 30 če ne več in ker se poznamo med seboj, lahko trdim, da od teh jih 20 sigurno ima že novo delovno obleko pri sebi doma. Zanimivo - bil sem edini v njej! Resnično se poraja vprašanje, zakaj delovna obleka ni poimenovana raje kar tekmovalna obleka in zakaj nobeden ne pomisli, da bi jo oblekel še za kaj drugega namesto še dražjih zaščitnih oblek, ki jih je bolj škoda uničevati v trnju in grmičevju poleg tega, da si v njih za nameček še manj spreten za hojo ter se v njej hitreje utrudiš na dolgi rok. Morda je tudi izvoz hitrejši, če se ni potrebno dvakrat oblačiti?
Da povzamem: gasilec mora znati izkoristiti svojo opremo. Zgornji roman nakazuje smeli razmislek za vsakega nosilca delovne obleke.
- MarkoSimšič
- Kraj: Planina
Audiatur et altera pars! (Naj sišimo še drugo mnenje!) latinski
Eno vprašanje, to v praksi pomeni, da sedaj lahko ekipa recimo na tekmovanju poleti pri 40 stopinjah nastopa v teh tipiziranih polo majicah ali ne ?
bravo mislim res
100 let za leseno žlico smo kaj se tiče delovne obleke in podobnega...
Vijolčno sveti se nebo !