Novo gasilsko vozilo PGD PREPOLJE
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odg: Novo gasilsko vozilo PGD PREPOLJE
Pozdravljeni!
Se strinjam Vrsho, ampak sprašujem zakaj ne desno v boks D1-spodaj, kar je bolj varno, ko delaš na cesti oz. kjer je običajno promet po levem boku vozila. Pa še to, mogoče C-cevi v boks D2-spodaj (nad kolo) zaradi hitrejše dosegljivosti, po vzoru Rosenbauerja. Penilo, ki je težje pa v boks L3-spodaj namesto el. generatorja, kar bo po teži enako. Všeč mi je da ste ročke za penilo obrnili vzdolžno na os vozila, kar je preizkušeno boljše za odvzem iz boksa. Iz lastnih izkušenj povem, da smo idejno skico pri izdelavi našega vozila dvakrat malenkost popravili, potem pa za bistvene spremembe ni bilo več prostora.
Je pa tako, ko imaš koncept in podrobno skico o razporeditveni ideji, karkoli prestaviš je kot bi pocukal kopico sena, cela se strese?
L.p. JMiro
Se strinjam Vrsho, ampak sprašujem zakaj ne desno v boks D1-spodaj, kar je bolj varno, ko delaš na cesti oz. kjer je običajno promet po levem boku vozila. Pa še to, mogoče C-cevi v boks D2-spodaj (nad kolo) zaradi hitrejše dosegljivosti, po vzoru Rosenbauerja. Penilo, ki je težje pa v boks L3-spodaj namesto el. generatorja, kar bo po teži enako. Všeč mi je da ste ročke za penilo obrnili vzdolžno na os vozila, kar je preizkušeno boljše za odvzem iz boksa. Iz lastnih izkušenj povem, da smo idejno skico pri izdelavi našega vozila dvakrat malenkost popravili, potem pa za bistvene spremembe ni bilo več prostora.
Je pa tako, ko imaš koncept in podrobno skico o razporeditveni ideji, karkoli prestaviš je kot bi pocukal kopico sena, cela se strese?
L.p. JMiro
Ampak vseeno,el. agregat v bližini vode?
Malo izven teme. Imam tudi jaz pomisleke da se taka oprema namešča v bližino vode. Sem pa če se prav spomnim v Multistarju od Litije videl da imajo v zadnjem spodnjem boksu hidravliko. Verjetno ima vsaka stvar svoje prednosti in slabosti.Primoz napisal/-a:Ampak vseeno,el. agregat v bližini vode?
hmmm, takolele.... 
Ko smo se mi odločili za ta avto (smo se morali na hitro), je imel že v osnovi nadgradnjo gor (širine boksov)... prostor spredaj levo ali desno za agregat ni, ker smo hoteli imeti 6.5Kv in ne 5 (ali je taka razlika v merah ne vem), za katerega je bil sprednji boks predviden....pač smo se potem tako odločili, pride pa še na isti strani tudi zunanji reflektor. Če bomo delali na AC (z agregatom ali brez), si bomo po verjetnosti zavarovali svojo delovno področje, tako da ne bo nevarnosti za strojnika, gasilce. Lokalne ceste niso obremenjene v taki meri, da bi bilo to kritično.
Imamo 4 B izlive, če bo res nuja bomo uporabili tega pri agregatu. Če je to tak občutljivo, potem ga tudi v dežju ne smemo ven potegnit ali pa prenest kam?
Penilo, če bomo rabili (do zdaj ga še nismo v moji 11 letni operativi, ker smo 1. kat. so ti primeri redki) pa ni tako težko da ne bi šlo ven (saj pa smo te dedi).
No takšen je moj odgovor, upam da nekako logičen in zadovoljiv.
LP
Ko smo se mi odločili za ta avto (smo se morali na hitro), je imel že v osnovi nadgradnjo gor (širine boksov)... prostor spredaj levo ali desno za agregat ni, ker smo hoteli imeti 6.5Kv in ne 5 (ali je taka razlika v merah ne vem), za katerega je bil sprednji boks predviden....pač smo se potem tako odločili, pride pa še na isti strani tudi zunanji reflektor. Če bomo delali na AC (z agregatom ali brez), si bomo po verjetnosti zavarovali svojo delovno področje, tako da ne bo nevarnosti za strojnika, gasilce. Lokalne ceste niso obremenjene v taki meri, da bi bilo to kritično.
Imamo 4 B izlive, če bo res nuja bomo uporabili tega pri agregatu. Če je to tak občutljivo, potem ga tudi v dežju ne smemo ven potegnit ali pa prenest kam?
Penilo, če bomo rabili (do zdaj ga še nismo v moji 11 letni operativi, ker smo 1. kat. so ti primeri redki) pa ni tako težko da ne bi šlo ven (saj pa smo te dedi).
No takšen je moj odgovor, upam da nekako logičen in zadovoljiv.
LP
Tako, počasi bo....
Ostala poslikava še pride.
LP
Ostala poslikava še pride.
LP
Čestitke PGD Prepolje za novo pridobitev.
Bi lahko kaj več napisali o vozilu. Letnik, kjer ste ga nabavili, cena rabljenega vozila in končna cena z obnovo (če ni skrivnost seveda).
Vozilo izgleda res odlično in upam da vam bo dobro služil.
Bi lahko kaj več napisali o vozilu. Letnik, kjer ste ga nabavili, cena rabljenega vozila in končna cena z obnovo (če ni skrivnost seveda).
Vozilo izgleda res odlično in upam da vam bo dobro služil.
MB 1528, letnik podvozja 2003,nadgradnja nova (Svit) on je imel že podvozje, črpalka rabljena NH30 letnik 2003,...
LP
LP
Avto zgleda super. Tudi Svit se lahko potrudi pa naradi vredu izdelek, vem pa, da brez vaših zahtev in vašega znanja avto nebi bil tak narejen. Upam, da bo znal cenit to kar ste skupaj naredili in bo naslednje avte tudi na takšen način izdeloval. Kovinsko ogrodje še mora zamenjati z aluminijastimi profili.
Želim vam, da vam bo avto še dolgo služil!
lp
Sašo
Želim vam, da vam bo avto še dolgo služil!
lp
Sašo
pozdravljeni,
zakaj ste se odločili za navijak nad črpalko?
zakaj ste se odločili za navijak nad črpalko?
Zaradi redke uporabe, ter zaradi prostora, katerega smo pridobili na straneh...strojnik pa ga tako ali tako mora pomagat odvijat, motil ga pa tudi ne vem kako ne bo...
LP
LP
-
gasilec84
- GE: Apače na Dr.polju
- Kraj: Apače na Dravskem polju
Nam lahko zaupate kolikšna je bila cena rabljenega vozila, ter kolikšna je bila končna cena vozila z novo nadgradnjo.
Drugače, pa je vozilo zelo všečno
Drugače, pa je vozilo zelo všečno