Vozila v vaših enotah!

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
JKavšek
GE: Grosuplje
Kraj: Grosuplje
Kontakt:

Odg: Vozila v vaših enotah!

Odgovor Napisal/-a JKavšek »

Nekateri komentarji so res neverjetni. Malo se umirite in pokažite nekaj spoštovanja.

Jaz vidim predvsem problem v ohranjanju aktivnosti v manjših društvih. Govoril bom na splošnem primeru društva, ne na konkretnem. V društvu z nekaj intervencijami na leto (po možnosti samo ena "resna") je to definitivno težka naloga. Tu situacijo rešujejo tekmovanja. Zato je treba tehtati med GVMji, GVVji, GVCji,... saj, če ljudi ne bo dovolj, ki bodo usposobljeni oz. redno vsaj nekaj delali z opremo in se s tem učili je tudi druga, "prava gasilska" - GVC, oprema zaman. Seveda je idealno imeti GVC v vsakem gasilskem društvu, vendar je to enostavno nemogoče zaradi prepletanja na začetku omenjenega problema in finančnih sredstev. Zato je to treba tehtati med seboj in vsako društvo je primer zase. Ne govorimo nekaj na pamet in tolčimo po ostalih brez več podatkov oziroma na podlagi ene slike.

Da ne bo vse offtopic pa še:

PGD Grosuplje, 4. kat
http://www.pgdgrosuplje.com/vozni-park/

PV-1, posadka 1+8; Volkswagen Transporter Synchro 2.5
letnik:1999
Nadgraditelj: Premier Adria d.o.o.
Slika

GVM-1, posadka 1+8; Volkswagen Transporter 2.5 TDI
letnik: 2009
nadgraditelj: Premier Adria d.o.o.
Slika

GVC 16/25, posadka 1+5; Mercedes Benz, Atego1529 AT
letnik:2008
nadgraditelj: Rosenbauer Avstrija
Slika

AC-16/50, posadka 1+2; Mercedes Benz 1422,
letnik: 1990
nadgraditelj: Oblak d.o.o.
Slika
PGD Grosuplje - SPLETNA STRAN | FACEBOOK
blazzzzek
GE: PIGD Nafta Lendava

Re: Vozila v vaših enotah!

Odgovor Napisal/-a blazzzzek »

PGD Ižakovci
1. katategorija

GV - 1 TAM 80
GVV - 1 Mercedes-Benz 612D
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

le vkup, le vkup, natočmo vse pokale,
da pogasimo te goreče štale !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
JKavšek
GE: Grosuplje
Kraj: Grosuplje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a JKavšek »

Oskar napisal/-a:le vkup, le vkup, natočmo vse pokale,
da pogasimo te goreče štale !
:shit:

Zelo občutljiva tema. Jaz bi recimo videl rešitev v združevanju društev. Seveda kjer bi bilo to optimalno za vse, ne povsod. Večje društvo -> več ljudi -> več denarja -> več opreme. Je kdo zmožen konstruktivne debate potencialnih rešitev?
PGD Grosuplje - SPLETNA STRAN | FACEBOOK
Uporabniški avatar
Aleks97

Odgovor Napisal/-a Aleks97 »

operativec112 napisal/-a:Dajte razmišlat racionalno, brez gvc ali ac ne more biti gasilsko društvo . Npr. stari tam gvc se dobi že za 2000eur tak da denar ne more biti izgovor. Veliko denarja se zmeče vstran za razne GVV-eje, ki pa ti ne omogočijo osnovnega nastopa na požaru. Svoje bo mogla dodati tudi GZ slovenije, da bo vsakemo društvu pripadal primeren GVC ali AC. :idea:
kaj pa bo stari tam kvečjemu za 5 let.. pa še to ne v 1. bojne linije [-X
Uporabniški avatar
Aleks97

pa glede GVC itd... OK naj se društva opremi bolje, kot je minimum, zato pa bodo nastradala ostala društva, ker bo zmanjkalo denarja za minimum [-X

Vozilo v naši enoti 1. kat:
GVV-1 Iveco Daily (2012)

Sosednja enota PGD Jezero 1. kat območje posredovanja zelo podoben našemu:
GVM, z delno opremo GV-1 VW transporter (2011)
+ priklopnik z MB
GVC 24/50 mercedez benz 1844 (?)
in komaj smo *napraskali* denar za GVV, ravno zaradi opremlanja....
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

Aleks97 napisal/-a:]
A 2012 GVV pa je za prvo linijo? Kdo je tebe učil taktiko?

Tule si malo poglejte pa se zamislite: http://gasilci.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=12441.
Tisti ki govorite da ni dnara, furate pa NOVE kombije, pa če mate jajca tule napišite vrednosti vozil , pa vam bodo fantje kar hitro poiskali operative vredno rabljeno vozilo za isto ceno.

Glede "motivacije" operative pa samo to: Kaj za operativne vaje še niste slišali? Verjetno ne, kr z vsemi temi kombiji tak ne morete speljat ene poštene vaje notranjega napada z reševanjem ponesrečenca.
Če se pa pri tem še "zgovarjate" na sosede,ki so isti kot vi pa lahko rečem samo veliko sreče, ker vaši občani jo zgleda prekleto potrebujejo...
Don't raise your voice, Improve your argument!
sašo123

Re: Vozila v vaših enotah!

Odgovor Napisal/-a sašo123 »

Govorite kako vam ne pripada GVC ali kakšen podoben avtomobil, glede na merila. http://www.enarocanje.si/?podrocje=preg ... zec=275343 (samo primer) pogledajte kaj bodo nabavili.... kje piše v merilih, da lahko imajo takšno vozilo? nikjer, ker je v merilih navedena samo minimalna oprema. Kupili bodo to vozilo, ker so ocenili, da ga v njihovem in širšem požarnem okolišu potrebujejo. Prav tako mislim, da se bodo z tem vozilom lahko prijavili na sofinanciranje opreme in vozil.
Kot so že napisali pred mano, če se pojavi potreba po novi opremi, ''novih'' vozilih, je potrebno takšen nakup znati zagovarjati in pravilno predstaviti odgovornim institucijam. Moramo pa seveda, razmišljati v realnih zmožnostih in realnih potrebah.
Kolikor mi je znano (naj me popravijo tisti ki vedo bolj natančno), se v GZ Ljubljana odločili, da se bodo društva opremljala po ''specialnosti'', recimo eno društvo za gozdne požare (http://pgd-crnuce.si/2013/03/gcgp-1/), drugo za reševanje iz višin in globin, za prevoz vode....
Takšno opremljanje se mi zdi zelo smotrno, saj se lahko kar veliko privarčuje, če se društva tako opremljajo, kot pa, da ima vsako društvo nekaj opreme.

In pa še nekaj, ne moremo pa pričakovati, da bodo lahko občine in država dobro opremila društva, ki so med samo oddaljena toliko, da že vidijo drugi gasilski dom. Resno bo potrebno razmisliti o združevanju društev, ter pozabiti na lasten ponos v smislu mi se ne bomo združili, mi smo najboljši. Zavedati se moramo, da nismo bili ustanovljeni sami sebi v pomen, ampak moramo delati v javno dobro v dobro vseh krajanov. Moramo se nagibati k temu, da bomo zagotovili čim boljšo varnost vseh, to pa lahko zagotovimo z tem, da se nekaj društev združi in tvori močno in udarno enoto, ki ima dobro izobražen kader in dobro opremo.
kaplar
GE: pgd žerovnica

Odgovor Napisal/-a kaplar »

To, da se društva z različno opremo dopolnjujejo je dobra ideja. Ampak združevanje društev v Sloveniji ??? to bi pa res rad videl !!!
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

kaplar napisal/-a:To, da se društva z različno opremo dopolnjujejo je dobra ideja. Ampak združevanje društev v Sloveniji ??? to bi pa res rad videl !!!
To pa verjamem da še hitro ne bo da bi se društva združevala. Se pa uspešno združujejo operativne gasilske enote. 3 ali 4 enote Kategorija 1a tvorijo eno gasilsko enoto in se med sabo dopolnjujejo. Seveda se vse te enote aktivirajo hkrati za požar.
V občini Križevci to deluje.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
denistop
GE: Prepolje
Kraj: Prepolje

Odgovor Napisal/-a denistop »

Pozdravljeni. Naj še jaz dodam lonček in sicer za nas 1. kategorijo PGD Prepolje.

Trenutni vozni park:
GVV1 iveco (2007)
GVC 16/50 Tam 190 (podvozje 1986, nadgradnja 1997)

Imamo pa v nabavi GVM, placa pa samo za dva avta. In? Prodat bomo morali en avto, ker je to ponavadi najstarejši torej bi to bil GVC. In nam ostane GVM ter nepremagljivi GVV1.
Imeli smo razum in gremo v prodajo GVV1, ter drugo leto v nabavo rabljene kombinirke, ter avtoprikolice za TRODELCA.

Jaz pravim, če ni denarja imam raje v garaži starega tama še nadaljna 2 ali 3 leta, kot pa novi GVV1. Pa grem v nabavo rabljene kombinirke čez ta 3 leta. Nekatera društva 2. kategorije nabaljajo nove kombinirke v garaži pa 5 zaščitnih stari od 5 let naprej, pa 5 kombinizonov. Tak je to.

Vsaj jaz tak mislim, ni pa nujno da je moje mišlenje v pravilno.

LP

Denis
Napadalec2

Odgovor Napisal/-a Napadalec2 »

denistop napisal/-a:Pozdravljeni. Naj še jaz dodam lonček in sicer za nas 1. kategorijo PGD Prepolje.

Trenutni vozni park:
GVV1 iveco (2007)
GVC 16/50 Tam 190 (podvozje 1986, nadgradnja 1997)

Imamo pa v nabavi GVM, placa pa samo za dva avta. In? Prodat bomo morali en avto, ker je to ponavadi najstarejši torej bi to bil GVC. In nam ostane GVM ter nepremagljivi GVV1.
Imeli smo razum in gremo v prodajo GVV1, ter drugo leto v nabavo rabljene kombinirke, ter avtoprikolice za TRODELCA.

Jaz pravim, če ni denarja imam raje v garaži starega tama še nadaljna 2 ali 3 leta, kot pa novi GVV1. Pa grem v nabavo rabljene kombinirke čez ta 3 leta. Nekatera društva 2. kategorije nabaljajo nove kombinirke v garaži pa 5 zaščitnih stari od 5 let naprej, pa 5 kombinizonov. Tak je to.

Vsaj jaz tak mislim, ni pa nujno da je moje mišlenje v pravilno.

LP

Denis
[-o< končno nekdo!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Ne morem si kaj, da se ne bi oglasil. Združevalcem seveda. Teh vas je polno v vseh temah in vsi bi radi zdrževali društva. No, ne vsi, najbrž se oglašate samo tisti, ki veste, da vaše društvo ne bo nikomur pridruženo.

Pizdite na počez, ko so v nočnem času zdrževali ReCO in imali sto in en razlog, da to ne štima, da se je potrebno vrniti na prejšno stanje, itd. Tudi jaz pizdim, ampak potiho, ker učinka, tudi če na glas, pač ne bo.

Pa da gremo še na kakšen primer, dragi združevalci. Združite moža in ženo, ki se ne moreta več gledati in sta šla zato tudi narazen. No, najbrž ne bo šlo, če bi vam pa uspelo, vas najbrž vzamejo v službo za mediatorja na socialni ali na sodišču.

Jako so združevali ljudstvo in gradili mostove tudi naši vrli politiki vseh barv, pa so nas združili tako, da smo skregani, kot nismo bili še nikoli in gre država v maloro z vsakim dnem bolj.

Zato pravim, da smo Slovenci lahko združeni samo na enem mestu - na pokopališču, seveda šele tam, ko gledaš travico rasti od spodaj.

Zato, dragi združevalci, svoje nasvete hranite in jih trosite v sredinah, kjer živite, pa potem povejte, koliko časa vas bo kdo poslušal. Drugim pa pustite, da živijo ali životarijo, kakor jim je pač usojeno in kakor se bodo sami znašli. Mislim, da se tisti, ki bi jih vi združevali, niti ne oglašajo po tem forumu, pa bi zato veljalo, naj jim pustimo živeti.

Če povzamem, če nekaj ne gre skupaj, pač ne gre. In v Sloveniji definitivno ne gre.

Amen [-(

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
mundat
GE: Gornja Radgona
Kraj: PGD Gor. Radgona

Odgovor Napisal/-a mundat »

ZDRUŽEVANJE = UTOPIJA :D
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Uporabniški avatar
Aleks97

Pero napisal/-a:
Aleks97 napisal/-a:]
A 2012 GVV pa je za prvo linijo? Kdo je tebe učil taktiko?

Tule si malo poglejte pa se zamislite: http://gasilci.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=12441.
Tisti ki govorite da ni dnara, furate pa NOVE kombije, pa če mate jajca tule napišite vrednosti vozil , pa vam bodo fantje kar hitro poiskali operative vredno rabljeno vozilo za isto ceno.

Glede "motivacije" operative pa samo to: Kaj za operativne vaje še niste slišali? Verjetno ne, kr z vsemi temi kombiji tak ne morete speljat ene poštene vaje notranjega napada z reševanjem ponesrečenca.
Če se pa pri tem še "zgovarjate" na sosede,ki so isti kot vi pa lahko rečem samo veliko sreče, ker vaši občani jo zgleda prekleto potrebujejo...
Jaz osebno pri nabavi nisem imel nič.. (16let starost) tastari so pa hoteli nov avto, je pa res da je GVV nas mlae zafrknil za najmanj 20 let. za okoli 60 000eurta cena kot naš nov GVV je soednje društvo kupilo GVC- rabljen... ampak pri nas v garažo gre še komaj GVV noter, tako da če bi večje vozilo kupovali bi potrebovali zgraditi nov GD tako kot osednje društvo...
Odgovori