Dezinfekcija cisterne
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Dezinfekcija cisterne
Zanima me, kako naj dezintificiramo gasilsko cisterno, ki jo uporabljamo za prevoz pitne vode. Obstaja kakšna firma, ki se ukvarja z temi stvarmi, ali lahko kar sami nalijemo notri klor v pravi količini in zaženemo črpalko na cirkulacijo in se bo zadeva prečistila. Kakšne izkušnje imate drugi z tem?
-
BorisGoličnik
- Kraj: Šoštanj
Odg: Dezinfekcija cisterne
Pozdravljen!
Nam je dezinfekcijo opravilo Komunalno podjetje, katero naredi tudi analizo po dezinfekciji in izda potrdilo.
Lp! B.
Nam je dezinfekcijo opravilo Komunalno podjetje, katero naredi tudi analizo po dezinfekciji in izda potrdilo.
Lp! B.
Zanima me ali to pomeni, da ima komunalno podjetje laboratorij za analizo brisov, ki so vzeti znotarj cisterne.
Postopek je običjno takle, ki ga opravi ZZV ali podobna pooblaščena organizacija:
- Rezervoar je potrebno po izdelavi primerno razkužiti, z primernimi klorovimi preparati za dezinfekcijo rezervoarjev. Najbolj uporabljen klorov preparat na Slovenskem tržišču je IZOSAN – G.
- Po sami dezinfekciji rezervoarja, se pokliče na Zavod za zdravstveno varstvo, kateri na terenu vzamejo BRISE NA SNAŽNOST. Potrebno je vzeti pet brisov, na različnih mestih rezervoarja.
- Po laboratorijski kontroli brisov, izdajo ustrezno potrdilo, ki govori o tem, da je rezervoar, oziroma vozilo pripravljeno za prevoz pitne vode
Postopek je običjno takle, ki ga opravi ZZV ali podobna pooblaščena organizacija:
- Rezervoar je potrebno po izdelavi primerno razkužiti, z primernimi klorovimi preparati za dezinfekcijo rezervoarjev. Najbolj uporabljen klorov preparat na Slovenskem tržišču je IZOSAN – G.
- Po sami dezinfekciji rezervoarja, se pokliče na Zavod za zdravstveno varstvo, kateri na terenu vzamejo BRISE NA SNAŽNOST. Potrebno je vzeti pet brisov, na različnih mestih rezervoarja.
- Po laboratorijski kontroli brisov, izdajo ustrezno potrdilo, ki govori o tem, da je rezervoar, oziroma vozilo pripravljeno za prevoz pitne vode
-
BorisGoličnik
- Kraj: Šoštanj
Točno tako...lp
Mislim pa da mora imeti tudi proizvajalec cisterne (nadgradnje) neki ustrezni certifikat.
Če me spomin ne vara

Če me spomin ne vara
Stati inu obstati. /Trubar/
Re: Dezinfekcija cisterne
Kake so pa sankcije če tega ne delaš oz izpolnjuješ ?
Re: Dezinfekcija cisterne
Hvala za odgovor, sem se že pozanima pri našem ZZV v Celju in sem že dobil informacijo tudi o ceni. Postopek stane 315€ z ddv in potem dobiš tudi potrdilo, da je vozilo ustrezno. Dezinfekcijo izvedejo z posebnim dezinfekcijskim sredstvom, ki ga dodajo polni cisteri, po preteku 12 ur pa se vozilo spere in napolni z svežo vodo , nato odvzamejo vzorec vode za laboratorijsko analizo, s katerim dokazujemo uspešnost opravljene dezionfekcije.
-
Gost
Odg: Re: Dezinfekcija cisterne
Pomoje če komu dostaviš vodo in zaradi tega zboli te lahko toži to je najmanj kar se lahko zgodi pomojekmhslo napisal/-a:Kake so pa sankcije če tega ne delaš oz izpolnjuješ ?