Nabava MB 8/8

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odg: Nabava MB 8/8

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Naša rozika ima na plečih že dobre 4 križe. Jebe kje se da. Enkrat zataji motor-zagon, spet drugič vleče neki luft kjer ne bi smela, potem crkne nekaj tretjega itd... leta so pač tu. Podobno se dogaja nam moškim tam nekje po 55. Enrat ti ni, drugič ne stoji, tretjič nje ni, četrtič jo boli...... :D :lol:
Na slikah vidite kako se ob potoku trudimo a cevi so prazne, potem pa pridejo fantje iz Prundorfa z novo pumpo tako na mešanco in nas presenetijo z tremi curki ki segajo do sesednjega društva Zrkovci onkraj Drave !! :D

Bomo videli kaj bomo, 10 jurjev je sicer veliko ampak, čr bo šla 20 let bo kar OK.
Priponke
rozika zajebava 100 na uro.jpg
dela kot singerica.jpg
curki da te ubije.jpg
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
janez
dolgoprogaš
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a janez »

Kdo še vedno oblači in vedri v Prundorfu vemo vsi, ki zanmo v gasilstvu šteti več kot do pet. Za dobro dirko je treba imeti dobro pumpo pa če vse ostalo vzame vrag.

No Oskar, vendar vaša Rozika ni več mladenka, ima sestro v našem gasilskem društvu. Dela kot švicarska ura. Ja skromna, delovna in vselej uboga. Želi si le pravega goriva (osvinčen bencin) in od časa do časa malo olja. Njeni precej mlajši polsestri iz Jugoturbine in Vatrosprema sta pa malo bolj muhasti.

LP

Janez
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Naša Rozi ima že kar 45 let, pa vendar za naše potrebe trenutno zadostuje . Malo bolj pogosto jo je treba pobožat pa gre . Sicer pa, za dirke boljše res ne rabimo, za črpanja pa imamo dve Hondi .
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Spet si me nasmejal Janez !Bravo.
saj nam tudi naša zadostuje, če je samo na prikolici, ko pa jo rabiš pa zajebava. Kako razložiti ženskam ,ki se prekoljejo do državnega , potem pa tam neka federca iz uplinjača počes skoči in so aut !
avtocenter

Odgovor Napisal/-a avtocenter »

Pozdravljen Oskar!
Ne vem, zakaj vam ravno vaša Rozika dela težave. Stare črpalke Rosenbauer so in še stalno bodo zakon saj so preproste za delo, niso občutljive, nimajo zahtevne elektronike. Skratka kljub letom zanesljive in dobre.
Mogoče je vaša začarana, da imate takšne težave ali pa mlajši strojniki ne obvladajo črpalk, ker so na strojniških tečajih napolnjeni s teorijo in ne prepotrebno prakso. Če želiš pridem črpalko k vam pogledati in isprobati brezplačno. Kar pa se tiče tekmovanja v Celju pa veš v čem je bil vzrok, vsekakor ni bil vzrok v črpalki ker je takoj vžgala.

Še nekaj:
Novejše črpalke Ziegler in Rosenbauer so primerne tudi za prečrpavanje oziroma poplave, vendar so bolj občutljive kot stare. Predvsem se mora v črpalki ustvariti delovni tlak cca.3bar, da se sesalna naprava izklopi. Ta tlak je potreben tudi pri stari črpalki Rosenbauer in Ziegler. Ker pri prečrpavanju nimamo naq koncu tlačne cevi ročnika je potrebno pripirati izlivni ventil na črpalki, s tem zmanjšamo pretok in ustavrimo potreben tlak v sami črpalki.
Uporabniški avatar
gubina
Kraj: LJ-okolica

Odgovor Napisal/-a gubina »

ja naša Rozi tudi dela k urca letnik(sicer ženskam leta omenjati ni ravno... a kaj čmo)1969.tele ta nove MB mi pa z vso elektroniko niso ravno povšeči.bomo videli kaj in kako ko pride nova MB v garažo in gremo na prve vaje z njo.
di-du-di-du
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Tak , sedaj boste me pa prepričali, da so stare pumpe še vedno dobre in ne bomo nič kupili novega ! #-o
Sem hitro pogruntal kdo piše pod imenom avtocenter. Drži, imaš- imate iskušnje, ampak jaz sem napisal samo dejstva o naši pumpi. Strinjam se da so stare pumpe še vedno dobre, da pa so še vedno zaneslijive se pa več ne strinjam.
Tisto o tekmovanju pa ne vem točno ker preprosto nisem bil zraven. Slišal sem samo kolege ki so bili tam.
V bran vzamem tudi nekaj naših starejših strojnikov, ki še kar obvladajo in se trudijo. Nedolgo tega smo imeli strojniški dan in strokovnjaka pri hiši in smo šli skozi čes vse stroje v hiši. Drži pa da mlajši ne obvladajo več Rozike kot bi morali.
Ponudbo o pregledu pumpe pa seveda sprejmem z odprtimi rokami !
tweety1986

Odgovor Napisal/-a tweety1986 »

Pozdravljeni!
V društvu imamo namen nabaviti motorno brizgalno. Pojavila se je dilema ali izbrati dvo ali štiri taktni motor. Prosim, če mi lahko napišete določene prednosti in pomanjkljivosti enih in drugih črpalk. Slišal sem da so dvo taktne bolj glasne in da jih je težje zagnati ročno.

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore!

Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

malo poglej nazaj po temi , vse že piše !
tweety1986

Hvala Oskar za odgovor. V ožji izbor za nabavo so prišle dve črpalki. In sicer: Johstadt ZL 1500 in Magirus TS 8/8. Pa me zanima, katero črpalko bi nam bolj priporočali?
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

tweety1986 napisal/-a:Hvala Oskar za odgovor. V ožji izbor za nabavo so prišle dve črpalki. In sicer: Johstadt ZL 1500 in Magirus TS 8/8. Pa me zanima, katero črpalko bi nam bolj priporočali?
Kaj pa recimo Rosenbauer Beaver?
tweety1986

Ima kdo kakšne izkušnje z Rosenbauer Beaver? Ima dvo ali štiri taktni motor? Kako se obnese posoda z gorivom na zadnji strani črpalke?
past045

Odgovor Napisal/-a past045 »

Oba modela Rozike sta brez konkurence ! Če še niste odločeni imaš do konca meseca akcijo Fox III. če se ne motim je znižana za kar 1.500,00 eur. Jaz nebi kolebal če želiš črpalko za naslednjih 30 je FOX prava izbira !
mnenje

Odgovor Napisal/-a mnenje »

Pozdravljeni,

Pred časom smo imeli namen kupiti črpalko. zaradi finančnih težav nismo speljali nakupa do konca. Kolebali smo med več črpalkami, pa vendar nas je takrat najbolj prepričala Johstadt ZL 1500. Katera je vsaj pomoje najboljša kombinacija cene in kvalitete proizvoda. Črpalko poganja dober Hirthov dvotaktni motor, kateri je mogoče za odtenek glasnejši, pa vendar so tile novi dvotaktni motorji daleč od tistih starejših. Spomnim se da smo na predstavitvi imeli črpalko pod kotom cca 35 stopinj, kar pa ni bila ovira za črpanje. Je pa ta model ZL 1500 pri črpalkah 8/8 med najlažjimi.

lp, Matjaž
tweety1986

Slišal sem da je črpalke Fox III veliko društev nabavilo v avstriji. Pa me zanima če ima kdo izkušnjo z tem. Prosim na ZS. Hvala
Odgovori