Še eden PV-1 v PGD Zagorje-mesto

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Slavko Draksler
Kraj: Hrastnik

Odg: Še eden PV-1 v PGD Zagorje-mesto

Odgovor Napisal/-a Slavko Draksler »

Komisija za gasilsko tehniko pregleduje gasilska vozila in ugotavlja skladnost s tipizacijo gasilskih vozil.
Pri pregledu Komisija izpolni zapisnik, ki je priloga te objave.
Postopek je tak, da nadgraditelj, ki izvaja predelavo vozila vsaj 1 teden pred pregledom pošlje na Gasilsko zvezo Slovenije prijavo za pregled. Kot prijava se smatra prevzemni zapisnik z izpolnjenimi osnovnimi podatki.
Ostale alineje izpolnijo člani komisije na terenu.
Mene pa zanima, kateri član zgoraj imenovane komisije je dal pozitivno mnenje za skladnost vozila s tipizacijo gasilskih vozil. Saj nimam nič proti, samo modre lučke in napis PV-1 bi pa lahko odstranili, potem se pa vozite z njim, lahko tudi kot reklama za cirkus.

Ne predstavljam si, kako bo voznik resno jemal vozilo PV-1, ki bo pripeljalo za njim z vklopljenimi opozorilnimi signali, nečitljivimi napisi (mogoče so res umetniški) in sliko smešnega ( gasilca) na pokrovu motorja.

V zadnjih letih smo v Hrastniku nabavili kar nekaj vozil, pa vem, kako smo morali biti dosledni, da je komisija izdala ustrezno mnenje, saj je moralo biti vse po sedaj veljavni tipizaciji. Težko sem prepričeval pristojne v društvih, da mora biti vozilo skladno s tipizacijo, ker v nasprotnem ne bo dovoljenja, in ne bo takšno kot so si sami predstavljali. Kaj čemo, verjetno se je od lanskega leta že kaj spremenilo in je leto 2010 prineslo spremembe.

lp, Slavko Draksler
Uporabniški avatar
nejc321

Odgovor Napisal/-a nejc321 »

Vertjetno so peljali avtomobil na tipizacijo, ko je biu opremljen z tistim napisom GASILEC na pokrovu motorja. Drugače pa so tudi drugod po sloveniji tudi takšni in drugačni avtomobili, ki imajo na vratah namest PGD XY napis samo Gasilci XY al pa kj takega. Ampak so verjetno to naredili po uspešno izpeljani tipizaciji.
Gasilci, bratje, vedno in povsod!!!
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Meni osebno tako načičkan avto ni všeč. #-o
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Primoz »

vozilo je bilo na pregledu pri komisiji GZS kjer je pridobilo status 'gasilsko vozilo'

po pregledu je bilo na novo prelepljeno...

to je praksa mnogo društev po Sloveniji. Eni dodajo kak napis, spet drugi prelepijo kak drug grb...tu se je zgodil večji ekstrem.

Sam bi na mestu komisije ukrepal na način, da bi vsem ki so to storili odvzel status gasilskega vozila. Če pa so slučajno prejeli še sredstva iz naslova sofinanciranja bi jim še ta odvzel.

gasilci vse preveč pozabljamo na nek enoten izgled. Saj smo še člani neke skupne organizacije?Aja, morda pa enim niso všeč takšna pravila. Da pa bi predlagali spremembo pravil (tipizacije) pa še niste pomislili?

pa brez zamere....
Uporabniški avatar
mundat
GE: Gornja Radgona
Kraj: PGD Gor. Radgona

Odgovor Napisal/-a mundat »

Meni je glavno, da je fantom iz Zagorja všeč! Njihov avtomobil - njihova pravica kako ga "opremiti"...
Ravno čakal sem, da se bodo začeli komentarji, taki kot pač so! ICO - glavno da vam avto dela zadovoljstvo in da je takšen kot ste si ga želeli.
Mogoče pa je že skrajni čas, da se gasilci malo tudi predstavimo z določenim marketingom, pa naj se čuje to pač nekateremu čudno ali ne! Treba je delati na prepoznavnosti same "gasilerije" in morda tudi na takšen način, kot so si ga naredili v Zagorju.

Skratka, še enkrat v mojem imenu vse čestitke ob tej novi pridobitvi in naj vam dobro služi, ter vas varno priprelje na mesto intervencije.
IN GLAVNO DA JE VAM VŠEČ!

p.s. Upam, da bom lahko v roku 3-4 tedne predstavil tudi našo novo poveljniško vozilo na forumu. Trenutno je na barvanju, nato pa še gre na predelavo. Barvna kombinacija bo tudi malo "nevsakdanja"... :D
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Hvala ti, Mundat, za tvoje besede, ki si jih napisal. Mislim, da si zadel bistvo in še sam ne bi mogel bolje napisati.

Komaj čakam, da daš vaše vozilo na ogled...
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Res mundat, se podpišem pod tvoj post, na tiste, ki pa gojijo "slovenski nacionalni šport" pa se ne ozirajte, ne v Zagorju niti v Radgoni :D
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Napadalec2

Re: Še eden PV-1 v PGD Zagorje-mesto

Odgovor Napisal/-a Napadalec2 »

Čestitam za pridobitev! Super poslikava in napisi, edino tisti medo spredaj mi nekako ne paše zraven!
Aleksander Golež
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Aleksander Golež »

rfireman napisal/-a:Res mundat, se podpišem pod tvoj post, na tiste, ki pa gojijo "slovenski nacionalni šport" pa se ne ozirajte, ne v Zagorju niti v Radgoni :D
Tudi jaz se podpišem, pa čeprav mi te poslikave niso všeč. Važno da so všeč gasilscem iz Zagorja.
Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni. (Dante)
Uporabniški avatar
mundat
GE: Gornja Radgona
Kraj: PGD Gor. Radgona

Odgovor Napisal/-a mundat »

Ico napisal/-a:Komaj čakam, da daš vaše vozilo na ogled...
Se je že začelo barvanje :D
Imamo pa HONDO CR-V 2.0 ... letnik 2003
To je bil avtomobil v lasti naše občine in ga nam je naš župan, na osnovi naše prošnje, BREZPLAČNO PODARIL :D
ampak, da ti nebom smetil teme, bom itak odprl novo temo, ko bo tako daleč
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odg: Re: Še eden PV-1 v PGD Zagorje-mesto

Odgovor Napisal/-a Ico »

Napadalec2 napisal/-a:Čestitam za pridobitev! Super poslikava in napisi, edino tisti medo spredaj mi nekako ne paše zraven!
Kako ne, če je pa medo gasilec...nabavili pri Čuri Muri
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

rfireman napisal/-a:Res mundat, se podpišem pod tvoj post, na tiste, ki pa gojijo "slovenski nacionalni šport" pa se ne ozirajte, ne v Zagorju niti v Radgoni :D
Če povem svoje mnenje je SNŠ. Malo resnosti no. :|
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

In kje tu ni resnosti :?: Sem čisto resno mislil :!:
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Odgovori