Snežne verige

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
uros11

Odgovor Napisal/-a uros11 »

no mi imamo avtomatske verige oz ce se imenujejo kako drugace!
preizkusili ki se nismo imeli smo pa kolega ki vozi pri privatniku (mleko) in jih imajo tudi montirane!
zagotovlja nam da delujejo odlično vendar samo po klancu navzgor!
navzdol so pa zelo nevarne ker se začne kolo hitreje vrteti kot podmetalci verig in začne vozilo drseti!!!
toliko o tem zato bom več napisal ko jih bomo samo preizkusili!
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!

Lep pozdrav Uros
bušman

avtomatske verige

Odgovor Napisal/-a bušman »

Te verige so primerne in uporabne za lažje speljevanje-bolj za ravnine,pri večjih vzponih pa niso najboljše.Kot je reku Uroš-za po klancu navzdol niti sanjati.Iz prakse vam povem,da jih ni čez navadne-še boljše so tiste na karo-z rinko v sredini in "krabšem".Pa še to-v glavnem se daja ketne samo na zunanjo gumo-ni se bati,da ne bo prišla v stik s cesto,saj teža dela svoje.
Glede problemov montaže pa to:pred leti sva z kolegom v daljni, severovzhodni državi montirala in snela(vsak na svoji strani) na šleparja verige nič več in nič manj kot 38-krat v enem dnevu in to v globokem snegu,tako,da je to opravilo v garaži mačji kašelj.
V našem društvu jih ob sneženju namestimo na vozila kar hitro,saj jih po očiščenju cest ni težko snet.Raje zastonj,kot da bi te zaradi nezmožnosti posredovanja vlačili po javnih občilih,ali še slabše-iz kakšnega jarka.

Bušman
Napadalec2

Odg: Snežne verige

Odgovor Napisal/-a Napadalec2 »

Mi smo včeraj dali na GVC verige. Dali smo jih na sprednja in zadnja zunanja kolesa! Preventiva ne škodi, v primeru intervencije in suhe ceste pa se dajo res hitro snet!
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Tudi mi smo obuli MANa v snežne verige na obeh oseh. Upajmo da bo pozivnik miroval ampak nikoli neveš... #-o
Uporabniški avatar
martin
Kraj: Grosuplje

Odgovor Napisal/-a martin »

Mi smo si pa letos kupili za AC snežne nogavice "avto socks" in lahko pohvalim, da smo bili ob speljevanju v hrib v celem snegu zelo pozitivno presenečeni. Sedaj so že na pogonskih kolesih in ob morebitni nepotrebnosti jih lahko preverjeno snamemo v pol minute.

Lp,Martin
Potrpežljivost je božja mast!
(samo revež je tisti, ki se z njo maže)
Slavko Draksler
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a Slavko Draksler »

Mi smo pa danes zadnjo desno (na zunanjem kolesu), malo našponali. Se nam je zdela preveč ohlapna :D Kaj ste že nekateri brezvezni , ej.
Verjetno je pod to temo mišljeno, da se pove kakšne verige ima kdo, pa če je kaj novega na tem področju.
S takimi bomo še dolgo spreminjali na bolje.
Uporabniški avatar
PrimožTe
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a PrimožTe »

Pozdravljeni!

Ali ima kdo kaj izkušenj z autosock-om?

http://www.autosock.si/predstavitev.htm

lp, primož
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

V četrtek 14.1. ob 17.00 bo predstavitev v Postojni. Napovedan je tudi preizkus na terenu z gasilskimi vozili.
Uporabniški avatar
PrimožTe
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a PrimožTe »

Hvala za info, kdor se bo udeležil pa le naj napiše kako se obnese zadeva.

Lp Primož
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

Primož, Martin je dve sporočili nad tvojim napisal, da imajo te "nogavice" za gume... Upam, da bo napisal tudi bolj obsežen sestavek... V teh dneh je veliko možnosti za testiranje ;)
pero c

Odgovor Napisal/-a pero c »

martin napisal/-a:Mi smo si pa letos kupili za AC snežne nogavice "avto socks" in lahko pohvalim, da smo bili ob speljevanju v hrib v celem snegu zelo pozitivno presenečeni. Sedaj so že na pogonskih kolesih in ob morebitni nepotrebnosti jih lahko preverjeno snamemo v pol minute.

Lp,Martin
Zanima me,kakšna je cena za avto "autosock" nogavice za kamion
Uporabniški avatar
martin
Kraj: Grosuplje

Odgovor Napisal/-a martin »

Cena je v primerjavi z kovinskimi verigami 1/3 manj. So pa te snežne nogavice primerne za vožnjo v popoln sneg na cestah, kjer je podlaga asvalt ali zglajen makedam. Moje osebno mnenje glede na narejen preizkus je da so te nogavice uporabne za enote, ki pretežno posredujejo v mestu ali bljižnih vaseh, ki imajo urejene dovozne ceste nikakor pa ne nadomestijo kovinskih verig, ki ti ob zdrsu kolesa res prebije led in zagrabi ob trdo podlago. Pri nas težav z nedostopnimi vasmi oz. kraji nimamo imamo pa ponavadi hitro kar nekaj cm snega, saj so vasi od naše enote na višji nadmorski legi.
Nogavice smo kupili tudi iz razloga, da v primeru raztrganja oz. popustitve le teh ne poškodujemo blatnikov, kar se pri jeklenih verigah vsekakor zgodi. Povdarjam pa da mora biti za dober oprijem nogavice pod njo tudi kvaliteten profil zimske pnevmatike.

lp,martin
Potrpežljivost je božja mast!
(samo revež je tisti, ki se z njo maže)
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

Danes je bila v PGD Postojna predstavitev Autosock. Po kratki predstavitvi smo se odpravili na teren, kjer so nogavico namestili na terensko vozilo Nissan, ki je brez večjih težav premagalo klanec. Brez nogavic (letne gume) mu to ni uspelo. Ko pa je vklopil 4x4 pogon pa je šlo brez problemov.

Skratka moje mnenje je, da so te nogavice dober nakup, odlikuje jih hitra montaža in ne previsoka cena. Resno razmišljam, da bi si jih omislil za osebni avto, če nekje ostaneš, natakneš nogavice in že gre naprej.
Uporabniški avatar
jest_
GE: Podblica
Kraj: okolica Kranja

Odgovor Napisal/-a jest_ »

Zdravo,

Za Iveco Daily (GVV-1) z dodatnim sprednjim pogonom (Achleitner 4x4) kupujemo snežne verige (prednja os). Vesel bi bil kakšnega nasveta, model, princip... tistih, ki jih uporabljajo na tem tipu vozila.

Hvala.

lp
Primož
vidic
GE: PGD Lesce
Kraj: Lesce

Odgovor Napisal/-a vidic »

Primož

Odvisno od potreb in financ. Da me ne bom kršil kakšnih pravil ali kaj z reklamami za kaj bolj točnega raje na ZS. Delam v podjetju, kjer izdelujemo takšne verige tako da lahko dam kašen nasvet.

Lp.
Blaž
Odgovori