Snežne verige
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
no mi imamo avtomatske verige oz ce se imenujejo kako drugace!
preizkusili ki se nismo imeli smo pa kolega ki vozi pri privatniku (mleko) in jih imajo tudi montirane!
zagotovlja nam da delujejo odlično vendar samo po klancu navzgor!
navzdol so pa zelo nevarne ker se začne kolo hitreje vrteti kot podmetalci verig in začne vozilo drseti!!!
toliko o tem zato bom več napisal ko jih bomo samo preizkusili!
preizkusili ki se nismo imeli smo pa kolega ki vozi pri privatniku (mleko) in jih imajo tudi montirane!
zagotovlja nam da delujejo odlično vendar samo po klancu navzgor!
navzdol so pa zelo nevarne ker se začne kolo hitreje vrteti kot podmetalci verig in začne vozilo drseti!!!
toliko o tem zato bom več napisal ko jih bomo samo preizkusili!
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!
Lep pozdrav Uros
Lep pozdrav Uros
avtomatske verige
Te verige so primerne in uporabne za lažje speljevanje-bolj za ravnine,pri večjih vzponih pa niso najboljše.Kot je reku Uroš-za po klancu navzdol niti sanjati.Iz prakse vam povem,da jih ni čez navadne-še boljše so tiste na karo-z rinko v sredini in "krabšem".Pa še to-v glavnem se daja ketne samo na zunanjo gumo-ni se bati,da ne bo prišla v stik s cesto,saj teža dela svoje.
Glede problemov montaže pa to:pred leti sva z kolegom v daljni, severovzhodni državi montirala in snela(vsak na svoji strani) na šleparja verige nič več in nič manj kot 38-krat v enem dnevu in to v globokem snegu,tako,da je to opravilo v garaži mačji kašelj.
V našem društvu jih ob sneženju namestimo na vozila kar hitro,saj jih po očiščenju cest ni težko snet.Raje zastonj,kot da bi te zaradi nezmožnosti posredovanja vlačili po javnih občilih,ali še slabše-iz kakšnega jarka.
Bušman
Glede problemov montaže pa to:pred leti sva z kolegom v daljni, severovzhodni državi montirala in snela(vsak na svoji strani) na šleparja verige nič več in nič manj kot 38-krat v enem dnevu in to v globokem snegu,tako,da je to opravilo v garaži mačji kašelj.
V našem društvu jih ob sneženju namestimo na vozila kar hitro,saj jih po očiščenju cest ni težko snet.Raje zastonj,kot da bi te zaradi nezmožnosti posredovanja vlačili po javnih občilih,ali še slabše-iz kakšnega jarka.
Bušman
-
Napadalec2
Odg: Snežne verige
Mi smo včeraj dali na GVC verige. Dali smo jih na sprednja in zadnja zunanja kolesa! Preventiva ne škodi, v primeru intervencije in suhe ceste pa se dajo res hitro snet!
- man 14.284
- Kraj: Zgornja Bistrica
Tudi mi smo obuli MANa v snežne verige na obeh oseh. Upajmo da bo pozivnik miroval ampak nikoli neveš... 
Mi smo si pa letos kupili za AC snežne nogavice "avto socks" in lahko pohvalim, da smo bili ob speljevanju v hrib v celem snegu zelo pozitivno presenečeni. Sedaj so že na pogonskih kolesih in ob morebitni nepotrebnosti jih lahko preverjeno snamemo v pol minute.
Lp,Martin
Lp,Martin
Potrpežljivost je božja mast!
(samo revež je tisti, ki se z njo maže)
-
Slavko Draksler
- Kraj: Hrastnik
Mi smo pa danes zadnjo desno (na zunanjem kolesu), malo našponali. Se nam je zdela preveč ohlapna
Kaj ste že nekateri brezvezni , ej.
Verjetno je pod to temo mišljeno, da se pove kakšne verige ima kdo, pa če je kaj novega na tem področju.
S takimi bomo še dolgo spreminjali na bolje.
Verjetno je pod to temo mišljeno, da se pove kakšne verige ima kdo, pa če je kaj novega na tem področju.
S takimi bomo še dolgo spreminjali na bolje.
Pozdravljeni!
Ali ima kdo kaj izkušenj z autosock-om?
http://www.autosock.si/predstavitev.htm
lp, primož
Ali ima kdo kaj izkušenj z autosock-om?
http://www.autosock.si/predstavitev.htm
lp, primož
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
V četrtek 14.1. ob 17.00 bo predstavitev v Postojni. Napovedan je tudi preizkus na terenu z gasilskimi vozili.
Hvala za info, kdor se bo udeležil pa le naj napiše kako se obnese zadeva.
Lp Primož
Lp Primož
-
Vrsho
- moderator

- GE: PGD Šentvid
- Kraj: Šentvid pri Ljubljani
Primož, Martin je dve sporočili nad tvojim napisal, da imajo te "nogavice" za gume... Upam, da bo napisal tudi bolj obsežen sestavek... V teh dneh je veliko možnosti za testiranje 
-
pero c
Zanima me,kakšna je cena za avto "autosock" nogavice za kamionmartin napisal/-a:Mi smo si pa letos kupili za AC snežne nogavice "avto socks" in lahko pohvalim, da smo bili ob speljevanju v hrib v celem snegu zelo pozitivno presenečeni. Sedaj so že na pogonskih kolesih in ob morebitni nepotrebnosti jih lahko preverjeno snamemo v pol minute.
Lp,Martin
Cena je v primerjavi z kovinskimi verigami 1/3 manj. So pa te snežne nogavice primerne za vožnjo v popoln sneg na cestah, kjer je podlaga asvalt ali zglajen makedam. Moje osebno mnenje glede na narejen preizkus je da so te nogavice uporabne za enote, ki pretežno posredujejo v mestu ali bljižnih vaseh, ki imajo urejene dovozne ceste nikakor pa ne nadomestijo kovinskih verig, ki ti ob zdrsu kolesa res prebije led in zagrabi ob trdo podlago. Pri nas težav z nedostopnimi vasmi oz. kraji nimamo imamo pa ponavadi hitro kar nekaj cm snega, saj so vasi od naše enote na višji nadmorski legi.
Nogavice smo kupili tudi iz razloga, da v primeru raztrganja oz. popustitve le teh ne poškodujemo blatnikov, kar se pri jeklenih verigah vsekakor zgodi. Povdarjam pa da mora biti za dober oprijem nogavice pod njo tudi kvaliteten profil zimske pnevmatike.
lp,martin
Nogavice smo kupili tudi iz razloga, da v primeru raztrganja oz. popustitve le teh ne poškodujemo blatnikov, kar se pri jeklenih verigah vsekakor zgodi. Povdarjam pa da mora biti za dober oprijem nogavice pod njo tudi kvaliteten profil zimske pnevmatike.
lp,martin
Potrpežljivost je božja mast!
-
Vrsho
- moderator

- GE: PGD Šentvid
- Kraj: Šentvid pri Ljubljani
Danes je bila v PGD Postojna predstavitev Autosock. Po kratki predstavitvi smo se odpravili na teren, kjer so nogavico namestili na terensko vozilo Nissan, ki je brez večjih težav premagalo klanec. Brez nogavic (letne gume) mu to ni uspelo. Ko pa je vklopil 4x4 pogon pa je šlo brez problemov.
Skratka moje mnenje je, da so te nogavice dober nakup, odlikuje jih hitra montaža in ne previsoka cena. Resno razmišljam, da bi si jih omislil za osebni avto, če nekje ostaneš, natakneš nogavice in že gre naprej.
Skratka moje mnenje je, da so te nogavice dober nakup, odlikuje jih hitra montaža in ne previsoka cena. Resno razmišljam, da bi si jih omislil za osebni avto, če nekje ostaneš, natakneš nogavice in že gre naprej.
Zdravo,
Za Iveco Daily (GVV-1) z dodatnim sprednjim pogonom (Achleitner 4x4) kupujemo snežne verige (prednja os). Vesel bi bil kakšnega nasveta, model, princip... tistih, ki jih uporabljajo na tem tipu vozila.
Hvala.
lp
Primož
Za Iveco Daily (GVV-1) z dodatnim sprednjim pogonom (Achleitner 4x4) kupujemo snežne verige (prednja os). Vesel bi bil kakšnega nasveta, model, princip... tistih, ki jih uporabljajo na tem tipu vozila.
Hvala.
lp
Primož
Primož
Odvisno od potreb in financ. Da me ne bom kršil kakšnih pravil ali kaj z reklamami za kaj bolj točnega raje na ZS. Delam v podjetju, kjer izdelujemo takšne verige tako da lahko dam kašen nasvet.
Lp.
Blaž
Odvisno od potreb in financ. Da me ne bom kršil kakšnih pravil ali kaj z reklamami za kaj bolj točnega raje na ZS. Delam v podjetju, kjer izdelujemo takšne verige tako da lahko dam kašen nasvet.
Lp.
Blaž