Predorsko vozilo GARS Jesenice
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Kot kaže, se počasi bliža konec doooooooolge zgodbe o nabavi predorskega vozila za potrebe jeseniških gasilcev. Danes se v Avstrijo odpravlja delegacija, ki bo pregledala vozilo. Več o tem pa kasneje, ko bo vozilo v Sloveniji. To naj bi se zgodilo konec februarja.
Vozilo naj bi prišlo v enoto konec februarja. Kot kaže je še vedno na avstrijski strani Karavank, ali se pač motim?
- Peter
- Upravnik

- Kontakt:
Odg: Predorsko vozilo GARS Jesenice
Ne, ne motiš se.
- Peter
- Upravnik

- Kontakt:
Vozilo je v petek 20. marca prispelo na GARS Jesenice. V naslednjih dneh bo sledilo usposabljanje gasilcev. Vozilo je enako kot ostala predorska vozila.
Slike so v Galeriji.
Slike so v Galeriji.
Čestitke Jeseničanom za dolgo pričakovano in nujno potrebno vozilo !!! 
Čestitke !
V detajlih malo drugačno od našega, amapk vseeno zelo dobro opremljeno vozilo.
p.s. Samo tablico so vam pa grdo zvili
lp
V detajlih malo drugačno od našega, amapk vseeno zelo dobro opremljeno vozilo.
p.s. Samo tablico so vam pa grdo zvili
lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
Lepo vozilo in dobro opremljeno. Ampak me nekaj zanima kako se dobi rezervno kolo iz strehe tam so vidni neki trakovi a ima kakšan sistem ali kaj podobnega, da se to nekako varno spusti iz strehe? Oprema je lepo zložena ampak ali se, da normalno dobiti iz ležišča recimo omejevalec tlaka brez, da bi odstranil opremo pred njim? In tudi neki alu boks na strehi je čisto spredaj in težko dostopen vsaj meni se zdi tako!? Morda se samo na slikah vidi vse tako......
Prosim za obrazložitev tistih ki vozilo poznate kako je oprema nameščena kako kaj funkcionira, dostopnost in priročnost??
Prosim za obrazložitev tistih ki vozilo poznate kako je oprema nameščena kako kaj funkcionira, dostopnost in priročnost??
Tehnika nam lajša življenje!
Omejevalec tkala se pri nas da normalno ven vzet, brez da odstraniš vse pred njim. Nikoli se nisem poglobil ,mislim pa da se navijak pri izvleku dvigne navzven , in potem nastane dovolj prostroa vmes da ga navpično ven potegneš.
Sprednji alubox tudi ni nek problem. V bistvu je sredinski (tisti z vozičkom na sliki) dosti nizek da komot stopiš preko njega .. V njem se pri nas nahajajo zaščitne obleke za visoko temparaturo (tiste srebrne), tako da ni neka stvar ki bi jo pogosto rabil..
lp
Sprednji alubox tudi ni nek problem. V bistvu je sredinski (tisti z vozičkom na sliki) dosti nizek da komot stopiš preko njega .. V njem se pri nas nahajajo zaščitne obleke za visoko temparaturo (tiste srebrne), tako da ni neka stvar ki bi jo pogosto rabil..
lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
-
GASILEC-Alen
pozdravljeni, najprej čestitke za zelo dobro opremljeno vozilo, sedaj pa imam eno vprašanje in sicer zanima me če mi lahko kdo pove kaj naj bi blo na desni strani vozila in sicer zadnja roleta, zgleda mi kot bi bila ˇhˇ cev vendar jst osebno poznam samo cevi A-110, B-75, C-52 in C-25, zato sklepam da to nepredstavlja navadne cevi pa pa nekaj drugega, upam da nism preveč zakompliciral vprašanje in za podane odgovore se vam v naprej zahvaljujem
lp Alen
lp Alen
To so visokotlačne cevi.
Ni bogat tisti ki ima, ampak je bogat tisti ki da!
Vsega ne morem vedeti, toda o vsem nas lahko poučijo.
Vsega ne morem vedeti, toda o vsem nas lahko poučijo.
kot je že matej povedal High pressure! čestitke jeseničanom, to vozilo potrebujete, naj vam služi in čim manj posredovanj!!
Biti najboljši, pomeni biti drugačen!
Taktika brez tehnike je nemogoča , tehnika brez ljudi pa je napaka vodstva. (O. Neuvirt)
Taktika brez tehnike je nemogoča , tehnika brez ljudi pa je napaka vodstva. (O. Neuvirt)
Ali je lastnik vozila je MORS, GARS pa samo uporabnik??
Isto kot pri vseh ostalih tunelcih. Vprašaj kolege iz GB.hec napisal/-a:Ali je lastnik vozila je MORS, GARS pa samo uporabnik??
lp Andraž
-
GASILEC-Alen
aja pri nas pa imamo v vozilu označene visokotlačne cevi z oznako VT,tako sem čisto pozabil, da bi lahko vozilo imelo tudi v angleščini označene cevi, še enkrat hvala za pojasnilo.
Glede na registrske tablice bi rekel, da je lastnik MORS, moje mnenje 
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"