LED svetlobni bloki narejeni na kitajskem Da/Ne
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
LED svetlobni bloki narejeni na kitajskem Da/Ne
Pri brskanju po spletnih straneh sem naletel na zelo podoben blok kot je LED Mitra z oznako TBD-GA-186732 sicer proizvajalca z vzhoda Zhili International. Ali gre v tem primeru za isti izdelek, ali je LED Mitra plod domačega znanja?
LP
Miha
Miha
Odg: LED svetlobni bloki
Našel boš še kakšnega - npr. italijanskega - http://www.lasonora.it/Pages/00_hoIT.htmlMiha76 napisal/-a:Pri brskanju po spletnih straneh sem naletel na zelo podoben blok kot je LED Mitra z oznako TBD-GA-186732 sicer proizvajalca z vzhoda Zhili International. Ali gre v tem primeru za isti izdelek, ali je LED Mitra plod domačega znanja?
Drugače pa se je blok slovenski, le tako ima lahko slovensko ECE R65 homologacijo - TB1 E26 00009.
Kar se pa tiče delov luči - ledice, elektronika - pa nobena firma, dele ne proizvaja v Evropi ali Ameriki. Niti Federal, Haztec, Premier Hazard, Whelen - vsi imajo podjetja na vzhodu. Že vsaj 10 let... Upam, da je to jasno...
Lp,
Boštjan
Miha76 napisal/-a:Pri brskanju po spletnih straneh sem naletel na zelo podoben blok kot je LED Mitra z oznako TBD-GA-186732 sicer proizvajalca z vzhoda Zhili International. Ali gre v tem primeru za isti izdelek, ali je LED Mitra plod domačega znanja?
No, danes smo naročili ta blok led 3. generacije. Vse skupaj v kompletu je cena cca 1.200 €.
lp
dušan
Vedno pričakuj nepričakovano!
Popolnoma mi je jasno, da se je veliko svetovne proizvodnje če že ne cele pa vsaj v obliki polizdelkov preseljeno na vzhod, predvsem na Kitajsko, saj so tako stroški proizvodnje manjši. Še bolj mi je jasno, da če je nek izdelek na prodaj na trgu EU, da mora izpolnjevati Evropske normative, v primeru signalizacije Evropski standard ECE R65.blisk napisal/-a:Našel boš še kakšnega - npr. italijanskega - http://www.lasonora.it/Pages/00_hoIT.htmlMiha76 napisal/-a:Pri brskanju po spletnih straneh sem naletel na zelo podoben blok kot je LED Mitra z oznako TBD-GA-186732 sicer proizvajalca z vzhoda Zhili International. Ali gre v tem primeru za isti izdelek, ali je LED Mitra plod domačega znanja?
Drugače pa se je blok slovenski, le tako ima lahko slovensko ECE R65 homologacijo - TB1 E26 00009.
Kar se pa tiče delov luči - ledice, elektronika - pa nobena firma, dele ne proizvaja v Evropi ali Ameriki. Niti Federal, Haztec, Premier Hazard, Whelen - vsi imajo podjetja na vzhodu. Že vsaj 10 let... Upam, da je to jasno...
Lp,
Boštjan
Moje vprašanje se je tikalo na veliko podobnost med obema izdelkoma, laično bi lahko rekel celo kopijo, za katero reklamirate na spletni strani, da je novo, v zgornjem navedku pa si tudi navedel, da gre pri vas za domač slovenski izdelek. V primeru na spletni strani podjetja Zhili International, kjer sem našel to laično rečeno kopijo, pa je navedeno, da je to njihov izdelek.
Kot gasilca me veseli, da je vaš izdelek narejen v skaldu s standardi, kot osebo pa me zanima, verjetno ne le mene, ali vam je v tem primeru uspelo certificirati svetlobni blok proizveden nekje pri nekem drugem proizvajalcu, ali gre za samostojen razvoj novega bloka, katerega so vam pred začetkom trženja uspeli skopirati in na spletu ponuditi tudi na Kitajskem.
LP
Miha
Miha
Miha,
preden homologiraš katerikoli izdelek po ECE R65 dobiš komisijski obisk organa, ki je zadolžen za podelitev homologacije. Pregledajo celoten potek proizvodnje.In ta komisija te obiskuje 2x letno in znova in znova pregleduje celotno proizvodnjo, če je vse tako kot je treba...
In tvoje razmišljanje - ali vam je uspelo certificirati svetlobni blok nekega drugega proizvajalca, je že nekako žaljivo. Verjamem pa, da gre mnogim v nos (sicer ne vem kje je tvoj interes - no mogoče se mi malo svita) - sploh po zadnjih dveh razpisih ko smo od 110 vozil dobili 105. Na policijskih vozilih bodo končno LED bloki.
Zato se kar sprijazni, da je tudi slovensko podjetje sposobni narediti svetlobni blok, ki je konkurenčen. Pa še nekaj - tudi usmerjene luči Modul 4 smo homologirali po ECE R65 (svetovni velikan FEDERAL SIGNAL ima prav tako le eno homologirano usmerjeno luč) - si te tudi že kje našel?
Aja, pa še Italijane - La Sonoro - vprašaj če so tudi komu ukradli svetlobni blok???
V enem mesecu smo samo v Sloveniji opremili že 14 vozil s tem blokom. Tako, da trg govori sam zase.
No, pa hvala za reklamo.
LP,
Boštjan
preden homologiraš katerikoli izdelek po ECE R65 dobiš komisijski obisk organa, ki je zadolžen za podelitev homologacije. Pregledajo celoten potek proizvodnje.In ta komisija te obiskuje 2x letno in znova in znova pregleduje celotno proizvodnjo, če je vse tako kot je treba...
In tvoje razmišljanje - ali vam je uspelo certificirati svetlobni blok nekega drugega proizvajalca, je že nekako žaljivo. Verjamem pa, da gre mnogim v nos (sicer ne vem kje je tvoj interes - no mogoče se mi malo svita) - sploh po zadnjih dveh razpisih ko smo od 110 vozil dobili 105. Na policijskih vozilih bodo končno LED bloki.
Zato se kar sprijazni, da je tudi slovensko podjetje sposobni narediti svetlobni blok, ki je konkurenčen. Pa še nekaj - tudi usmerjene luči Modul 4 smo homologirali po ECE R65 (svetovni velikan FEDERAL SIGNAL ima prav tako le eno homologirano usmerjeno luč) - si te tudi že kje našel?
Aja, pa še Italijane - La Sonoro - vprašaj če so tudi komu ukradli svetlobni blok???
V enem mesecu smo samo v Sloveniji opremili že 14 vozil s tem blokom. Tako, da trg govori sam zase.
No, pa hvala za reklamo.
LP,
Boštjan
-
gost112
Spoštovani Blisk!blisk napisal/-a:Miha,
No, pa hvala za reklamo.
LP,
Boštjan
To debato o LED blokih spremljam že od vsega začetka. Danes si nisem mogel kaj, da ti ne napišem nekaj stavkov, saj mi ni všeč tvoje obnašanje v tej debati.
Ko berem to debato vidim, da člane foruma rad obtožuješ določenih dejanj, ki so za njih lahko tudi žaljiva. Npr. tvoj post z dne 30.9.2006 ob 16:19 uri, ko si članu foruma v točki a. očital: "zaradi svojih objav imaš določene materialne koristi (tu te še nekako razumem-vsak ima svojo ceno)" . Če nimaš dokazov o tem kaj pišeš (beri o materialnih koristih) raje tega ne piši, saj gre v nasprotnem primeru za kaznivo dejanje, ki se preganja na zasebno tožbo, če pa imaš dokaze o pridobljeni protipravni materialni koristi (kot navajaš) in gre za kaznivo dejanje si ga dolžen prijaviti tožilstvu. To so resne obtožbe s tvoje strani. Danes si to podobno ponovil s članom Miha76 kjer mu odgovarjaš "da se ti svita, kje je njegov interes". Glede na to, da si pameten boš že sam našel člen v KZ-ju.
Če je kakršnikoli izdelek, ki ga prodajaš vaš proizvod, plod lastnega znanja in izkušenj, ga lahko tudi patentiraš in zaščitiš. Z drugimi besedami povedano, pridobiš pravice intelektualne lastnine, kamor sodijo patenti, dodatni varstveni certifikati, modeli, znamke idr. Izdelek lahko patentiraš tako v R Sloveniji kot v tujini. Postopek za patentiranje najdeš na internetu.
Ko svoj izdelek patentiraš pridobiš določene pravice na ta izdelek (s prodajo oz. dovoljenjem uporabe tvojega izdelka, ki je patentiran pa lahko tudi zaslužiš).
Obstaja veliko direktiv EU (direktiva je za države članice EU obvezujoča in, daje smernice, kako naj bo določeno področje usklajeno z nacionalnim pravnim redom), ki poskušajo takšne in drugačne ponaredke iz Kitajske in bližnjega vzhoda preganjati (EU bije velik boj za ponarejene izdelke, ki prihajajo iz Kitajske ali drugih neevropskih držav na področje EU-ja). Ni hudič, da tudi ti ne bi uspel s tem, da zaščitiš lasten produkt. Seveda pa moraš ob tem patentnemu uradu dostaviti določeno dokumentacijo, ki pa je, mimogrede, ni tako malo.
Pa še nekaj mi je padlo v oči in sicer v tvojem postu z dne 27.12.2006 ob 10:04 si navedel: "Če misliš na usmerjene luči na maricah-za take luči ne rabiš homologacije", v zadnjem postu (včeraj 18.11.2008 op. p.) pa navajaš: "Pa še nekaj - tudi usmerjene luči Modul 4 smo homologirali po ECE R65". Zanimivo. Po tvojem pisanju enkrat ne rabiš homologacije enkrat pa jo rabiš čeprav vsi dobro vemo, da morajo vse naprave, ki se vgradijo v vozila naknadno biti ustrezno homologirana. Zakaj ste, če ne rabiš homologacije za usmerjene luči, le te sploh homologirali in si s tem ustvarjali stroške?
Sicer postopka homologacije ne pozam prav dobro ampak dvomim, da te ne obišče komisija organa, ki opravi postopek homologacije in ti pregleda celotno proizvodnjo. Prej bi rekel, da moraš ti izdelek odpeljati na organ (seveda z vso ustrezno dokumentacijo), da oni nato homologirajo izdelek.
Ne jemlji besed članov foruma ali drugih oseb, ki pišejo na tem forumu iz konteksta saj se počutiš ob vsaki nepravilno postavljeni vejici napaden in udrihaš nazaj z vsemi sredstvi tudi takšnimi, ki so do članov foruma in drugih oseb žaljivi. Debata je popolnoma zdrava in ti svetujem, da vsak post večkrat prebereš, da ga boš pravilno razumel. Sam boš videl, da boš veliko lažje odgovarjal.
Pa brez zamere blisk, celo življenje se učimo in delamo.
Lep pozdrav.
Gost
Gost (no lahko bi se vsaj predstavil), če je bil kdo deležen žaljivk sem bil to ponavadi jaz. In z svojimi odgovori se ponavadi le branim.gost112 napisal/-a:
Spoštovani Blisk!
To debato o LED blokih spremljam že od vsega začetka. Danes si nisem mogel kaj, da ti ne napišem nekaj stavkov, saj mi ni všeč tvoje obnašanje v tej debati.
Ko berem to debato vidim, da člane foruma rad obtožuješ določenih dejanj, ki so za njih lahko tudi žaljiva. Npr. tvoj post z dne 30.9.2006 ob 16:19 uri, ko si članu foruma v točki a. očital: "zaradi svojih objav imaš določene materialne koristi (tu te še nekako razumem-vsak ima svojo ceno)" . Če nimaš dokazov o tem kaj pišeš (beri o materialnih koristih) raje tega ne piši, saj gre v nasprotnem primeru za kaznivo dejanje, ki se preganja na zasebno tožbo, če pa imaš dokaze o pridobljeni protipravni materialni koristi (kot navajaš) in gre za kaznivo dejanje si ga dolžen prijaviti tožilstvu. To so resne obtožbe s tvoje strani. Danes si to podobno ponovil s članom Miha76 kjer mu odgovarjaš "da se ti svita, kje je njegov interes". Glede na to, da si pameten boš že sam našel člen v KZ-ju.
Če je kakršnikoli izdelek, ki ga prodajaš vaš proizvod, plod lastnega znanja in izkušenj, ga lahko tudi patentiraš in zaščitiš. Z drugimi besedami povedano, pridobiš pravice intelektualne lastnine, kamor sodijo patenti, dodatni varstveni certifikati, modeli, znamke idr. Izdelek lahko patentiraš tako v R Sloveniji kot v tujini. Postopek za patentiranje najdeš na internetu.
Ko svoj izdelek patentiraš pridobiš določene pravice na ta izdelek (s prodajo oz. dovoljenjem uporabe tvojega izdelka, ki je patentiran pa lahko tudi zaslužiš).
Obstaja veliko direktiv EU (direktiva je za države članice EU obvezujoča in, daje smernice, kako naj bo določeno področje usklajeno z nacionalnim pravnim redom), ki poskušajo takšne in drugačne ponaredke iz Kitajske in bližnjega vzhoda preganjati (EU bije velik boj za ponarejene izdelke, ki prihajajo iz Kitajske ali drugih neevropskih držav na področje EU-ja). Ni hudič, da tudi ti ne bi uspel s tem, da zaščitiš lasten produkt. Seveda pa moraš ob tem patentnemu uradu dostaviti določeno dokumentacijo, ki pa je, mimogrede, ni tako malo.
Pa še nekaj mi je padlo v oči in sicer v tvojem postu z dne 27.12.2006 ob 10:04 si navedel: "Če misliš na usmerjene luči na maricah-za take luči ne rabiš homologacije", v zadnjem postu (včeraj 18.11.2008 op. p.) pa navajaš: "Pa še nekaj - tudi usmerjene luči Modul 4 smo homologirali po ECE R65". Zanimivo. Po tvojem pisanju enkrat ne rabiš homologacije enkrat pa jo rabiš čeprav vsi dobro vemo, da morajo vse naprave, ki se vgradijo v vozila naknadno biti ustrezno homologirana. Zakaj ste, če ne rabiš homologacije za usmerjene luči, le te sploh homologirali in si s tem ustvarjali stroške?
Sicer postopka homologacije ne pozam prav dobro ampak dvomim, da te ne obišče komisija organa, ki opravi postopek homologacije in ti pregleda celotno proizvodnjo. Prej bi rekel, da moraš ti izdelek odpeljati na organ (seveda z vso ustrezno dokumentacijo), da oni nato homologirajo izdelek.
Ne jemlji besed članov foruma ali drugih oseb, ki pišejo na tem forumu iz konteksta saj se počutiš ob vsaki nepravilno postavljeni vejici napaden in udrihaš nazaj z vsemi sredstvi tudi takšnimi, ki so do članov foruma in drugih oseb žaljivi. Debata je popolnoma zdrava in ti svetujem, da vsak post večkrat prebereš, da ga boš pravilno razumel. Sam boš videl, da boš veliko lažje odgovarjal.
Pa brez zamere blisk, celo življenje se učimo in delamo.
Lep pozdrav.
Gost
Gost, napisal si ''sicer postopka homologacije ne poznam ampak dvomim...''. Kako lahko pametuješ o nečem o čemur sam praviš, da o tem nimaš pojma???
ECE R 65 homologacijo poznam skoraj na pamet. Sem praktično reden gost v TUV laboratoriju. Trenutno imamo na testiranju še dvoje usmerjenih luči in še en LED blok, odobrenih skupno že 6 homologacij...
Zato mislim, da o tem nekaj vem - in zato ne pišem nekaj kar na pamet. In tako še enkrat, če prvič nisi razumel: Če imaš kakršenkoli izdelek certificiran po ECE R65, DOBIŠ obisk pristojnega organa dvakrat letno in ta ti pregleda celoten potek proizvodnje. V bistvu ti gleda pod prste kako ta izdelek sestavljaš...
Kar pa se tiče homologacije usmerjenih luči - ugleden član tega foruma mi je nekoč dejal, da se na forumu velikokrat najde pametnjakovič, ki komentira stvari o katerih NIMA NITI NAJMANJŠEGA POJMA... Zdaj vem kaj je mislil - kajti spoštovani gost, ko sem pisal o usmerjenih lučeh leta 2006 ( to tudi sam priznavaš) homologacija za usmerjene luči še ni bila v veljavi. Sprejeta je res bila Novembra 2004 in je po 4 letnem prehodnem obdboju stopila v velajvo Novembra 2008.
Drugače pa se opravičujem če sem kogarkoli užalili na tem forumu. Moj namen ni bil tak. Mogoče se ponavadi le trudim laikom razjasniti kako stvari potekajo na področju na katerega se spoznam.
Nisem pa nikoli ''kmeta učil da se krava molze pri rogeh'' kar je tukaj kar pogosta praksa..
In še enkrat vabim vse člane foruma, da me pokličejo in si pridejo ogledat kako poteka proizvodnja LED bloka...
Pa brez zamere...
LP,
Boštjan
mene pa nekaj zanima in sicer z koliko LED homologiran blok, ali se lahko LED poljubno dodaja. Ali ima obe barvi (modro in rumeno homologirani).
In koliko časa traja garancija govorimo jasno o bloku MIRA
Lp Tine
Lp Tine
Ne bom modroval v nedogled, me je pa zmotil očitek bliska, "da se mu svita, kje je moj interes". Lepo da se mu svita. Moj interes je kje čimceneje dobiti gasilsko opremo in ugotoviti kje nas prodajalci gasilce okoli prenesejo oziroma nam prekomerno zaračunavajo nek izdelek.
Ko je enaka debata o oblekah in znakih GZS koliko nas to stane, je to normalno, ko pa vprašam glede luči, naj bi imel pa osebni interes. Ni tako zato v prilogo dajem gor slike vseh treh luči. Lahko pa jih bi še mnogo več. Kaj me pri tem moti, da sta bloka Mitra in ZHIL na pogled praktično enaka, blok La Sorono pa je že na pogled drugačen, torej ni primerljiv. Razlika pa je še ena, po podatkih, ki jih navaja Blisk je njihov blok cena od 500 € + DDV dalje, po mailu iz Zhil-a pa njihov blok stane 336, 6 USD oziroma po veljavnem trenutnem tečaju 270 €.
Vem da je tu potrebno upoštevati potrebne homologacije, da je naprava sploh lahko nameščena na vozilo, predvsem pa izpolnjevanje standardov za vgraditev naprave v vozilo. Te Mitra očitno ima. Vprašanje sem zastavil z namenom pridobitve podatka o izvoru svetlobnega bloka saj sem naletel pri pregledu razpoložljivih nizkih svetlobnih blokov na tržišču na praktično enakega vendar pri različnem proizvajalcu. Nikakor pa zaradi tega pričakoval osebnega napada in očitkov.
Me pa še ena stvar zelo zmoti pri veh teh bliskovih odgovorih. Navajanje referenc iz javnega naročila. Pri pregledu javnih naročil za vozila policije in pri kriterijih za izbor nikjer nisem našel, da je policija kupovala svetlobne bloke tega ali onega proizvajalca. Vedno, kot je meni znano iz razpoložljive dokumentacije na internetu, je pripravljen razpis, v katerem je tehnična dokumentacija, kakšno mora biti samo vozilo in katero dodatno opremo mora imeti. Kriteriji za izbiro pa so cena vozila 80 %, servisna pokritost za vozilo 10 %, 5% za porabo in 5% za garancijo vozila. Iz tega je možno razbrati, da policija kupuje oz. najema komplet vozila, od ponudnika luči pa očitno je odvisno kako potem uspe svoj izdelek predstaviti pri ponudniku vozil, da lahko nato vozila opremi s svojo opremo. Glede na številke lahko za to le čestitam blisku. O pravih referencah glede tega in o izkušnjah z vgrajeno opremo pa bi se verjetno kdo drug lahko napisal še veliko.
Ko je enaka debata o oblekah in znakih GZS koliko nas to stane, je to normalno, ko pa vprašam glede luči, naj bi imel pa osebni interes. Ni tako zato v prilogo dajem gor slike vseh treh luči. Lahko pa jih bi še mnogo več. Kaj me pri tem moti, da sta bloka Mitra in ZHIL na pogled praktično enaka, blok La Sorono pa je že na pogled drugačen, torej ni primerljiv. Razlika pa je še ena, po podatkih, ki jih navaja Blisk je njihov blok cena od 500 € + DDV dalje, po mailu iz Zhil-a pa njihov blok stane 336, 6 USD oziroma po veljavnem trenutnem tečaju 270 €.
Vem da je tu potrebno upoštevati potrebne homologacije, da je naprava sploh lahko nameščena na vozilo, predvsem pa izpolnjevanje standardov za vgraditev naprave v vozilo. Te Mitra očitno ima. Vprašanje sem zastavil z namenom pridobitve podatka o izvoru svetlobnega bloka saj sem naletel pri pregledu razpoložljivih nizkih svetlobnih blokov na tržišču na praktično enakega vendar pri različnem proizvajalcu. Nikakor pa zaradi tega pričakoval osebnega napada in očitkov.
Me pa še ena stvar zelo zmoti pri veh teh bliskovih odgovorih. Navajanje referenc iz javnega naročila. Pri pregledu javnih naročil za vozila policije in pri kriterijih za izbor nikjer nisem našel, da je policija kupovala svetlobne bloke tega ali onega proizvajalca. Vedno, kot je meni znano iz razpoložljive dokumentacije na internetu, je pripravljen razpis, v katerem je tehnična dokumentacija, kakšno mora biti samo vozilo in katero dodatno opremo mora imeti. Kriteriji za izbiro pa so cena vozila 80 %, servisna pokritost za vozilo 10 %, 5% za porabo in 5% za garancijo vozila. Iz tega je možno razbrati, da policija kupuje oz. najema komplet vozila, od ponudnika luči pa očitno je odvisno kako potem uspe svoj izdelek predstaviti pri ponudniku vozil, da lahko nato vozila opremi s svojo opremo. Glede na številke lahko za to le čestitam blisku. O pravih referencah glede tega in o izkušnjah z vgrajeno opremo pa bi se verjetno kdo drug lahko napisal še veliko.
LP
Miha
Miha
Sherlock, zdaj pa ugotovi še kdaj je firma, ki si jo našel ustanovljena in kdo so lastniki?
Pa res najlepša hvala za čestitke. Če boš rabil blok pohiti, ker smo polni do februarja - opremiti moramo preko 500 vozil v Slovenij, Srbiji in Črni gori...
LP,
Boštjan
Pa res najlepša hvala za čestitke. Če boš rabil blok pohiti, ker smo polni do februarja - opremiti moramo preko 500 vozil v Slovenij, Srbiji in Črni gori...
LP,
Boštjan
-
gost112
Ne Janez, Blisk je jasno odgovoril samo na vprašanja, ki so mu ugajala, na ostala, ki pa ne pa ni odgovoril. Amapk vidim, da nima več smisla polemizirat s tabo in bliskom.Janez Tratnik napisal/-a:Mislim, da je boštjan jasno odgovoril na navedene nejasosti. Prosim, da se vnaprej to ne razpreda in modruje v nedogled.
moderator
Janez ti pa, kot moderator, bi se lahko oglasil že takrat, ko so bile napisane obtožbe o materialnih koristih in na to opozoril bliska (če zelo hitro opozoriš vse ostale - vsi smo enaki).
Želim vam veliko usephov pri svojem delu v gasilstvu saj bi brez vas bilo zelo slabo.
LP
Gost 112
Blok Mitra je homologiran od dožine 972mm - 1884mm, z različnim številom modulov, homologirana tudi varianta z napisom ali ''take down lights''. Homologirana le bela stekla, rumena luč trenutno na TUV - poteka testiranje...računam decembra...Tine Žen napisal/-a:mene pa nekaj zanima in sicer z koliko LED homologiran blok, ali se lahko LED poljubno dodaja. Ali ima obe barvi (modro in rumeno homologirani).
Lp Tine
LP,
Boštjan
Boštjan ni treba biti žaljiv, razen če želiš s svojim načino komuniciranja in napadanja kaj skriti. Meni se ne zdi nič narobe, če človek preveri stvari, ki jih najde kot mogoče kompromise. Je pa dejstvo, da pred 10 leti, ko je bil internet še bolj luksuz kot nujno delovno zlo, se je dalo več stvari skriti, danes pa so informacije vsem na razpolago, odvisen je le čas, ki si ga človek vzame, zato da kaj najde.blisk napisal/-a:Sherlock, zdaj pa ugotovi še kdaj je firma, ki si jo našel ustanovljena in kdo so lastniki?
Pa res najlepša hvala za čestitke. Če boš rabil blok pohiti, ker smo polni do februarja - opremiti moramo preko 500 vozil v Slovenij, Srbiji in Črni gori...![]()
LP,
Boštjan
Če pa že vprašaš o podatkih o podjetju, bom pa raje jaz tebe to vprašal, kdo je lastnik in kdaj je bila ta firma ustanovljena, saj glede na to, da je na spletu navedeno, da je bil direktor podjetja 12.05.2008 kot član gospodarske delegacije predsednika kitajske ljudske politične posvetovalne konference Jia Qinglina na obisku v Sloveniji in da je bila ta delegacija tudi na obisku na gospodatski zbornici, smatram da imaš te podatke oziroma da si bil kot podjetnik o tem vsaj obveščen.
Me pa veseli, da vam posel gre in da ste polno zasedeni, še bolj bom pa vesel če bodo z vašim delom zadovoljni tudi uporabniki, kar pa v vsakem primeru prinese čas in ne trenutne številke.
Aja pa še to, Tine je vprašal tudi o času garancije za blok Mitra, če nam boš še ta podatek zaupal.
LP
Miha
Miha
Garancija je 5 let. Drugače pa nam sedaj kdaj prinesejo 10 let stare ojačevalnike v popravilo pa se ne spomnim, da bi komu zaračunali...
Kar pa se lasniške strukture tiče, se pa lahko dobiva na pivu pa ti vse razložim...Sem ti pa v bistvu že povedal, da vsi selijo proizvodnjo tja kamor je delovna sila cenejša. Če ne v našem poslu nebi preživeli...
Lp,
Boštjan
Kar pa se lasniške strukture tiče, se pa lahko dobiva na pivu pa ti vse razložim...Sem ti pa v bistvu že povedal, da vsi selijo proizvodnjo tja kamor je delovna sila cenejša. Če ne v našem poslu nebi preživeli...
Lp,
Boštjan
blisk napisal/-a:Miha,
No, pa hvala za reklamo.
LP,
Boštjan
No, končno je prišla led tehnologija v policijo. Bravo. Sam to me še zanima, kako je pol s temi filtri (rdeči, zeleni). A potem bodo ledice bele, plastike bodo pa barvne?