Tla v garaži

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Tla v garaži

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

V letošnjem letu moramo dokončati preureditev garaže in v to spada tudi ureditev tlakov. Gre pa samo za zgornji sloj, saj se podlaga gorbi beton, zaključni sloj pa naj ne bi bil predebel.

Zanima me, kakšne tlake imate v garažah - beton, epoxi, asfalt? Lahko navedete prednosti in slabosti tlakov, ki jih imate? Če je možno, prosim še za okvirno ceno za kvadratni meter ampak to ni tako bistveno. Predvsem me zanimajo različne možnosti izdelave.
Uporabniški avatar
gasilec dejan
Kraj: Pobrežje-Malečnik
Kontakt:

Odg: Tla v garaži

Odgovor Napisal/-a gasilec dejan »

Vrsho predlagam vam prvo izravnalno maso potem pa gor dve ali pa tri plasti epoxi-ja (v epoksi lahko tudi dodate pesek da mate malo bolj grobo podlago, ali pa granito vem tudi za cenovno ugodno podjetje ki to izvaja po celi Sloveniji. Če te zanima piši (sem delal pri tej firmi).
Lep pozdrav Dejan
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

Jaz osebno sem za "zglaziran" beton, ki ga prebarvamo z betonsko barvo. Mislim, da je to najcenejša rešitev, ki je obstojna, in pa kar je najvažnejše, nezakomplicirana za čiščenje.

LP BAČO :wink:
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
edvard
Kraj: Komen

Odgovor Napisal/-a edvard »

Hja poceni in da je obstojno ...ne gre ravno vedno tako bogati pa tudi niste da bi poceni kupovali... sam predlagam epoxi z dodatkom(brez imaš v primeru da je mokro drsališče) res ni poceni je pa vredno svojega denarja :wink:
DELAJ NAPAKE, AMPAK DELAJ JIH PRAVILNO! (LOESJE)

http://www.carnium.si
http://www.gasilcikranj.si
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

Pri nas smo beton (estrih), dali zgladiti z posebno mašino.
Mojstra sta ga prišla gladit 8x, vsake 3 ure, tudi ponoči. Perioda je pomembna zaradi sušenja.

Moram priznat, da smo zelo zadovoljni, sa nič ne lušči (ža 5 let), lepo se očisti, ne drsi, tudi če je moker.
Betonsko barvo (betonal) odsvetujem, ker se prične čez čas luščiti, sploh pod kolesi vozil.
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Uporabniški avatar
gasilec dejan
Kraj: Pobrežje-Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec dejan »

Matjaž to je pa fina obdelava betona :D ko se vlije beton se počaka da začne beton vezat in potem se ga z mašino obdela da je čisto gladek, res pa je da ta postopek traja. Primer takih tal je Bauhaus Mb.
Lep pozdrav Dejan
Slika
Slika
Slika
Vrsho
moderator
moderator

Kaj pa recimo asfalt? Sem ga videl že v parih proizvodnih halah...

Bilo bi pa najbolje, da ta plast ne bi bila debelejša kot 1 cm.
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

Vrsho napisal/-a:Bilo bi pa najbolje, da ta plast ne bi bila debelejša kot 1 cm.
Potem pa betonska glazura odpade, ker bi se sigurno odluščila :? , glede asfalta pa jaz nimam najboljšega mnenja, prevsem zaradi težjega čiščenja :idea: .

LP BAČO :wink:
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Nabavni
GE: Preska Medvode
Kraj: Medvode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nabavni »

pri nas imamo v eni garaži epoxi (cca 25 let) nobenih težav, če je mokro niti ne drsi (takrat verjetno niso vedeli, da je možno dodati pesek za boljše trenje).

V drugi pa ploščice, malo boljše glede drsenja če je mokro.

Asfalt bi vam pa odsvetoval, ker se topi, če po njem polijete bencin -> malo pomislite, če kdaj karkoli delate v garaži z tem derivatom, potem če poliješ olje oziroma če ti kalplja z motorja...

jaz sem za epoxi.

--
LP
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

Vrsho napisal/-a:Kaj pa recimo asfalt? Sem ga videl že v parih proizvodnih halah...

Čez čas lahko pričakujete kolesnice.
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

Vrsho napisal/-a:Kaj pa recimo asfalt? Sem ga videl že v parih proizvodnih halah...

No če lahko še jaz kakšno iz strokovnega stališča rečem v tej temi.

Glede na to, da želiš imeti plast debelo smo dober centimetr pozabi na vse betonske tleke, saj se ti bo pri tako tanki aplikaciji, recimo nekega estriha, ta začel kmalu pokati.

Tudi asfalt, drug kot liti, sploh ne pride v poštev, se ne da izvesti tanjši kot 3 cm.

Tako, da je skoraj edina in tudi najboljša rešitev, premaz z epoxsi premazom, seveda pa bi moral površino pred tem primerno pripraviti (verjetno diamantno brušenje). Taka rešitev ni poceni.

Kot druga rešitev pa je leplenje keramike, vzame ravno nekje dober centimeter debeline, seveda mora biti lepljenje obojestransko, lepilo mora biti kvalitetno in kvalitetna mora biti keramika (gres). Če te zanima, neki tazga smo pri nas nardil lansko leto, pa ne zato ker bi bila to najboljša rešitev, ampak zato ker smo že imeli keramiko. Lahko prideš pogldet, glede na to da si blizu nas.

Kej več pa na ZS.

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Vrsho
moderator
moderator

No pred prenovo garaže smo imeli po tleh nek material temno rdeče barve. Le en izmed članov pravi, da je ta material povezan z žaganjem. Nihče pa ne ve, kako se imenuje. Se mogoče komu sanja, kaj bi to lahko bilo? Mogoče je bilo malo podobno epoxiju ampak zagotovo to ni bil epoxi.

Gapi pa bi keramika zdržala obremenitve, ki jih povzroča kamion?
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Če boš v najdi.si vpisal samorazlivni tlaki ali pa industrijski tlaki, boš dobil zadosti informacij. Se strinjam z gapijem, da pri takšni debelini ni veliko rešitev, so pa povečini vse dražje od običajnih tlakov.

Sicer pa tudi mene zanima tale keramična rešitev. Gapi, če imaš kakšno sliko jo objavi, pa seveda na ceno ne pozabi. :wink:
Uporabniški avatar
Yanez
Kraj: Križ

Odgovor Napisal/-a Yanez »

[quote="Vrsho"]No pred prenovo garaže smo imeli po tleh nek material temno rdeče barve. Le en izmed članov pravi, da je ta material povezan z žaganjem. Nihče pa ne ve, kako se imenuje.

A je mogoče ksilolit? Na koncu se ga premaže z "fernežem"
Ker Janez dela to z občutkom...
Uporabniški avatar
M-Coki
Kraj: Malečnik

Odgovor Napisal/-a M-Coki »

Nekje sem zasledil, da za vrhnji sloj tal v garaži uporabljajo tudi Cinkarnin epoktit, v večih barvnih izvedbah. Zdaj - kako se obnese in v čem je njegova prednost pa ne bi vedel... #-o
FIREFIGHTERS we are reversing new side!
Slika
Slika Slika
Odgovori