KJE JE MEJA ??

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

KJE JE MEJA ??

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Verjetno vsi velikokrat razmišljate , kje je meja pri izvedbi vaje trodelnega napada ??

-Ali je to 30 sekund ali celo manj ?
- ali je možno pri tej hitrosti še realno ocenjevati delo gasilcev ?

Ali meji to že na atletsko špotrno panogo in nič več na prostovoljno gasilstvo ?
- Ali nismo z tem lovom za rekordom že zdavnaj zgrešili našega poslanstva - pomagati sočloveku ?

Povejte vaša mnenja in morda nakažite kako bi tekmovanja posodobili in naredili zanimivejša za gledalce in gasilce same.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Časi ki se dosegajo so res že na meji med ateltiko in gasilstvom!

Prav pred dnevi smo na vajah malo komentirali o tej vaji in prišli do ideje da bi se v prihodnosti lahko ta vaja delala v popolni zaščitni opremi(čelada,škornji,zaščitna obleka, rokavice)-da jo malo ZAČINIMO po gasilsko pa itak mora bit poudarek na zaščiti gasilca-kr eni še vedno nevejo zakaj,kdaj in kako bi jo uporabljali.

Ena od idej pač... :wink:
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Ja res bi lahko to malo spremenili ...mogoče z zaščitnimi oblekami ali pa da bi se žrebalo kaj kdo dela.....
Tehnika nam lajša življenje!
Štajerc
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Štajerc »

Oki, haj!

Če bomo isti vajo trajbali še kakšnih 50 let, bo meja zagotovo krepko pod 30 sekund... vendar pa zame osebno in za moje "kamerade" vaja trodelnega napada nima velikega pomena... običajnim intervencijam primerno bi blo bolj pametno, da bi vsako leto imeli tekmovanje s kombinirko (in to so naši predhodniki dokaj pogosto izpeljali na tekmovanjih)... to vadit ti je bolj pomembno, ker ti bolj odraža realno stanje... pa seveda z uporabo IDA, z upoštevanjem vseh taktičnih in tekmovalnih pravil...

lp

bp
Uporabniški avatar
Atron
Kraj: Šempeter Pri Gorici
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Atron »

Ma po mojem, nebi škodilo če bi se dobilo kakšen objekt in namest tist sesalnih vodov itd,bi se izvedlo kak notranji napad itd...kakšne malo bolj konkretne vaje :twisted:
Kot mi je nekoč zelo moder gasilec reku.....Atron...daj času čas :twisted:

V službi ljudstva

Aleš Lazar...GSM: 041 604 851 LP
Uporabniški avatar
MarkoSimšič
Kraj: Planina

Odgovor Napisal/-a MarkoSimšič »

Živ!
Če pogledate knjižico Gasilske in gasilsko-športne discipline lahko v njej najdete nekaj lepih primerov vaj, ki bi bile veliko bolj uporabne in koristne kot pa navadni trodelc. Vaje so lahko ob uporabi vozila, IDA, raznih ovir... Samo po moje so, na žalost, te vaje samo napisane in opisane za izvedbo pa še nisem slišal.
Audiatur et altera pars! (Naj sišimo še drugo mnenje!) latinski
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Se strinjam z vami, ene stvari pa le ne razumem. Kdo vas pa sili v tekmovanja, kdo vas sili v vaje trodelnega napada?
Odločitev je namreč svobodna in povsod si lahko naredite vaje po svojem okusu. :wink:
Meja torej je, le videti jo moramo :arrow: tekmovanja so tekmovanja, operativa pa operativa. 8) Kot če bi Schumacherju rekel da naj začne voziti vzvratno, češ da je dovolj dirkanja naprej. :twisted: :lol:
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
Atron
Kontakt:

Moja ni bila kritika zgolj predlog

V službi ljudstva

Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Se strinjam z Oskarjem, gasilske in gasilsko-športne discipline so postale preveč športne. Me prav zanima, kako hitri bi bili z našo "neprilagojeno" opremo, ki jo uporabljamo za intervencije.

Kdo nas sili v takšna tekmovanja je povsem jasno.

Schumacher s svojim avtom tudi ne bi daleč prišel, čeprav je rdeč in bi dal gor tudi modro luč. Ima športnega.

O predlogih je bilo govora že v drugi temi viewtopic.php?t=43
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Moje poglavitno vprašanje je bilo KJE JE MEJA ? mišljeno kot časovna meja .
Prav zanimiva bi bila vaša predvidevanja, še bolj pa bodo zanimiva čez nekaj let ko bomo videli kam se stvar razvija.
jaz predvidevam 25 sekund !!!??? :shock:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
man 14.284

Kolko sploh je uradni državni rekord? Kera enota ga ima?

lp :wink:
Matjaž Zupan

Odgovor Napisal/-a Matjaž Zupan »

Na tekmovanjih so časi v izvedbi trodelnega napada res že okrog 30 sekund,saj je ta disciplina precej zastopana po tekmovanjih in so jo nekatere tekmovalne desetine naštudirale in izpilile praktično do zadnjega.
Vprašanje pa,koliko to odraža dejansko pripravljenost izvajati napad na intervenciji,kjer ponavadi ne gre na tekanje po travnatem poligonu.
V knjižici Gasilske in gasilsko-športne tekmovalne discipline je kar precej vaj,ki bi bile primerne za tekmovanja,vendar pa se jih skorajda ne izvaja (vsaj v moji bližini-kolikor je meni znano-ni zanimanja za to).
Uporabniški avatar
Atron
Kontakt:

Ampak res priporočam kak dobr notranji napad da se mal bl znanje pokaže...bi blo lepo videt :twisted:

V službi ljudstva

Uporabniški avatar
Skavt
Kraj: Nadlesk- Loška dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Skavt »

Kako zaposliti vojsko 130 000 gasilcev?
Kruha in iger! :shock:
Z znanjem raste dvom!
Uporabniški avatar
man 14.284

Atron in ostali podobnega mnenja saj notranji napadi in to kar sodi k gasilsko-reševalni dejavnosti prakticiramo na IG-u, v sklopu OGZ in po društvih to se mora ločit od gasilsko-športih dejavnosti. Tam je pač pomembna taktika,premišljenost,znanje, tehnika... Pri gasilsko-športnih dejavnosth pač tekmujemo in izboljšujemo čase in s tem pridobivamo na kondiciji,prijateljstvu in privabljamo nove ljudi ki jih poleg gasilstva veseli tud kaka dobra "tekma" med društvi. Pa še razlog več za veselico je kako fajn tekmovanje :lol: :lol:

Bi ga pa res lahko malo popestrili-mogoče žrebanje kaj kdo dela(ne da se vsak svojo napifla) pa mogoče kaki dodatki-rokavice,škornji...samo jedro pa jaz nebi spreminjal :wink:
Odgovori