Ne znamo soditi? Ne znamo tekmovati?

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
stkalec
Kraj: Središče ob Dravi

Odgovor Napisal/-a stkalec »

Sodniki na progi niso dosodili nič. Zato pa so mentorji ekip, ki se imajo za nekaj več ostro protestirali in verbalno napadli sodnika št 5(ki ima tak ali tako drugo delo), ker ni dosodil kazenskih točk.

lp slavko
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

stkalec napisal/-a:Sodniki na progi niso dosodili nič. Zato pa so mentorji ekip, ki se imajo za nekaj več ostro protestirali in verbalno napadli sodnika št 5(ki ima tak ali tako drugo delo), ker ni dosodil kazenskih točk.

lp slavko
Potem so bili sodniki dobri, jih je potrebno pohvaliti.

Tisti mentorji, ki se imajo za nekaj več, so pa itak slabi mentorji, zato se ne sekiraj.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
silvo_korez
Kraj: žetale

Odgovor Napisal/-a silvo_korez »

Če ma kdo pri roki gasilca, a mi lahko prosim napiše tel št. ali pa email, kam se je treba prijaviti na tekmovanje , ki bo v radencih 3. 9. ( slovenija, avstrija) še danes bi proso ker se je treba prijaviti do jutri.
Hvala
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

silvo_korez napisal/-a:Če ma kdo pri roki gasilca, a mi lahko prosim napiše tel št. ali pa email, kam se je treba prijaviti na tekmovanje , ki bo v radencih 3. 9. ( slovenija, avstrija) še danes bi proso ker se je treba prijaviti do jutri.
Hvala
Telefon 041880239 - Trstenjak ali e-mail joze.kager@email.si

LP BAČO :wink:
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

silvo_korez napisal/-a:Če ma kdo pri roki gasilca, a mi lahko prosim napiše tel št. ali pa email, kam se je treba prijaviti na tekmovanje , ki bo v radencih 3. 9. ( slovenija, avstrija) še danes bi proso ker se je treba prijaviti do jutri.
Hvala
Gasilska zveza Tišina, 9251 Tišina
Gasilska zveza Gornja Radgona, 9250 Gornja Radgona
Gasilska zveza Cankova, 9251 Cankova
Gasilska zveza Radenci, 9252 Radenci
gsm 041-880-239 - Trstenjak
e-mail: joze.kager@email.si

Rok za prijavo je 18. avgust.

LP

Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Estera

Odgovor Napisal/-a Estera »

Mene osebno zelo motijo tako imenovani sodniški posveti ki niso javni.

Imam pa eno dobro. Na olimpiadi v Kapfenbergu 2003 je mladinec na štafeti prestopil progo natančneje devetka ki priklaplja na trojak. To nas je stalo olimpijskega naslova. Sodnik je prav dosodil ni dileme, saj je tekmovalec z obema nogama prestopil progo. Moti me odnos našega "uradnega" trenerja gospoda Urbančiča. Po koncu tekmovanja je dal izjavo, da se je ta napaka dogajala že dalj časa. Tomaž če si to vedel zakaj tega kot glavni trener nisi odpravil??? Upam da bereš. Sebe si zakajlal. Sam kot mentor bi to odpravil, vendar se to ni dogajalo pa tudi na starih posnetkih nismo opazili ničesar podobnega.
Sero venientibus ossa.
Rdeca strela

Odgovor Napisal/-a Rdeca strela »

mene zanima,če kdo ve naj odgovori,ali mora vodar1 v napadu vzeti nosilec iz cevi ali je dovol da ga samo odkapči :oops: od trojaka naprej tam na koncu ko priklaplja na ročnik (članska suha vaja) :twisted:
hvala za odg. :wink:
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Dovolj je, da ga samo odpne.
PGD Žižki

Odgovor Napisal/-a PGD Žižki »

Mene pa zanima, kako dokazati sodniku, da se moti oz. da nima prav? Ali kako mu dokazati, da NI prav videl? Če je to sploh možno...

Saj vem, da mu lahko pokažeš "rdečo knjižico", ampak je ponavadi tako, da ko je Ocenjevalni list izpolnjen, poprav ni. Tudi naš desetar je sodnik, ampak so ga ostali sodniki (štirje proti enemu) po vaji prepričali, da imajo prav oni. Verjetno je bila napaka, da v trenutku ocenjevanja ni imel pri sebi omenjene "rdeče knjižice", tako da je nekaj krivde tudi na nas samih. Da nebom omenjal zaščite nekaterih "boljših" ekip :evil: .

Ima že kdo kakšne izkušnje s tem? Verjamem, da se to dogaja tudi drugod. Nažalost. :?
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

PGD Žižki napisal/-a:Mene pa zanima, kako dokazati sodniku, da se moti oz. da nima prav? Ali kako mu dokazati, da NI prav videl? Če je to sploh možno...
Seveda je možno.
Ampak na pravilen način.
Če se boste na tekmovalni progi zaganjali v sodnike ne boste dosegli nič!
Poleg tega to tudi ni v skladu z pravili.
Desetar kot "kapetan" ekipe sicer ima kontakt z ocenjevalni komisijo, ne more pa na terenu vplivati na njihovo delo ali presojo posamezne napake.

Ekipa lahko poda pisno pritožbo tekmovalnemu odboru na delo ocenjevalne komisije (seveda z utemeljitvijo in obrazložitvijo). To potem obravnava tekmovalni odbor in tudi poda končno odločitev.
(Fino je če se sodnik spomni primera še bolje je če je zadevo videl nadzornik ocenjevanja. Če je sodnik pošten - moral bi biti, potem napako prizna.)
In to bi bilo to.
Rezultat mahanja z rdečo knjigo pa je lahko samo boleča roka ali prehlad zaradi prepiha. :wink:
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
PGD Žižki

Tomkat napisal/-a: Rezultat mahanja z rdečo knjigo pa je lahko samo boleča roka ali prehlad zaradi prepiha. :wink:
Hehe :D . Hvala na odgovoru.

Nismo se zaganjali v sodnika, to pa sploh ne. Toliko bontona, olike in spoštovanja pa že imamo :wink: .

Smo se umaknili s tekmovališča, tako kot se to po vsaki vaji naredi. In šele tam smo potem začeli razpravljat... Tudi na pritožbo smo pomislili, a kot po pravilu, so te redko upoštevane. Smo se raje sprijaznili s tem, da smo bili oškodovani, kot pa da bi tam zganjali nek "cirkus". Bolj kot to, da ni bilo vse po pravilih, nas je mogoče motilo to, da so na ta način sodniki preprečili poraz "najboljše" ekipe na tekmovanju. Pa saj bomo preživeli...

NA POMOČ!!!
Uporabniški avatar
Indijanec
Kraj: Petišovci

Odgovor Napisal/-a Indijanec »

PGD Žižki napisal/-a:Mene pa zanima, kako dokazati sodniku, da se moti oz. da nima prav? Ali kako mu dokazati, da NI prav videl? Če je to sploh možno...

Saj vem, da mu lahko pokažeš "rdečo knjižico", ampak je ponavadi tako, da ko je Ocenjevalni list izpolnjen, poprav ni. Tudi naš desetar je sodnik, ampak so ga ostali sodniki (štirje proti enemu) po vaji prepričali, da imajo prav oni. Verjetno je bila napaka, da v trenutku ocenjevanja ni imel pri sebi omenjene "rdeče knjižice", tako da je nekaj krivde tudi na nas samih. Da nebom omenjal zaščite nekaterih "boljših" ekip :evil: .

Ima že kdo kakšne izkušnje s tem? Verjamem, da se to dogaja tudi drugod. Nažalost. :?
PGD Žižki!

Daj napiši v kateri kategoriji ste imeli težave, saj ste v članski zmagali, a na letošnjem ocenjevanju, ste pa imeli enote v skoraj vseh kategorijah.
Kar pa se tiče "rdeče knjižice", bi si jo pa lahko sposodili pri meni, saj je to edina stvar, katera je vedno pri meni na tekmovanjih in ocenjevanjih.
Sicer, se pa tudi jaz ne strinjam, da se enotam ne da možnosti pritožb (pritožb na delo ocenjevanj ni!!, kot je bilo rečeno na začetku ocenjevanja). Prav tako se tudi ne strinjam z hitenjem razglasitve rezultatov. Saj v "rdeči knjižici" lepo piše, da ima enota še 20 minut časa po nastopu, da preda pisno pritožbo na ocenjevanje.
Ne zagovarjam sodnika, vendar pa je lepo, če se to reši na miren način, ter na samem mestu, ne pa tukaj na forumu.
Katera ekipa je bila po tvojem favorizirana?

LP
PGD Žižki

Indijanec napisal/-a:

PGD Žižki!

Daj napiši v kateri kategoriji ste imeli težave, saj ste v članski zmagali, a na letošnjem ocenjevanju, ste pa imeli enote v skoraj vseh kategorijah.
Kar pa se tiče "rdeče knjižice", bi si jo pa lahko sposodili pri meni, saj je to edina stvar, katera je vedno pri meni na tekmovanjih in ocenjevanjih.
Sicer, se pa tudi jaz ne strinjam, da se enotam ne da možnosti pritožb (pritožb na delo ocenjevanj ni!!, kot je bilo rečeno na začetku ocenjevanja). Prav tako se tudi ne strinjam z hitenjem razglasitve rezultatov. Saj v "rdeči knjižici" lepo piše, da ima enota še 20 minut časa po nastopu, da preda pisno pritožbo na ocenjevanje.
Ne zagovarjam sodnika, vendar pa je lepo, če se to reši na miren način, ter na samem mestu, ne pa tukaj na forumu.
Katera ekipa je bila po tvojem favorizirana?

LP
Ni šlo za občinsko ocenjevanje, pač pa za en memorial, kjer nastopajo veliko močnejše ekipe.

"Indijanec", se opravičujem, ker se nisem natančneje izrazil oz. če sem te mogoče kako užalil.

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Indijanec napisal/-a:Saj v "rdeči knjižici" lepo piše, da ima enota še 20 minut časa po nastopu, da preda pisno pritožbo na ocenjevanje.
V veljavni knjižici tega ne piše, je pa zapisano v PGS in sicer je rok za pisno pritožbo 30 minut.

Kot je že Tomkat napisal, pravila ne dovoljujejo vmešavanja desetarja med delom ocenjevalne komisije. Po zaključenem ocenjevanju se pa tekmovalci lahko pred vložitvijo pritožbe obrnejo na nadzornika ocenjevanja, ki lahko poskuša rešiti spor glede ocenjevanja. Najslabše je, če se ne stori ničesar, kajti povsem gotovo je, da bo sodnik napako ponovil tudi naslednjič in je prav, da se ga nanjo tudi opozori. Nenazadnje smo tudi sodniki samo ljudje.
Uporabniški avatar
Indijanec
Kraj: Petišovci

Odgovor Napisal/-a Indijanec »

PGD Žižki napisal/-a:
Ni šlo za občinsko ocenjevanje, pač pa za en memorial, kjer nastopajo veliko močnejše ekipe.

"Indijanec", se opravičujem, ker se nisem natančneje izrazil oz. če sem te mogoče kako užalil.

Lep pozdrav
PGD Žižki!

Nisi me užalil, saj sebe sploh nisem nikjer zasledil. Hotel sem ti samo povedat, ter tudi pokazat, da ko nisi povedal na katerem tekmovanju se je to zgodilo, si v slabi luči pokazal vse predsednike ocenjevalnih komisij, kateri so vam sodili. Jaz sem ti samo podal primer, da sem jaz razbral, da se je to lahko zgodilo na občinskem ocenjevanju.
Vidiš, sedaj sva razčistila tudi to. Zato je dobro, da v bodoče vsaj približno poveš na katerem tekmovanju se kaj zgodi, ter rešiš zagat tudi poštene sodnike.
Midva se pa po navadi srečujeva na koncu tekmovanj :lol:

Pa veliko tekmovalne sreče na izbirnem ti želim!

LP
Odgovori