Ne znamo soditi? Ne znamo tekmovati?

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
renegade
Kraj: Kapela

Odgovor Napisal/-a renegade »

evo sem clan pgd kapela...

tako je....
vrv si v torbico natlacis:)kot vezalno vrv...stopis za narisano crto in vrzes torbico s tem da drzis konec vrvi...zadeti moras zarisani krog......to je vsa poanta...kazenske tocke pa so ce zgresis krog...mislim da bo za vsakega 0,5m 2 kazenski tocki(a nisem se preprican).

to je na kratko vse o metu torbice
Uporabniški avatar
pbb

Odgovor Napisal/-a pbb »

Kdo pravi, da jaz sodit ne znam !! :lol: ?? :idea:
Pred takšno "ocenjevalno komisijo" pa bi še mene.......! :toilet:
Priponke
brez besed.JPG
če te je strah, delaj tisto česar te je strah !
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

pbb napisal/-a:Pred takšno "ocenjevalno komisijo" pa bi še mene.......! :toilet:
Daj tole malo obrazloži. Ali je tvoja potreba po toaleti zaradi postavnosti sodniške komisije ali zaradi trakov, ki jih nosijo na rokavih :?: Ni mi namreč čisto jasno, kaj bi rad povedal.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Gr3gA
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a Gr3gA »

pomoje bi rad povedal da je samo en izmed teh pravi sodnik ostali pa kr tak zraven in vseeno sodijo :) Če se motim naj me popravi. Vem pa ker je to slikano pri nas ko smo meli občinsko tekmovanje.
Uporabniški avatar
pbb

Odgovor Napisal/-a pbb »

Halo - dekleta in fantje "trakci" :oops: so me in me še motijo ! Drugače sojenje ocena: 5 .
:huh:
marcelino
Kraj: Žikarce-Korena-Maribor okolica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a marcelino »

Kaj pa je narobe s "trakci"? :?: :roll:

LP Marcelino
Tisti, ki ne more biti jezen, je bedak, tisti, ki noče biti, pa je modrijan.
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Trije so predsedniki ocenjevalne komisije, eden pa je nadzornik tekmovanja. :D
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

pbb napisal/-a:Halo - dekleta in fantje "trakci" :oops: so me in me še motijo ! Drugače sojenje ocena: 5 .
No, potem je v redu, ker trakovi tudi mene zelo motijo. Najbolj smešni se mi namreč zdijo sodniki, ki ne znajo označiti sami sebe, potem smatram, da je lahko tudi sojenje za oceno 5, ker itak nič ne znajo, se pravi da nič ne vidijo. In taki sodniki so seveda vendno dobrodošli :twisted: .

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

Da se malo navežem na prejšno objavo, namreč gre za kvaliteto sojenja na državnih srečanjih DMG. V soboto, 6. maja 2006 sem imel namreč priložnost sodelovati pri izvedbi srečanja DM regije Ljubljana III, ki je bilo izvedeno v Šmartnem v Tuhinjski dolini. Glede organizacije, poteka, počutja vse OK, me je pa nekaj zelo zmotilo.

Je sicer nepreverjeno in se nanaša izključno na izjave mentorjev, pa tudi sodnikov. Pri vaji vezanja vozlov je bil namreč takoimenovani tkalski vozel nepravilno zavezan. Prva zanka se je namreč pri izvedbi vezanja nepravilno zasukala, kar je imelo za posledico, da se je vozel "obrnil" in ni ustrezal vozlu, ki mora biti po končanem vezanju takšen, kot je na sliki, brez kakršnih koli popravkov sodnika oziroma razlag in obračanja vozla s strani tekmovalcev.

Ekipa se s sodniško odločitvijo seveda ni strinjala in je vložila pritožbo z njo, pa tudi na podlagi razgovora pa so skušali dokazovati, da je vozel pravilen, tudi, če ni zavezan na način, ki ga prikazuje slika, saj se ga da popraviti in so jim takšen vozel kot pravilnega dosodili že na šestih državnih srečanjih.

Če je to res, se resno sprašujem, kakšni sodniki potem sodijo na državnem nivoju, oziroma, ali je sojenje sploh potrebno. Če namreč sodnik ne pozna vozlov in ga uspe ekipa prepričati, da je očitno nepravilno zavezan vozel pravilen, potem tudi meni zmanjka komentarjev.

Pa bi kljub temu dodal samo še to. Sam učim mladino in med drugim seveda tudi vozle. Če se vozel, o katerem govorim, nepravilno obrne, potem tekmovalca učim, da ga mora popraviti, preden se vaja zaključi in so tako tudi vajeni narediti.

In tako je potrebno učiti mlade, ne pa jih podpirati s pritožbami in jih učiti, da delajo pravilno, čeprav je očitno narobe. Kajti s tem škodujemo vzgoji mladih, ki se navadijo na dokazovanje drugih resnic, kar pa nekaterim ostane celo življenje.

O sodnikih, ki pa dovolijo takšno "vozlanje" pa ne bi več izgubljal besed.

LP

Janez 8)
Drago13

sojenje in potek vaje

Odgovor Napisal/-a Drago13 »

Zanima me sam potek vaje štafete na 350m in sojenje napak pri posameznem tekmovalcu.
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

Re: sojenje in potek vaje

Drago13 napisal/-a:Zanima me sam potek vaje štafete na 350m in sojenje napak pri posameznem tekmovalcu.
Hm, tole bi bil precej obširen odgovor, žal nimam vaje v elektonski obliki, če jo kdo ima, jo bo mogoče prilepil, sicer pa si poglej knjižico o gasilskošportnih tekmovalnih disciplinah.

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
ANDY
Kraj: RAČE pri Mariboru

Odgovor Napisal/-a ANDY »

PBB jaz te pa prosim da nam poveš iz katerega oz na kakšnem tekmovanju je nastala ta fotografija, ki prikazuje 4 sodnike in del tekmovalne enote.
ZAKAJ???
Gledam njihove uniforme ( tekmovalce mislim ) :?: :?: :?: :?:
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Uporabniški avatar
pbb

Odgovor Napisal/-a pbb »

Slika je nastala na mladinskem tekmovanju GZ Ruše leta 2005. O sodnikih smo že podebatirali! :shock:
Mislim, da te zanima pisana desetina v ozadju :P , glede na probleme, ki jih imaš oz. imate v vaši GZ.
Pri nas se dogovorimo na seji MK GZ, da lahko mladi nastopijo tudi, čeprav nimajo delovnih uniform. Seveda pa je potem kristalno jasno, da ekipe, ki se uvrstijo na višji nivo tekmovanja - se morajo opremiti po razpisu ( izposoja del. oblek :idea: ).
Pa še priloga letošnjega razpisa !
Priponke
Razpis tekmovanja GZ Ruše 2006.doc
(28.5 KiB) Prenešeno 250 krat
stkalec
Kraj: Središče ob Dravi

Odgovor Napisal/-a stkalec »

Na tekmovanju vaja z ovirami mladina se pojavlja dilema, oziroma sodniki sodijo enkrat kot napaka, drugič pa ne prehod med postavljenima vedrovkami( vsi tekmovalci da morajo skozi prehod med postavljenima vedrovkami).
V opisu vaje piše, da morajo skozi prehod med zadnijima stojaloma.Napisano pa je da desetar zapusti mesto med vedrovkami.
Kaj bi sodili če tekmovalci ne grejo med vedrovkami do stojal.

slavko
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

stkalec napisal/-a:Kaj bi sodili če tekmovalci ne grejo med vedrovkami do stojal.

slavko
Nič.

In kaj je sodil vaš sodnik, oziroma kdaj je sodil in kdaj ni?

LP

Janez 8)
Odgovori