Mladinsko državno tekmovanje 2006

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Miha76
Kraj: Kresnice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Miha76 »

Vedno nekaj nekomu ne paše na takšnih tekmovanjih. Ima pa tudi vsaka stvar, pa še tako dobra, lahko kakšno slabo, sploh pa če jo nekateri želijo iskat. Bil sem na štafeti kjer je bila proga urejena zelo domiselno, saj ej potekala kar po polovici ceste, druga polovica pa je bila namenjena gibanju tekmovalcev in pripravi. Je bilo pa na štafeti zelo v uporabi tudi osnovno prevozno sredstvo "kolo". Dobra domislica, ki je prihranila kar nekaj časa.

Nikakor pa nima smisla tarnati čez ograje, ker mi je bila ureditev v Staršah vsekakor bolj všeč, kot naprimer v Celju, kjer je bilo vse hermetično omejeno z ograjami stadiona.
LP
Miha
Marja

Odgovor Napisal/-a Marja »

Moram pohvaliti organizatorje za dobro izpeljano mladinsko državno tekmovanje. Prostor, malica,...

Moram pa povedat nekaj glede orodja za pionirsko vajo.

Res se je pokazala slabost teh veder, tudi moji pionirčki niso mogli privzdignit ročaja in so prijeli kar za vedro (oba, da ne bo pomote), držali vedro od začetka proge do izlitja in za to prejeli kazenske točke za nepravilno nošenje veder. Takšen način nošenja sicer ni napisan nikjer kot napačen, ampak dobro. To se na vajah ni nikoli zgodilo, tukaj pa so po vaji imeli vsi malčki kaj za povedat čez vedra. Meni, ki jih nisem poskušal dvigovat in nosit se drugače sploh niso zdela napačna. Ampak praksa je pokazala drugače. Sicer uporabljamo tudi pri nas za vaje plastična, kajti kovinskih se tudi nam zdi malce škoda za takšno metanje po tleh.

Tudi čez vedrovke se je na tekmovališču slišalo dosti kritik. Tudi videlo se je da je ena res dosti slabše delovala od drugih.

Glede posode za prenos vode pa tako:
*jaz menim, da bi morala biti posoda tipizirana. Ni dovolj da piše, naj bo posoda 60 cm visoka in v njej 50 l vode, kajti posoda ima lahko različen premer. Potem pa večji kot je premer, več vode morajo nanosit, da dobijo točko. Torej lahko pri velikem presode eni nanosijo dosti več vode kot drugi, pa se na koncu to pozna npr. le za eno točko.
*drugače pa bi predlagal na posodah oznake za litre in potem na podlagi prenošenih litrov pretvorbo v točke.
Prva ali druga varianta bi bila realnejša.

Pa pustimo vse to. Na koncu smo tudi mi, kljub skromnim rezultatom odšli domov zadovoljni. Polni novih vtisov, doživeltij, spoznanj,... In seveda z eno izkušnjo več.

Za naslednja tekmovanja pa se zavedamo, da naše orodje za vaje sploh ne sme biti popolno, kakor si ga ponavadi pred pričetkom vaj uredimo.
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Marja napisal/-a: Res se je pokazala slabost teh veder, tudi moji pionirčki niso mogli privzdignit ročaja in so prijeli kar za vedro (oba, da ne bo pomote), držali vedro od začetka proge do izlitja in za to prejeli kazenske točke za nepravilno nošenje veder.
Tole bi pa znalo biti zanimivo. Ali ima mogoče kdo sliko teh famoznih veder, pa da potem še kakšno rečemo.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Letošnje slike je objavil zibko, iz Celja pa so na http://www.gasilci.org/galerija/main.ph ... emId=64343 in na naslednjih straneh.
Uporabniški avatar
ANDY
Kraj: RAČE pri Mariboru

Odgovor Napisal/-a ANDY »

Po slikah sodeč imajo ta vedra iz Starš, ročaj ki ima izti fi premer kot je zgornji rob vedra. Torej so ročaji ležali na robu in jih je zares teško prijet, nasproti tistim ki imajo ročaj večji in se nasloni ( ročaj ) na trebuh vedra.
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Aha, zdaj mi je jasno, kaj je zibko mislil s prijemanjem. Najprej sem pomislil na spodnji rob, sedaj pa vidim, da imajo v njegovi ekipi vsi spuščene ročaje. Večina ekip, si je ročaje postavila pokonci. Sicer ni bilo enostavno, samo z malo muje je pa šlo.
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

No, slike sem si ogledal, brez dvoma je, tako kot pravi Peter, da se ročaji pri takšnih vedrih dajo postaviti pokonci. Kljub temu pa me še vedno zanima, zakaj je bila dosojena napaka, če sta tekmovalca nosila vedro, brez, da bi držala za ročaj.

Tu gre namreč lahko za dve stvari, da je mentor nekoliko preveč čustveno navezan na ekipo in situacije ni realno videl, saj je pri takšnem prenašanju popolnoma možno, da oba ne nosita vedra, še posebej pri startu, še bolj pa pri nalivanju vode v vedrovko.

Druga stvar pa je, da je to nova pogruntavščina sodnikov, ampak, v to pa tokrat tudi sam dvomim, da bi si kaj takšnega privoščili.

LP

Janez 8)
zibko
Kraj: Dvor pri Polhovem Gradcu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zibko »

Peter napisal/-a:Aha, zdaj mi je jasno, kaj je zibko mislil s prijemanjem. Najprej sem pomislil na spodnji rob, sedaj pa vidim, da imajo v njegovi ekipi vsi spuščene ročaje. Večina ekip, si je ročaje postavila pokonci. Sicer ni bilo enostavno, samo z malo muje je pa šlo.
Rekel bi, da je bilo na tekmovanju 50/50 glede spuščenih/nespuščenih ročajev.

Pri nas so pionirji vadili s spuščenimi ročaji, zato na tekmi nismo spreminjali njihovih navad, temveč smo pustili tako kot so bili navajani.
Marja

Odgovor Napisal/-a Marja »

Navezanost- mislim, da mora biti vsak mentor nekoliko navezan na svoje pionirčke (ali mladince,...), prav tako tudi otroci na njega. Zato mu tudi ni vseeno, da dobijo kazenske točke tam, kjer jih ni.

Moram reči, da sem bil ob ogledu vaje, ko sem videl, da dvigujejo vedro v roke, res osredotočen samo na to skupino. Lahko zatrdim, da sta ga čez celo progo držala oba (tamajhen se je obesil kot klop na vedro in pomagal tudi pri izlitju). Na koncu sem dobil tudi potrdilo od gledajočih, da je bilo vse ok.

Tako da mislim, da ni kriva pretirana navezanost.
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

Marja napisal/-a: Tako da mislim, da ni kriva pretirana navezanost.
Ne razumi me napačno, tudi sam sem mentor in normalno, da je mentor povezan z ekipo, ker če ne bi bil, je nekaj hudo narobe.

Ampak, sam si nakazal, da si gledal samo eno skupino, za ostali dve pa so ti potrdili ostali. Ampak, pri tem se je potrebno vprašati, kaj so ostali videli, ali so resnično videli, da vedro vseskozi (tudi pri zlivanju)nosita oziroma držita oba tekmovalca.

Ker sem namreč tudi sodnik, vem, da gledalci včasih marsikaj "vidijo" in to potem še dobrohotno delijo z drugimi, tako, da so seveda potem vedno krivi sodniki.

Pa da ne bo pomote, nikoli nisem zagovarjal slabega dela sodnikov in sem prvi, da se sodnike, ki dokazano niso ravnali pravilno, javno objavi na tem forumu. Koristilo sicer ne bo kdo ve kaj, ampak mogoče bi pa le postali malo bolj previdni.

LP

Janez 8)
vip
Kraj: Andraž
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vip »

Lep pozdrav

Mene pa samo zanima kaj lahko mentor stori če po podelitvi ugotovi da so mu na ocenjevalni list napisali napačno začetno število točk in je zaradi tega zgubil 17 mest.
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

vip napisal/-a:Lep pozdrav

Mene pa samo zanima kaj lahko mentor stori če po podelitvi ugotovi da so mu na ocenjevalni list napisali napačno začetno število točk in je zaradi tega zgubil 17 mest.
Jah, najmanj kar lahko storiš je, da društvo odda uradno pritožbo na GZS. Če ne boš med prvimi tremi, ne bo problema, če pa boš, pa raje ne bi prerokoval :? .

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
vinta
Kraj: GZ Starše

Odgovor Napisal/-a vinta »

Meni se je to zgodilo lansko leto v Mariboru in smo bili uvrščeni na 5. mesto, nato smo napako sami ugotovili in posredovali. Potem so nam priznali napako in nam podelili pokal za 2.mesto na dnevu gasilcev v naši zvezi
Naš prosti čas za vašo varnost !
Bojjan

Odgovor Napisal/-a Bojjan »

zibko napisal/-a: - popolnoma zgrešene vedrovke - ali organizator ne premore 6 pastorjevih brentač?
Katera pa so ta vedrovka, ki so bila na pionirski progi( Zieglerjeva ali Rosenbauerjeva)?
Sem bil kot gledalec tudi malo negativno presenečen, da so dali te vedrovke.

Lp
Uporabniški avatar
vinta
Kraj: GZ Starše

Odgovor Napisal/-a vinta »

Naš prosti čas za vašo varnost !
Odgovori