Regijsko gasilsko tekmovanje v Ložu

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

Najprej Tomažku- rezultatov-uradnih, na forumu najverjtneje ne boš našel, do tstega trenutka, dokler jih kdo ne bo objavil:mislim, pa da bi to najlažje storil Brko!

No, kar se pritožb tiče; tudi mi smo spisali pritožbo na delo A komisije, vendar je nismo oddali, ker smo izsilili nastop brez "opasača".Navkljub temu, da je vodja tekmovanja(torej Brka) pasove zahteval še minutko pred našim nastopom...

Brko, kar se tiče obnašanja mladine(določenih PGDjev), sem tudi jaz mnenja, da mentorji tam ne opravljajo svojega dela, kot bi morali:vendar ni hudič, da se je mladina "nalezla" tega obnašanja, malo pa je dodala še svoje arogance in nediscipline. Možak, ki nas je postrojaval v kolone, je zelo "težil"-kar se mi zdi popolnoma pravilno, da naj bomo v kolonah, tiho, brez prerivanja; kasneje pa je me gasilci ob meni srečal prijatelja, si prižgal cigaret in skupaj sta se smejala in pogovarjala(precej naglas)--mislim, da ni čudno, da je mladina taka :?

Brko, res je da se človek uči na napakah, katere so včasih male, včasih velike, sam pa ti ne bom pametoval kako mora biti, ker nisem še nikoli bil v taki vlogi in tudi nikoli ne bom(upam)!

In če je tako vreme, kakršno je bilo, uredilo predsedstvo tekmovanja, potem gredo le temu velikanske pohvale in čestitke :twisted:
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
Brko
Kraj: Rojstna vas Matevža Haceta

Odgovor Napisal/-a Brko »

Šumadinec; Na enem od srečanj gasilskih sodnikov je ibila podan predlog,da bi sesodniki pred tekmovanjem dobili na posvetih,kjer bi predhodno vskladili mnenja in naloge,pa je bilo zavrnjeno češ ,da ne rabimo take komisije. Osebno pa mislim,da je to potrebno saj bi omilili ali pa odpravili take napake.
Lahko pa ti povem ,da če si začel delat z mladino se ti lahko kmalu prikaže kaka funkcija ,tudi kviz izpeljat ni enostavno. Lep pozdrav

Ja če povem po pravici nimam rezultatov,jih ima vodja obračunske in pa vsaka GZ.
Uporabniški avatar
Šumadinac

Hja Brko, vsekakor bom jaz osebno, kar se tiče neusklajenosti komisij še marsikaj povedal oz. poizvedel, bi bilo pa gotovo dobro, da se komisije uskladijo, in če se reče, da so obvezni pasovi, potem je potrebno podati poseben razpis, kjer bo to izrecno napisano, saj, kot sem že rekel v knjižici z navodili pas ni obezna oprema.

Še nekaj me je zmotilo: predsednik A komisije naj bi bil g. ČUK iz GZ Logatec, vendar je odločitve sprejemal g.Modic, on je bil tisti, ki je rekel ja in ne. Kako hudiča je lahko spustil na tekmovanje ekipo brez uniform, moje in še marsikatere ekipe pa ni hotel spustiti brez pasov?!

Kar se kviza tiče: Vem, da ga ni enostavno izpeljati, vendar pri izvedbi kviza pri nas-v naši GZ vedno sodelujemo mentorji vsaj 3, tudi sam sem že sodeloval pri org. kviza...

LP pa srečno
Šumadinac
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Nič ne rečem, da debata ni zanimiva in iz nje se lahko marsikaj naučimo glede upsosobljenosti in enotnosti sodniškega zbora, mogoče tudi o temeljitejši pripravi razpisov, pa še kaj bi se našlo.

Predlagam pa, da se na to temo vsedete za mizo vsi s prizadetih obomčij, pa ne zato da se skregate do konca, ampak, da naredite analizo, ki bo pripomogla k boljši organiziranosti tekmovanj na tem nivoju v bodoče.

Poskusiti ni greh.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Šumadinac

Eh, Janez, mislim, da se nimava npr. midva z Brkom kaj kregati(naprimer midva):ker upam oz. opažam, da je Brko moje kritike sprejel kot dobre in upam, da ne bo zaradi tega kaj zameril...Žal se povsod dogajajo nepravilnosti oz. napake, tudi sam upam, da se bo o teh napakah kaj povedalo, kjerkoli že bo kak sestanek predsedstva ali poveljstva, na notranjskem, da se bi tudi sam nivo na prihodnjem tekmovanju dvignil. Navsezadnje je v slogi moč!

PS:tema ni bila objavljena, da bi dvigal prah, jezo in zamere, ampak le dobro namerno, da ljudje-oz. morebitni organizatorji, do česa pač naj nebi prihajalo(npr. ozvočenje pri 720 gasilcih).

LP pa srečno
Šumadinac
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Mi žilca ni dala miru, pa sem danes poklical v Tomos in tako lahko potrdim mojo prejšnjo objavo. Črpalki pa imajo tudi na zalogi in sicer MP2 450l/min za 65.000 SIT in SMP2 550 l/min za 68.000 SIT.
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Peter napisal/-a:Mi žilca ni dala miru, pa sem danes poklical v Tomos in tako lahko potrdim mojo prejšnjo objavo. Črpalki pa imajo tudi na zalogi in sicer MP2 450l/min za 65.000 SIT in SMP2 550 l/min za 68.000 SIT.
Ups!! :oops: :oops: :oops:
Vsako stvar je treba preverit vsaj trikrat pa se še zaj.... .
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Šumadinac napisal/-a: PS:tema ni bila objavljena, da bi dvigal prah, jezo in zamere, ampak le dobro namerno, da ljudje-oz. morebitni organizatorji, do česa pač naj nebi prihajalo(npr. ozvočenje pri 720 gasilcih).

LP pa srečno
Tudi sam sem napisal, da se iz objav lahko marsikaj naučimo za pripravo boljše organizacije in, če se vidva razumeta, potem verjamem, da bo prihodnje podobno tekmovanje potekalo veliko boljše.

Povsod žal ni tako in se po analizah tekmovanj strasti šele razvnamejo, seveda na račun poslabšanja odnosov med posamezniki in društvi. To pa je zadnje, kar naj bi tekmovanja prinašala, se pa dogaja.

V glavnem, dobro porihtajte :!:

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
jump17
Kraj: Drenov Hill
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jump17 »

Živjo;
S strani komisije B objavljam rezultate z regijskega tekmovanja v Ložu.
Naslednjič, bi lahko bila res bolj ažurna...

LP, Urša.
Priponke
REZULTATI LOŽ 1-10-2005.pdf
REZULTATI TEKMOVANJA LOŽ 1-10-2005
(77.09 KiB) Prenešeno 221 krat
tomažk
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a tomažk »

Urša,

hvala. Da vsaj malo lahko primerjamo rezultate.

Lp
tomažk :lol:
Uporabniški avatar
Brko
Kraj: Rojstna vas Matevža Haceta

Odgovor Napisal/-a Brko »

Janez ; praviji bolj ga mešaš bolj smrdi. Vendar ga ne mislim prav pa je ,da se opozori na napake.
Strinjam pa se s teboj. Osebne zamere pa lahko narastejo. Torej povej in prekini.Ha,ha
pol,di

Re: Lož

Odgovor Napisal/-a pol,di »

Brko napisal/-a:Ja Šumadinec lepo ,da pridejo kritike ven,vendar si pozabil omeniti ,da smo imeli vsaj suho vreme.Pa pustimo to.
Zakaj se je dogajalo ravno to;ker so posamezne zveze zahtevale od mladine vso opremo,moram povdariti,da se je tudi to rešilo v nadaljevanju. Natančno razlago pa bom podal na regijskem srečanju poveljstva in predsedstva.
Glede ozvočenja sem pa krivec jaz osebno,ker nisem uspel v petek pripeljat ozvočenja.
Kot vodja tekmovanja nisem izdal povelja za postrojavanje ampak si ga je vzel predsednik tehnične komisije,ker pa č nočem žalit sodnikov v javnosti si bom to štel v grajo sodnik pa jo bo že slišal za v vednost ,da je še nekdo nad njim.
Lahko povem,da je bilo 760 gasilcev in gasilk in ,da smo speljali vse vaje od pionirjev do starejših gasilcev v 7h urah za kar pa nekatere zveze očitno nimajo ..... .
Glede mentorjev na samih vajah ni bilo pripomb v stroju pa žal poskrbite ,da bodo izvedeli na vsaki zvezi posebej.
Ravno tako bom naredil z sodniki.
Najprej mladina,ki ima kape obrnjene kot reperji,to je potrebno izpostaviti vsem mentorjem.
Mladinske ekipe ,ki sobile diskvalificirane pa naj si opremo pripravijo doma in motorke naj same sesajo vodo ne pa ;napajanje iz hidranta,kjer je pritisk 4-5 barov,potem pa smo vse krivi mi(z žaljivkami)

Ko bom,če bom še vodja tekmovanja pa se bom pripravil temeljiteje pa vendar smo samo ljudje

Vsem prizadetim pa se opravičujem v imenu GZ Loška dolina kot organizator
Samo ena malenkost. Nič se ni rešilo v nadaljevanju. pol ekip je tekmovalo z vso opremo, druga polovica (od cca. 11 ure dalje) pa brez - pri mladincih/kah.
Če je zate to rešena zadeva v redu, za mene pa je to nelegitimno tekmovanje, sa mladi niso imeli enakih pogojev za tekmovanje. Mislim, da vsi vemo, kakšna obremenitev za mladince in še posebno za mladinke je delovni pas. še mene ovira.
Odgovori