Seveda je gasilstvo še marsikaj drugega. Nihče ne trdi, da so tekmovanja glavna stvar obstoja PGD.
Se pa strinjam z Mirank, ki pravi, da imajo 10 aktivnih članov, ki se posvečajo gasilstvu. Tudi v našem društvu bi bilo sigurno veliko manj aktivnih članov (operativnih gasilcev), če se ne bi v preteklosti (oz. se še vedno) ukvarjali z tekmovanji.
Janez, če gledamo na varnost, je tepih odlična ideja. In se mi zdi tvoj komentar glede tega ne-pravi. V zadnjih letih so se se tudi pri štafeti z ovirami spremenila pravila (vsaj pri nas), ravno tako zaradi varnosti. In tako je prav!
Peter napisal/-a:Če bi bila res varnost vprašanje, potem bi morali zmanjšati hitrost.
upravnik, nehaj s takimi komentarji, ker si malo žaljiv! Ko boš pa ti padel (če tekmuješ), boš pa hitro spremenil mnenje...
Ti si pa malo neresen, kajti videti je, da je gasilstvo samo tekmovanje. Boš moral pač upoštevati mnenja drugih, da je gasilstvo še marsikaj drugega.
In ne mi prodajat tepiha, tekmujem že več kot 25 let, za moje pojme niti ne preveč slabo in to brez tepiha .
LP
Janez
Popravi me, če se motim, ampak kaj ni tukaj tema tekmovanja? Kaj sedaj ne smemo pisat komentarjev o tekmovanjih? Če so res tako napačna, pa podaj predlog da se ukinejo in se gasilstvo ne bo rablo več obremenjevat s to naldogo...
To takrat, pa ni me govori da sm neresen, če napišen predlog o varnosti na tekmovanju!!!!!
mirank napisal/-a:
Popravi me, če se motim, ampak kaj ni tukaj tema tekmovanja? Kaj sedaj ne smemo pisat komentarjev o tekmovanjih?
Lahko, ja, samo, če ti potem nekdo napiše odgovor, ki ti ni ravno po volji, je za tebe takoj žaljiv. Boš pač moral prežvečiti, če nočeš med izbrisane, kajti tisto o tvoji zameri gre seveda v koš.
Mene pa znima malo bolj konkretno vprašanje. ali obstajajo kakšne slike tega ''tekmovalnega tepiha'' ali pa kakšne standardne mere, kako se ga poriše. ali je pač to volja posameznika oz društva?
Zanima me, ali se res dobi tepih za spajanje cevi z oznakami za motorko, sesalne cevi, košaro... Mi lahko kdo pove, kje so ga kupili in koliko stane. Hvala za odgovor.
Alenka, nabaviš tepih ustreznih dimenzij, potem pa v roke meter in barvo pa ga imaš.
Navodila za izgled tepiha z dimenzijami pa najdeš na strani GZS - Operativa - Tekmovanja - Navodila - Tepih
Tako smo napravili mi.
LP iz Celja Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
pluty napisal/-a:Mi smo tepih kupli v LJ v Baumaxu. Dimenzije so 9mx4m. Potem pa vzameš načrt, ki je v v gornjem linku in narišeš črte. Nobena umetnost.
LP
Pa treba jih je malo kontrolirat ko ti ga odrežejo, ker mi smo dobili tepih dimenzije 8,7x4, opazili pa smo šele ko ga je bilo treba porisat z oznakami in smo vzeli v roke meter - zmanjka prostora za trojak.
Žal je bilo pa takrat že malo prepozno za reklamacijo.