Nesreča na viaduktu Ljubno

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
ScaniaLower
Kraj: Vikrče City (gorenska)
Kontakt:

Nesreča na viaduktu Ljubno

Odgovor Napisal/-a ScaniaLower »

Današnja nesreča na gorenjski avtocesti na viaduktu Ljubno ob 15.35 uri.
Slika

več slik
http://scanialower.moj-album.com/album/8588001/
Spljoh nij podpjisa
SlikaSlika
sasolovrenc

Odgovor Napisal/-a sasolovrenc »

kako sta se vozili vneli in zakaj?.......Ter ali se je kdo poškodoval, saj sta iz slik razvidno na kraj nesreče pripeli tudi reševalni vozili.......Katera enota je posredovala? .....količina porabljene vode?...itd.

LP
Uporabniški avatar
binep
Kraj: Podnart
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a binep »

Posredovali so gasilci PGD Brezje, GRS Kranj, PGD Ljubno ter GARS Jesenice. Voznik osebnega vozila je podlegel poškodbam.
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

8 gasilskih vozil,ogromno opreme pa nikjer nobenih dihalnih aparatov in nobene pene?? Zanima me zakaj? :shock: :shock:
Uporabniški avatar
Razby
Kraj: Brezje na Gorenskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Razby »

Man 14.284 poglej si sledeče slike pa boš videl da je bila uporabljena pena, kar se pa prometne tiče ,sem bi prvič in z mano tudi metod, ki sva naredila napad z peno preden so prišli poklicni iz Kranja.
Priponke
Prometna 17.7.2007 - 005.jpg
Prometna 17.7.2007 - 004.jpg
Prometna 17.7.2007 - 006.jpg
Prometna 17.7.2007 - 001.jpg
Vse, česar popolnoma ne obvladamo, je nevarno. In to, kar obvladamo, je še nevarnejše; potem postanemo lahkomiselni.

Pavel Razboršek
Uporabniški avatar
Razby
Kontakt:

Pa še nekaj slik
Vse, česar popolnoma ne obvladamo, je nevarno. In to, kar obvladamo, je še nevarnejše; potem postanemo lahkomiselni.

Pavel Razboršek
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Se opravičujem na prvih slikah se ni opazilo! Pohvale!

Sem pa pri takšnih požarih zagovornik uporabe IDA mormo pazit na sebe drugi tak nebojo :?
ScaniaLower
Kraj: Vikrče City (gorenska)
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ScaniaLower »

Če se ne motim je bil v rokah tudi ročnik za penilo,voznik avta naj bi takoj podlegel poškodbam, šofer tovornjaka ni bil težje poškodovan

Urejeno:
Ste me že prehiteli...
Spljoh nij podpjisa
SlikaSlika
Uporabniški avatar
Razby
Kontakt:

Po neuradnih podatkih naj bi voznik osebnega vozila prihiteval, in po pričanju voznika tovornega vozila, naj bi prihiteval že kar nekaj vozil, kajti pravil je da je zaviral ,mu trobil, blendal ter se umaknil skrajno desno vendar nič reakcije ter ko sta vozili trčili naj bi v sekundi se vnelo, po besedah šoferja.
Najbolje da se počaka uradne podatke. Toliko iz prve roke.

Pavel Razboršek
šiljo
Kraj: GE Ptuj

Odgovor Napisal/-a šiljo »

no sicer me kaj takšnega ne čudi..me pa zanima če bote lahko vi dobili podatek če je bil voznik vinjen?ker če je res kar pravi voznik tovrnjaka..potem mu ravno ni vse štimalo!zanima pa me..če lahko kdo od sodelujocih mogoce napise analizo reševanja?čas alarma..čas prihoda?
Ker nesreča nikoli ne počiva, mi pa z njo ne!
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Mislim, da ta forum ni namenjen ugatavljanju vinjenosti. Dejstvo je, da je zopet umrl mlad človek in da hitrost ubija. :(

Gasilce sem poslušal preko postaje, vendar se iz tistega nisem predstavljal kako resno je. Je pa kazalo na hudo nesrečo že to, da so na kup zbobnali toliko gasilcev. Vsem posredovalcem čestitke, kljub temu da je izzid v bistvu najslabši.
Škoda je, da mladi umirajo na ta način. In še večja škoda je, da se na tujih napakah nič ne naučijo. :(
Uporabniški avatar
metodg
GE: PGD Brezje na Gor.
Kraj: Brezje na Gorenjskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a metodg »

Malo več podatkov o sami intervenciji.
Na včerajšnjoi nesrečo smo bili prostovoljci prvič klicani na požar na prometnem sredstvu na glavni magistralni cesti. Načrt alarmiranja to tuti predvideva.
Glede na prometno konico in na splošno kaotičen promet v zaradi gradnje avtoceste, je bila odločitev RECO Kranj prvilna.

Aktivirane so bile naslednje enote:

JZ GRS KRANJ |Aktivirana 15:34|Odhod 15:34|Prihod 15:46|Gasilcev 5
GARS JESENICE |Aktivirana 15:37|Odhod 15:38| Prihod 15:55 |Gasilcev 3
BREZJE NA GORENJSKEM |Aktivirana 15:38| Odhod 15:39|Prihod 15:42| Gasilcev 4
LJUBNO |Aktivirana 15:39|Odhod 15:44| Prihod 15:48| Gasilcev 7

Ob prihodi moje neote je bilo na mestu že poveljniško vozilo JZ GRS Kranj. Po navodilu vodje, smo se tekoj začeli pripravljati za gašenje s peno. Naše vozilo nima vgrajenega FIX-MIX sistema, zato smo morali postaviti klasiko. Med tem ko smo postavljali vod, je prišla Kranjska šestica in tehnično reševalno vozilo. Kranjski poklicni so začeli z gašenjem malenkost pred nami, in ko smo se požara lotili s tremi napadi, je ta hitro ugasnil. Kasneje so na kraj prišli še PGD Ljubno in GARS Jesenice, vendar njihova pomoč ni bila potrebna. Po navodilu vodje smo še zajezili iztekajoče tekočine z OILDRY-em, pospravili opremo in se odpravili proti domu. Na kraju so so ostali samo gasilci JZ GRS Kranj. Žal vozniku osebnega vozila nismo mogli več pomagati, in glede razvitosti požara ob prihodu naše enote na kraj je res moralo zagoreti takoj po trku. Gasilo se je izključno z mešanico pene. Naša enota je porabila okrog 400 l vode, koliko so jo drugi ne vem.
Zakaj nismo uporabili IDA. Ob prihodu na kraj in glede na razmere, smo ocenili, da bomo lahko vozili varno pogasili tudi brez uporabe IDA.
Bi pa imel še kritiko na nediscipliniranost slovenskih voznikov, ki ne glede na to, da slišijo in vidijo prihod reševalnih enot z obračanjem vozil zaprejo vse vozne pasove. Potem te pa prav začudeno gledajo, kaj tam počneš ravno v tistem trenutku, ko on obrača....

Metod G.
Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Pri pregledu načina posredovanja bi imel dva vprašanja.

- zakaj so plani alarmiranja nastavljeni tako, da v primeru požara na vozilu ni najprej aktivirana lokalna enota in nato koncesionar. Pri tem gredo v nič dragocene minute, saj so med pozivi tudi večminutni zamiki. Kaj menite o temu predlogu? (da ne bo izgledalo kot šinfanje imamo mi isto)
- zakaj niste takoj začeli gasiti z vodo ter nato s peno, ko bi imeli sistem vzpostavljen?
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Janez, dobro vprašanje.

Po pregledu časovnice aktiviranja/izvozov/prihodov sem vseeno mnenja, da je bilo aktiviranje istočasno. Časovni zamiki (med tremi enotami po 1 minuto) so verjetno bolj rezultat fizičnega dela operativca na ReCO. Torej sam postopek aktiviranja, računalnik pa pač beleži čase (sklepam, da je Metod podatke vzel iz SPIN-a).

Glede na fotke verjamem, da kljub vsem prizadevanjem, niste mogli storiti več.
In v tem primeru drugačno zaporedje aktiviranja enot verjetno, po mojem mnenju, nebi spremenilo ničesar.

Sem pa opazil, da ste PGD Brezje zelo hitro izvozili.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Ja točno to. Ker je sistem za proženje star so pač zamiki, ker mora operater pač vedno znova pisati sporočilo.
Nov sistem z hkratnim pozivom pa dela zelo slabo. Ko smo ga mi testirali smo dobili poziv na pozivnike čez pol ure.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Odgovori