Požar v predoru Golovec

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Požar v predoru Golovec

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Okrog 8.30 je v predoru Golovec zagorel avtobus. Ogenj je naletel na nepravi čas, saj so na avtobusu bili sami gasilci - GZ Žalec je imela strokovno ekskurzijo. Le ti so ustavili promet, nabrali gasilnike in požar s pomočjo njih pogasili ter obvestili 112. Na kraj požara je prišla GB Ljubljana , policija ter reševalci. Promet je bil zaustavljen in usmerjen že pred njihovim prihodom s strani Žalskih gasilcev...
Na avtobusu je bil tudi naš forumovec Matjaž H. iz Gotovelj, pa bo kaj več povedal ko bo on-line.

Tako se dela! :wink:

P.S. Naj mi bo oproščeno da sem tole dal še v nitje Novice :oops:
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

To pa je dogodek. Bravo žalčani :!:

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Zanimivo naključje...

Ogenj ni imel šans pri taki posadki... :twisted:
Bravo!

P.s.

To me spominja na na dogodek izpred nekaj let (mislim da 5-ali 6) ko smo se vz našol Zastavo AD 605 (crew cab varjanta) podali v Ljubljano k Stamiju (stara lokacija) meriti obleke in montirati novo sireno z lučmi .Med vračanjem iz delavnice kjer so nam montirali luči se je potem ko smo se ustavili v križišču pre samo trgovino se je pod našo Zastavo začelo močno kaditi.Verjetno se je po malem že prej a med vožnjo tega nismo opazili.Pognal sem "zverinico iz rezije" do poda mimo vseh vozil skozi križišče direktno pred trgovino (iz poti) kjer smo poskočili iz vozila .jaz sem zagrabil gasilni aparat v vozilu in se takoj lotil gašenja pod vzilom .Drugi mislim da sin prodajalca je nemudoma stekel v tregovono kejr so bili drugi naši člani in mirili obleke ter pograbil najbljižji gasilni aparat (mislim da je bil eksponat) ter pomagal pogasiti ogenj.Seveda na veliko začudenje nas samih in ostalih udeležencev v prometu (križišče) ki so začudeni opazovali goreč gasilski kamijonček v polnem diru pa tudi naših fantov v trgovini ki jim ni bilo prav nič jasno kaj se dogaja.
Do vžiga je prišlo ker se je blokiral pri vžigu zaganjač .Zanimiva iskušnja.
K sreči nam je v nesreči pomagal lastnik trgovine Stami ki nam je pomagal poiskati mojstre ki so nam zaganjač in še nekaj malenkosti popravili da smo se lahko zvečer vrnili domov (bilo je v soboto popoldne)
Še danes hranim v spomin na ta dogodek varovalko gasilnega aparata.
Nikoli ne reci nikoli....... smešno kajne!? :wink:
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kontakt:

No, o nesreči je poročal tudi Val 202 (kaj ste pa mislili :lol: ).

Sašo Hribar je imel nagradno igro. Šlo je pa takole:

"V predoru Golovec je zagorel avtobus v katerem je bilo okrog 50 oseb. Kaj so bile te osebe?"

a) Lovci
b) Policisti
c)Gasilci
in še kakšna možnost, ne vem vseh...

No, ljudem seveda na pamet ni padlo da bi bili gasilci, nagrada pa je bila mislim da kaseta.

Ni kaj, veseli december je tu :lol:
Sicer me pa naj Jure popravi pa pove kaj več... :wink:

Uporabniški avatar
Marolt
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a Marolt »

:D :D :D
Svašta! To je tako kdo je bilo pri nas enkrat ko je v eni uri gorelo na dveh lokacijah.... Obakrat vzrok srela! Tako da kaj čmo rečti živemu človeku se vse pripeti! Tako se tudi nam gasilcem kaj takega...

Lp
Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Uporabniški avatar
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org
Kraj: smokuč

Odgovor Napisal/-a Milan Dubravac »

Ja Murphy-jevi zakoni pa zares držijo. Zgodba, ki bo obkrožila del Evrope in tudi sveta (tudi z mojo pomočjo).
Po drugi strani pa sreča v nesreči.
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Andrej
Kraj: Duplje

Odgovor Napisal/-a Andrej »

Mislim da se je tokrat Rdeči petelin opekel

Andrej
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

Najprej vsem en LP!

Gregorju hvala za hitro - ažurno, in izčrpno objavo. Kot je že napisal se "nam" je v predoru Golovec (600 + nekaj m) JV del Ljubljanske obvoznice vžgal avtobus. Takoj smo pričeli z ustavljanjem prometa ter nabiranjem gasilnikov, s pomočjo katerih smo bus pogasili. Istočasno pa smo vsa stoječa vozila preusmirili na odstavni ter vozni pas in s tem intervencijskim vozilom omogočilo nemoten pristop po prehitevalnem pasu. Na mesto intervencije je prišlo eno policijsko vozilo, meslim da 4 vozila GB Ljubljana ter dva reševalni vozili, ter seveda delovci podjetja za vzdrževanje cest, ki so nato prevzeli preusmerjanje prometa.

Na tem mestu bi pohvalil vse voznike, ki so nam takoj dali gasilnike, s katerimi smo potolkli rdečega petelina, kajti v nasprotnem primeru bi od busa ostale le kup neuporabnega železa. :shock:

LP!

Matjaž
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Uporabniški avatar
Matej B.
GE: Ptuj / Tržec
Kraj: Ptuj - Tržec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Matej B. »

a ste požar pogasili pred prihodom GB LJ????
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kontakt:

Točno tako Matej! Požar so žalski gasilci pogasili sami. 8)

Uporabniški avatar
Matej B.
Kontakt:

iz biltena http://www.sos112.si, dne 21.12.2003

Požari na prometnih sredstvih

Ob 8.19 je izbruhnil požar na avtobusu v predoru Golovec na avtocesti v smeri od Grosuplja proti Ljubljani. Še pred prihodom poklicnih gasilcev GB Ljubljana so požar pod pokrovom motorja pogasili potniki v vozilu, v katerem so bili gasilci namenjeni na izlet. Vzrok požara in višina gmotne škode še nista znana.
Uporabniški avatar
matjaž

Matej B. napisal/-a:a ste požar pogasili pred prihodom GB LJ????
Kot ti je že Gregor napisal in kot si sam ugotovil, smo požar pogasili sami, s pomočjo ročnih gasilnikov na avtobusu, v predoru in z gasilniki, ki smo jih nabrali od ustavljenih vozil. Fantje iz GB LJ, so na kraj dogodka prišli v dobrih 10.h minutah, kar je ZELO DOBER čas (vse pohvale fantom) a takrat je bil požar že pogašen.

LP!

Matjaž
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Deni

Poprava

Odgovor Napisal/-a Deni »

Mal bi popravil glede tega ogenj niso pogasili Žalski gasilci ampak gasilci Gasilske zveze Žalec.
Uporabniški avatar
Matej B.
Kontakt:

matjaž samo nekaj me še zanima: koliko gasilnikov je bilo na avtobusu in kakšni ter koliko ste jih dobili od drugih voznikovin kakšne??? In seveda v kakšni fazi in kje je izbruhnil ogenj. (na nacionalki je bil kratek presledek in prikazan motor - malce zooglenel)

Hvala še enkrat za odgovore!!
Uporabniški avatar
matjaž

Jaz osebo nisem gasil, ampak sem se bolj posvetil usmerjanju prometa. Kolegi ki so gasili pa so mi dejali, da naj bi bil na avtobusi le en S3 gasilnik :shock: (odločno premalo :!: ). Od drugih voznikov smo dobili predvsem takšne za enkratno uporabo (1-2 kg) - sprej varianta. Ogenj je izbruhnil na desni zgornji strani motorja (kaj točno se tam nahaja ne vem), avtobus pa je bil Neoplanov. Je pa ogenj ostal v motorju in ni prebil v prostor s potniki, tja je vdrl le gost sajast, dušljiv dim, ki je povzročil kašljanje pri kolegih, ki so se zadnji izkrcali iz avtobusa.

LP!

Matjaž

Albert E.
Odgovori