Mislim, da fantje na Primorskem res dajejo vse od sebe. Tudi rezultati njihovega dela so, vsaj po poročanjih medijev, vidni.
No, za tegale PV-2 sem se tudi sam spraševal, ali je kje na terenu ... Torej pomaga.
Me pa malo zanima, vprašanje za tiste, ki ste bili v akciji. Kako je z dobavo vode?
Vemo, da v tistih krajih že zaradi kamninske osnove ni površinske vode v izobilju, tudi vodovodni sistem je prej bolj siromašen kot izdaten, da o razvejanosti hidrantne mreže ne izgubljamo besed. Torej se je voda verjetno dovažala s cisternami. Zanima me, ali je količina tovrstnih vozil uspevala zalagati borce na terenu? Kje so se cisterne oskrbovale? Kakšni so okvirni dostopni časi za oskrbo z vodo?
Verjetno komu delujem tečen. Zanima me pa bolj iz vidika tega, da če naša "mati država" ne zmore napraskati sredstev za ustrezno zračno podporo (Pa ne mi zdaj, da Canaderjev ne rabimo oziroma so predragi za naše razmere - a za druge tumarije pa je denar!!!!), ali bi bilo torej smiselno investirati v en malo bolj spodoben kontingent vozil tipa GCGP-2 ali GCGP-3 in jih razdeliti po Primorskih enotah?
(Vem da nekaj tega je, tudi zaradi programa "Kras", ampak ne govorim o 1 ali 2 vozilih letno, ker pri takem tempu bi trajalo 20 let, govorim o kakšnih 20 vozilih "v šusu". Glede na cene na trgu je to "na oko" 4 miljone €, kar pa je vseeno ceneje kot avion.)