Glej daleč od tega, da bi začel vse po vrsti kritizirati. Veš pri meni ne boš videl rivalstva med poklicnimi in prostovoljci. Pri meni je le ta razlika, da so eni plačani drugi ne. In da slednji delamo to za svoj prosti čas in se trudimo kar se da strokovno postopati ob nesrečah. Skupno nam je pa isto poslanstvo, obiskujemo isti izobraževalni center, delamo iste specializacije,... Še bolj daleč od tega je,da bi sami imeli porihtano vse tipi-topi. A vendar smo v naši občini uvedli načrt alarmiranja, ki deluje in imamo enote, ki delujejo usklajeno ena z drugo,ipd.pgd-okolica kranja napisal/-a:Po bitki je vsak lahko general![]()
![]()
Jest bom pa sam to povedou da lahko date vsi tlele k neki čez poklicne pi�ete kapo dol ker ste bl mal naredl da bi ogenj ugasnu razn lesce2, ki pa je pomagou pri ga�enju sam ni mi pa v�eč da vse povrsti kritizira me prou zanima če majo oni vse res tko spedenan da lahko druge opravla
kranjčan glede Kej�arja pa k si napisou da nima nobene dodatne izobrazbe glede vodenja ti pa povem da ma narjen faks varstvo pri delu in po�arno varstvo tko da pomoje gotov dost več ve o tem kot pa večina tukej
Kolegi danes ste se res izkazali vsi izkazali, sam kot sm �e na začetku napisou po bitki je vsak lahko general pa i�če napake noben pa ne pomisle kolk tvegajo gasilci
![]()
Na pomoč!!!
Sem pa skritiziral to, da je bila ekipa šibka in mislim, da tega ne bo zanikal ne Matej in ne kdo drug, ki je tam bil v prvi bojni liniji.
Fante iz GRS kot sm povedal dobro poznam in vem, da so dajali vse od sebe.Tukaj povdarjam...niso krivi zaposleni gasilci, temveč sistem oz. načrt alarmiranja, ki ga imajo. Torej se pridružujem mnenju predhodnikov, da je treba načrt alarmiranja spremeniti. Če drugega ne, v primerih kot je bil včerajšnji, poklicati na dvorišče prostovoljce za podporo.
Kar se pa tiče slednjih (prostovoljcev) bom pa rekel le to...Vaje! Pa ne dirkalne oz. gasilske športne discipline, temveč praktične vaje. Pa makar, če dva dni sedite v garaži in študirate kje v vozilu je kak kos opreme. Ali kot me je sam Matej Kejžar s kompanijo naučil: "GLEJ TOLIKO ČASA, DA BOŠ OB POLNOČI V GATAH VEDEL KJE KAJ JE!"
Premalo je to, da GRS Kranj podari vozilo, potem pa se išče kje kaj je. In potem se zgolj po sreči najde IDA, za katere se je izkazalo, da ste jih celo pot vozili na lastnih hrbtih. Pa ne rečt, da ni tako.
Zabavko:
Jaz sem dobil informacijo, da se aparati polnijo. No, če temu ni tako in se vgrajujejo, potem me zanima, zakaj imate pri vgradnji vse IDA?Ko smo sami opremljali vozilo, pa ni od tega eno leto sem takrat v Ilirsko peljal en IDA kar je povsem dovolj za mero. Trapasto pa je, da pelješ nadgraditelju vse dihalce, ko pa so (če so le iste firme) vsi enaki kot jajce jajcu. Tako da..... Včeraj bi bilo dovolj že to, če bi imeli s seboj vsaj maske in bi GRS Kranj posodil svoje aparate. Sam sem šel k Mateju in ga prosil, če ima kaj viška. Imel je, a žal brez mask saj ima vsak svojo.
Glede načrta alarmiranja bi pa podal še eno pripombo. Če je tako kot trdiš, da se društva v GZ strinjajo z njim, potem je na vas, da se uskladite in sami prenehate čivkati kot vrabčki čez poklicne kolege, da vam odžirajo delo in ne vem kaj še vse. Počasi mi bo jasno zakaj je kot je. Očitno niti sami nimate skupnih interesov.
Brez zamere in lep pozdrav.
Vsem, ki ste včeraj nesli jajca naprodaj (predvsem možakarjema pred ognjem: Matej in Črt) pa kapo dol. Situacija kot je bila pač s sistemom kot je ni mogla drugače izpasti.