Ob požaru poškodovano 5 oseb
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Pa kje pri bogu ste hodili na gasilski tečaj , V Burundiji ??
na kratko o posodi z UNP.
Najbolj je nevaren plin , ki uhaja in ne gori, ob ustrezni mešanici z kisikom in ob ustreznem izvoru ognja, iskre itd.. lahko pride do kemične eksplozije.
Jeklenka iz katere gori plin se lahko tudi sama sebe segreje, če je prepih, če leži itd.. Tudi to smo že doživeli. Ob segrevanju se plin širi v njej in posledično lahko tudi pride do fizikalne eksplozije posode posledično pa še do kemične eksplozije.
Najpogosteje pa je jeklenka zajeta v požaru in ker nima varnostnega ventila jo lahko tudi raznese , če je seveda ventil zaprt.
Dovolj bo za temo Gašenje. Ostalo poiščite po forumu.
Na prijavo iz strani občanov pa se nehajte izgovarjat ker so vse prijave več ali manj netočne !
na kratko o posodi z UNP.
Najbolj je nevaren plin , ki uhaja in ne gori, ob ustrezni mešanici z kisikom in ob ustreznem izvoru ognja, iskre itd.. lahko pride do kemične eksplozije.
Jeklenka iz katere gori plin se lahko tudi sama sebe segreje, če je prepih, če leži itd.. Tudi to smo že doživeli. Ob segrevanju se plin širi v njej in posledično lahko tudi pride do fizikalne eksplozije posode posledično pa še do kemične eksplozije.
Najpogosteje pa je jeklenka zajeta v požaru in ker nima varnostnega ventila jo lahko tudi raznese , če je seveda ventil zaprt.
Dovolj bo za temo Gašenje. Ostalo poiščite po forumu.
Na prijavo iz strani občanov pa se nehajte izgovarjat ker so vse prijave več ali manj netočne !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Kicar
Hja, Oskar...
Malo si me prehitel, ker sem podoben odgovor (kritiko), na temo hotel napisati sam, vendar sem se bal moderatorjev z očitki, da sem skrenil s poti
...
Žal se poskus vsake konkretne debate o požaru konča klavrno... Eni neusmiljeno kritizirajo napake, drugi (sodelujoči na požaru) pa se zagovarjajo v stilu nekaterih diktatorjev iz XX stoletja. Slednji so pač bili nedotakljivi.
Naslov teme je popolnoma drugačen od debate, ki se je razvila. Oskar je jasno vprašal, kaj bi forumovci, kot prvi posredovalci, naredili, če bi se znašli v situaciji, ko bi ob požaru bilo poškodovanih več oseb. Ni spraševal o tem, kdo je kdaj izvozil, kdo je bil kdaj obveščen...
Že v začetku sem se hotel vključiti v debato, vendar so nekateri preusmerili rdečo nit v medsebojno obračunavanje. Konstruktivne objave tukaj sploh niso imele teže, ker ste se glavni akterji osredotočili na marginalije. Otročje... Kako hitro se vas da sprovocirati!
Piko na "i" pa ste dodali nekateri s svojo polpismenostjo. Nisem pretirano oster glede pravopisa, a vendar sem za nekaj vrstic določenih objav porabil več, kot za zadnjih deset strani Uliksesa (tistega, ki ga je napisal James Joyce, da ne bo pomote). Brez ločil in strnjenih misli...
Že tako nas imajo za lenobe in pijance, zakaj bi nas imeli še za nepismene?
Malo si me prehitel, ker sem podoben odgovor (kritiko), na temo hotel napisati sam, vendar sem se bal moderatorjev z očitki, da sem skrenil s poti
Žal se poskus vsake konkretne debate o požaru konča klavrno... Eni neusmiljeno kritizirajo napake, drugi (sodelujoči na požaru) pa se zagovarjajo v stilu nekaterih diktatorjev iz XX stoletja. Slednji so pač bili nedotakljivi.
Naslov teme je popolnoma drugačen od debate, ki se je razvila. Oskar je jasno vprašal, kaj bi forumovci, kot prvi posredovalci, naredili, če bi se znašli v situaciji, ko bi ob požaru bilo poškodovanih več oseb. Ni spraševal o tem, kdo je kdaj izvozil, kdo je bil kdaj obveščen...
Že v začetku sem se hotel vključiti v debato, vendar so nekateri preusmerili rdečo nit v medsebojno obračunavanje. Konstruktivne objave tukaj sploh niso imele teže, ker ste se glavni akterji osredotočili na marginalije. Otročje... Kako hitro se vas da sprovocirati!
Piko na "i" pa ste dodali nekateri s svojo polpismenostjo. Nisem pretirano oster glede pravopisa, a vendar sem za nekaj vrstic določenih objav porabil več, kot za zadnjih deset strani Uliksesa (tistega, ki ga je napisal James Joyce, da ne bo pomote). Brez ločil in strnjenih misli...
Že tako nas imajo za lenobe in pijance, zakaj bi nas imeli še za nepismene?
Zadnjič spremenil Volkec, dne 23. November 2006, 2:20, skupaj popravljeno 1 krat.
The only thing that I regret- I didn't take what I could get. (Motörhead)
LP Borut Volk
LP Borut Volk
Volkec, se popolnoma strinjam s teboj!
Vključevanje v debato, polpismenost,...
Ker upam, da bo tvoj prispevek to temo spravil nazaj na željen tir, sem se odločil to napisati.
Namreč žaljenje in očitki v stilu "moj ati je pa bolj močen od tvojega" se mi zdijo tukaj nepotrebni. Zato prosim, da se tega vzdržite in da dovolite izkušenim ljudem povedati svoje mnenje, kako bi oni reagirali v tej situaciji.
Za PGD Kicar je bila to prva takšna intervencija z notranjim napadom. Enako velja zame osebno, kot prvega napadalca v tem požaru.
Zato sprejemam vsako pozitivno in negativno kritiko, ki me bo pripeljala do novih koristnih spoznanj. Saj je to bistvo foruma, da se vsi nekaj naučimo, mar ne?
Na pomoč,
Srečko
Vključevanje v debato, polpismenost,...
Ker upam, da bo tvoj prispevek to temo spravil nazaj na željen tir, sem se odločil to napisati.
Namreč žaljenje in očitki v stilu "moj ati je pa bolj močen od tvojega" se mi zdijo tukaj nepotrebni. Zato prosim, da se tega vzdržite in da dovolite izkušenim ljudem povedati svoje mnenje, kako bi oni reagirali v tej situaciji.
Za PGD Kicar je bila to prva takšna intervencija z notranjim napadom. Enako velja zame osebno, kot prvega napadalca v tem požaru.
Zato sprejemam vsako pozitivno in negativno kritiko, ki me bo pripeljala do novih koristnih spoznanj. Saj je to bistvo foruma, da se vsi nekaj naučimo, mar ne?
Na pomoč,
Srečko
Bolj kot to berem bolj vidim, da se nočete na napakah učiti.Kljub opozorilom ste se udarili na nož. Škoda.
Vendar, še enkrat več se je pokazalo, da se na napakah ne znamo in nočemo učiti. Pa bi se lahko , vsi po vrsti. Driblanje med enotami ni samo na ptujskem ampak še marsikje.
Bistveno:
1. Glavno je da se je zadeva rešila, da ni prišlo do kakšne škode ali nesreče gasilcev.
2. PGD Kicar in PGD Ptuj, ter ostali v GZ oz. občini naj spremenijo načrt alarmiranja.
V načrtu alrmiranja za požar na objektu naj bodo aktivirani:
- matično PGD
- osrednja enota (PGD Ptuj)
- obvesti naj se tudi občinski poveljnik oz. poveljnik GZ Ptuj.
3. izvedite sestanek poveljstva GZ Ptuj, na katerega povabite župana in vodjo ReCO Ptuj, ter spremenite načrt alarmiranja.
4. izvedite Analizo, da boste skupaj videli kakšne napake so se naredile na intervenciji.
5. PGD Kicar in PGD Ptuj, naj izvedejo vajo v kateri naj bo scenarij podoben kot na tej intervenciji.
V objekt naj gredo napadalci iz PGD Kicar skupaj z PGD Ptuj.
Tako bodo gasilci vedeli kako se izvede pravilen notranji napad, v katerm ena skupina gasi , druga pa rešuje.
Da bo vaja realistična objekt zadimite z filmskim dimom.
Tako se bo slogan gasilci.org - skupaj spreminjamo stvari na bolje tudi v praksi pokazal in drugič ne bo takšnih napak.
Glede opeklin pa mislim da je boljše da si vsi še enkrat preberete postopke pri prvi pomoči. Glede na to da je ta vrsta poškodbe pri gasilcih v ospredju bi bilo lepo da bi to obvladali.
V nobenem primeru pa ne pokrivamo z nobenimi folijami (ki se btw uporabljajo za ogrevanje) ampak se za pokrivanje uporabljajo posebej pripravljene blazine ki so seveda sterilne ter hkrati hladijo in preprečujejo dehidracijo opečenega.
Pri nas uporabljamo Burn Shield ( http://www.firstaid-direct.co.uk/produc ... 1&catID=19 ) in moram rečt da smo zadovoljni! To ali pa vsaj nekaj podobnega bi moral imet vsak gasilsi avto v komletu za prvo pomoč!! Poleg dobre funkcionalnosti je še povsem enostavno za uporabo!
Takoda v primeru opečenih na intervenciji ne rabiš nevem kako dosti razmišljat kako jim boš pomagal.
V nobenem primeru pa ne pokrivamo z nobenimi folijami (ki se btw uporabljajo za ogrevanje) ampak se za pokrivanje uporabljajo posebej pripravljene blazine ki so seveda sterilne ter hkrati hladijo in preprečujejo dehidracijo opečenega.
Pri nas uporabljamo Burn Shield ( http://www.firstaid-direct.co.uk/produc ... 1&catID=19 ) in moram rečt da smo zadovoljni! To ali pa vsaj nekaj podobnega bi moral imet vsak gasilsi avto v komletu za prvo pomoč!! Poleg dobre funkcionalnosti je še povsem enostavno za uporabo!
Takoda v primeru opečenih na intervenciji ne rabiš nevem kako dosti razmišljat kako jim boš pomagal.
Ni lepšega občutka kot da nekomu rešiš življenje......
-
ODGOVOR
Lojtra napisal/-a:Mene pa zanima kake napake je delal G. Vojsk? če lahko malo definirate...
Hvala..
Tudi mene zanima enako, saj se mi zdi da očitki letijo najbolj iz trani PGD Ptuj, me pač zanimajo te napake. Naj enkrat nastopijo z argumenti in odgovori, ter podajo kak pameten predlog, ne pa opikovanje v "sodelavce" gasilce iz drugh društev, ali smo mar ostali manj vredni?
Nočem odgovora na ta vprašanja v tej temi, želim pa da drugič podate kak predlog kaj bi lahko bilo bolše, kaj slabše in kako bi postopali ostali in se ne črnimo več med sabo, ker nas kot je že blo napisano že tako ali tako drugi.