Požar v "stari vojašnici" na Ptuju

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
GoGo
Kraj: GE Ptuj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a GoGo »

pa še to ...če nas že primerjaš z ljubljano mi smo prostovolci ne pa poklicni :!: :!:

LP
MVr

Požar v ''stari'' vojašnici na Ptuju

Odgovor Napisal/-a MVr »

Pozdravljeni!

Da podam odgovore na postavljena vprašanja:
-z TV2-D smo izvozili, ker imamo v tem vozilu tehnično opremo, katere ni v GVC-jih (motorne rezalke, dodatne motorne žage,...). Taisti vozilo nam služi tudi za razsvetljevanje terena v nočnem času, saj ima elektro agregat 24kW.
-HTV2 pa nam je služila za prevoz suhih oblačil, novih jeklenk IDA in pijače za gasilce na požarišču ( v skladu z internim pravilnikom organiziranja GE Ptuj na intervencijah). Prav tako pa smo z tem vozilom na požarišče prepeljali prikolico, na katero smo naložili umazano orodje (da nismo umazali notranjosti vozil) in katerega smo pozneje očistili v gasilskem domu
-glede nabave Al ob 140 letnici: še nič fiksnega. V planu je, zato bo porebno še malo počakati.
-povedati moram, da nisem poveljnik, sem samo navadni predsednik društva, kateri hodi skupaj z ostalimi tudi na intervencije
-po zadnjih podatkih bi naj bila povzročitelja v priporu.

Lep dan še naprej!

Martin (041 327 040)
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Re: Požar v ''stari'' vojašnici na Ptuju

Odgovor Napisal/-a Rafter »

MVr napisal/-a:-povedati moram, da nisem poveljnik, sem samo navadni predsednik društva, kateri hodi skupaj z ostalimi tudi na intervencije
-po zadnjih podatkih bi naj bila povzročitelja v priporu.
To, Martin... =D> =D> =D>

LP, R. :wink:
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

še eden +

=D> =D>
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
tinčk
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tinčk »

No GEP17 zdaj ti ( nam ) je pa poveljnik razložil zakaj ste na intervencijo odšli s HTV-ji! :oops:

Pa nihče vas z nikomer ne primerja, napisal sem zgolj primer iz LJ!!!

LP, Tine!
Takle mamo!!
Uporabniški avatar
DANDELiON

Odgovor Napisal/-a DANDELiON »

tinčk napisal/-a:Huda preventiva tole :shock: !
Gori vam cel objekt vi pa še prometne ahtate!

Sej se zezaš a ne :?:

Pri prostovoljnih društvih ni v navadi (po mojih podatkih) da so določene ekipe za prometne,požare,nevarne snovi....

Maš pa tako od Mvr-ja pojasneno zakaj so izvozili tudi ti...

(če sem prav razumel besedi "prometne ahtate" bi to moralo biti to.Če imam narobe me popravite.Ali pa se naj tinčk uči pisat pravopisno pravilno.)

Oko za Oko...
Na pomoč!
sašo
Kraj: Kobarid

Odgovor Napisal/-a sašo »

Počasi, kreganje ne pelje daleč!!!
Ptujčani, vse čestitke z moje strani! Kolikor sledim, ste ena izmed najbolj obremenjenih prostovoljnih enot v državi, posledično pa tudi zelo izkušeni... Malce sem bral forum, pa sem videl , da nekje gasilcem primanjkuje IDA, tukaj pa se preganjamo zaradi HTV in pikolice... Smešno, da imamo sploh čas o tem razpravljat, če pa imajo kolegi na Ptuju in okolici tak način dela. Pa prosim, ne reč, da je bilo samo vprašanje, ker sem jaz začutil provokacijo, pa se me nič ne tiče...
Kar tako naprej...
Lep pozdrav, Sašo!
Uporabniški avatar
PuMpA

Odgovor Napisal/-a PuMpA »

če pa še potrebujete kakšne informacije o intervenciji pri stari vojašnici se obrnite na MVr-ja :wink:
Uporabniški avatar
PuMpA

tako je se strinjam z zadnjim komentarom ker tako tuji je v resnici :lol: strinjam se tuji s tem da bi lahko kaj več govorili o GE ptuj saj smo zelo zaposleno gasilsko društvo. bomo pa se pogovorili da bi bilo čim več naših članov gor kateri bi lahko posredovali kakšne zelo pomembne informacije in s tem tudi izkušnje katerih nam ne primankuje :wink:

LP
tinčk
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tinčk »

Ja, če ste se ob moji objavi oz. vprašanju nekateri počutili sprovocirane se vam opravičujem!
Jaz sem odgovor na vprašanje dobil!

Ja res pa je da sem besedico "ahtate" pozabil dati v navednice!!

Pa je spet tema šla v 3... :!:

LP, Tine!
Takle mamo!!
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Vse sodelujoče vljudno prosim, naj se držijo same teme in naj svoje komplekse in težave rešujejo na privat ravni!
Namesto, da bi informacije podane s strani sodelujočih pretuhtali in poskusili kaj izvleči v svojo bodočo korist, se nekateri raje trudijo vse kaj drugega.

Zaenkrat je podforum Gašenje še odprt za objavljanje gostov, kajti mnogo njih napiše veliko uporabnega in pametnega. Žal je na drugi strani peščica tistih ki so v opoziciji v vseh pogledih in upam, da zaradi njih ne bo kdaj treba "demokratično" onemogočiti objavljanje gostov!

Poleg tega naj opomnim, da na forumu sodelujemo gasilci širom vse Slovenije, kar vključuje prenekateri dialekt oziroma narečje. Zato bi prosil, da se potrudimo pisati vsaj za silo knjižno-pogovorno, če že knjižno ne gre, seveda z željo da bi naša izražanja bila tudi pravilno razumeta in ne bi prihajalo do "kratkih stikov" še zaradi tega.

Vkolikor se strasti ne bodo ohladile, bo tema hočeš nočeš šla za nekaj časa pod ključ.

Kar se tiče GE Ptuj, sem pa o njihovem delu dosedaj slišal le dobro...

Pa lep in miren večer vsem skupaj!

Moderator
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Jaz imam pa eno vprašanje. Pa ni provokacija.
V biltenu URSZR sem zasledil, da je GE Ptuj vsaj ene dvakrat ponovno posredovala na isti lokaciji. Videl sem tudi fotografije tega obgorelega tramovja, ki je nekoč bilo ostrešje.
Ali so se pristojni (občina, lastnik objekta, komunalci, gradbinci :arrow: kdorkoli) morda že kaj odločili, da bi to tramovje podrli ali boste Ptujčani vsak dan polivali te zgorline? Ali pa se bo čakalo na dejansko rušenje?
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
PuMpA

ja TOMKAT to stavbo so nameravali ta mesec podreti. ampak je prej zgorela, torej jo tudi v kratkem morajo :wink:

LP :lol:
Uporabniški avatar
Dejan Z.
GE: Stojnci
Kraj: Stojnci

Odgovor Napisal/-a Dejan Z. »

Tomkat
Rušenje je planirano v tem mescu, tako da bodo imeli delavci majn dela pri odstranjevanju strešnikov in tramov zaradi dogodka, ki se je zgodil. Sicer pa strešnikov skoraj da ni več gor, saj je vse popadalo dol. Danes sem se peljal mimo pa sem videl spodaj enih ducat avtov parkiranih pod stavbo, pa me je kar zmrazilo, če bi kaj padlo na kakšen avto ali pa še huje na kakšnega človeka, ki bi v tistem trenutku bil zraven avtomobila. Upajmo da nebo večjega vetra, ki bi lahko bil vzrok.

P.S.
Hvala moderatorju, da je pustil temo odklenjeno :D
Zadnjič spremenil Dejan Z., dne 5. Junij 2006, 22:19, skupaj popravljeno 2 krat.
Brez gasilcev res ne gre
Slika
Uporabniški avatar
himi
Kraj: Dvorjane
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a himi »

Požigalca naj bi bila stara 16 in 18 let in naj bi jih že ujeli. Kolikor je znano sta bila fanta tudi drugače zelo "delavna", saj to naj ne bi bil njun prvi podvig. Še dve fotografiji: vir 24ur.
Priponke
Ptuj I..jpg
Ptuj.jpg
Kdor še ni bil v nevarnosti, ne pozna svojega poguma !!!

http://www.gasilcidvorjane.com
Odgovori