PLANIKA V PLAMENIH !!
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Potem pa naj nekdo skliče (najmanj) novinarsko konferenco in zadevo pojasni kako je v resnici potekala.
Malce spremljam zadevo v mediji in se (kot kaže) meče dokaj slaba luč na gasilce. Dajmo to popravit (pa čimprej). Vsaj po moje.
Malce spremljam zadevo v mediji in se (kot kaže) meče dokaj slaba luč na gasilce. Dajmo to popravit (pa čimprej). Vsaj po moje.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
Fantje ali z nami ni nekaj v redu (in z zemljevidi) ali pa se novinarji norca delajo iz nas. V Slovenskih novicah se je razdalja do reke Save povečala že na 1 (en) kilometer!
Tem kekcom bo treba enkrat podkuriti, da bodo vsaj za silo napisali tako kot dejansko je.
Tako pa vse skupaj res meče slabo luč na kranjske poklicne in prostovoljne kolege.
Tem kekcom bo treba enkrat podkuriti, da bodo vsaj za silo napisali tako kot dejansko je.
Tako pa vse skupaj res meče slabo luč na kranjske poklicne in prostovoljne kolege.
Zadnjič spremenil Gregor K., dne 17. Maj 2004, 14:09, skupaj popravljeno 1 krat.
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
-
Matej_K.
Glede tega če vsak novinar napiše drugačen podatek o razdalji, se mi zdi da se delajo bolj norca iz sebe, kot pa iz nas gasilcev.
1km? Hja že mogoče, samo ne do reke Save, kvečjemu do tovarne Sava
Realna najkrajša razdalja pa po moji oceni na oko ni presegala 150m, res pa je da se do reke sploh nisem sprehodil, ker sem bil ves čas v prvi bojni vrsti.
1km? Hja že mogoče, samo ne do reke Save, kvečjemu do tovarne Sava
Realna najkrajša razdalja pa po moji oceni na oko ni presegala 150m, res pa je da se do reke sploh nisem sprehodil, ker sem bil ves čas v prvi bojni vrsti.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Kaj hočemo , velik požar - velik hrup.
Verjamem , da bo tiskovna konferenca in tam lahko vodja intervencije vse pojasni. Pojasni lahko tudi trud gasilcev , da se požar ni razširil na sosednje objekte. O tem pa novinarji bolj malo.
Zanimivo bi bilo slišati še koga iz "gasilskega šesterobaja" kako je bilo ko so jim iznenada dodali še eno disciplino - gašenje !
Verjamem , da bo tiskovna konferenca in tam lahko vodja intervencije vse pojasni. Pojasni lahko tudi trud gasilcev , da se požar ni razširil na sosednje objekte. O tem pa novinarji bolj malo.
Zanimivo bi bilo slišati še koga iz "gasilskega šesterobaja" kako je bilo ko so jim iznenada dodali še eno disciplino - gašenje !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
No, pravkar je bilo nekaj govora o tem dogodku tudi v Odmevih na SLO 1.
Za napeljavo cevovoda iz Save je bilo po besedah novinarjev potrebnih 45 minut, kar je po moje za lase privlečeno.
Kaj ste opazili če ste gledali posnetek?
Jaz sem namreč videl kar precej gasilcev v kratkih hlačah...
Lep pozdrav, pa brez zamere!
Za napeljavo cevovoda iz Save je bilo po besedah novinarjev potrebnih 45 minut, kar je po moje za lase privlečeno.
Kaj ste opazili če ste gledali posnetek?
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Mene pa zaenkrat kratke hlače še nič ne motijo, ampak me moti čas. Gasilci tdijo, da so bili na kraju v 4 minutah, kar jim verjamem, saj to verjetno lahko dokažejo. Verjamem pa tudi očividcu, ki je izjavil, da so gasilci potrebovali do kraja požara 11 minut.
1. Kje je torej 7 minut?
2. Koliko časa je objekt gorel preden so obvestili gasilce (delavci naj bi sami gasili)?
3. Kako je potekalo obveščanje?
4. Kdaj so bili obveščeni prostovoljci?
5. Ali prostovoljci nimajo MB?
6. Kakšne so dostopne poti do Save (reke, ne tovarne, da ne bo pomote)?
7. Ali je realno pričakovati zadostne količine vode iz hidrantnega omrežja, če uporabimo več kot dva hidranta, še posebej če nista v krožnem sistemu?
To je nekaj vprašanj za začetek, ker sem po dosedanjih komentarjih dobil občutek, da tale forum uporablja dvojna merila.
Mora biti pa kar vroče, če se je še Zupančič pojavil pri Odmevih.
LP
Janez
1. Kje je torej 7 minut?
2. Koliko časa je objekt gorel preden so obvestili gasilce (delavci naj bi sami gasili)?
3. Kako je potekalo obveščanje?
4. Kdaj so bili obveščeni prostovoljci?
5. Ali prostovoljci nimajo MB?
6. Kakšne so dostopne poti do Save (reke, ne tovarne, da ne bo pomote)?
7. Ali je realno pričakovati zadostne količine vode iz hidrantnega omrežja, če uporabimo več kot dva hidranta, še posebej če nista v krožnem sistemu?
To je nekaj vprašanj za začetek, ker sem po dosedanjih komentarjih dobil občutek, da tale forum uporablja dvojna merila.
Mora biti pa kar vroče, če se je še Zupančič pojavil pri Odmevih.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
-
novinar
Ja Grega veš novinarji dajo raj take posnetke na televizijo kot pa tiste, ki tja sodijo! V celem prispevku ni pokazalo niti enkrat poklicnih gasilcev pri gašenju, razen z lestve. Seveda niso bili zanimivi za novinarje, ker so gasili v 100% zaščiti in v objektu koikor se je le dalo, pa čeprav jih je bilo okoli 20.
- matjaž
- GE: Kostanjevica na Krki
- Kraj: Kostanjevica na Krki
Nekaj o tem sem že pisal v temi požara v SG:Gregor K. napisal/-a:Fantje ali z nami ni nekaj v redu (in z zemljevidi) ali pa se novinarji norca delajo iz nas. V Slovenskih novicah se je razdalja do reke Save povečala že na 1 (en) kilometer!![]()
![]()
"Kot ste dejali že mnogi pred mano, najprej moramo "razpucat" pri nas samih. Velikokrat se zgodi, da ne upoštevamo poveljinikovih povelj, še slabše, delamo ravno kontra, vsi pa vemo da je poveljnik/vodja intervencije odgovoren za nas, tudi kazensko!
Po intervencijah, kjer se zgodijo ne ljubi dogodki, bi bilo dobro, če bi v najkrajšem možnem času izvedli tiskovno konferenco, kjer bi novinarjem predstavili dogodke, ne pa potem da oni iščejo svoje vire in pišejo kar pač pošejo! Primer Policije včeraj, ko so izvedli racijo v LJ, od 12.h je že bila tiskovna konferenca, kjer so vse lepo razložili!
Kot zadnje pa, če so v Novicah res slabo govorili o Slovenskih gasilcih, dajem na razmislek GZS, da na Igu organizira tiskovno konferenco, na kateri naj najprej vsej slovenski novinarski srenji pokaže nekaj stvari v zvezi z notranjimi požari, požari v predorih,... (tega materiala je več kot dovolj) nato pa vse (od prvega do zadnjega) pelje skozi stezo za IDA, v kontejner, ter še kam!
Ko bodo dali novinarji to skoz, mislim da bojo drugače pisali! Dokler jih bomo pa vabili le na veselice in OZ-je, ter jim kazal nova vozila, pa"
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"
Albert E.
Albert E.
No matjaž je tukaj kr dobro zapisal. Sam sem prebral naslov v VEČERU kjer piše na veliko GASILCEM ZMANJKALO VODE! POd sliko pa gasilci so se borili z ognjem dokler jim ni zmanjkalo vode!! ... in tako naprej še prav takih člankov pa bomo res gasilci najbolj nesposobni!!! In to prav vsi!!
Me pač zanima kako sliko si ustvari nekdo ki nima nič veze z gasilci???? 
Tehnika nam lajša življenje!
- matjaž
- GE: Kostanjevica na Krki
- Kraj: Kostanjevica na Krki
Ne vem če so gasilci, so pa res v kratkih hlačahGregor K. napisal/-a:No, pravkar je bilo nekaj govora o tem dogodku tudi v Odmevih na SLO 1.
Kaj ste opazili če ste gledali posnetek?![]()
Jaz sem namreč videl kar precej gasilcev v kratkih hlačah...
![]()
Slika je iz naslovnice NEdela, 16. 5. 2004
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"
Albert E.
Albert E.
Nekaj novinarskih cvetk:
- 11 min. Ko je novinarka spraševala "očividca" neodzivnosti gasilske enote bi lahko prišla do zanimive ugotovitve, če bi seveda pred objavo prispevka vsaj pozanimala glede časov na ReCO Kranj: -Torej vi veste, da so gasilci vozili na kraj požara 11 min.? - Ja- Aha, se pravi toliko časa je minilo, odkar ste poklicali št. 112, do prihoda gasilcev? - Ne nisem jaz klical- A niste vi klicali? - Ne - Se pravi niste vi klicali, se pravi tisti čas ni nobeden klical, vsi ste le lepo opazovali kako lepo se kadi na strehi??? No takrat bi se pa moral malo zamisliti nad svojo izjavo.
Zakaj to razpredam? Zato ker so se že velikokrat zgodile enake situacije. Primer izpred nekaj let. Na sosednjem stanovanjskem bloku je gorela streha. Takrat sem bil na izmeni in zato lahko povem iz prve roke. Stanovanjski blok je oddaljen cca 500 m od gasilske enote. Ob alarmu smo izvozili v pol minute, vožnja do naslova še nadaljno minuto, no pa recimo dve, pa nista bili. Čez nekaj dni pa je nekdo komentiral zraven moje žene, ja kranjski poklicni gasilci so rabili 15 min. da so prispeli na kraj požara. Ker je bila žena na srečo informirana glede vsega, ga je pa le mirno vprašala: Ja zakaj pa niste VI poklicali na št 112 ? Ob tem je zardel in obmolknil...
- Gasilci so se najprej pripeljali s kombijem pogledat
Vsa gasilska vozila rdeče barve označena z napisi gasilci ter opremljena z svetlobno in zvočno signalizacijo. V soboto dopoldne sta potekali vsaj dve gasilski prireditvi: Orientacija gasilske mladine in Tretji peteroboj poklicnih gasilcev. Se pravi gasilskih vozil je bilo na cesti veliko. In v teh vozilih tudi mnogo potnikov mlajših in starejših, vendar niso bili na intervenciji in lahko da so se peljali mimo, vendar niso prišli pogledat kaj se dogaja, ker bi jim bilo sporočeno da gori streha. So pač naleteli. In nič več.
Direktno iz časovnice ReCO Kranj
10.58 prvo sporočilo o požaru
10.59 izvoz izmene JZ GRS Kranj
10.59 obvestilo na pozivnike PGD Stražišče
11.02 vodja intervencije javi v center da so na kraju požara in zahteva aktiviraje dežurnih gasilcev
11.07 javljanje PGD Stražišče po UKV zvezi
11.16 aktiviranje PGD Bitnje
11.18 aktiviranje PGD Breg ob Savi
11.20 aktiviranje PGD Žabnica
.
.
.
.
.
.
- 11 min. Ko je novinarka spraševala "očividca" neodzivnosti gasilske enote bi lahko prišla do zanimive ugotovitve, če bi seveda pred objavo prispevka vsaj pozanimala glede časov na ReCO Kranj: -Torej vi veste, da so gasilci vozili na kraj požara 11 min.? - Ja- Aha, se pravi toliko časa je minilo, odkar ste poklicali št. 112, do prihoda gasilcev? - Ne nisem jaz klical- A niste vi klicali? - Ne - Se pravi niste vi klicali, se pravi tisti čas ni nobeden klical, vsi ste le lepo opazovali kako lepo se kadi na strehi??? No takrat bi se pa moral malo zamisliti nad svojo izjavo.
Zakaj to razpredam? Zato ker so se že velikokrat zgodile enake situacije. Primer izpred nekaj let. Na sosednjem stanovanjskem bloku je gorela streha. Takrat sem bil na izmeni in zato lahko povem iz prve roke. Stanovanjski blok je oddaljen cca 500 m od gasilske enote. Ob alarmu smo izvozili v pol minute, vožnja do naslova še nadaljno minuto, no pa recimo dve, pa nista bili. Čez nekaj dni pa je nekdo komentiral zraven moje žene, ja kranjski poklicni gasilci so rabili 15 min. da so prispeli na kraj požara. Ker je bila žena na srečo informirana glede vsega, ga je pa le mirno vprašala: Ja zakaj pa niste VI poklicali na št 112 ? Ob tem je zardel in obmolknil...
- Gasilci so se najprej pripeljali s kombijem pogledat
Vsa gasilska vozila rdeče barve označena z napisi gasilci ter opremljena z svetlobno in zvočno signalizacijo. V soboto dopoldne sta potekali vsaj dve gasilski prireditvi: Orientacija gasilske mladine in Tretji peteroboj poklicnih gasilcev. Se pravi gasilskih vozil je bilo na cesti veliko. In v teh vozilih tudi mnogo potnikov mlajših in starejših, vendar niso bili na intervenciji in lahko da so se peljali mimo, vendar niso prišli pogledat kaj se dogaja, ker bi jim bilo sporočeno da gori streha. So pač naleteli. In nič več.
Direktno iz časovnice ReCO Kranj
10.58 prvo sporočilo o požaru
10.59 izvoz izmene JZ GRS Kranj
10.59 obvestilo na pozivnike PGD Stražišče
11.02 vodja intervencije javi v center da so na kraju požara in zahteva aktiviraje dežurnih gasilcev
11.07 javljanje PGD Stražišče po UKV zvezi
11.16 aktiviranje PGD Bitnje
11.18 aktiviranje PGD Breg ob Savi
11.20 aktiviranje PGD Žabnica
.
.
.
.
.
.