Industrijski požar v Kranju
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- sebastjan.kamensek
- Kraj: Železniki
odgovor
Zelo "fest" mate tale načrt alarmiranja narjen... Zgleda da mestna občina Kranj nima posluha za vas, že večkrat pa mi je na uho prišlo, da nimate skoraj nobene intervencije in da večinoma "čičate in čakate" v gasilskih domovih.. Sramota za občino Kranj, da vas ovira z birokracijo. Jaz osebno pravim, da je bolje, da nas na požar pride 2x preveč pa jih 50% "jajčka" praska, kot pa da se nam zgodi to, kar se je poklicnim kolegom iz Kranja. Kdo bo nosilec škode... Seveda individualisti in podjetja, ki so tam imela svoja skladišča in delavnice... Bravo, res spodbudno...
!Vogn ni igrača!
-
Gasilec KR
Na nekatere očitke, ki so se pojavili na kraju požara, da je bila intervencija gasilcev zapoznela, pa Artač odgovarja, da vsaka intervencija potrebuje priprave. "Na začetku intervencije ni bilo nič zamujenega in požar obvladujemo," je poudaril Artač in ob tem pojasnil, da so istočasno imeli intervenciji tudi na Joštu, kjer je zagorelo, in na Kokrici, kjer se je zgodila prometna nesreča.
vir: 24ur.com
No takšni izjavo si pa lahko privošči le direktor GRS Kranj. Še en podatek več ki dokazuje da zadeve ne vodijo profesionalno. Da direktor pove da so bile hkrati tri intervencije, Tekstilindus, Jošt in Kokrica je zopet dokaz da se dodatne pomoči več kot očitno branijo. Malo sem že nervozen ko spremljam tole zadevo preko telefonov, medijev itd. Ne morem si več reči kot to. Kar so iskali so danes dobili, pa ne da bi jim karkoli privoščil, le stanje ki ga mi zagovarjamo se je danes zopet prikazalo na plan.
Artač pravi da na začetku ni bilo nič zamujenega
ravno v tem trenutku je bil ves "point" če so prišli na tak požar štirje, pa še smolo so imeli da sta dva morala odditi na prometno
Katastrofa od direktorja Artača in "njegovih" zaveznikov. Sedaj pa res računam na to da se bo po tem požaru spremenilo kaj na bolje. Problem se pojavlja le v tem da jim še ni kapnilo da je bolje da nas 10 krat obrnejo kot pa da se vsake toliko časa zgodi da o zadevi nismo pravoščasno obeveščeni.
vir: 24ur.com
No takšni izjavo si pa lahko privošči le direktor GRS Kranj. Še en podatek več ki dokazuje da zadeve ne vodijo profesionalno. Da direktor pove da so bile hkrati tri intervencije, Tekstilindus, Jošt in Kokrica je zopet dokaz da se dodatne pomoči več kot očitno branijo. Malo sem že nervozen ko spremljam tole zadevo preko telefonov, medijev itd. Ne morem si več reči kot to. Kar so iskali so danes dobili, pa ne da bi jim karkoli privoščil, le stanje ki ga mi zagovarjamo se je danes zopet prikazalo na plan.
Artač pravi da na začetku ni bilo nič zamujenega
Katastrofa od direktorja Artača in "njegovih" zaveznikov. Sedaj pa res računam na to da se bo po tem požaru spremenilo kaj na bolje. Problem se pojavlja le v tem da jim še ni kapnilo da je bolje da nas 10 krat obrnejo kot pa da se vsake toliko časa zgodi da o zadevi nismo pravoščasno obeveščeni.
- 13-PGD CERKLJE
- Kraj: Cerklje
Nekaj časa sem dogajanje tudi sam spremljal kot gledalec potem pa me je minilo ko vidiš vso to tehniko na kupu a nihče jo ne uporablja. Gasilci so hodili po strehi, po lestvah bronto pa stoji in čaka, da se ga kdo spomne pa ni samo to še marsi katera pomakljivost se je videla. Pa nebi samo o delu gasilcev lahko bi se malo ustavili tudi pri policistih saj si kot navaden firbec z lahkoto prišel tja kamor si hotel...zgleda da je res prišel čas ko bodo morali nekatere stvari urediti da ne bo več prihajalo do tega......
LP! pa brez zamere samo te res pojezi ko gledaš tak ne red na intervenciji!
LP! pa brez zamere samo te res pojezi ko gledaš tak ne red na intervenciji!

Če še meni dovolite en komentar...
Pač nisem pristojna, da bi komentirala pomankljivosti, ki se dogajajo zaradi samovolje nekaterih posameznikov. Bi se pa vsem, ki ste danes kakorkoli pomagali pri gašenju tega požara lepo zahvalila. Sosednja delavnica (na srečo zavarovana s požarnim zidom), je namreč v lasti moje družine. Zato še enkrat vsem, ki ste kakorkoli pomagali najlepša HVALA...
LP
Pač nisem pristojna, da bi komentirala pomankljivosti, ki se dogajajo zaradi samovolje nekaterih posameznikov. Bi se pa vsem, ki ste danes kakorkoli pomagali pri gašenju tega požara lepo zahvalila. Sosednja delavnica (na srečo zavarovana s požarnim zidom), je namreč v lasti moje družine. Zato še enkrat vsem, ki ste kakorkoli pomagali najlepša HVALA...
LP
Šlo je zgolj za naključje. Naša firma gleda ravno na Tekstilindus in takoj, ko sem opazil dim sem poklical 112 in odbrzel dol. Res se nisem imel namena mešati, a pomoči se danes res niso branili. In v prvih trenutkih oz. kar v prve pol ure jo je bilo premalo.tamav napisal/-a:se podpišem pod tole sam bolj tezko bo tistega najdt ki je ZAteoretik napisal/-a:Pa imamo novo temo za Stevčijeve dneve po principu ZA in PROTI.
LESCE2 - ti si pa res povsod zraven?:))
Tinca, notranji napad je bil usmerjen predvsem v obrambo sosednjega objekta. Ščitili smo ga kot smo ga lahko. Upam, da je tudi kasneje, ko sem odšel ostal skoraj nedotaknjen. Bilo je pa veliko slabe volje in dosti živcev je šlo pri lastnikih. Sistem je zatajil. Same fante iz GRS Kranj osebno poznam in vem da so dali 120% od sebe da bi jim uspelo. A žal je manjkalo dodatnih sil. Tu pa sej pravim, sami gasilci niso krivi...Načrt alarmiranja bi bilo res treba preurediti in dati več povdarka na prostovoljce. Ampak to je stvar drugih....Upam, da jo uredijo.
Sledi pa nekaj slikc, kaj več bom probal dat v galerijo, če pa ne bo šlo, bo zrihtal Peter.
-
Tinca
požar v Teksilindusu
Tko bom rekla, vedno se bodo našli tisti, ki bodo kritizirali (vem, kdo je kritiziral v tem primeru in vem, da vedno kritizira). Itak vsi vemo, da je najlažje kritizirat. Sicer pa je naš objekt (kolikor vem) ostal bolj ali manj nepoškodovan - kolikor vem je le nekaj malenkostnih poškodb.
Je pa nekaj res, pri nas je tako, da je veliko področji, kjer v praksi stvari ne tečejo tako kot bi morale. In običajno gre za taka področja, kjer bi bile potrebne le malenkostne spremembe, pa bi lahko bilo vse drugače... slaba volja se pa vedno stresa na izvajalce, v tem primeru so bili to gaslci, ki so prišlo pomagat.
Je pa nekaj res, pri nas je tako, da je veliko področji, kjer v praksi stvari ne tečejo tako kot bi morale. In običajno gre za taka področja, kjer bi bile potrebne le malenkostne spremembe, pa bi lahko bilo vse drugače... slaba volja se pa vedno stresa na izvajalce, v tem primeru so bili to gaslci, ki so prišlo pomagat.
-
gasilec_25
- Kraj: gornska
Ena povezava do videov http://24ur.com/naslovnica/novice/crnak ... 094561.php
Menim, da ste tukaj vse preveč kritizirali gasilce, saj so namreč prav oni prišli prvi na kraj požara, in pričeli z delom
Mislim, da bi bilo bolše da bi stekla kakšna "debata" kako bi se uredilo, da bi imeli prostovolni gasilci prost izhod iz tovarne oz. svojega delovnega mesta; ne pa da se takrat mora skregat s svojim nadrejenim da mu da "žegn" za izhod na intervencijo:!:
Kar se pa tiče policistov pa mislim, da na takšnih intervencijah največkrat "pasejo slona"
Sej mogoče se bo pa kdaj kšnmu od pristojnih pobliskal
da se takšne in drugačne nesreče lahko zgodijo prav vsak dan
Lep preostanek dneva vam želim
Kar se pa tiče policistov pa mislim, da na takšnih intervencijah največkrat "pasejo slona"
Sej mogoče se bo pa kdaj kšnmu od pristojnih pobliskal
Lep preostanek dneva vam želim
-
kranjčan
No saj stvar ni tako presenetljiva. Oba, ki vodita enoto v Kranju tega žal ne obvladata. Artač sploh ni gasilec, kar za direktorja ni potrebno sicer, Kejžar je pa navaden poklicni gasilec in nima nobene dodatne izobrazbe glede vodenja. Nikjer ni bilo videti nobenega označenega vodje in poveljniškega mesta. Intervencija je potekala kar tako malo. In kar s težko peno so na streho špricali, kdo pa je to ukazal?
Stanje je pač tako in za Kranj to ni dobro.
Tako ali tako pa imajo kranjčani že leta podcenjevalen odnos do prostovoljcev in bi bilo katerega treba na odgovornost poklicati.
Pa dobro bi bilo za eno največjih mest v Sloveniji, da bi gasilce vodili tisti, ki to znajo in so šolani za to.
Mercedesi in Steyerji pač sami ne znajo gasiti, pa če so še tako veliki in novi.
Stanje je pač tako in za Kranj to ni dobro.
Tako ali tako pa imajo kranjčani že leta podcenjevalen odnos do prostovoljcev in bi bilo katerega treba na odgovornost poklicati.
Pa dobro bi bilo za eno največjih mest v Sloveniji, da bi gasilce vodili tisti, ki to znajo in so šolani za to.
Mercedesi in Steyerji pač sami ne znajo gasiti, pa če so še tako veliki in novi.