Industrijski požar v Kranju
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- mito
- Kraj: Kostrevnica-Šmartno pri Litiji
- Kontakt:
Čisto mimo teme pa vseeno.
Forum gasilci.org se je že dolgo nazaj vsidral v slovenski gasilski in tudi medijski prostor. Je nekakšna odskočna deska, da kot laik in gasilec-začetnik svoje ime poneseš v javnost in s tem opozoriš, da nekje obstaja gasilec z dolgoletno prakso in vrsto uspešno opravljenimi intervencijami. Postaneš "mojster gasilstva" z zbranimi nekaj sto objavami ki so v večji meri "se strinjam", "točno tako" ali pa "A,B,C... In seveda, ker si mojster lahko komentiraš vsa dogajanja z bedastimi, neresničnimi, laičnimi... izjavami. Če pa objavljalce pogledamo bolj v "detajle", pa lahko hitro ugotovimo, da je veliko izjav plod osemnajstletnikov, ki so včeraj opravili tečaj za gasilca, danes pa še specijalnost "IDA" in že vse znajo. Poleg gostov s svojimi objavami potem razburijo še kakšnega res izkušenega gasilca, ki v svoji trenutni jezi napiše kaj preveč in imamo kar imamo in to v osrednjih informativnih oddajah dveh največjih slovenskih TV. Novinarji pa naredijo prispevek tako, da skuhajo še večjo "godljo" in pa tako, da dvigne še več prahu (ne vsi).
Torej zaključek. Določeni se hočejo izpostaviti v slovenskem gasilstvu. Nekateri na forumu, drugi pa podtikajo požare in so potem prvi na intervenciji. Oboji pa delajo škodo.
Pa naj v mojem prispevku nihče ne išče razloga, da sem proti forumu.
Forum gasilci.org se je že dolgo nazaj vsidral v slovenski gasilski in tudi medijski prostor. Je nekakšna odskočna deska, da kot laik in gasilec-začetnik svoje ime poneseš v javnost in s tem opozoriš, da nekje obstaja gasilec z dolgoletno prakso in vrsto uspešno opravljenimi intervencijami. Postaneš "mojster gasilstva" z zbranimi nekaj sto objavami ki so v večji meri "se strinjam", "točno tako" ali pa "A,B,C... In seveda, ker si mojster lahko komentiraš vsa dogajanja z bedastimi, neresničnimi, laičnimi... izjavami. Če pa objavljalce pogledamo bolj v "detajle", pa lahko hitro ugotovimo, da je veliko izjav plod osemnajstletnikov, ki so včeraj opravili tečaj za gasilca, danes pa še specijalnost "IDA" in že vse znajo. Poleg gostov s svojimi objavami potem razburijo še kakšnega res izkušenega gasilca, ki v svoji trenutni jezi napiše kaj preveč in imamo kar imamo in to v osrednjih informativnih oddajah dveh največjih slovenskih TV. Novinarji pa naredijo prispevek tako, da skuhajo še večjo "godljo" in pa tako, da dvigne še več prahu (ne vsi).
Torej zaključek. Določeni se hočejo izpostaviti v slovenskem gasilstvu. Nekateri na forumu, drugi pa podtikajo požare in so potem prvi na intervenciji. Oboji pa delajo škodo.
Pa naj v mojem prispevku nihče ne išče razloga, da sem proti forumu.
Piši, vendar ne piši neumnosti, v nasprotnrm primeru povej, da je to tvoje mnenje.
MITO.
MITO.
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Kraj: smokuč
Mito,
podtikanje požarov je kaznivo dejanje, sodelovanje na forumu pa ena od temeljnih pravic, ki si jih je civilizirano človeštvo izborilo. Primerjava, ki si jo dal ni na mestu, pa nič narobe če si jo povedal, da se razumeva. S tvojo objavo in mojim odgovorom se je kdo spet kaj naučil, ali pa opazil da sva ali jaz ali ti bučkota
.
Pravila foruma pa so jasna in v tej temi je bilo že na meji, se strinjam.
Vsak se ponese nekam, do kam pa vedno odločijo drugi, tudi na tem forumu veš, pleve od zrnja spet lahko loči le pravi gasilec in smo točno pri tem čemur je ta forum namenjen.
Jaz sem se v obeh temah o teh dveh požarih na Gorenjskem veliko naučil, le pleve od zrnja je treba ločiti!
podtikanje požarov je kaznivo dejanje, sodelovanje na forumu pa ena od temeljnih pravic, ki si jih je civilizirano človeštvo izborilo. Primerjava, ki si jo dal ni na mestu, pa nič narobe če si jo povedal, da se razumeva. S tvojo objavo in mojim odgovorom se je kdo spet kaj naučil, ali pa opazil da sva ali jaz ali ti bučkota
Pravila foruma pa so jasna in v tej temi je bilo že na meji, se strinjam.
Vsak se ponese nekam, do kam pa vedno odločijo drugi, tudi na tem forumu veš, pleve od zrnja spet lahko loči le pravi gasilec in smo točno pri tem čemur je ta forum namenjen.
Jaz sem se v obeh temah o teh dveh požarih na Gorenjskem veliko naučil, le pleve od zrnja je treba ločiti!
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
-
VIDBAL
Kaj je resnica ?
Besede, besede,besede. Kaj je resnica ?
Oglejte si videospot in presodite !
http://www.videogasilci.com/view_video. ... 34cafc748f
Oglejte si videospot in presodite !
http://www.videogasilci.com/view_video. ... 34cafc748f
Milan, lepo da razmišljaš globalno
. Če si dobro prebral teme, si lahko kaj izluščil zase. Vsak posameznik je našel svoj kos, ki mu najbolj ustreza. Vsak si je razložil po svoje. Resnice najbrž noben ne pozna. Imam pa občutek, da je vsak po teh dveh temah odšel v svoj gasilni dom in preveril ter poskrbel, da se kaj od napisanega njemu nebi zgodilo (če je res, ali ne).
Smiselno je najti informacijo, ki bo koristila društvu ,predvsem pa tebi. Najbrž vsak rešuje dan problem na svoj način. Nesmiselno, pa je kazati s prstom in obsojati posameznike. Izločite nepomembne stvari. Izkoristite uporabne informacije, ki jih ponuja odprt forum za bogatenje svojega znanja....
Zadosti je, če se vsak v mislih delno pripravi in analizira tako obsežno intervencijo, da mu to nebo potrebno po njej..
Mito, pa še to: Mislim da tisti, ki samo kimajo, hitro izgubijo kredibilnost in vrednost svojih prispevkov na forumu. Ja, take marsikdo hitro opazi, si pa med prvimi, ki jih je omenil
Smiselno je najti informacijo, ki bo koristila društvu ,predvsem pa tebi. Najbrž vsak rešuje dan problem na svoj način. Nesmiselno, pa je kazati s prstom in obsojati posameznike. Izločite nepomembne stvari. Izkoristite uporabne informacije, ki jih ponuja odprt forum za bogatenje svojega znanja....
Zadosti je, če se vsak v mislih delno pripravi in analizira tako obsežno intervencijo, da mu to nebo potrebno po njej..
Mito, pa še to: Mislim da tisti, ki samo kimajo, hitro izgubijo kredibilnost in vrednost svojih prispevkov na forumu. Ja, take marsikdo hitro opazi, si pa med prvimi, ki jih je omenil
- Vesna Škodnik Gabrovec
- Kraj: Prebold
POROČANJE
POŽAR JE BIL POGAŠEN in ŽRTEV NI BILO!
Vsako slabo prinese dobro. Glede na to, da sem jaz naprosila "SVET NA KANALU A" se čutim dolžno, da vam pojasnim nekaj zadev. To bom storila v temi PROMOCIJA GASILSTVA DRUGAČE.
Če ste opazili, se je v tem tednu vsak dan namenilo kratek prispevek o gasilcih. Aktualnim dnevnim temam so dodali tudi komentar od PGD, ki je bilo udeleženo pri reševanju.
Vsako slabo prinese dobro. Glede na to, da sem jaz naprosila "SVET NA KANALU A" se čutim dolžno, da vam pojasnim nekaj zadev. To bom storila v temi PROMOCIJA GASILSTVA DRUGAČE.
Če ste opazili, se je v tem tednu vsak dan namenilo kratek prispevek o gasilcih. Aktualnim dnevnim temam so dodali tudi komentar od PGD, ki je bilo udeleženo pri reševanju.
Audere et Labora!
(upaj si in dejstvuj!)
(upaj si in dejstvuj!)
Re: POROČANJE
Klinc pa taka reklama. Če režejo tisto kar je pomembno in pustijo tisto kar je senzacionalno tudi, če ni najbolj res.Vesna Škodnik Gabrovec napisal/-a: ...Če ste opazili, se je v tem tednu vsak dan namenilo kratek prispevek o gasilcih...
Res promocija malo drugače.
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Re: POROČANJE
Za laike so vazne informacije samo senzacionalne novice, ki jih lansirajo mediji!Tomkat napisal/-a:Klinc pa taka reklama. Če režejo tisto kar je pomembno in pustijo tisto kar je senzacionalno tudi, če ni najbolj res.Vesna Škodnik Gabrovec napisal/-a: ...Če ste opazili, se je v tem tednu vsak dan namenilo kratek prispevek o gasilcih...
Res promocija malo drugače.
Gospa zgleda da se trudi samo.....
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!
Lep pozdrav Uros
Lep pozdrav Uros
- Vesna Škodnik Gabrovec
- Kraj: Prebold
POZORNOST JAVNOSTI JE POTREBNA
Poudarek tega prispevka je bil na mačehovskem odnosu države do vas GASILCEV kot celoto. Zaradi takšnega odnosa do vas, žal prihaja do trenj med prostovoljci in profesionalci. Država je krivec za stanje, ki trenutno vlada v vaših vrstah.
Ravno to je bilo nekajkrat poudarjeno. Mediji že vedo, kako je potrebno pritegnit pozornost širše javnosti, ki z gasilstvom nima nobene veze do momenta, ko jim zagori, strese ali poplavi.
Ravno to je bilo nekajkrat poudarjeno. Mediji že vedo, kako je potrebno pritegnit pozornost širše javnosti, ki z gasilstvom nima nobene veze do momenta, ko jim zagori, strese ali poplavi.
Audere et Labora!
(upaj si in dejstvuj!)
(upaj si in dejstvuj!)
Re: POZORNOST JAVNOSTI JE POTREBNA
no takega vtisa iz prispevka jaz žal nisem dobil.Vesna Škodnik Gabrovec napisal/-a:Poudarek tega prispevka je bil na mačehovskem odnosu države do vas GASILCEV kot celoto....
Samo je pa po eni strani lahko novinarjem...ko imajo ves čas enega in istega "grešnega kozla" ...za vse je kriva država...vsi ostali pa so popolnoma nedolžni v resnici pa so še bolj vpleteni.
Prvo moramo zadeve urediti med seboj (se o vsem pogovoriti in dogovoriti), potem je tu lokalna skupnost, nato sledi občina in šele na koncu je država.
Ne vem zakaj se o gasilcih, ki se eni najpomembnejših "organov" v državi ne more namenit prispevek dolžine 15 minut... važno je da imajo oglaševalci svoj "prostor"..
Poleg tega pa bi bil lahko prispevek narejen v tej smeri, da bi še kakšnega mladega privabili v naše vrste!

1. Odgovor na prvo vprašanje - Načrt alarmiranja je bil spremenjen na zahtevo GZMO Kranj (pobudo je dalo PGD Primskovo). Naj kar poveljnik GZMO Kranj razloži zakaj je tako - saj je tudi član tega foruma in poklicni gasilec! Večina društev ni bila za spremembo načrta alarmiranja samo v GZMO Kranj je praksa, da se argumentirane in utemeljene razloge običajno bolj malo upošteva! Od te spremembe se kažejo negativne posledice na terenu, ki posledično mečejo slabo luč na vse gasilce. Odgovornost vsekakor ni na društvih - problem je v načinu vodenja in alarmiranja!ENZA napisal/-a:ojojoj
ČE NISI SPOSOBEN O NEKOM SPREGOVORITI VSAJ NEKAJ POZITIVNIH STVARI, POTEM GA TUDI NE KRITIZIRAJ![]()
![]()
Če nekdo slučajno prebira tale forum dobi občutek, da so vsega slabega krivi poklicni gasilci, jaz bi rekel prej obratno ali raje PO MOJEM NI TAKO:
Samo moje mnenje, ki sem si ga pridobil iz VAŠIH OBJAV:
1. Iz prejšnjih objav je bilo zapisano (Zabavko), da so se prostovoljna gasilska društva odločila za tak plan alarmiranja. Kdo je tu kriv- poklicni že ne, a naj jih prisilijo.
2. Če drži, da so poklicni že med vožnjo dvignili dve društvi in da imata vso sodobno tehniko (saj podedujejo prostovoljci v Kranju zelo dobra vozila od poklicnih), so lahko v največ 15 min pričakovali pomoč vsaj 15 gasilcev. Pomoči ni bilo - kdo je kriv (mogoče so iskali IDA)![]()
a mogoče spet poklicni.
-------------------------------------------------------------------------------------
P.S. Pa nehajte mi zdaj govorit. Jutri boste dobili po pički. VSI SKUPAJ
2. Če hočeš ti pripnem sliko mojega pozivnika kjer je sporočilo o požaru v Tekstilindusu - 12. 8. 2007 - PRISPELO OB 12:08! KOLIKO MINUT PO ZAČETKU POŽARA JE TO?
LP Marko