Požar v Mariboru - Zavod za zdravstveno varstvo.

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Nismo še tako daleč da bi se z kom lahko tako pogovarjali , oziroma da bi kdo to gledal skozi gasilske oči . Še zmeraj je tako : Ja saj zato so pa ja tu . Nihče se ne vpraša , koliko škode je preprečene , razen seveda gasilcev , ki pa jih tako nihče nič ne vpraša . Res je , da se v zadnjem času malo spreminja , samo to bo še trajalo in bojim se , da zelo dolgo .
Uporabniški avatar
jernejček
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jernejček »

Lep pozdrav!

Robert si morem mislit kako je bilo v začetku ja!Jaz ko sem prišel v mansardo po kakih 45 minutah je bilo vse v dimu, tu in tam še se je pojavljal ogenj izpod tervola in po kakih kotičkih!Moteče so bile tudi stekleničke, ki se uporabljajo za mešanje kemikalij,da ne omenim žic in kablov!Moje mnenje pa je da so tako poklicni kot prostovolci opravili svoje delo profesionalno posebej tu mislim napadalce, ker sem bil pač tam v takšni situaciji!

(čim boljše in hitrejše okrevanje poškodovanemu)
Biti najboljši, pomeni biti drugačen!

Taktika brez tehnike je nemogoča , tehnika brez ljudi pa je napaka vodstva. (O. Neuvirt)
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

erny napisal/-a:
sej bojo počasi odgovorni pogruntali da je bolj pametno vložit mal več v preventivo, pa v opremo za gasilce in podobno, kot pa potem več vložit v sanacijo že izgubljnega.

lp
Samo, kdo so ti odgovorni :?: Objekt je bil zavarovan, torej prizadete kaj malo briga, saj bo vse novo, bo plačala zavarovalnica. Zavarovalnici pa zgleda, da se tudi izide, bodo še naprej pridno pobirali premije, če bo pa kdaj zagorelo, pa Bog daj, da ne bo prevelike škode. No, tokrat so jo dobili v polno. Mogoče bo pa počasi sistem začelo urejati zavarovalništvo, prej pa ni pričakovati kakšnih bistvenih sprememb.

Eni bodo plačevali, drugi kasirali v povprečju bodo vsi zadovoljni, gasilcev ne bo nihče vprašal, koliko je preprečene škode, še sami tega ne podamo v amalizah in tako ljudem ostajajo v ušesih samo ogromne številke, vse ostalo pa....

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Bobby

Odgovor Napisal/-a Bobby »

Mene pa samo zanima kako se napadalci orientirate v prostorih kjer je veliko dima in kjer je vidljivost skoraj nična?

Kako je potekalo kontaktiranje preko UKW?

lp :wink:
......dream until your dream come true......

Bobby
jdrozg
Kraj: duplek
Kontakt:

Javlalne naprave

Odgovor Napisal/-a jdrozg »

Nevem ali sem spregledal ali ste kaj rekli o aktiviranju enot oziroma o prijavi požara.
Če se ne motim imajo v objektu javljalne naprave, ki bi morale zaznati dim ali temperaturo dosti prej kot jo opazijo od zunaj občani.
Tokrat mislim da so občani od zunaj prej opazili požar kot javljalci.
Kako je bilo kaj z tem?
Ali je komu kaj znano? Naj malo opiše.
LP
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Na uho mi je priletelo, da so javljalci požara bili vezani na DC varnostne agencije, na JZZGR pa ne.

Lahko vam povem (iz izkušenj, ki sem jih pridobil v uniformi), da DC najprej na objekt pošlje svojo patruljo, da preveri dejansko stanje na objektu.

Glede na to, da je vsaj 90% alarmov lažnih, se intervenciji verjetno ni preveč mudilo (saj veste, nedelja dopoldne, pa tudi plače niso bogvekaj in kazni za prehitro vožnjo plačaš sam) in tako je prej opazil dim nek občan. Hvala bogu!

LP, R. :wink:
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Rafter napisal/-a:Na uho mi je priletelo, da so javljalci požara bili vezani na DC varnostne agencije, na JZZGR pa ne.

Lahko vam povem (iz izkušenj, ki sem jih pridobil v uniformi), da DC najprej na objekt pošlje svojo patruljo, da preveri dejansko stanje na objektu.

Glede na to, da je vsaj 90% alarmov lažnih, se intervenciji verjetno ni preveč mudilo (saj veste, nedelja dopoldne, pa tudi plače niso bogvekaj in kazni za prehitro vožnjo plačaš sam) in tako je prej opazil dim nek občan. Hvala bogu!

LP, R. :wink:
V našem kraju so 4 tavelike firme varovane na tak način. Se pravi: Sproži se alarm. Podjetje za varovanje pride iz 20 km (ali več) oddaljenega kraja pogledat kaj se dogaja in potem aktivira gasilce. Ko smo imeli vajo na podjetje smo se alarmirali po tem sistemu so bili po nahitreši varianti okoli 30 min po tistem ko je javljalnik javil požar. Se pravi, ko bo v Žireh zagorelo v podjetju bomo imeli intervencijo po sistemu Gorenje Velenje. Tega se pa jaz zelo bojim.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
jdrozg
Kraj: duplek
Kontakt:

javljalci

Odgovor Napisal/-a jdrozg »

In potem zavarovalnice vse to plačajo???
Sem bil na požaru, ko je potekala prijava na podoben način in ko smo pridrveli 45 minut po prijavi ni gorel samo vhod v objekt ampak ves objekt, ljudje pa toliko da nas niso narezali z opazkami da smo vsi pijani in da smo spali!!! Tukaj se tepta ugled organizacije!
Če je takšno varovanje in sem jaz zavarovalnica ne plačam ničesar.
Kaj menite vi?
Morda se bo oglasil kdo od zavarovalnic?
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Oglasil se ne bo nihče ker je pač zakonu zadovoljeno . Je pa stanje na tem področju zelo zaskrbljujoče , kajti firme ki se ukvarjajo z varovanjem nimajo najpogosteje niti minimalne možnosti - oprema in znanje - da bi lahko sploh ukrepale v primeru požara . Tu bi se moral nekdo oglasit in naredit red , samo kdo ? Res me pa čudi , da zavarovalnice krijejo nastalo škodo . Na njihovem mestu je v takšnem primeru nebi , pol pa se naj pogovarjajo oškodovanci z tistimi ki so jih varovali .
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Vem za tipa, ki na forumu Mobisux pokriva temo Zavarovalništvo. Glede na to, da je naš Vrsho na tistem forumu kar močno aktiven, bi ga mogoče lahko poskusil prepričati, da se vključi?

LP, R.
Uporabniški avatar
erny
Kraj: SG

Odgovor Napisal/-a erny »

takšno varovanje oz. javljanje požara, bi moralo biti vezano direktno na center za obveščanje, na kraj pa bi morali seveeda poslati gasilce ne pa neke varnostnike, ko verjetno nima opravljenega niti kakega tečaja o pož. varstvu. sam bi pa verjetno nastal problem, ko bi morale firme dat kak tolar še gasilcem, verjetno pa pol nebi meli za 800 milj. škode
Fantje, po pameti!
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

erny napisal/-a:takšno varovanje oz. javljanje požara, bi moralo biti vezano direktno na center za obveščanje, na kraj pa bi morali seveeda poslati gasilce ne pa neke varnostnike, ko verjetno nima opravljenega niti kakega tečaja o pož. varstvu. sam bi pa verjetno nastal problem, ko bi morale firme dat kak tolar še gasilcem, verjetno pa pol nebi meli za 800 milj. škode
Erny, kvasiš neumnosti.

Vsak varnostnik prisostvuje tečaju iz požarnega varstva in opravi tudi izpit iz tega področja (koliko mu ostane v glavi, ne morem trditi). Drugače ne more dobiti triletne licence, v skladu z Zakonom o zasebnem varovanju(ZZasV) in ostalimi veljavnimi pravnimi akti.

Zasebne varnostne agencije za požarno reševanje gasilcem niso dolžne plačati niti tolarja, razen če pride do intervencije izključno (in dokazano) po njihovi krivdi, tj. po krivdi varnostne agencije ali njenih zaposlenih.
Uporabniški avatar
erny

ja, vem. bil sem sarkastičen! ampak kaj bo varnostnik delal na požaru pol ure zatem ko se sproži alarm, bo z enim ali dvema aparatoma in brez zaščitne opreme npr. pogasil pol ostrešja? vsi pa vemo kaj se zgodi z začetnim požarom v 20-30 min, ko pridejo oni(tako je povedano)! :piroman:
Fantje, po pameti!
Uporabniški avatar
erny

pa še to: nisem rekel da morajo plačati gasilcem varnostne agencije, ampak sem hotel povedati, da če bi to javljanje požarov prevzeli gasilci, bi jim morala podjetja namaknit kak tolar, kar pa varnostnim agencijam namaknejo, saj verjetno ne delajo zastonj. kolikor jaz vem, so nekatere var. agencije agencije dodatno plačane za intervencije.

moram pa pohvali var. agencijo VARNOST, ki za intervente kar rada zaposli gasilce oz. imajo prednost!
Fantje, po pameti!
Uporabniški avatar
SUXic
GE: Dolič-Šentflorjan
Kraj: Dolič

Odgovor Napisal/-a SUXic »

Upam, da ni preveč iz rdeče niti pogovora ampak na spodnjem naslovu se nahaja video posnetek nekega amaterskega snemalca. Ni najboljša kvaliteta - nekaj pa je.

http://media.izklop.com/?media=pozar.wmv

lp AleŠ :wink:
Moje ime Aleš RAKOVNIK
Odgovori