Industrijski požar v Kranju

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Ig - inštruktor

Odgovor Napisal/-a Ig - inštruktor »

Dej Man ti si res velik strokovnjak iz požara v Kranju si začel žaliti vse poklicne gasilca v Sloveniji in inštruktorje na Igu potlej je zate kot šef šole tudi Milan Dubravec en velik lažnivc mislim ti pa si provokator številka 1. Če mislite blatit poklicne gasilce odprite temo novo in tam pljuvite kolikor hočete upam da se kakšnemu zatakne. Tukaj pa nadaljujte z razpravo o samim potekom intervencije.
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

1. Ne blatim ne gasilcev ne inštruktorjev ampak sem samo izrazil da učimo se eno v praksi pa delamo nekaj čisto druga-zakaj nevem???

2. Milana D sploh nikjer nisem omenil tudi pri požaru ni sodeloval

3. Ne pljuvam po nobenem amapk upoštevam dejsta ki so jih navedli prisotni in tudi slike ki so posnete!

4. Jutri sem na IGu celi dan pa lahko še kaj več podebatiramo
Ig - inštruktor

Odgovor Napisal/-a Ig - inštruktor »

Prvo napisal :

tile fantje(poklici gasilci in inštruktirji včasih oboje) nas učijo na IGu in zelo malo kaj učijo tudi delajo al se lažejo nam al lažejo sebi nevem!!

Potem si napisal takole:

Ne blatim ne gasilcev ne inštruktorjev ampak sem samo izrazil da učimo se eno v praksi pa delamo drugo - zakaj nevem!!!

Med enim in drugim stavkom je precejšna razlika pa me popravi če sem zdej jaz mal res butast al pa lažem sam seb. Če si začel temo o žaljenju ker zgoraj prvi stavek da se vam lažejo je žalitev če zate ni okej meni in drugim normalnim se zdi to žalitev ker vse poklicne gasilce . ki se učijo in nekateri da so intruktorji še zraven da se vsem lažejo in še sami seb pa mi razloži, ker drugače jaz ne razumem.

Drugi stavek: če delate eni ali kdor koli že drugače kot se učite je to vaš problem ne pa da posplošuješ da vsi tako delamo ali huje da vam lažemo.

Nato si napisal še:

Ne pluvam po nobenem dejstvo ,ki so jih navedli prisotni in tudi slike, ki so posnete.

Hmm še bolj zanimivo zdej mi pa od prisotnih in tvojih ne vem kaksnih slikah, ker jaz k sem spet lažnivec ne vidim na sliki, kje smo mi inštruktorji iz Iga še več kaj smo mi tam kaj delali in kaj ma veze z tistim požarom sploh o nas. Mislim da je tvoje pisanje tukaj ena velika žalitev za gasilce in se ne sprenevedaj in ne piši drugačne stavke od prvotnih. Če pišeš o tem potem stoj za tem razlogov pa še do zdej nisem zvedel pa jih verjetno ne bom.
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Bi poslal ZS kr smo že predaleč od požara ampak gostu nemorem zato še zadnji odgovor potem zaključim!

Napisal sem ČE nam lažete to pa zato kr so dejstva ki so jih prisotni napisali da so vsi gasilci tudi vodja sodelovali v aktivnem gašenju!
Take taktične variante še jaz nisem zasledil nikjer niti od nobenega inštruktorja ali od predavatelja ker pa vsi govorite o uspešnosti posredovanja me zanima zakaj se tega ne učimo ???

Govorim pa o začetku gašenja ko je našo delo napomembnejše!!
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Man mislim da si za pregovarjanje zgrešil ne samo temo ampak tudi forum.

Dejansko si s tvojo izjavo užalil vse inštruktorje, ki se trudijo znanje na strokovnem in pedagoško ustreznem nivoju prenesti na gasilce. :!:

Prosim pa, da se držite teme, sicer ne bomo prišli nikamor! :?
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
MVr

Odgovor Napisal/-a MVr »

Pozdravljeni!

Zdaj, ko ste se malo umirili, bi želel še jaz en odgovor in sicer:
Zakaj so gasilci gasili z peno po strehi (stropovih)? Odgovor me tem bolj zanima, ker je v prostoru bila dokaj visoka temperatura.

Hvala za odgovor.

Lep dan še naprej!

Martin
Uporabniški avatar
sabirman
Kraj: LJ-BRDO(antiforumaši)

Odgovor Napisal/-a sabirman »

Zaradi tega ker ima pena DUŠILNI ter HLADILNI učinek :!:
Te kej mot? Povej men in ne jambri poveljniku!
Uporabniški avatar
Miran 70
Kraj: Dravograd Koroška

Odgovor Napisal/-a Miran 70 »

Mislim,da bo bolje če počakamo na analizo ,ki se bo sigurno opravila in potem lahko o samem požaru pišemo in debatiramo do onemoglosti.
Imam občutek,da se sedaj o požaru v Kranju piše same slabe reči in to po sistemu : BABA ČULA,BABA REKLA.

Kot sem opazil,nekateri sedaj udrihate po poklicnih iz Kranja.
Samo v vednost: Vse pride prav, čez sedem let.
Poklicni gasilci iz Kranja so dali vse od sebe in poskušali reševati kar se da.Po prihodu PGD jev pa se je inteziteta gašenja samo še povečala.
Zato lahko rečemo le,da so se oboji zelo trudili.
Imam pa občutek,da se nekateri počutite užaljeni in ste iz tega požara naredili katastrofo.
Počakimo rajši na zaključek analize.

Takšno klevetanje kot se dogaja sedaj škodi predvsem nam gasilcem. Kako pa nam bodo ostali nakazali tistih 0,5 %,za naše delovanje,ko pa sami iz sebe delamo nemočne gasilce in nesposobne.

Na mojo objavo pa ni treba dajati replik,ker to temo samo prebiram in opazujem kako se nekateri smilijo sami sebi. Odgovora pa ne vračam.

Favšija pa se je še bolj naselila med gasilce.Kam to pelje pa bomo videli čez čas.

Lep dan še naprej pa čim manj požarov.
Kjer je dim, je tudi ogenj.
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
Pozdravljena koroška,kjer koli si.
L.P.Miran 70
Uporabniški avatar
Skavt
Kraj: Nadlesk- Loška dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Skavt »

http://24ur.com/naslovnica/novice/slove ... 181823.php

Očitno je vaše pregovarjanje doseglo svoj namen. :twisted:
Z znanjem raste dvom!
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Ko že omenjate vojne in podobno to ne pelje nikamor! Škoda, da do takšnih ali drugačnih zapletov prihaja ravno ob nesrečah (požarih) in se stvari rešujejo ravno takrat. Kot izgleda iz zapisov se je vse skupaj nabiralo že dalj časa vse do tega trenutka.

Glede na vse to kar je povedano in videno me še najbolj moti in to pri vseh, da nihče nikoli ne reče ali javno pove mi pa nimamo tega, tukaj smo šibki v takih in takih primerih in še bi lahko našteval!

Zadeva je zelo zanimiva za novinarje tako, da bo o dveh požarih na gorenjskem govora tudi pri današnjih odmevih na TVS ob 22!
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Re: Lahko je kritizirati....

Odgovor Napisal/-a gobi »

Praprotnik Č. napisal/-a:Spoštovana !
"Kranjčan" in "gost", kot poklicni gasilec, ki je bil na kraju s prvo ekipo sprejmem kritiko o maloštevilni ekipi , moti me pa , da če imate toliko za povedat čez poklicno gasilerijo v Kranju nimate toliko "jajc", da se predstavita z imenom in priimkom....
Lep pozdrav Črt Praprotnik

G. Črt prav nič se vam ni treba sramovati maloštevilčnosi še posebej, ker je jasno, da so vzporedno potekali še dve intervenciji(s strani GRS Kranj). V nekaterih poklicnih enotah bi prišli s še manjšo posadko, ker več ljudi enostavno ni (taka je realnost) :oops: :oops:

Nekateri pa res umirite konje in nehajte blatit :evil:

Nekaj na to temo bo tudi danes pri Odmevih.

Lep večer 8)
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Uporabniški avatar
Dušan

Evo bolj primerna debata kot pa kdo bo koga! Zakaj tako maloštevilčne ekipe pri poklicnih gasilcih, med tem, ko si oni v zelenih uniformah nimajo kaj začet in jih plačujemo davkoplačevalci!!
Kaj lahko storijo 3,4,5 ali 10 poklicnih gasilcev v poklicni gasilski enoti v večjem kraju v primeru večje intervencije ali več intervecij hkrati?? Kar niti ni nič novega glede na statistiko posredovanja poklicnih enot!
Uporabniški avatar
Dušan

Prispevek iz Odmevov glede gasilcev je mimo. Glede povedanega gasilci nimamo nobenih problemov ali težav torej stanje BP! :?
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

kranjčan napisal/-a:In kar s težko peno so na streho špricali, kdo pa je to ukazal?
Zanimivo, kaj je nastalo iz zgornjega stavka. Kranjčanova objava se je verjetno nanašala na tistih nekaj sekund posnetka, ki kaže polivanje strehe s peno, ko je vsa streha bela od pene, ki v velikih curkih teče z nje. Streha je v tem delu posnetka dobro opravila svojo nalogo in učinkovito odvedla vso peno, ki ni našla poti v prostor, kjer je gorelo. Potem je pa Zabavko zadevo skrajšal samo na gašenje s peno in s tem problematiziral problem gašenja s peno do takšne mere, da je takšno vprašanje prišlo tudi na televizijo.

Kar se tiče prepirov med poklicnimi in prostovoljnimi gasilci, kar je bilo tudi izpostavljeno v prispevku, lahko povem, da znajo kranjski poklicni gasilci odlično sodelovati s prostovoljci, kar so dokazali že naslednji dan v Zapužah.
Rok Ušen
GE: Savinjska

?

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

In pri vsej dolžini prispevka pri Odmevih naš preljubi poveljnik ni mogel jasno in glasno povedati, da se požar javi na ReCo in ne na OKC.

Vem da je mimo teme, ampak ker je nekdo omenil malo prej Odmeve...
Rok Ušen, GČ I. st.
Odgovori