Požar v Mariboru - Zavod za zdravstveno varstvo.

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

borči napisal/-a:GASILEC Z NEPOPOLNO OSEBNO ZAŠČITNO OPREMO NIMA KAJ ISKATI NA POŽARU!!!!!!!!!!!!!! Tako je moje mnenje kolega Koncilija.
Tvoje mnenje je takšno, jaz sem pa napisal svojega. Zdaj pa ti napiši, kaj bo strojniku popolna zaščitna oprema :?:

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
borči
Kraj: Postojna - Primorska
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a borči »

Dam BMW-ju čisto prav. Je prav lepo povedal kdo je oziroma naj bi bil na sliki. Kar se pa brontota tiče in pa postavljanja pa to da če bi ga imelo društvo iz katerega prihaja BMW bi ga sigurno znali postavit.
LP iz Postojne
Borut Smrdel - Borči
070-314-320
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

Čestitke ob uspešno izpeljani intervenciji tudi z moje strani, poškodovanemu gasilcu pa želim čimprejšnje okrevanje!
Cogito, ergo sum.

Slika
Uporabniški avatar
borči
Kontakt:

Mislim da mora biti gasilec ki je strojnik ravno tako zaščiten kot pa gasilec ki je v napadu. Če ne drugega, če bi se mu slučajno kaj zgodilo, bi se lahko zgovarjal da je imel na sebi zaščitno obleko. Sicer pa verjetno imate vi v vaših koncih drugačne poglede na to kot mi v naših. Potem če te prav razumem bi lahko gasilec strojnik lahko opravljal svoje delo v kratki majici.
LP iz Postojne
Borut Smrdel - Borči
070-314-320
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

borči napisal/-a: Sicer pa verjetno imate vi v vaših koncih drugačne poglede na to kot mi v naših. Potem če te prav razumem bi lahko gasilec strojnik lahko opravljal svoje delo v kratki majici.
Jah, ne vem če imam ravno drugačne poglede, vendar je pri strojnikih včasih laghko tudi malo drugače. Namreč naloga strojnika-šoferja je, da pripelje napravo na mesto dogodka in nato z njo upravlja. Da pa napravo čim lažje upravlja, je možno, da mu interni predpis dovoljuje, da vozi v delovni obleki, saj je v zaščitni obleki to precej težje, zlasti v zaščitni obutvi.

Strojnik se verjetno pri poklicnih gasilcih ne sme oddaljiti od vozila ali naprave, ki jo upravlja( pri prostovoljcih se to dogaja), zato je to moje mnenje, ampak samo moje. Lahko me Oskar ali kateri od drugih poklicnih kolegov iz Maribora dematnira.

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
borči
Kontakt:

Samo še zmeraj bi moral biti strojnik oblečen v osebno zaščitno opremo. pa mislim da bi se še kdo drug strinjal z mano. To se lahko dogaja samo v filmih.
LP iz Postojne
Borut Smrdel - Borči
070-314-320
sapy

Odgovor Napisal/-a sapy »

Strojnik se verjetno pri poklicnih gasilcih ne sme oddaljiti od vozila ali naprave, ki jo upravlja( pri prostovoljcih se to dogaja), zato je to moje mnenje, ampak samo moje. Lahko me Oskar ali kateri od drugih poklicnih kolegov iz Maribora dematnira.

Dam prav Janezu!!!!
Uporabniški avatar
borči
Kontakt:

Se čisto strinjam da je strojnik pač strojnik in napadalec pač napadalec. Ma poanta je v tem da bi moral biti strojnik tudi v zaščitni opremi oblečen. Kar se pa tiče poklicnih in pa prostovolcev pa samo to: ne vem koliko jih je v Mariboru v izmeni, ma oni se lahko tako dogovorijo kdo je kaj, pri prostovolcih je pa drugače - na poziv pridejo 4 ali 5, izvozijo in so deklice za vse.

To pravim za prvo ekipo ki pride na kraj dogotka in dokler ne pride pomoč. MALO SMO ZAŠLI IZ TEME. Bomo o poklicnih pa prostovolcih v kaki drugi temi.
LP iz Postojne
Borut Smrdel - Borči
070-314-320
sapy

Čeprav bi morali vsi sodelujoči na intervancijah biti v popolni zaščitni opremi!!Ponekod pa vidiš napadalce v delavnih oblekah... :?:
Uporabniški avatar
borči
Kontakt:

Zato pa vedno pravijo: Tvoje življenje in tvoja varnost je na prvem mestu!
LP iz Postojne
Borut Smrdel - Borči
070-314-320
Uporabniški avatar
bmw
Kraj: Rače :)
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bmw »

Janez Koncilija napisal/-a:
bmw napisal/-a:
Hehe ... ja to pa je lahko samo gasilec iz zavoda:) oz. poklicni:) hehe pac se zgodi! je ostal zato odspodi pri platformi
Mislim, da ti malo bluziš, ne vem, kaj pomeni tvoj hehe. Verjetno da prostovoljček ne bi znal Brontoja upravljat :roll: ali pa imate v vašem koncu tako sposobne :?
Kolikor vem pomeni in je nekdaj pomenilo: hehe <- SMEH! :) ja sej pa ni bil edin ki je bil v delovni obleki tam! Sem pa tudi napisal da je ostal spodaj pri platformi in nic druga, tak da nevem ce sem kaj ne jasno napisal al se meni samo to zdi?! Tudi poklicni gasilci niso popolni in delajo napake, prav tako kot mi prostovoljci! Glede onega kaj sem napiso da bluzi, pa se nisem ne zlagal in ne zmotil! preberi vse njegove poste na forumu pa bos videl o cem govorim!
En lep pozdrav! :) bmw
http://www.pgdmbmesto.si
Uporabniški avatar
Martin P.
Kraj: Meljski hrib
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Martin P. »

Skoda casa in besed za stvari, ki ne sodijo v to temo :wink: Jaz bi samo pohvalil vse gasilce, ki so se dolgo casa borili z ognjem in ga nazadnje uspeli ukrotiti. Poskodovanemu kolegu pa cimprejsnje okrevanje ter da se bo cim prej vrnil v operativne vrste :!:

LP,
Martin Plavec
sapy

tudi z moje strani želje po čimprejšnem okrevanju poškodovanemu gasilcu
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

bmw napisal/-a: Kolikor vem pomeni in je nekdaj pomenilo: hehe <- SMEH! :)
Jah, tudi jaz vem, da hehe pomeni smeh. Vendar je smeh pri takihle stvareh lahko zeeelo širok pojem. Lahko je znak veselja, lahko jeze, srda, besa, privoščljivosti, hudomušnosti, nevoščljivosti in kaj jaz vem česa še.

In v tvojem kontekstu bi bilo to lahko razumeti kot privoščljivost.

Sem šel pa gledat objave mladega MB v tej temi, bi rekel, povprečje, tako kot naše, po malem vsi bluzimo in s požara odhajamo k oblekam, čeladam in podkapam, nazadnje pa še k smehu.

Ja, res je, tudi jaz bluzim :? :oops: , bom nehal :wink: , da ne bom med izbrisanimi.

LP

Janez 8)

Janez
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

bmw napisal/-a:No potem takem ce pravis da si velik laik se drzi nazaj pa malo majn bedarij pisi po forumu... Za moje pojme se delas malo prepametnega... Si se mlad in pripravnik! In kaj si ti premisljeval nas ne zanima, oz. vsaj mene to ne zanima in vrjetno ne ostalih, tak da ne bluzi na dolgo in siroko!!
Ne omalovažuj drugih, če nočeš biti naslednji na vrsti.
Vsakdo ima pravico do svobode mišljenja in izražanja vštevši pravico, da nihče ne sme biti nadlegovan zaradi svojega mišljenja, in pravico, da lahko vsak išče, sprejema in širi informacije in ideje s kakršnimikoli sredstvi in ne glede na meje.
Odgovori