Tud meni se ne zdi to pretirano hitra vožnja,ovinek je speljan lepo in elegantno, z ravno pravo mero plina... Tako lahko vozi dober šofer!!! V vsakih očeh je ista vožnja drugače videna!! Tud jaz se skozi center vedno peljem enako (odvisno od gužve), pa bom za nekatere lepo peljal, ta tretji pa bo rekel da sem se ga prinesel ko budala..... Tak da se mi zdi komentiranje vožnje tega šoferja nepošteno in neumestno.
Zagorelo v Medvodah
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Če je to divja intervencijska vožnja sem potem jaz kamikaza............
Malo heca!
Tud meni se ne zdi to pretirano hitra vožnja,ovinek je speljan lepo in elegantno, z ravno pravo mero plina... Tako lahko vozi dober šofer!!! V vsakih očeh je ista vožnja drugače videna!! Tud jaz se skozi center vedno peljem enako (odvisno od gužve), pa bom za nekatere lepo peljal, ta tretji pa bo rekel da sem se ga prinesel ko budala..... Tak da se mi zdi komentiranje vožnje tega šoferja nepošteno in neumestno.
Ni lepšega občutka kot da nekomu rešiš življenje......
Mislim, d je res težko oceniti, ali je šlo za divjanje ali ne, pa recimo, da je bil izkušenj šofer, in da je vedel kaj dela. edino kar me pa malo moti pri vsem tem, da v kolikor je šlo res samo za dovažanje vode, da bi glede na okoliščine res lahko pripeljal malo počasneje, saj kolikor je iz posnetka razvidno, je bilo kar nekaj očividcev v okolici ovinka, tudi otroci, tako da bi lahko malo prilagodil način vožnje.
lp
lp
-
Žiga b
požar
Bil sem tam. Za videt ni bilo prijetno. Ne vem ali veste, ampak na srečo so plinske jeklenke odvlekli pravi čas ven, preden se je požar razširil. Kar se tiče vožnje, so bili policisti tudi precej "divji". Vaje res nekaj pomenijo, le da takrat ne gori. Ko je vaja se gremo gašenje, ko pa gori, pa ne moremo kaj.
Kar se tiče Sore. Ko je gorel Color, so rekli, da bodo skopali jarek pod železnico in položili na nekaj metrov cevi, da se bo voda lahko vlekla pod železnico. Tega rova nikjer ni?
Če bi bil rov tam, bi vode bilo dovolj!
Kar se tiče Sore. Ko je gorel Color, so rekli, da bodo skopali jarek pod železnico in položili na nekaj metrov cevi, da se bo voda lahko vlekla pod železnico. Tega rova nikjer ni?
Če bi bil rov tam, bi vode bilo dovolj!
Tudi meni se ta vožnja ne zdi pretirana, če se dobro spomnim je zraven policist, kateri je zadolžen za urejanje prometa! Tako da otroci in ostali udeleženci ne bi smeli ovirati pot intervencijskim vozilom. Kot je opaženo ima cisterna vklopljene sirene in modre luči, neglede al vozi vodo al moštvo je na nujni vožnji! Zanima me kdo še bo voznik, ko pa že lahko vsak pametnjakovič predava o varni vožnji, čeprav se ne zaveda kakšno odgovornost nosi voznik-gasilec, ko je na nujni vožnji??!!
Se mi zdi da je tema: požar v Medvodah, ne vožnja tega famoznega tamiča.
Peljal je kot je peljal. Odvijala se je intervencija gašenja in ne parada. Temu je prilagodil vožnjo + zvočne in svetlobne signale. Pika. Amen.
Firbci nimajo kaj iskati sredi ceste. Za to je sicer pristojna Policija.
Zdaj pa k požaru.
Tudi železnica nebi smela biti ovira pri dobavi vode, to ne more biti izgovor. Saj vemo kako se je treba lotiti tirov.
Zanima me če se kaj ve koliko je bilo porabljenega gasilnega sredstva (vode)?
Peljal je kot je peljal. Odvijala se je intervencija gašenja in ne parada. Temu je prilagodil vožnjo + zvočne in svetlobne signale. Pika. Amen.
Firbci nimajo kaj iskati sredi ceste. Za to je sicer pristojna Policija.
Zdaj pa k požaru.
Tudi železnica nebi smela biti ovira pri dobavi vode, to ne more biti izgovor. Saj vemo kako se je treba lotiti tirov.
Zanima me če se kaj ve koliko je bilo porabljenega gasilnega sredstva (vode)?
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

-
Žiga b
ja tole je blo pa vroče!fantje so se dobro odrezali!zasledil sem komentarje o pomankanju verige z MB.mogoče so pač sklepali da je ne potrebujejo,mogoče pomanjkanje ustrezne tehnike,...?!?
Janez Tratnik
-GVC in veriga iz naravnega vira vode-rad bi srečal junaka ki upa pripeljati GVC na neutrjeno in divjo brežino potoka,reke ali jezera.veriga z MB je zakon zato ne podcenjuj MB in ne precenjuj GVC!!
Janez Tratnik
di-du-di-du
-
ScaniaLower
- Kraj: Vikrče City (gorenska)
- Kontakt:
Glede vode je res da jo je za nekaj minutk zmanjkalo ampak se je vse uredilo tudi glede na to da so bili ob dokaj novi cesti hidranti ki naj bi baje imeli preslab pristisk(čeprav ne vem kako je to možno)
Zagorele naj bi izolacije ob menjavi strehe ko so jih greli z plinskim grelnikom
Kranjski so prišli bolj z namenom preprečit širitev požara na del objekta v isti hali kjer je kar velika tiskarna (le te pa naj bi klicl direktor firme)
Sora in sava sta se nahajali na drugi strani železnice poleg tega bi se pa porablo kar precej cevi (ni tako blizu kot se nekaterim zdi)....
Glede hitrosti imajo morda nekateri kar prav ker so vedno neke nesreče z gasiliskimi vozil v naši občini (tudi v tem požaru)(nebi našteval katere in katera ter čigava vozila) ,drugače pa se normalno čimpreje pripelje do požarišča samo ne pa z svetlobno hitrostjo da vse razbiješ. potem pa je še tu pomanjkanje gasilcev (tudi zato ker jih po nekaterih društvih za ene brez vezne stvari odpuščajo
)
Glede tistega prihoda Medanske cisterne v ovinek se morda vam zdi prehitro sam pa menim da ima voznik tamčka v mezincu in ne ogroža nič okoli sebe...
Zagorele naj bi izolacije ob menjavi strehe ko so jih greli z plinskim grelnikom
Kranjski so prišli bolj z namenom preprečit širitev požara na del objekta v isti hali kjer je kar velika tiskarna (le te pa naj bi klicl direktor firme)
Sora in sava sta se nahajali na drugi strani železnice poleg tega bi se pa porablo kar precej cevi (ni tako blizu kot se nekaterim zdi)....
Glede hitrosti imajo morda nekateri kar prav ker so vedno neke nesreče z gasiliskimi vozil v naši občini (tudi v tem požaru)(nebi našteval katere in katera ter čigava vozila) ,drugače pa se normalno čimpreje pripelje do požarišča samo ne pa z svetlobno hitrostjo da vse razbiješ. potem pa je še tu pomanjkanje gasilcev (tudi zato ker jih po nekaterih društvih za ene brez vezne stvari odpuščajo
Glede tistega prihoda Medanske cisterne v ovinek se morda vam zdi prehitro sam pa menim da ima voznik tamčka v mezincu in ne ogroža nič okoli sebe...
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Jaz sem izpostavil možnost, da se izkoristi tudi GVC-je za sesanje iz zunanjega vira. Predvsem zato, da spomnim gasilce na to, da vozijo v GVC-jih s seboj tudi sesalne cevi.gubina napisal/-a: Janez Tratnik-GVC in veriga iz naravnega vira vode-rad bi srečal junaka ki upa pripeljati GVC na neutrjeno in divjo brežino potoka,reke ali jezera.veriga z MB je zakon zato ne podcenjuj MB in ne precenjuj GVC!!
Sicer pa ne rabiš vozila pripeljati do grabna. Strojniki poznajo omejitev pri sesanju iz tujega vira, ki se imenuje sesalna višina, za sesalno dolžino, katera tebe skrbi še nisem slišal. Se pravi lahko daš tudi 15 metrov sesalnih cevi če je treba.
Sem pa za črpanje z MB 8/8, saj jih imamo vsi v društvu pa tudi delati znamo z nijimi (predvsem na dirkah).
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
-
Žiga b
Vode potem niso imele okoliške vasi, saj so vso vodo porabili za gašenje.
Kje je Sora in Sava dobro vem
Vodo bi pa vseeno lahko vlekli od tam, saj cestni promet ni ovira, čez daš "ležeče policaje"
ali kako bi se temu reklo. Promet bi lahko normalno tekel dalje, problem je le vlak, za katerega ni "policajčkov". Potem pa lahko narediš verigo z motorno brizgalno. Če so motorke potegnile vodo na Šmarno goro, bi jo sigurno tudi tukaj.
Se bom prijavil
Kje je Sora in Sava dobro vem
Se bom prijavil
-
Vrsho
- moderator

- GE: PGD Šentvid
- Kraj: Šentvid pri Ljubljani
tvojim ležečim policajem se reče kar cevni mostički.Žiga b napisal/-a:Vode potem niso imele okoliške vasi, saj so vso vodo porabili za gašenje.
Kje je Sora in Sava dobro vemVodo bi pa vseeno lahko vlekli od tam, saj cestni promet ni ovira, čez daš "ležeče policaje"
![]()
ali kako bi se temu reklo. Promet bi lahko normalno tekel dalje, problem je le vlak, za katerega ni "policajčkov". Potem pa lahko narediš verigo z motorno brizgalno. Če so motorke potegnile vodo na Šmarno goro, bi jo sigurno tudi tukaj.
Se bom prijavil
Pri progi pa je potrebno cevi položiti pod tire. Smo uporabili enkrat to možnost, ko je gorela kmetija v moji bližini.
-
Kr_en
Ta voznja ki jo je dal luka ne prikaze dejanskega stanja voznje (ne vem zakaj ampak v resnici je bilo videt čisto drugače). Zavoji tudi niso bili lepo speljani temveč dokaj hitri tako da je bila ta cisterna po moji oceni na robu svojih zmoznosti. Drgač se pa za vodo res nikol ne mudi tok da bi moral letet s polno hitrostjo. Sicer pa ne vem zakaj se je dovazalo s tema dvema tamčkoma ki po moji oceni drzita tam nekje 3k l vode?
Glede gašenja ne bom komentirov, ker nisem bil prisoten od samega začetka, res pa je da tezko poveljevat taki intervenciji ker je bila kar obsezna.
Čestitke za opravljeno delo, zanima me pa še kako je kaj s tistimi 3mi gasilci ki so jih odpeljali v KC
Lp
Glede gašenja ne bom komentirov, ker nisem bil prisoten od samega začetka, res pa je da tezko poveljevat taki intervenciji ker je bila kar obsezna.
Čestitke za opravljeno delo, zanima me pa še kako je kaj s tistimi 3mi gasilci ki so jih odpeljali v KC
Lp