Požari na vozilih
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- gasilec dejan
- Kraj: Pobrežje-Malečnik
- Kontakt:
Požari na vozilih
Lep pozdrav!
Zadnje čase dosti berem, POŽAR NA OSEBNEM VOZILU. Zanima me zakaj do takšnih požarov na vozilih sploh pride??? Obstajajo kašne nevarnosti ali kaj podobnega? Nekaj smo sicer omenili na tečaju za gasilca, vendar me zanima tudi kaj več. Je potrebno še kaj prej postoriti preden začnemo z gašenjem vozila? Razen rešiti koga, ki bi bil v vozilu?
Mogoče kot zanimivost:
Ob 7.58 je na Ptujski cesti v Mariboru gorelo osebno vozilo. Požar so pogasili gasilci JZZPR Maribor.
vir: http://www.sos112.si
Zadnje čase dosti berem, POŽAR NA OSEBNEM VOZILU. Zanima me zakaj do takšnih požarov na vozilih sploh pride??? Obstajajo kašne nevarnosti ali kaj podobnega? Nekaj smo sicer omenili na tečaju za gasilca, vendar me zanima tudi kaj več. Je potrebno še kaj prej postoriti preden začnemo z gašenjem vozila? Razen rešiti koga, ki bi bil v vozilu?
Mogoče kot zanimivost:
Ob 7.58 je na Ptujski cesti v Mariboru gorelo osebno vozilo. Požar so pogasili gasilci JZZPR Maribor.
vir: http://www.sos112.si
Lep pozdrav Dejan

Novi avtomobili imajo zmeraj več magnezijeve zlitine in je treba zelo paziti kako gasiš in s kom,kajti magnezij reagira na vodo,tko da je treba biti zlo previden.Pa še to magnezij se gasi z cementom(najbolj primeren).
Vse, česar popolnoma ne obvladamo, je nevarno. In to, kar obvladamo, je še nevarnejše; potem postanemo lahkomiselni.
Pavel Razboršek
Pavel Razboršek
- gasilec dejan
- Kraj: Pobrežje-Malečnik
- Kontakt:
Re: požari na vozilih
Meni je poznan primer, ko je začelo goreti zaradi kratkega stika v avtoradiu, katerega napeljava ni bila varovana z varovalko.gasilec dejan napisal/-a:Zanima me zakaj do takšnih požarov na vozilih sploh pride???
- 13-PGD CERKLJE
- Kraj: Cerklje
Mogoče bo več sreče tukajpbb napisal/-a:Nekaj me jezi, namreč ne odpre!!!
http://videos.streetfire.net/category/B ... E84ED8.htm
LP BAČO
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
- 13-PGD CERKLJE
- Kraj: Cerklje
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Kar dober pripomoček pri predavanju taktike.
Če malo analiziramo:
- Kot vidite je trditev da je ogljikov dioksid kot gasilno sredstvo na prostem skoraj neučinkovit
- takojšnje ukrepanje voznika (vzamimo, da je normalen voznik ki se pelje po ulici in dirkač kot v tem primeru) z gasilnikom S3 bi zagotovo pogasilo ogenj in nastalo bi zelo malo škode.
- kljub neuporabnosti gasilnikov na plin so fantje gasili v smeri vetra in se trudili do zadnjega kar je pohvalno
- niso bežali in se drli - eksplozija kot se to rado zgodi v praksi
- gasilci so vseeno malo pretiravali pri varnostni razdalji postavitve vozila
- organizacija te prireditve čista nola. Niti ustreznih gasilnikov niso imeli kaj šele požarne straže.
Če malo analiziramo:
- Kot vidite je trditev da je ogljikov dioksid kot gasilno sredstvo na prostem skoraj neučinkovit
- takojšnje ukrepanje voznika (vzamimo, da je normalen voznik ki se pelje po ulici in dirkač kot v tem primeru) z gasilnikom S3 bi zagotovo pogasilo ogenj in nastalo bi zelo malo škode.
- kljub neuporabnosti gasilnikov na plin so fantje gasili v smeri vetra in se trudili do zadnjega kar je pohvalno
- niso bežali in se drli - eksplozija kot se to rado zgodi v praksi
- gasilci so vseeno malo pretiravali pri varnostni razdalji postavitve vozila
- organizacija te prireditve čista nola. Niti ustreznih gasilnikov niso imeli kaj šele požarne straže.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !