Pozar Idrija
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
-
gasilko112
Pozar Idrija
V torek okoli 16.30 je zagorelo na podstrešju starejše večstanovanjske hiše na Trgu svetega Ahacija v središču Idrije. Danes so policisti PU Nova Gorica sporočili, da je gost dim in ogenj opazil stanovalec, ki je hotel na podstrešje pospraviti svoje stvari. Takoj je na nevarnost opozoril ostale stanovalce in poklical na interventno številko 113.
Zaradi lesene notranjosti se je ogenj hitro razširil po objektu in ogrožal sosednje stavbe. Obsežen požar je gasilo 67 gasilcev iz PGD Idrija, PGD Spodnja Idrija in PGD Ledine, v večernih urah so ga omejili in pogasili.
Vir: 24ur
Prosim, da kdo ki je bil na intervenciji pove kaj več o poteku in časih izvoza, ker na raznih forumim se zelo blati gasilce, kljub temu, da je po mojem mnenju bilo vse ok.
Zaradi lesene notranjosti se je ogenj hitro razširil po objektu in ogrožal sosednje stavbe. Obsežen požar je gasilo 67 gasilcev iz PGD Idrija, PGD Spodnja Idrija in PGD Ledine, v večernih urah so ga omejili in pogasili.
Vir: 24ur
Prosim, da kdo ki je bil na intervenciji pove kaj več o poteku in časih izvoza, ker na raznih forumim se zelo blati gasilce, kljub temu, da je po mojem mnenju bilo vse ok.
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Odg: Pozar Idrija
Samo zelo dobro poznam vsa tri društva, ki so sodelovala na intervenciji in vsa tri spadajo tako glede vaj, usposabljanj in načina dela v špico slovenske prostovoljne gasilerije.
In gospodje, ki so imeli čas snemat filme in jih objavljan na internetu naj drugič raje pokličejo 112 (in ne 113) ne ba da zraven spuščajo nemuestne komentarje.
Gasilci se pač odzovemo na dogodek takrat, ko zanj zvemo. Nič prej in nič kasneje. In tu ni škripal ne čas izvoza ne čas prihoda niti količina tehnike in način posredovanja.
In gospodje, ki so imeli čas snemat filme in jih objavljan na internetu naj drugič raje pokličejo 112 (in ne 113) ne ba da zraven spuščajo nemuestne komentarje.
Gasilci se pač odzovemo na dogodek takrat, ko zanj zvemo. Nič prej in nič kasneje. In tu ni škripal ne čas izvoza ne čas prihoda niti količina tehnike in način posredovanja.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
-
Radovljica27
- GE: Radovljica
- Kontakt:
2:50 se slišijo prve sirene
4:31 se vidi prvega gasilca
Naj kdo ki je bil na intervenciji dopolni čase, če že vse tako hudo zanima kdaj so prišli na kraj požara v času dopustov.
4:31 se vidi prvega gasilca
Naj kdo ki je bil na intervenciji dopolni čase, če že vse tako hudo zanima kdaj so prišli na kraj požara v času dopustov.
Re: Pozar Idrija
Pozdravljeni,
nekaj informacij iz prve roke, da ne bo sprenevedanj!
prvi poziv za enoto PGD Idrija je bil nekje 16.48 iz ReCO NG (točne minute bo napisal kdo iz njihove enote).Gasilci so bili 16.53 že na kraju dogodka, morda tudi kakšnu minuto prej, ker ob 16.53 je bila na njihovo zahtevo aktivirana enota PGD Sp. Idrija. Točne podatke bom posredoval, ko bo intervencija zaključena.
Glede na čase je lahko vsem gasilcem jasno, da je bil odzivni čas zelo dober!
Kdaj pa so očividci klicali 112 oz. 113 pa bo potrebno izvedeti iz njihove strani!
Kar pa se tiče posnetka, je vidno, da je streha že kar v ognju!In, če so klicali šele, ko je nekdo "od zunaj" zagledal streho v ognju, pa vsi veste, kaj še lahko naredimo!
Kaj več pa, ko bo zadeva zaključena!
lp, Boris
nekaj informacij iz prve roke, da ne bo sprenevedanj!
prvi poziv za enoto PGD Idrija je bil nekje 16.48 iz ReCO NG (točne minute bo napisal kdo iz njihove enote).Gasilci so bili 16.53 že na kraju dogodka, morda tudi kakšnu minuto prej, ker ob 16.53 je bila na njihovo zahtevo aktivirana enota PGD Sp. Idrija. Točne podatke bom posredoval, ko bo intervencija zaključena.
Glede na čase je lahko vsem gasilcem jasno, da je bil odzivni čas zelo dober!
Kdaj pa so očividci klicali 112 oz. 113 pa bo potrebno izvedeti iz njihove strani!
Kar pa se tiče posnetka, je vidno, da je streha že kar v ognju!In, če so klicali šele, ko je nekdo "od zunaj" zagledal streho v ognju, pa vsi veste, kaj še lahko naredimo!
Kaj več pa, ko bo zadeva zaključena!
lp, Boris
Zanima me, če so uporabili pri gašenju tudi njihovo najnovejšo pridobitev (Multistarja) in kako se je obnesel?
Drugače pa čestitke vsem gasilcem, ki so sodelovali na intervenciji za dobro opravljeno delo.
LP,Andrej
Drugače pa čestitke vsem gasilcem, ki so sodelovali na intervenciji za dobro opravljeno delo.
LP,Andrej
Vice-commander of voluntary fire fighting association Rut-Grant!
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Ob poročanju spletne strani 24 ur se mi megli pred očmi. Njamanj desetkrat sem jim pisal, da naj vendar za hudiča že enkrat napišejo, da je bilo klicanje občana "na intervencijsko številko 113" napačno, zmotno, da se s tem podaljšuje odzivni čas enot itd... Pa nič , kod da so gluhi.
Pa je to lepa prilika, ker ljudje to berejo, da obenem naredijo nekaj koristnega za vse, tako odškodovanca kot gasilce.
Če je šla po gobe samo ena minuta ve vsak operativec kaj to pomeni. Postavlja se še eno vprašanje; Ali smo gasilci sami naredili dovolj za obveščanje občanov ?
Od države pa pričakujem, da bodo naredili poučni film, kako prijaviti požar in kako ukrepati v stili že narejenih: kako voziti po avtocesti, tunelu itd...
Če je šla po gobe samo ena minuta ve vsak operativec kaj to pomeni. Postavlja se še eno vprašanje; Ali smo gasilci sami naredili dovolj za obveščanje občanov ?
Od države pa pričakujem, da bodo naredili poučni film, kako prijaviti požar in kako ukrepati v stili že narejenih: kako voziti po avtocesti, tunelu itd...
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
-
predlagatelj
Mogoče bi jim pa lahko vaš forum Gasilci.org to predlagali, da posnamejo tak poučni film? Zakaj pa ne, če je slogan foruma skupaj spreminjamo stvari na bolje.Oskar napisal/-a:Od države pa pričakujem, da bodo naredili poučni film, kako prijaviti požar in kako ukrepati v stili že narejenih: kako voziti po avtocesti, tunelu itd...
Kaj pa bi lahko še dodatno postorili? Če se človek sam vsaj malo ne zanima za te stvari, mu lahko prineseš vse servirano na pladnju, pa še vseeno ne bo ničesar registriral. Sicer je pa v prvi vrsti za požarno varnost v občini odgovoren župan, tako da...imamo pa tudi neko krovno organizacijo, ki bi tudi lahko malo odreagirala in pojasnila zadeve. Pa menim, da ne bo reakcije kaj kmalu.Oskar napisal/-a:Postavlja se še eno vprašanje; Ali smo gasilci sami naredili dovolj za obveščanje občanov ?![]()
Kar se tiče snemanja, opazk in komentarjev na 24ur pa samo tole-za kozlat! Bolje, da človek sploh ne bere in se potem obremenjuje. Je pa nekdo potem lepo zapisal: "Še bomo kaj zvedel od laikov, kako se gasi? NImajo pojma o gasilstvu, pa bi rad gasilce poučeval. Prazni sod je najbolj glasen...Vse gasilci,gasilci,kaj stanovalci in bliznji ne vedo kaj je voda pa vedro,pa cev za zalivanje in 3/4 prikljucek ce ze ni hidranta v hisi.Vse zgleda tako,kot ce se nekdo utaplja pa vsi cakajo pooblascenega resevalca,da ga strokovno potegne iz vode,verjetno se na podoben nacin otepamo tudi z gospodarsko krizo.Razumi kdor more."
Lp David
Multistar je pa na "dodelavi" v Euro GV......
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Vse lepo in prav, župan , GZS, ampak svoj rejon poznamo sami najbolje. Ideja: Poskušajmo porabiti 10% časa namenjenega trodelcu in ga posvetiti preventivi. Požarna varnost bo imela več od nas, pa tisto tarčo bomo še vedno izbili na "dirkah".
Pa da ne skrenemo iz gašenja, lahko o tem debatiramo v forumu Preveniva.
Glede snemanja občanov pa samo to. Jaz sem si filmček posnel in ga bom koristil pri predavanjih. Vse ostalo je nakladanje nepoznavalcev. Gasilcem iz Idrije pa čestitke. Ni jim bilo lahko, dostop, razvit požar itd...
Pa da ne skrenemo iz gašenja, lahko o tem debatiramo v forumu Preveniva.
Glede snemanja občanov pa samo to. Jaz sem si filmček posnel in ga bom koristil pri predavanjih. Vse ostalo je nakladanje nepoznavalcev. Gasilcem iz Idrije pa čestitke. Ni jim bilo lahko, dostop, razvit požar itd...
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
POŽARI IN EKSPLOZIJE
28.07.2011 11:08
Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
IDRIJA, Gasilci PGD Idrija so prejeli klic občana, da se na požarišču poslovno-stanovanjskega objekta na Trgu Sv. Ahacija v Idriji, kjer je gorelo pred dvemi dnevi, ponovno kadi.
28.07.2011 11:08
Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
IDRIJA, Gasilci PGD Idrija so prejeli klic občana, da se na požarišču poslovno-stanovanjskega objekta na Trgu Sv. Ahacija v Idriji, kjer je gorelo pred dvemi dnevi, ponovno kadi.
Klemen Žagar, Gasilec [IDA, HELI, HTF-A], pom. pov. za IDA
http://www.facebook.com/PGDRimskeToplice
http://www.pgd-rimsketoplice.si/
http://www.facebook.com/PGDRimskeToplice
http://www.pgd-rimsketoplice.si/
Izvozni časi so bili zelo hitri, pravtako sam prihod na kraj. Danes sicer še sledi analiza posredovanja, ampak... Nekaj informacij mi lahko uteče še pred uradnimi.
Poziv 16:48
Izvoz 16:49 (nekateri smo bili v g. domu že pred pozivom)
prihod na kraj (PV-1) 16:51
16:52 Kot vodja na kraju od operativnega centra PGD Idrija zahtevam aktivacijo PGD Sp. Idrija.
Kot pravi Boris, so poziv sprejeli ob 16:53. Naknadno so bili pozvani še PGD Ledine in PGD Vojsko
Kaj se je dogajalo pa predno smo prejeli klic, pa ne morem komentirati.
Več pa po današnji analizi.
LP, Andrej
Poziv 16:48
Izvoz 16:49 (nekateri smo bili v g. domu že pred pozivom)
prihod na kraj (PV-1) 16:51
16:52 Kot vodja na kraju od operativnega centra PGD Idrija zahtevam aktivacijo PGD Sp. Idrija.
Kot pravi Boris, so poziv sprejeli ob 16:53. Naknadno so bili pozvani še PGD Ledine in PGD Vojsko
Kaj se je dogajalo pa predno smo prejeli klic, pa ne morem komentirati.
Več pa po današnji analizi.
LP, Andrej
Sam osebno vem o tem samoto, kar sem prebral. Kolikor pozam Idrčane, sem 100%, da je zadeva bila speljana tako, kot je to potrebno. Vse ostale komentarje na raznih portalih ipd. ja najbolje ignorirat, čeprav je večkrat to kar težko.
Kar pa se tiče uredništva 24.com pa ti Oskar lahko povem da brcaš v meglo, če pričakuješ, da bo kdo kaj spremenil, na tvoje pisanje njim. Žal. Meni je sicer enkrat uspelo, da so iz nekega članka umaknili sliko reševalnega vozila, ker ni bilo nič v povezavi z reševalci, vendar se je čez nekaj dni zadeva ponovila in potem sem zaman odskakval, pisaril, klicaril, se metal ob tla itd. Tako da, opusti upanje na uspeh (scat proti vetru in ostat suh je težko)
Nerazgledanost ali pa zloba novinarske srenje kako čim bolj očrniti nekoga z določenim člankom je pa itak .....
Kar pa se tiče uredništva 24.com pa ti Oskar lahko povem da brcaš v meglo, če pričakuješ, da bo kdo kaj spremenil, na tvoje pisanje njim. Žal. Meni je sicer enkrat uspelo, da so iz nekega članka umaknili sliko reševalnega vozila, ker ni bilo nič v povezavi z reševalci, vendar se je čez nekaj dni zadeva ponovila in potem sem zaman odskakval, pisaril, klicaril, se metal ob tla itd. Tako da, opusti upanje na uspeh (scat proti vetru in ostat suh je težko)
Gobc me je zmer tepu!
Bivši član povžarske konjenice
Bivši član povžarske konjenice
Zanimivo.
Pred novim letom sem si ogledal cca. 30 koledarjev različnih gasilskih društev. Skoraj vsi (če se ne motim razen dveh - tudi naš
) so imeli na vrhu št. 113 in pod njo št. 112.
Po pogovoru s poveljnikom in predsednikom smo se ravno v izogib podobnim situacijam odločili, da bo letos na našem koledarju samo številka 112.
Lp.
Pred novim letom sem si ogledal cca. 30 koledarjev različnih gasilskih društev. Skoraj vsi (če se ne motim razen dveh - tudi naš
Po pogovoru s poveljnikom in predsednikom smo se ravno v izogib podobnim situacijam odločili, da bo letos na našem koledarju samo številka 112.
Lp.
Flying isn't dangerous. Crashing is what's dangerous.