Požar v predoru Trojane

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Bobby

Odg: Požar v predoru Trojane

Odgovor Napisal/-a Bobby »

O požaru v trojanskem predoru je govora tudi na seji DZ RS, na kateri je poslanec Robert Horvat z vprašanjem ministru za promet, ki je tudi odgovoren za varnost na AC izpostavil problem nastanitve in delovnih pogojev poklicnih gasilcev CPV Domžale in PGE Celje v avtocestni bazi na Vranskem. Podan pa je bil tudi predlog o morebitni nagradi s strani ministrstva za prve posredovalce ob posredovanju na tej intervenciji.

Vsekakor bo ta intervencija z dobrimi in slabimi lastnostmi dobra opora za nadaljna izobraževanja kako posredovati ob požarih, prometnih in drugih nesrečah v predorih.

lp :wink:
......dream until your dream come true......

Bobby
Uporabniški avatar
_strojnik_
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a _strojnik_ »

Če pa Oskar nima nobene pripombe potem pa je res super...... :lol: malo za šalo malo zares.... :wink:

Ja sem poslušal omenjen posnetek v živo na radio....zares dobra promocija za nas :D

Čestitam pa vsem gasilcem za uspešno izpeljano intervencijo, še posebej pa vodji intervencije :D :D

Lp
SLOVENSKO JE BITI GASILEC !!!
Uporabniški avatar
Milan Dernulovec
Kraj: Šentvid

Odgovor Napisal/-a Milan Dernulovec »

Bobby napisal/-a: . Podan pa je bil tudi predlog o morebitni nagradi s strani ministrstva za prve posredovalce ob posredovanju na tej intervenciji

lp :wink:

Država oz. ministrstvo, ne vem katero, naj nam samo povrne DDV, katerega smo morali plačati za vozila s katerimi smo lahko posredovali na intervenciji, pa vam povem da bodo vsi zadovoljni!!! :evil:

Lep pozdrav

Milan
V službi ljudstva NA POMOČ!
V pripravljenosti dan in noč!
Uporabniški avatar
Tyusha

Odgovor Napisal/-a Tyusha »

Lepo pozdravljeni.

Ne bom komentirala nesreče, o tem je bilo že veliko govora. A ker se naslednja zadeva nanaša na to nesrečo, sem jo uvrstila kar sem. Pa brez zamere.

Jutri v soboto bo glasovanje za ime meseca. Kandidat je tudi Milan Peterc, ime prejšnjega tedna.
Glasujte za gasilce, za promocijo gasilstva in posledično možnosti izboljšanja razmer v gasilstvu. Ker očitno zna fant realno predstaviti zadeve.

LPKako glasovati: http://www.rtvslo.si/val202/pages/page/44
IME MESECA
Vsako prvo soboto po zadnjem ponedeljku v mesecu bomo torej na Valu 202 izbirali Ime meseca.

Kandidati za ime meseca januarja:

Robert Kranjec (SMS geslo VAL1 na 1919)
Petra Matos (SMS geslo VAL2 na 1919)
Milan Peterc (SMS geslo VAL3 na 1919)
Za ime meseca januarja boste lahko glasovali v soboto, 30. januarja od 6:00 do 12:30.

Glasujete lahko neposredno v programu Vala 202 ob 8:15 in 12:00, preko SMS sporočil in v spletni anketi na naši spletni strani. Razglasitev imena meseca sledi ob 12:45.
Uporabniški avatar
Tyusha

Re: Požar v predoru Trojane

P.S.: Glasovanje bo le v soboto med 6.00 in 12.30
Poslušalec Slavc

Odgovor Napisal/-a Poslušalec Slavc »

Ni čisto tako. Glasovati se bo dalo že danes od cca. 18:00 naprej.

LP
Slavc
gasilko112

Odgovor Napisal/-a gasilko112 »

Pozdravljeni.

Kaj je zdaj z analizo požara, bo kdo kaj napisal? :?:

lp
Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
GE: Lukovica
Kraj: Trnjava
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure Čokl »

Dokončna analiza požara po meni znanih podatkih še ni bila opravljena.
V novi številki Revije 112 pa bo ekskluzivni članek o dogodku s fotografijami, ki ga je napisal vodja intervencije Viktor Svetlin (CPV Helios - Količevo).

Več pa ne smem, res ... [-X
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
M.H.
GE: PGD

Odgovor Napisal/-a M.H. »

Je tajen tudi podatek, kdaj (ura) so prvi posredovalci začeli gasiti? Se pravi kdaj je bila voda na ročniku in ne prihod na kraj...
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Tale gost Slavc je pravi kaveljc. Jaz sem že oddal glas za Milana iz Trojan !! :D
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Tyusha

A Viktor Svetlin???? Ha, ha, ha, ta je pa dobra. Ne bom komentirala.

Ja, sem ugotovila, da sem malo narobe razumela čas za glasovanje. Hvala za opozorilo.

No moj glas tudi že imajo.

Lahko noč
prostovoljc1

Odgovor Napisal/-a prostovoljc1 »

pozdravljeni!
mene pa zanima zakaj je za ime tedna in meseca bil predlagan samo Milan od treh gasilcev v ACB Vransko?si zaslužijo vsi trije al pa nobeden.kot je meni bilo rečeno, je vodja gasilske trojke v ACB Vransko samo na papirju. LP
plavc

Odgovor Napisal/-a plavc »

prostovoljc1, poslušaj oddajo pa boš videl zakaj!

LP
gost1

Odgovor Napisal/-a gost1 »

Pozdravljeni,

prebral sem članek v reviji in moram reči, da sam malo razočaran glede vsebine, pa ne zaradi opisa dogodkov, ampak predvsem zaradi podatkov, ki jih kar pogrešam, ker sem pričakoval analizo in ne članek. Članek je zelo zanimiv za branje, vendar mislim, da bi za storko lahko postregli z malo več podatki. Pogrešam že klasične podatke : vrsto in količino vozil ter pripadajočih gasilcev, čase alarmiranja in prihoda enot na kraj nesreče ( da so bili klicani med vožnjo že amapk kdaj - prvo minuto ali 20 minuto?, kdo jih je prožil Celje, CPV ali ReCO ? ), pristop vozil z Domžalske strani ( ste se peljali čez tunel, pa na izvozu za tunelom dol in na drugo stran pa nazaj ali ste uporabljali prehode v tunelih), količino in vrsto gasilnih sredstev, količino gasilcev z IDA in posledični količino porabljenih jeklenk, kako se je obnesel "tunelski bojevnik" z količino zraka in vode, sama postavitev vozil in napajanja le teh ( so se uporabljali hidranti v tunelu? ), temperature odčitane z IR kamero - je bilo več kamer ali samo ena, je prvo vozilo vozilo s pomočjo kamere ali ste si pomagali z gasilcem "na tleh", ste obveščali tudi kakše sektorske oz. poveljnike zvez, je bila tudi na Celjskem koncu poklicana kakšna enota za rezervo, mogoče kakšen komentar posnetkov dostopnih javnosti.

Če mi lahko pomagate na kakšno vprašanje bom zelo vesel in prepričan sem, da bodo tudi drugi z veseljem posrkali koristne informacije.

Še enkrat vse čestitke, kakšen koristen info nam pe le zaupajte.

lp Borut
Revija 112

Odgovor Napisal/-a Revija 112 »

Obiskovalec foruma Borut, ker se stvar nanaša na prispevek objavljenem v zadnji številki Revije 112 vam lahko postrežem z nekaj odgovori na vaša zastavljena vprašanja. Prispevek je bil narejen samo nekaj dni po požaru v trojanskem predoru in še pred uradno analizo vseh sodelujočih enot, ki je bila v začetku februarja. Celoten prispevek je bil napisan v stilu t.i. "first report" poročila, ki je v tujini povsem ustaljena oblika predstavljanja aktualnih dogodkov, ki se zgodijo tik pred zaključkom tiskanih edicij. Glede na obsežnost intervencije po številu aktiviranih enot / gasilcev in preostalih služb ob prometni nesreči tovornih vozil in požara v predoru ne moremo pričakovati, da bodo odgovorni v samo nekaj dneh po dogodku postregli s tako obširno predstavitvijo vsega, kot bi ga želeli vi. In tudi če bi, obstaja iz izkušenj velika verjetnost napačno predstavljenih dejstev, izkrivljanja podatkov, napačnih časov (ki so zanekatere ZELO pomebni) in še bi lahko našteval. Z obema vodjema intervencje smo bili pri Reviji 112 že dan po dogodku v dogovorih kako bomo stvar primerno predstavili z vseh zornih kotov intervencije. Kot urednik sem mnenja, da bralci Revije 112 v februarski številki niso bili prikrajšani za nobeno stvar, ki ne bi dovolj zgovorno predstavila potek intervencije v trojanskem predoru. K temu bomo v uredniškem odboru Revije 112 stremeli tudi v prihodnje. Verjamem, da je v domači, ne samo gasilski javnosti množica vprašanj o tem in onem okrog intervencije v Trojanah. Ob tem pisanju vam obljubim, da bo tudi marsikatera podrobnost po kateri sprašuje Borut in verjetno še kdo, objavljeni v Reviji 112.
Okrog komentiranja posnetkov, ki so jih dali v javnost predstavniki DARS-a: to je vprašanje za tiste, ki so sodelovali / vodili intervencijo. Moje osebno mnenje pa je, da smo v Sloveniji kar "bolani" na dajanje raznih komentarjev, preden je stvar celovito predstavljena krogu tistih, ki so bili neposredno vpleteni v intervncijo (DARS, NC Vransko, vse gasilske enote, VI, policija, ReCO Ljubljana in Celje ... itd).

s spoštovanjem,

Primož Bajec
glavni urednik Revije 112
www.revija112.si
Odgovori