Strela udarila v gnezdo s štorkljami

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
darko

Strela udarila v gnezdo s štorkljami

Odgovor Napisal/-a darko »

Včeraj popoldan okrog 14.40 ure je strela udarila v gnezdo na drogu električne napeljave v Pivki. Strela je uničila gnezdo in ubila eno od štirih štorkelj. Ostale šokirane štorklje so gasilci PGD Pivka nekaj časa varovali nato pa predali predstavniku DOPS. Štorklje so bile v varstvu zelo pridne.
Darko
Uporabniški avatar
ANDY
Kraj: RAČE pri Mariboru

Odgovor Napisal/-a ANDY »

Sedaj pa sem dobil pomisleke. In sicer mi je moja babica v življenju mnogo pomenila in tudi še danes ko sem že ,, stari osel,, dam še dosti na njene nasvete- vedno ob grmljenju je govorila da so ŠTORKLJE zaščitnik pred strelo, in da tam kjer bivajo štorklje ne poči rado. Res, nekaj metrov od moje domačije je bilo gnezdo in povem lahko da kaj se moja mama spolni in kasneja tudi jaz nikoli tam okrog ni bilo problemov z strelo. Sedaj pa premišljujem ali še babičina teorija drži :?: :?: :?:
Ta članek bi morda sodil v anekdote ampak ko ste že odprli temo o štorkljah in streli sem mu mesto namenil kar tukaj
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Uporabniški avatar
mitja1santelj
Kraj: postojna-PRIMORSKA

Odgovor Napisal/-a mitja1santelj »

Evo jih še ena gasilska...
Priponke
IMG_0042.jpg
IMG_0040.jpg
VATRU GASI BRATA SPASI!!!
darko

Strela je udarila v ta steber in uničila gnezdo. Gnezdo je na tleh-razmetano in zažgano.
Darko
Priponke
storkle pi.JPG
Uporabniški avatar
Timo
GE: Postojna
Kraj: Postojna

Odgovor Napisal/-a Timo »

Kako je pa strela vplivala na električno omrežje (če sploh)?
______
Slika
Slika
ivo
Kraj: hajdina

Štorklje

Odgovor Napisal/-a ivo »

Pozdravljeni
ANDY napisal/-a:Sedaj pa sem dobil pomisleke. In sicer mi je moja babica v življenju mnogo pomenila in tudi še danes ko sem že ,, stari osel,, dam še dosti na njene nasvete- vedno ob grmljenju je govorila da so ŠTORKLJE zaščitnik pred strelo, in da tam kjer bivajo štorklje ne poči rado. Res, nekaj metrov od moje domačije je bilo gnezdo in povem lahko da kaj se moja mama spolni in kasneja tudi jaz nikoli tam okrog ni bilo problemov z strelo. Sedaj pa premišljujem ali še babičina teorija drži :?: :?: :?:
Ta članek bi morda sodil v anekdote ampak ko ste že odprli temo o štorkljah in streli sem mu mesto namenil kar tukaj
Zelo zanimizo, očitno bo tudi naravni prirast Slovencev še manjši.
Lep pozdrav
Ivo
darko

V petek so bili zbrani že vsi preživeli člani štorkljine družine, domačini so postavili tudi že nadomestno gnezdo, vendar so mladiči tačas že zleteli, tako da se v petek dopoldne v novo gnezdo še niso vselili, ampak so raje letali naokoli in pristajali na strehah in drugih drogovih.
Kot kaže, bo prva pivška družina štorkelj po kdove koliko letih, zahvaljujoč gasilcem in domačinom mehkega srca, preživela tudi pravi udar strele. Upajmo, da bo vreme na Pivškem v prihodnjih letih do njih bolj prijazno.
Darko
Odgovori