Včeraj popoldan okrog 14.40 ure je strela udarila v gnezdo na drogu električne napeljave v Pivki. Strela je uničila gnezdo in ubila eno od štirih štorkelj. Ostale šokirane štorklje so gasilci PGD Pivka nekaj časa varovali nato pa predali predstavniku DOPS. Štorklje so bile v varstvu zelo pridne.
Darko
Strela udarila v gnezdo s štorkljami
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Sedaj pa sem dobil pomisleke. In sicer mi je moja babica v življenju mnogo pomenila in tudi še danes ko sem že ,, stari osel,, dam še dosti na njene nasvete- vedno ob grmljenju je govorila da so ŠTORKLJE zaščitnik pred strelo, in da tam kjer bivajo štorklje ne poči rado. Res, nekaj metrov od moje domačije je bilo gnezdo in povem lahko da kaj se moja mama spolni in kasneja tudi jaz nikoli tam okrog ni bilo problemov z strelo. Sedaj pa premišljujem ali še babičina teorija drži
Ta članek bi morda sodil v anekdote ampak ko ste že odprli temo o štorkljah in streli sem mu mesto namenil kar tukaj
Ta članek bi morda sodil v anekdote ampak ko ste že odprli temo o štorkljah in streli sem mu mesto namenil kar tukaj
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
- mitja1santelj
- Kraj: postojna-PRIMORSKA
Štorklje
Pozdravljeni
Lep pozdrav
Ivo
Zelo zanimizo, očitno bo tudi naravni prirast Slovencev še manjši.ANDY napisal/-a:Sedaj pa sem dobil pomisleke. In sicer mi je moja babica v življenju mnogo pomenila in tudi še danes ko sem že ,, stari osel,, dam še dosti na njene nasvete- vedno ob grmljenju je govorila da so ŠTORKLJE zaščitnik pred strelo, in da tam kjer bivajo štorklje ne poči rado. Res, nekaj metrov od moje domačije je bilo gnezdo in povem lahko da kaj se moja mama spolni in kasneja tudi jaz nikoli tam okrog ni bilo problemov z strelo. Sedaj pa premišljujem ali še babičina teorija drži![]()
![]()
![]()
Lep pozdrav
Ivo
V petek so bili zbrani že vsi preživeli člani štorkljine družine, domačini so postavili tudi že nadomestno gnezdo, vendar so mladiči tačas že zleteli, tako da se v petek dopoldne v novo gnezdo še niso vselili, ampak so raje letali naokoli in pristajali na strehah in drugih drogovih.
Kot kaže, bo prva pivška družina štorkelj po kdove koliko letih, zahvaljujoč gasilcem in domačinom mehkega srca, preživela tudi pravi udar strele. Upajmo, da bo vreme na Pivškem v prihodnjih letih do njih bolj prijazno.
Darko
Kot kaže, bo prva pivška družina štorkelj po kdove koliko letih, zahvaljujoč gasilcem in domačinom mehkega srca, preživela tudi pravi udar strele. Upajmo, da bo vreme na Pivškem v prihodnjih letih do njih bolj prijazno.
Darko