dejstvo je da gre čez našo " malo a lepo zeleno grudico" (Slovenijo) kar nekaj "zračnik koridorjev" in po njih zračnih plovil -takih in onakih....
velikih in malih.... tudi "kapitalcev"....
Ob danjašnjem dogodku v okolici Portoroža pa sem sklenil malo "pobrskati" po forumu za še kako drugo razmišljanje in podatek
Kako je z posredovanji,logistiko,ukrepanjem pri nas ob takih primerih....recimo strmoglavljenje recimo potniškega jumbo jeta 747 ali kakega tovornega (ali pa trčenje dveh) nekje nad Trnovskim planoto ali nad kakim naseljem....

Zanima me (ker se to k sreči pri nas ni še zgodilo lahko da pa se) kakšni so temu primerni postopki alarmiranja (obseg),število enot (katerih),tehnike,gasilnih sredstev,logistika in vse ostalo.... pri tem najbrž ne gre za pozabiti da se zadeva lahko "razpotegne" čez zelo veliko površino nekaj Km2 na težko dostopnem terenu,naselju,mestu,.....

gašenje,iskanje,morebiti reševanje preživelih,zavarovanje območja,itd....pri tem mislim na vse "sile" reševanja poleg nas gasilcev....

[img]http://www.star.niu.edu/images_daily/082806.1/{E44BE4CA-F1ED-4B49-B629-D8.jpg[/img]
Skratka... zanimajo me "naši" postopki za te primere....če jih imamo opredeljene in pripravljene in v uporabi (predvsem praktično)
Vsekakor ne bo tako posredovanje enostavno in bo vzelo kar nekaj časa....
vaša razmišljanja o tem....