Nesreča avtobusa na avtocesti med Vrhniko in Logatcem

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Nesreča avtobusa na avtocesti med Vrhniko in Logatcem

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Baje sta dva mrtva in 15 ranjenih. :cry:
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kraj: PGD Zagorje - mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marko Novak »

Sem klical naokrog pa ni nobenga da bi lahko povedal kaj več. Po radiu je blo tudi.
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kontakt:

NESREČA AVTOBUSA NA AVTOCESTI
Po doslej znanih podatkih sta umrli najmanj dve osebi

Črna kronika, 1. avgust 2004 07:29
Ljubljana - RTV Slo

Na avtocesti Ljubljana-Klanec se je pri postajališču Lom zgodila prometna nesreča, v kateri se je prevrnil avtobus.

Nesreča se je zgodila nekaj minut pred šesto uro, ko je avtobus iz doslej še neznanih vzrokov zapeljal s ceste in trčil v skalni nasip. Po doslej znanih podatkih sta umrli najmanj dve osebi.

Sicer pa je kolona vozil pri Lomu trenutno dolga 6,5 kilometra, promet pa poteka le po prehitevalnem pasu. Svetujemo vožnjo po stari cesti.
Uporabniški avatar
andrejf
Kraj: Ljubljana (Litija)

Masovna

Odgovor Napisal/-a andrejf »

Prve znane informacije (ustno poročilo vodje izmene RPKC) so, da je bilo v nesreči 25 poškodovanih (3 težje, 22 lažje) oseb ter 3 mrtvi. Zdravstveno reševanje izvajale ekipe NMP iz Ljubljane, Logatca in Postojne po našem načrtu za reševanje ob masovnih nesrečah. Podrobnosti kasneje.
Andrej
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

do nesreče je prišlo nekaj pred šesto uro zjutraj na AC LJ-PO cca 200 m pred izvozom za Logatec. avtobus je peljal izletnike v ancono, kjer naj bi se vkrcali na trajekt za grčijo. nekateri podatki so že predstavljeni. poleg reševalcev so bili aktivirani gasilci GB Ljubljana in gasilci iz Postojne.
avtobus se je prevrnil na desni bok in pod seboj pokopal dve osebe, ena oseba pa je bila vkleščena (noge pod avtobusom). Gasilci Gb Lj so vkleščeno osebo rešili izpod avtobusa. vsi skupaj smo pomagali reševalcem pri oskrbi drugih težje poškodovanih in preprečili iztekanje nafte iz poškodovanega rezervoarja na avtobusu. avtovleka kopitar je poskrbela za dvig avtobusa na cesto in odvoz na pregled.
prijetno sem bil presenečen, saj je bilo na terenu hitro zelo veliko reševalnih vozil in gasilskih vozil. delo vseh služb je bilo res dobro, brez panike ali drugih pomanjkljivosti.
seveda pa je bilo tudi obveščanje kvalitetno in dobro. slike z naše strani pa verjetno šele jutri.
darko
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

Ali mogoče kdo ve last katerega prevoznika je bil avtobus, oziroma od kje so nesrečni potniki :?:

Andrej, ali pomeni tisti tretji smrtno poškodovan potnik, tisti, ki je bil vkleščen pod avtobus, in so bile poškodbe tako hude, da jih ni preživel :?:

Lp

Borut Satler
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Poglej na 24ur.com
darko

Avtobus je bil od KORATURS - registracija Slovenj gradec.

darko
darko

Slika avtobusa, ko so ga postavili na kolesa (slika poptv)
darko
Priponke
6012556.jpg
Uporabniški avatar
aandrej
Kraj: Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a aandrej »

Še par slik z intervencije na naslednji povezavi.

http://www.24ur.com/naslovnica/slovenij ... php?Nxn=10

Ostalo je pa že Darko več ali manj napisal.
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Ja pr'mejduš, da sem že jaz tole povezavo dal v zgornji objavi. :P
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kontakt:

Re: Masovna

andrejf napisal/-a:Prve znane informacije (ustno poročilo vodje izmene RPKC) so, da je bilo v nesreči 25 poškodovanih (3 težje, 22 lažje) oseb ter 3 mrtvi. Zdravstveno reševanje izvajale ekipe NMP iz Ljubljane, Logatca in Postojne po našem načrtu za reševanje ob masovnih nesrečah. Podrobnosti kasneje.
Andrej ali so bili aktvirani tudo gasilci iz Stare Vrhnike (First responder). Kaj pa PGD Logatec. Oni mislim, da imajo opremo za prometne nesreče vendar koncesije nimajo. Kaj pa PGD Idrija. Tudi oni niso tako daleč pa so koncesionarji na svojem področju. Navedena nesreča se je namreč zgodila na po mojem mnenju taki točki, ki predstavlja sorazmerno veliko oddaljenost od enote s koncesijo (GB Ljubljana).
Vse pohvale udeleženim enotam za (kot kažejo zadnje vesti) korektno in strokovno posredovanje.
opazovalec

Odgovor Napisal/-a opazovalec »

Kolega PIŠUKA. pozdravljen. Na davišnji nesreči so posredovali ljubljanski in postojnski gasilci, ki že vrsto let posreduje na tem delu avtoceste (LJ-PO) in imajo zato tudi edini koncesijo. Kar se tiče logaških in vrhniških gasilcev, ne vem če imajo ustrezno opremo, nimajo pa koncesije. Ko sem pred nekaj dnevi slučajno prisostvoval gašenju sena ob avtocesti, sem videl gasilca ene izmed nekoncesionarske enote, ki je bil na požaru v gumi škornjih, kavbojkah, sivem gasilskem rekeljcu in alu čeladi. Smatram, da tako opremljen gasilec nima kaj iskati na nobeni intervenciji, sploh pa ne na avtocesti-škoda da nisem imel fotoaparata. Enota iz Idrije je bila davi od mesta nesreče oddaljena več kot 30 km ovinkaste ceste, tako da je vprašljiv tako njihov pristopni čas kot tudi operativna sposobnost na njihovem terenu. Reševalci iz Ljubljane, Postojne, Logatca in Cerknice so pohvalili pomoč gasilcev pri oskrbi ponesrečenih. Očitno je tudi, da je Reševalna postaja Ljubljana ravnala v skladu z načrtom ob masovni nesreči, kar se vidi po številu reševalnih ekip, prikolici za masovne nesreče, katero so pripeljali ljubljanski gasilci, režimu dela na triaži v KC (prisotnost retriažnega zdravnika ). Pa brez zamere in lep pozdrav od naključnega gosta.
Uporabniški avatar
Marolt
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a Marolt »

No tule se je res pokazalo zakaj so poklicni gasilci res špica... Nekaj sem tu bral o PGD jih kateri bi lahko posredovali...PGD Logatec je brez opreme in koncesije za reševanje iz prometnih nesreč. PGD Vrhika mislim da ima opremo za tehnično reševanje in je 100% brez koncesije. PGD Cerknica ima koncesijo in orodje samo res je najbližja sam nevem kaj bi pomagali pri taki nesreči s svojo opremo (Marcedes Sprinter...)...

Sem pa že prav lačen fotografji iz PGD Postojna in tudi Andrej F nam bi lahko podal kakšno shemo oziroma potek reševanja v omenjeni nesreči.
Upam da se oglasi tudi kdo iz GB Ljubljana...
No še ena banalnost me zanima... Ali so morali PGD Postoja obrniti na Vrhniki da so prišli do kraja nesreče ali so lahko obrnili že kje prej... (odseki na avtovtocesti brez zaščitnih ograj)Namreč nesreča je bila na pasu iz LJ proti PO?

Pa vsa čast reševalcem in gasilcem za dobro timsko delo =D>

LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Uporabniški avatar
andrejf
Kraj: Ljubljana (Litija)

Odgovor Napisal/-a andrejf »

Se opravičujem za pozne odgovore - sem na dopustu. Zaenkrat imam še vedno samo ustne inf. od našega vodje izmene, ki govorijo o treh mrtvih (mogoče preuranjena informacija). Očitno bomo morali počakati na uradno objavo. Zaenkrat uradno velja, da je ena oseba v kritičnem stanju.

Jutri pričakujem uradno poročilo vodje izmene. Analiza z naše strani pa bo izdelana šele po 9.8., ko se vrnem z dopusta (povzetek bo objavljen na forumu resevalci.org). Me pa veseli, da je bilo opaziti izboljšanje dela vseh intervencijskih služb saj smo od leta 2001 dalje zelo veliko vlagali v priprave na masovne nesreče.
Andrej
Zaklenjeno