Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Prometne nesreče

Moderator: Marko Novak

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.

Prometne nesreče

Objava Gorilla » 25. junij 2013, 9:02

Danes zjutraj se je zgodila huda prometna nesreča na štajerski AC.
več: http://www.slovenskenovice.si/crni-scen ... rka-zaprta
Zanima me, katera društva so sodelovala s katerimi vozili in pa kako ste do kraja dogodka prišli namreč po slikah sodeč je bilo razvrčanje vozil katastofalno...
Lp, Luka

Kjer je problem, je tudi rešitev.
Uporabnikova podoba
Gorilla
 
Objave: 155
Registriran: 21. april 2013, 10:58

Odg: Prometne nesreče

Objava Pero » 25. junij 2013, 9:25

Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Okoli 4.30 je na avtocesti Slovenska Bistrica–Tepanje v bližini naselja Vrhole pri Slovenskih Konjicah prišlo do prometne nezgode tovornega in osebnega vozila. Posredovali so gasilci PGD Slovenska Bistrica, PGE Celje in PGD Slovenske Konjice, ki so zavarovali kraj dogodka in pomagali reševalcem pri oskrbi ponesrečencev. Poškodovane so bile tri osebe, dve sta bili prepeljani v bolnišnico Celje, ena v UKC Maribor, ena oseba pa je na kraju dogodka izgubila življenje.


PGD Sl.Bistrica:
- HTV
- GVC 16/25

PGE Celje:
- HTV
- GVC

PGD Sl. Konjice:
- HTV
- Tunelsko vozilo
- TRV-2d

Na srečo zjutraj še ni bilo velike gneče na AC. Mala vozila (NMP, HTV, provida) so bila dokaj hitro na kraju in so začela z delom. V večjih vozilih smo morali cik-cakat kakih 200m do nesreče. Največji problem je bil Romunski avtobus s prikoljico, ki je stal kar na sredini (se ga vidi na slikah takoj pred nesrečo) ter drugi avtobusi, ki se niso že na začetku kolone razvrstili na desno ampak so nadaljevali po prehitevalnem voznem pasu.

S tehničnim posegom so odstranili samo sovoznikova vrata vozila, vse ostalo je original stanje po nesreči....
Don't raise your voice, Improve your argument!
Uporabnikova podoba
Pero
 
Objave: 1091
Registriran: 17. april 2006, 17:34

Odg: Prometne nesreče

Objava Gost Gasilci.org » 25. junij 2013, 10:07

Pa dobro no, glede na to, da je pri vsaki nesreči na avtocesti vedno in isti problem z tem razvrščanjem ali je sploh policija že komu napisala kazen? Stalno samo pozarjajo in opozarjajo #-o So tem romunskim avtobusarjem napisali kakšno kaze, verjetno, da ne? Zanimivo, pri vsaki nesreči so pa policaji in reševalci vedno prvi na kraju, gasilci se pa jeb*** do kraja ker vam ne naredijo reševalnega pasu. Zakaj je tako, ker gredo policaji in rševalci verjetno, da direktno po odstavnem pasu? Tako, kot je bilo prejšnji teden na primorski avtocesti- polcija in reševalci že tam, gasilci pa.... #-o
Gost Gasilci.org
 

Odg: Prometne nesreče

Objava Pero » 25. junij 2013, 10:13

Danes sta bili 2 policijski patrulji. Provida in "navadna". "ukvarjali" sta se s prometno nesrečo, kazni ni pisal nihče, promet je usmerjal DARS-ov delavec in gasilci.
Don't raise your voice, Improve your argument!
Uporabnikova podoba
Pero
 
Objave: 1091
Registriran: 17. april 2006, 17:34

Odg: Prometne nesreče

Objava Gost Gasilci.org » 25. junij 2013, 10:58

Ja zato pa je stanje ob nesrečah na avtocestah takšno, kot je za vas gasilce. Kaj pomagajo vsi preventivni filmčki z strani DARSA in AMZSja glede razvrščanja na avtocestah, če pa nič ne pomagajo. DARS bi lahko tiste njihove brošure razdelil vsem slovenskim gospodinjstvom. Policija pa že skrajni čas, da začne vse take frajerje v kolonah kaznovati ma ne posameznike kar celotno kolono zraven naj pa DARSov preventivni letak še deli poleg položnice. Samo filmčke bi snemali ja stanje na avtocestah namesto da bi se izboljšalo se pa žal iz prometne v prometno nesrečo poslabšuje z tem razvrščanjem. Največji problem so pa tujci oziroma romuni, ukrajinci in ostali vzhodnjaki z tovornjaki, avtobusi, kombiji( 5x prenaloženi z polovico ukradene robe) . Žalostno je, da se profesionalni poklicni vozniki avtobusov in tovornjakov tako obnašajo, slovenska policija pa še naprej je** v glavo slovenske prevoznike glede nadzora namesto, da bi se enkrat nad tuje organizirano ''znesla'' in jih totalno pregledala tudi z mobilnim tehničnim pregledom pravtako carina. Nakatko povedano policija je sama odgovorna in kriva za katastrofalno stanje na avtocestah. Pred kratkim so spet snemali na Vranskem filmček za razvrščanje na avtocesti ja ne vem za koga spet. Žal bo treba tudi informacijsko obveščanje o stanju prometa totalno spremeniti na naših avtocestah najbolje se pa pokaže kako katastrofalno je ko nastopi zima. Tisto obveščanje v slovenskem in angleškem jeziku je bolj kot ne premalo, romuni še sami sebe ne razumejo kaj šele kaj več, potem pa še miljon informaciji z vseh medijev, da človek več ne ve kje je kaj odprto in zaprto.
Gost Gasilci.org
 

Odg: Prometne nesreče

Objava Gost Gasilci.org » 25. junij 2013, 11:01

kazni ni pisal nihče, promet je usmerjal DARS-ov delavec in gasilci.


Ja odlično, naslednjič naj gasilci še kazni začnejo pisati ali pa opravljati, kar vso delo policije.
Gost Gasilci.org
 

Odg: Prometne nesreče

Objava kaplar » 25. junij 2013, 11:26

In zakaj naj bi bila obvestila v slovenščini in angleščini premalo ? Ko se vozim po nemčiji so informacije večinoma samo v nemščini ,pa se nihče ne pritožuje. Na njihovih cestah je veliko več tujcev kot pri nas ,vendar se vsi držijo reda, ker vejo da jih čakajo sankcije . Se pa strinjam da bi morali pri nas povečati nadzor nad vozili s tujimi registrskimi oznakami.
kaplar
 
Objave: 25
Registriran: 2. januar 2013, 18:45
GE: pgd žerovnica

Odg: Prometne nesreče

Objava Gost Gasilci.org » 25. junij 2013, 21:42

kaplar je napisal:In zakaj naj bi bila obvestila v slovenščini in angleščini premalo ? Ko se vozim po nemčiji so informacije večinoma samo v nemščini ,pa se nihče ne pritožuje. Na njihovih cestah je veliko več tujcev kot pri nas ,vendar se vsi držijo reda, ker vejo da jih čakajo sankcije . Se pa strinjam da bi morali pri nas povečati nadzor nad vozili s tujimi registrskimi oznakami.


No vidiš mene pa ravno to najbolj zanima zakaj v tujini špila, pri nas pa se vsa ta kultura na cestah pozabi- tuji in domači vozniki. Mišlenje slovencev za prometne kazni je pa vedno isto ''polnjenje državnega proračuna'', drugega ne vidijo.
Gost Gasilci.org
 

Re: Prometne nesreče

Objava J.Andrej » 26. junij 2013, 0:36

Moje mnenje je pa takšno, da smo za stanje na naših avtocestah odgovorni izključno Slovenci. Velika večina se vas bo pa vprašalo ja kaj za boga je pa s tem mislil? Naj povem, da je cca 70-80% voznikov dnevno na avtocesti v Sloveniji Slovencev. In vprašajte se kakšna je naša kultura vožnje? Kaj kmalu boste ugotovili, da ni kaj preveč prida. Če se damo v kožo nekega turista, ki je prvič prišel v Slovenijo in že po sekundi, ki jo morda prespi na semaforju in se mu v ozadju oglasi glasna troblja nestrpnega voznika doživi "šok". Velika večina voznikov se v kritičnih situacijah, kot so zastoji in razvrščanja ravna ravno po voznikih pred seboj in, če nas je cca 70-80& slovencev na cesti, ki se ne znamo prav razvrstiti na avtocesti, potem se nimamo kaj čuditi zakaj se pa tujci ne znajo pravilno razvrstiti. Najprej je potrebno pri nas počistiti pred pragom, in ko bomo to dosegli verjamam, da se bo tudi kultura naših voznikov bistveno izboljšala. Do takrat pa...
LP,Andrej
Vice-commander of voluntary fire fighting association Rut-Grant!
Uporabnikova podoba
J.Andrej
 
Objave: 84
Registriran: 26. januar 2009, 10:26

Odg: Prometne nesreče

Objava tedy199 » 8. julij 2013, 7:53

Včeraj se je v Luciji zgodila prometna nesreča, kjer so zagorela 4 vozila. Na srečo smrtnih žrtev ni bilo.

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika ... orela.html

Zanimivo mi izgleda - vsaj po slikah sodeč - da so celotni požar pogasili le z manjšimi vozili. Mislim da je tale avto tipa GVGP. Skratka, nikjer (med požarom) ni videne nobenega GVC ja. Na prvi sliki gori na polno, na drugi sliki pa sta prisotna le GVM in GVGP ter pogašeno prizorišče nesreče. Kasneje se šele pojavijo GVC-ji.

Razen če so se potem umaknili z kraja intervencije. Ima kdo kaj več podatkov?
Uporabnikova podoba
tedy199
 
Objave: 50
Registriran: 22. februar 2013, 12:40
GE: Čušperk

Odg: Prometne nesreče

Objava pgd_babici » 8. julij 2013, 9:31

LP Robert
pgd_babici
 
Objave: 212
Registriran: 24. december 2004, 21:26
Lokacija: Koper/Babiči

Odg: Prometne nesreče

Objava bevk21 » 8. julij 2013, 10:23

Andrej Mrak član PGD Idrija razbil steklo pri gorečem avtomobilu v nesreči pri Luciji in rešil dve osebi nato je v nekaj sekundah, s pokom, v celoti zagorelo.
Svaka čast Andrej!
bevk21
 
Objave: 9
Registriran: 27. maj 2010, 10:40
GE: Idrija

Re: Prometne nesreče

Objava Suban » 8. julij 2013, 17:54

prvi na lokaciji je bil GVC iz GB KP izpostava Lucija, nato še GVC iz GB KP. Iz teh vozil so pogasili požar. Iz slik se včasih ne vidi vse, sploh če vse slike niso objavljene. GVGP in GVM so od PGD pirana, drugih vozil žal nimajo, saj vsi vemo, da jim je GVC zgorel decembra lani.

nevem pa kaj lahko storita ob požaru 4 vozil in okolice en GVGP in 2 GVM, tako da bi lahko bilo jasno, da ni tako moglo biti... :!:
A. Suban
Uporabnikova podoba
Suban
 
Objave: 133
Registriran: 17. november 2010, 14:00
GE: Sečovlje

Re: Prometne nesreče

Objava wyx » 8. julij 2013, 18:54

Aleš sej veš kako je po sloveniji, z gvm-jem lahko pripelješ brizgalno in je vse rešeno
wyx
 
Objave: 54
Registriran: 18. oktober 2012, 20:33
GE: pgd


Nazaj na Tehnično reševanje

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 5 gostov