Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Visok sneg

Moderator: Marko Novak

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.

Visok sneg

Objava Oskar » 3. februar 2009, 11:48

Ob letošnjem mokrem snegu v vseh poročilih v medijih zasledimo težave in napore cestarjev, elektičarjev, komunale itd.. Zelo malo pa o delo gasilcev.
Napišite kaj tudi o tem. jaz bom začel kar doma. Bili smo na terenu dva dni. V poročilih na strani URSZ sploh nismo omenjeni. Najdemo se le v besedicah: ....na terenu so bila domača PGD....
Naš gasilec Dejan je pravkar prišel iz Sežane, kjer se je učil varnega dela z motorno žago. ker praktično niso delali zaradi visokega snega (kakšna ironija) ga je praksa čakala kar doma. Kot vidite si posebnih gozdarskih hlač ni slekel niti pri malici ! :D :D
Priloge
tudi med malico zaščiten.jpg
snežni gasilski triglav.jpg
drevo in kabel.jpg
drevo.jpg
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabnikova podoba
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
 
Objave: 8401
Registriran: 8. november 2002, 20:59
Lokacija: Malečnik

Odg: Visok sneg

Objava boštjančk » 3. februar 2009, 11:52

Sicer ni v kontekstu z naslovom, je pa več kot očitno, če pogledamo prvo sliko, da so se gasilci tudi na vašem koncu že prenajedli t.i. "gasilskih klobas" :twisted:
Gobc me je zmer tepu!
Bivši član povžarske konjenice
Uporabnikova podoba
boštjančk
 
Objave: 436
Registriran: 3. november 2003, 0:46
Lokacija: povžarija

Odg: Visok sneg

Objava FONTANA » 3. februar 2009, 13:35

Očitno smo gasilci res za vse a samo za delo ne pa za pohvale! Ja rešujemo kar se pač rešit da. Tudi prevoznost cest in podobno! A to na podlagi prostovoljnega dela in v ponos sokrajanov. kje so pa cestarji ki so za to plačani? Kakšno vejo bi pa lahko tudi v poletnih mesecih oklestli, da nebi potem pod težo snega pozimi padla na cesto! Saj takrat jo pa gasilci odstranimo! cestarji brihtne buče ni kaj!

Pa še en zaznamek.
Gasilci se v zadnjem času kar dobro opremljamo z GVC-ji, zgleda da bo obvezna oprema kmalu tudi snežni plug!!????
RAZLIKA JE S KJE SI DOMA
FONTANA
 
Objave: 130
Registriran: 14. december 2006, 11:42

Odg: Visok sneg

Objava 13-PGD CERKLJE » 3. februar 2009, 13:54

Kaj ko bi CP sofinancirala nabavo takšnih vozil v vsako osrednjo enoto, kot je to na sliki...mogoče bi bile pa ceste bolje očiščene kot so trenutno :roll: :twisted:



lp!Jan
Priloge
voz07-53.jpg
Slika
__________________________________________
Uporabnikova podoba
13-PGD CERKLJE
 
Objave: 198
Registriran: 26. april 2005, 16:52
Lokacija: Cerklje

Odg: Visok sneg

Objava grecky » 3. februar 2009, 14:45

ja, ja ....pa ki še...a nimamo dovolj drugega dela, da bomo gasilci še plužli ajow

pa brez zamere to je moje mnenje
gasilka greta
grecky
 
Objave: 16
Registriran: 31. avgust 2007, 8:04

Odg: Visok sneg

Objava Secestar » 3. februar 2009, 14:48

Lepo je videti gasilci v popolni varovalni opremi za delo z motorno žago. Udeležba na tečaju za varno delo z motorno žago je dosegla cilj. Pohvala tudi PGD- ju, ki je nabavilo vso varovalno opremo za delo z motorno žago.
Secestar
 

Odg: Visok sneg

Objava janez » 3. februar 2009, 17:53

Nič hudega če nismo omenjeni. Kako pa bomo, če naša krovna organazicaja ne ve kdo, kje, kdaj in kako je posredoval.

Nehajte vendar s snegom. To ni pomembno. Januar in februar sta vendar meseca občnih zborov in klobas(anja).

Nato bom tekmovali.....Veliko in na razne načine....Dajte no mir s to dolgočano operativo.

LP

Janez
Uporabnikova podoba
janez
dolgoprogaš
 
Objave: 831
Registriran: 19. december 2002, 11:20
Lokacija: Ljubljana

Odg: Visok sneg

Objava tinnka » 4. februar 2009, 18:10

POZDRAVLJENI!

Dragi moj Janez, saj če vas moti operativa si lahko odprete rubriko anekdote ali vici.(Ostro,a je mišljeno bolj v šali)!

Čeprav sem ženska, se strinjam z Oskarjem in sem prepričana, da bi na to temo morali kaj več reči. Sama sem bila na intervenciji, žal nimamo slik, ker je bila tema - slabo vreme,...

Pri nas se je vsa zmeda začela že 27.1.2009 okoli 20. ure, ko je zmanjkalo elektrike, že na centru je bilo vse narobe, saj sem sama poklicala in sporočila, da so električne napeljave in drogovi polni snega oz. da je polno drevja popadalo, kajti v bližini hiše smo gledali kako so žarele električne napeljave, občasno so se pojavljali celo plameni, na cenru so mi odgovorili, da je elektro nedosegljiv, da so na terenu in da naj bomo v pripravljenosti, če nas bodo potrebovali, tako smo se seveda kot gasilska družina že tako vsi pripravili na intervencijo (mož je namreč poveljnik osrednjega društva), okoli 22. ure smo dobili poziv, da je cesta Šentilj - Sladki Vrh na večih mestih neprevozna oz. ovirana zaradi podrtega drevja. Tako smo šli na teren tudi izven svojega požarnega območja, začeli smo v Selnici ob Muri in čistili glavno cesto vse do Sladkega Vrha in naprej do Zg. Velke ter do križišča Trate-Cmurek-Lenart, nato smo nadaljevali pot po Zg.Velki do Zg. Gradišča in naprej po Ploderšnici mimo Jurjevskega dola in nazaj mimo Šomata- Sladkega Vrha in še ves Vranji Vrh, skupaj smo ščistili okoli 40 km ceste pri tridesetem drevesu sem prenehala šteti, počistili smo vse glavne ceste kjer vozijo tudi avtobusi, pri čemer moram reči, da te ceste pluga niso videle, da je veje sneg lomil kar nad našimi glavami, da sem v večji del intervencije skrbela za varnost naših gasilcev in ves čas gledala v zrak, kajti pri nas je drevje rezano kot tunel in to je kar lomilo in pokalo kot da smo na fronti in ko smo prišli nazaj na Sladki Vrh 28.1.09 ob 4.20 misleč, da smo vse počistili, smo ponovno dobili klic iz centra, da je cesta v Selnici neprevozna, ........

Bili smo mokri, zmatrani, premraženi, ....... gasilci so se ogrevali pri nas doma, kje je CZ, .....kje je kakšna malica,.... mož je zjutraj moral v službo, jaz pa ob 9. uri ponovno z novo ekipo na teren, poveljnik se nam je ob 12. uri pridružil in smo bili na terenu do 17. ure nato smo ob 18.45 uri imeli ponovno intervencijo in sicer požar na električnem transformatorju,......

Še včeraj, torej 3.2.2009 pa smo čistili več streh, kajti sneg je postal zelo težak in po nekod so bile strehe že poškodovane !!!!!


Malo sem se preveč razpisala, take smo pač ženske, pa vseeno se mi zdi prav, da se določene stvari vedo, pa glede na to, koliko smo bili po terenu, bi res lahko bili vsaj omenjeni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Je pa tudi res, da je vreme tako nepredvidljivo, da so se nekateri vozili domov iz službe iz smeri Slov. Bisterca skozi MB in sploh niso mogli verjeti, da imamo v Slov. goricah toliko smega, kajti ga tam ni bilo toliko.

Je pa res, omenjeni ali ne, pripravljeni smo naprej, pomagali smo in bomo v vsakem trenutku, v slabem ali lepem vremenu, ponoči in podnevi, to je pač gasilstvo!

L.P. Tinnka iz PGD Paloma Sladki Vrh
tinnka
 

Odg: Visok sneg

Objava J » 4. februar 2009, 18:15

:D Janez ti si car, ampak to je že druga tema
sory
J
 

Odg: Visok sneg

Objava man 14.284 » 4. februar 2009, 22:12

Neugodne vremenske razmere so ponovno postregle z veliko dela za nas gasilce, tako smo ob prvi snežni ujmi(pri nas je šel dež) odstranjevali podrto drevje zaradi razmočenega terena ob drugi "ujmi", ki nam je pa prinesla obilico snega pa smo morali "obuti" GVC!
Dela nebo kr tak zmankalo :D :D
Priloge
slika1a.jpg
slika2.jpg
Uporabnikova podoba
man 14.284
 
Objave: 1011
Registriran: 8. januar 2003, 23:25
Lokacija: Zgornja Bistrica

Odg: Visok sneg

Objava FONTANA » 5. februar 2009, 0:02

Tinnka vse pohvale
Vprašanje pa še vedno ostaja. Kje so bili cestarji?
RAZLIKA JE S KJE SI DOMA
FONTANA
 
Objave: 130
Registriran: 14. december 2006, 11:42

Odg: Visok sneg

Objava Marko Š. » 5. februar 2009, 8:05

janez je napisal:Nič hudega če nismo omenjeni. Kako pa bomo, če naša krovna organazicaja ne ve kdo, kje, kdaj in kako je posredoval.

Nehajte vendar s snegom. To ni pomembno. Januar in februar sta vendar meseca občnih zborov in klobas(anja).

Nato bom tekmovali.....Veliko in na razne načine....Dajte no mir s to dolgočano operativo.

LP

Janez



:D
Dobra!
Uporabnikova podoba
Marko Š.
 
Objave: 212
Registriran: 5. september 2006, 8:04
GE: Gornja Radgona

Odg: Visok sneg

Objava boštjančk » 5. februar 2009, 13:46

tinnka je napisal:POZDRAVLJENI!

Dragi moj Janez, saj če vas moti operativa si lahko odprete rubriko anekdote ali vici.(Ostro,a je mišljeno bolj v šali)!

Čeprav sem ženska, se strinjam z Oskarjem in sem prepričana, da bi na to temo morali kaj več reči. Sama sem bila na intervenciji, žal nimamo slik, ker je bila tema - slabo vreme,...

Pri nas se je vsa zmeda začela že 27.1.2009 okoli 20. ure, ko je zmanjkalo elektrike, že na centru je bilo vse narobe, saj sem sama poklicala in sporočila, da so električne napeljave in drogovi polni snega oz. da je polno drevja popadalo, kajti v bližini hiše smo gledali kako so žarele električne napeljave, občasno so se pojavljali celo plameni, na cenru so mi odgovorili, da je elektro nedosegljiv, da so na terenu in da naj bomo v pripravljenosti, če nas bodo potrebovali, tako smo se seveda kot gasilska družina že tako vsi pripravili na intervencijo (mož je namreč poveljnik osrednjega društva), okoli 22. ure smo dobili poziv, da je cesta Šentilj - Sladki Vrh na večih mestih neprevozna oz. ovirana zaradi podrtega drevja. Tako smo šli na teren tudi izven svojega požarnega območja, začeli smo v Selnici ob Muri in čistili glavno cesto vse do Sladkega Vrha in naprej do Zg. Velke ter do križišča Trate-Cmurek-Lenart, nato smo nadaljevali pot po Zg.Velki do Zg. Gradišča in naprej po Ploderšnici mimo Jurjevskega dola in nazaj mimo Šomata- Sladkega Vrha in še ves Vranji Vrh, skupaj smo ščistili okoli 40 km ceste pri tridesetem drevesu sem prenehala šteti, počistili smo vse glavne ceste kjer vozijo tudi avtobusi, pri čemer moram reči, da te ceste pluga niso videle, da je veje sneg lomil kar nad našimi glavami, da sem v večji del intervencije skrbela za varnost naših gasilcev in ves čas gledala v zrak, kajti pri nas je drevje rezano kot tunel in to je kar lomilo in pokalo kot da smo na fronti in ko smo prišli nazaj na Sladki Vrh 28.1.09 ob 4.20 misleč, da smo vse počistili, smo ponovno dobili klic iz centra, da je cesta v Selnici neprevozna, ........

Bili smo mokri, zmatrani, premraženi, ....... gasilci so se ogrevali pri nas doma, kje je CZ, .....kje je kakšna malica,.... mož je zjutraj moral v službo, jaz pa ob 9. uri ponovno z novo ekipo na teren, poveljnik se nam je ob 12. uri pridružil in smo bili na terenu do 17. ure nato smo ob 18.45 uri imeli ponovno intervencijo in sicer požar na električnem transformatorju,......

Še včeraj, torej 3.2.2009 pa smo čistili več streh, kajti sneg je postal zelo težak in po nekod so bile strehe že poškodovane !!!!!


Malo sem se preveč razpisala, take smo pač ženske, pa vseeno se mi zdi prav, da se določene stvari vedo, pa glede na to, koliko smo bili po terenu, bi res lahko bili vsaj omenjeni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Je pa tudi res, da je vreme tako nepredvidljivo, da so se nekateri vozili domov iz službe iz smeri Slov. Bisterca skozi MB in sploh niso mogli verjeti, da imamo v Slov. goricah toliko smega, kajti ga tam ni bilo toliko.

Je pa res, omenjeni ali ne, pripravljeni smo naprej, pomagali smo in bomo v vsakem trenutku, v slabem ali lepem vremenu, ponoči in podnevi, to je pač gasilstvo!

L.P. Tinnka iz PGD Paloma Sladki Vrh


Vse pohvale Tinnka, ampak imam občutek, da Janezovega vpisa nisi razumela :lol: , pa brez zamere.Če si pa nova, si pa le poglej vse njegove vpise
Gobc me je zmer tepu!
Bivši član povžarske konjenice
Uporabnikova podoba
boštjančk
 
Objave: 436
Registriran: 3. november 2003, 0:46
Lokacija: povžarija

Odg: Visok sneg

Objava Tinnka » 5. februar 2009, 14:30

POZDRAVLJENI!

[*"Vprašanje pa še vedno ostaja. Kje so bili cestarji?"*]


Dobro vprašanje! Jih ne zagovarjam, niti najmanj ne, res pa je, če se pogovarjaš z določenimi, ki imajo pogodbe,ti ""neuradno"" povedo, da imajo točno določeno, kdaj lahko gredo plužit in koliko krat smejo plužit, ker drugače občine preveč stane!

To se zgleda ne bo spremenilo do takrat ko se bo komu kaj resnega zgodilo in bo za to nekdo osebno odgovarjal, to je ena stvar, druga stvar pa so regionalne ceste, ki jo čistijo cestna podjetja, ponovno lahko gledamo z dveh strani, za naše kraje je baza v Pesnici, v tem primeru je bilo tako, da ko je v Pesnici bilo 10 cm snega je pri nas bilo že preko 25 cm težkega snega in seveda tako nastane cel domino efek, prepozno so začeli in nato več niso uspeli vsega počistit (če bi šli v podrobnosti bi pristali ponovno nekje pri denarju), majnkrat plužiš majn stane.
Ko pa je kaos nastal oz. ko je pričelo lomit drevje in so postale ceste neprevozne pa tako ni bilo več kaj storiti, takrat pa več tako in tako niso mogli povsod skozi, niti z tavelikimi vozili in plugi, ter tako ponekod sploh niso plužili oz. so aktivirali nas gasilce, kar pa je seveda nekaj časa trajalo, kajti tudi mi smo se morali do tja prebiti in si sproti čistiti drevje s ceste, po vrhu pa še ceste niso bile plužene, ...

Šele proti jutru so ugotovili, da tako ne gre in so se na cestnem organizirali tako, da sta v vozilih bila dva imela zraven motorko in po potrebi sproti čistila cesto, ker so drugače predolgo čakali na GASILCE - kateri pa nismo mogli biti na vseh koncih naenkrat.
Kajti smo cesto očistili, se premaknili za kakih 500m, slišali pokanje in se je na mestu kjer smo ravno očistili ponovno podrlo drevo na cesto. Dobro je samo to, da ni bilo večjih poškodb (imamo varuhe)!

Torej dragi cestarji drugič prej na cesto, pa bo manj nevolje, je pa tudi res, da bi nekateri bili tudi nezadovoljni, če bi jim dvorišče sproti pometali.

Prav dragi tovariši, napovedano je lepo vreme, tako, da na sneg za nekaj dni pozabimo !

L.P. in NA POMOČ TINNKA!
Tinnka
 

Odg: Visok sneg

Objava Tinnka » 5. februar 2009, 14:50

Dragi Boštjanček, sem se na foromu res na novo oglasila, berem pa ga že dalj časa redno!

"" Vse pohvale Tinnka, ampak imam občutek, da Janezovega vpisa nisi razumela , pa brez zamere.Če si pa nova, si pa le poglej vse njegove vpise""

Saj sem tudi jaz mislila bolj v šali, mogoče nisem dovolj jasno napisala!

Lahko pa bi obprli rubriko kdo ima na OZ boljšo klobaso oz. večerjo!

Vse skupaj je bilo mišljeno v šali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Čao, čao Tinnka!
Tinnka
 

Naprej

Nazaj na Tehnično reševanje

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost

cron